harm

Skrevet av Emne: Sitering og lenking - en veiledning (gammel versjon)  (Lest 10708 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Utlogget Alvin Brattli

 • Global Moderator
 • Innlegg: 1.638
 • Fysiker
Sitering og lenking - en veiledning (gammel versjon)
« på: 08. mai 2010, 00:07:58 »
Dette er en gammel versjon av siteringsveiledninga, som nå er erstattet av en oppdatert versjon.
Denne versjonen vil bli beholdt for å ikke ødelegge eksisterende lenker, men vil ikke lenger bli oppdatert/vedlikeholdt.
Ny lenking og henvisning til siteringsveiledninga bør derfor skje til den nye versjonen.Oversikt:


Å få til korrekt sitering er et stadig tilbakevendende problem her på forumet.  Om deltakerne gjør seg flid med sitering blir diskusjonene lettere å lese, og det vil i ettertid bli mye lettere å finne fram i hvem som siterer hva, og det er derfor det blir plukket så mye så mye på akkurat dette fra moderatorenes side.  Ofte framgår det HVEM som blir sitert, men ikke FRA HVOR.  Det kan gå greit hvis det er foregående innlegg eller ganske nært, men det beste er å lære seg å gjøre det med forumets sitat-funksjon ([quote]-taggen).  På den måten kan man se hvem som blir sitert, og når man klikker på sitat-linja over selve sitatet, så kommer man tilbake til innlegget hvor sitatet er hentet fra.  Spesielt viktig blir dette når man siterer flere forskjellige innlegg i samme posting.

Det tekniske

La oss nå gå gjennom korrekt sitering ved hjelp av et lite eksempel.  La oss si at vi vil kommentere dette innlegget:
   http://skepsis.no/forum/index.php/topic,1188.msg17037.html#msg17037
Ved å klikke «Sitat»-knappen oppe til høyre i dette innlegget får vi et tekstfelt med følgende kode ferdigutfylt:
Kode: [Velg]
[quote author=Gnisten link=topic=1188.msg17037#msg17037 date=1273280545]
[url=http://www.lipsum.com/]Lorem ipsum[/url] dolor sit amet, [...] bibendum dictum.
[/quote]
Legg merke til hvordan innlegget som siteres nå ligger mellom et par [quote]...[/quote] (siden vi nå er interessert i det rent tekniske er teksten i eksempelinnlegget forkortet litt).  Vi skal komme tilbake til de andre detaljene senere.

Ekstrainformasjonen inne i [quote]-taggen er informasjon om hvilket innlegg som siteres, og du kan se at det ligner på URLen. Nå skriver vi inn et kort svar på innlegget, og skal sitere et innlegg fra et annet sted i tråden, for eksempel dette:
    http://skepsis.no/forum/index.php/topic,1188.msg17039.html#msg17039
Siden dette er på samme side i tråden kan du gjøre det veldig enkelt.  Rull litt lenger ned på sida hvor du skriver meldinga, så ser du denne presentert i et litt «komprimert» format. Øverst til høyre står det «Sett inn sitat» i blått.  Klikk dette, og du vil få sitatet satt inn der skrivemarkøren din står (pass på at den står der du vil ha sitatet før du trykker).  Da får du automatisk inn både riktig sitering og teksten i postinga.  Tekstfeltet vil nå inneholde følgende:
Kode: [Velg]
[quote author=Gnisten link=topic=1188.msg17037#msg17037 date=1273280545]
[url=http://www.lipsum.com/]Lorem ipsum[/url] dolor sit amet, [...] bibendum dictum.
[/quote]
Bla bladibla, her svarer jeg på innlegget sitert over, tralala.

[quote author=Gnisten link=topic=1188.msg17039#msg17039 date=1273280683]
Praesent vel nibh felis. Nam et ante quis leo scelerisque iaculis. Duis eu tempor velit. In in dolor purus.
[/quote]
Nå svarer jeg på det sitert over.  Det gikk jo bra, jo!  Så rart!

Resultatet ser slik ut:

Lorem ipsum dolor sit amet, [...] bibendum dictum.

Bla bladibla, her svarer jeg på innlegget sitert over, tralala.

Praesent vel nibh felis. Nam et ante quis leo scelerisque iaculis. Duis eu tempor velit. In in dolor purus.

Nå svarer jeg på det sitert over.  Det gikk jo bra, jo!  Så rart!


Så langt har det vært veldig enkelt.  Det blir litt mer komplisert når du vil sitere andre postinger som ligger lenger bak i diskusjonen.  Det du kan gjøre i dette tilfellet er å lete opp den relevante postinga i et nytt nettleservindu eller ny arkfane, klikke «Sitat»-knappen på innlegget, og så klippe ut sitatet (med markup og hele pakka) og lime det inn i innlegget du skriver (pass endelig på å ikke poste den meldinga du henter sitatet fra :) ).

Om du ønsker å henvise til et annet innlegg på forumet, som for eksempel til reglementet, så kan du gjøre det på flere måter.  Den enkleste er å finne fram innlegget i et eget vindu eller egen arkfane, klikke på tittelen på innlegget (i dette tilfellet er det «Reglement for Skepsis forum») som er skrevet øverst i blå, fet skrift.  Deretter kopierer du URLen til innlegget fra adressefeltet i nettleseren (i dette tilfellet «http://skepsis.no/forum/index.php/topic,8.msg65.html#msg65») og limer det inn i tekstfeltet hvor du skriver innlegget ditt.  Deretter markerer du URLen i tekstfeltet, og klikker «Sett inn link»-knappen (et lite bilde av en jordklode, markert med en rød ring i bildet under):Lenka vil nå se slik ut i tekstfeltet: «[url]http://skepsis.no/forum/index.php/topic,8.msg65.html#msg65[/url]»
mens den vil bli klikkbar og se slik ut i det ferdige innlegget: http://skepsis.no/forum/index.php/topic,8.msg65.html#msg65.  Ofte ønsker man å henvise til et annet innlegg med en forklarende tekst istedenfor selve URLen.  For å få til dette er det bare en liten endring som skal til; du legger lenka inne i den første taggen i paret ([url]), og pakker teksten du vil skal beskrive lenka inn mellom «[url] ... [/url]»-paret, slik:
«[url=http://skepsis.no/forum/index.php/topic,8.msg65.html#msg65]en forklarende tekst[/url]».


Siteringsvett

Sitér med vett! Ikke siter et langt innlegg bare for å si «enig» eller lignende (se dette eksemplet under). Bare ta med de delene du vil svare på eller kommentere, som i dette eksemplet. Som en hovedregel bør alltid mengde egenprodusert tekst være minst like stor som mengden sitert tekst, som illustrert her.


Henvisning til eksterne ressurser (lenker)

For å henvise eller lenke til en ekstern ressurs kan du pakke URLen inn mellom [url]...[/url]-tagger (på denne måten: [url]http://skepsis.no/[/url]), som gir som resultat en klikkbar lenke: http://skepsis.no/.  Vil du være litt mer avansert kan du lage en «navngitt lenke» ved å legge selve URLen inne i åpningstaggen ([url]) og forklaringa mellom [url] og [/url] på denne måten: [url=http://skepsis.no/blog/]Skepsis-bloggen[/url]. Resultatet blir nå at man kan henvise til Skepsis-bloggen midt inne i en setning, uten å avbryte den med en URL.

Om du ønsker å sitere noe fra en ekstern ressurs, er dette en hensiktsmessig måte å gjøre det på:
SKEPSIS er en uavhengig sammenslutning av engasjerte mennesker med det formål å fremme og publisere resultater av kritiske undersøkelser av fenomener som moderne sagn, mirakelberetninger, astrologi, parapsykologi, UFOer og andre ”okkulte” emner.

For å få til dette legger du URLen inn i [quote]-taggen, på denne måten:
Kode: [Velg]
[quote=http://skepsis.no/?page_id=2]
SKEPSIS er en uavhengig sammenslutning av [...]
[/quote]


Hvordan legge inn bilder

Det er ofte ønskelig å inkludere et bilde sammen med innlegget, som illustrasjon eller som dokumentasjon (for eksempel en skjermdump).  Det enkleste tilfellet er når man skal vise til et bilde på en ekstern nettside.  La oss bruke følgende bilde av James Randi som eksempel: http://www.randi.org/site/images/stories/randilibrary.jpg.  Måten å inkludere dette bildet på er å lime URLen til bildet inn i tekstfeltet hvor du skriver innlegget, merke dette og så klikke på «Sett inn bilde»-knappen i knapperaden over tekstfeltet (markert med en rød ring i bildet under).Dette gjør at URLen til bildet blir pakket inn mellom [img] og [/img], og tekstfeltet vil nå inneholde følgende kode:
Kode: [Velg]
[img]http://www.randi.org/site/images/stories/randilibrary.jpg[/img]
Om man bruker «Sett inn bilde»-knappen eller skriver [img] og [/img] inn manuelt betyr ingen ting; resultatet blir nøyaktig det samme, nemlig et bilde av James Randi:Om bildet skal være «klikkbart», dvs. at man blir ledet til en annen nettside ved å klikke på bildet, kan man pakke koden over inn i [url] og [/url], som beskrevet tidligere i denne veiledninga, slik:
Kode: [Velg]
[url=http://www.randi.org/][img]http://www.randi.org/site/images/stories/randilibrary.jpg[/img][/url]

Resultatet ser vi under; et bilde av James Randi som, når du klikker på det, sender deg videre til James Randi Educational Foundation (JREF):Vær oppmerksom på at bilder ute på nettet ofte forsvinner etter en tid, og at innholdet plutselig kan forandres, så vær litt selektiv med hva som inkluderes.  En måte å omgå dette på er å legge bildet ved som vedlegg (trykk «Ekstra valg...»-knappen under tekstfeltet, og du får opp knapper som lar deg laste opp bilder).  Disse bildene vil nå vises helt nederst i innlegget, i redusert størrelse.  Ved å klikke på disse bildene kommer disse opp i større versjoner.  Kan vi nå få bilder lagt ved som vedlegg lagt inn i teksten?  Ja, det er mulig (for eksempel er de to bildene av knapperader brukt i denne artikkelen lagt ved som vedlegg), men man må gå noen omveier for å få til det.  Den kanskje enkleste måten å gjøre dette på er å skrive ferdig hele innlegget først (husk å legge bildet ved som vedlegg først!), og publiser innlegget ved å trykke «Legg til innlegg»-knappen.  Du kommer nå tilbake til det publiserte innlegget.  Høyreklikk nå på bildet (om du vil ha den lille versjonen) eller klikk på vedlegget og høyreklikk på den store versjonen av bildet, kopier lenka til bildet, rediger innlegget (via «Rediger»-knappen oppe til høyre over innlegget), legg inn bildelinken etter oppskrifta over.  Lagre den redigerte versjonen ved å trykke på «Lagre»-knappen under tekstfeltet.


Lenker med norske tegn (æøåÆØÅ)

I enkelte tilfeller er det problemer med å lenke til nettsteder hvor URLen inneholder norske tegn, altså æ/ø/å/Æ/Ø/Å, eller andre internasjonale tegn. Problemene skyldes hovedsaklig forvirring mellom tegnsett, for eksempel at brukeren bruker ISO-8859-1 og webserveren bruker UTF-8, eller omvendt.  Én løsning på problemet, når webserveren man lenker til bruker UTF-8 tegnsett, er å manuelt redigere URLen som har norske (eller andre internasjonale) tegn.  For norske tegn kan man gjøre følgende erstatninger:

 • æ → %C3%A6
 • ø → %C3%B8
 • å → %C3%A5
 • Æ → %C3%86
 • Ø → %C3%98
 • Å → %C3%85

For andre tegn kan man bruke denne tabellen.  Jeg viser her et lite utdrag av denne med representasjon av norske tegn:

Sitat fra: http://www.utf8-chartable.de/
U+00C5  Å       c3 85   LATIN CAPITAL LETTER A WITH RING ABOVE
U+00C6  Æ       c3 86   LATIN CAPITAL LETTER AE
[...]
U+00D8  Ø       c3 98   LATIN CAPITAL LETTER O WITH STROKE
[...]
U+00E5  å       c3 a5   LATIN SMALL LETTER A WITH RING ABOVE
U+00E6  æ       c3 a6   LATIN SMALL LETTER AE
[...]
U+00F8  ø       c3 b8   LATIN SMALL LETTER O WITH STROKE

Dette leses slik: Første kolonne er Unicode-koden, andre kolonne er tegnet, tredje kolonne er koden man erstatter tegnet med (for eksempel ø erstattes med %C3%B8), og siste kolonne er en beskrivelse av tegnet.  Nesten helt øverst er det en nedtrekksmeny hvor man kan velge hvilken del av UTF-8-tegnsettet man vil se.  Standardvalget er «Basic Latin», som dekker bl.a. de norske tegnene.


Hvordan omtale BBCode-tagger uten at de tolkes som tagger?

De fleste som har prøvd å omtale taggene som brukes for denne forumsoftwaren (BBCode) har oppdaget at det kan bli komplisert, da forumet prøver så godt det kan å tolke tekst mellom hakeparenteser ([ og ]) som formatteringskoder.  Det er mange jukseløsninger, som å sette inn mellomrom ([ quote]) eller punktumer ([.quote]), som hindrer at forumet tolker det som en formatteringskode.  En annen løsning er å pakke det inn mellom [code]...[/code]-tagger.  Sekvensen «[code]Lenke til [url=http://skepsis.no/]skepsis.no[/url][/code]» vil da se slik ut:
Kode: [Velg]
Lenke til [url=http://skepsis.no/]skepsis.no[/url]Ulempen med denne løsninga er at man bruker en hel linje på det, det kan ødelegge flyten i en tekst, og det blir ofte visuelt forstyrrende.

Den beste løsninga er å pakke eksempeltaggene inn i [nobbc]...[/nobbc]-tagger.  Dette hindrer forumprogramvaren i å tolke taggene mellom [nobbc]...[/nobbc] som BBCode.  Merk at du ikke kan bruke annen form for formattering mellom disse taggene.  For eksempel vil ikke «[nobbc][[i]Lorem ipsum[/i]][/nobbc]» fungere; resultatet blir slik: [[i]Lorem ipsum[/i]].

Forumet kan også være veldig kilent når det støter på generell tekst som er omsluttet av hakeparenteser, som for eksempel en litteraturreferanse.  Et konkret eksempel (fra dette innlegget) som har gitt problemer: [Popper, K. R. 1978. "Natural Selection and the Emergence of Mind." Dialectica, 32:339-355.].  Her så alt helt fint ut i forhåndsvisninga, men all tekst fra og med «[Popper» ble på mystisk vis ikke vist etter at innlegget ble lagret.  Løsninga var her å legge referansen mellom [nobbc]-tagger, slik: «[nobbc][Popper, [...] Dialectica, 32:339-355.][/nobbc]»

Grunnleggende intro til BBCode:
    http://docs.simplemachines.org/index.php?topic=728
Du finner mer informasjon om BBCode her:
    http://docs.simplemachines.org/index.php?board=22.0;sort=subject
En oversikt over de vanligste taggene i BBCode:
    http://docs.simplemachines.org/index.php?topic=57
En annen nyttig ressurs kan være bbcode.org:
    http://www.bbcode.org/
    http://www.bbcode.org/examples/

Merk at ikke alle taggene i ressursene listet over kan brukes på dette forumet.  Prøv deg gjerne fram, men ikke overdriv formatteringa :)


YouTube og andre videolenker som blir automatisk satt inn som video (embedding)

Forumet gjør automatisk lenker til videoer på YouTube og mange andre steder om til en embedded video i innleggene.  Dette kan være greit om det bare er én video det er snakk om, men når det lenkes til mange videoer i samme innlegg eller tråd, eller om videoen ikke er av sentral betydning for poenget, eller at man ikke ønsker at videoen skal startes automatisk, eller om man ønsker å lenke til diskusjonssida til videoen, så blir det slitsomt og irriterende.

I utgangspunktet skal det være mulig å bruke [noembed]...[/noembed]-tagger for å fortelle forumet at videoen ikke skal embeddes.  Dessverre er det en feil i forumets programvare som gjør at dette blir håndtert feil (som illustrert med dette eksemplet: http://www.youtube.com/watch?v=jNQXAC9IVRw), så inntil videre må vi ta i bruk andre løsninger, inntil dette blir fikset i en framtidig versjon av forumprogramvaren.

Én grei måte er å ta i bruk [code]...[/code], som beskrevet over.  Resultatet blir:
Kode: [Velg]
http://www.youtube.com/watch?v=jNQXAC9IVRw
Et annet alternativ er å bruke [nobbc]-taggen på denne måten: [nobbc]http://www.youtube.com/watch?v=jNQXAC9IVRw[/nobbc]. Dette gir følgende resultat: http://www.youtube.com/watch?v=jNQXAC9IVRw

Enkelte artikler fra BBC kan også være problematiske om de inneholder videoer, og i disse tilfellene bør de gis samme behandling som YouTube-videoer, nemlig ved hjelp av [code]...[/code]:
Kode: [Velg]
http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/conspiracy_files/7434230.stm#9eller [nobbc]...[/nobbc], slik: http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/conspiracy_files/7434230.stm#9

Ingen av disse løsningene gir klikkbare lenker, men er å foretrekke foran å få uønsket embedding av videoer.


Forhåndsvisning

Til slutt, bruk forhåndsvisningsknappen (som du finner under tekstfeltet hvor du skriver meldinga) flittig for å sjekke at alt av koding og tagger og formattering blir akkurat sånn som du hadde tenkt det.

Du finner også mer informasjon på hjelpesidene:
    http://skepsis.no/forum/index.php?action=help;page=post
« Siste redigering: 10. november 2010, 22:02:54 av Alvin Brattli »
That's not right. It's not even wrong.  (Wolfgang Pauli)
The trouble with quotes on the internet is that you can never tell if they are genuine.  (Abraham Lincoln)

Utlogget Gnisten

 • Administrator
 • Innlegg: 3.673
Lorem ipsum
« Svar #1 på: 08. mai 2010, 03:02:25 »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec gravida condimentum purus, vel suscipit felis sodales in. In ullamcorper neque sodales nibh bibendum dictum.
« Siste redigering: 09. mai 2010, 10:15:58 av Alvin Brattli »

Utlogget Gnisten

 • Administrator
 • Innlegg: 3.673
Sv: Lorem ipsum
« Svar #2 på: 08. mai 2010, 03:04:09 »
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec gravida condimentum purus, vel suscipit felis sodales in. In ullamcorper neque sodales nibh bibendum dictum.

Praesent vel nibh felis. Nam et ante quis leo scelerisque iaculis. Duis eu tempor velit. In in dolor purus.
« Siste redigering: 09. mai 2010, 10:36:06 av Alvin Brattli »

Utlogget Gnisten

 • Administrator
 • Innlegg: 3.673
Sv: Lorem ipsum
« Svar #3 på: 08. mai 2010, 03:04:43 »
Praesent vel nibh felis. Nam et ante quis leo scelerisque iaculis. Duis eu tempor velit. In in dolor purus.
« Siste redigering: 09. mai 2010, 10:15:51 av Alvin Brattli »

Utlogget Alvin Brattli

 • Global Moderator
 • Innlegg: 1.638
 • Fysiker
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi neque orci, mollis nec consequat eget, lobortis eu risus. Quisque bibendum lectus quis quam bibendum malesuada. Donec condimentum nunc ac dolor dapibus malesuada. Curabitur nec libero in nunc mollis venenatis at eget eros. Suspendisse sed odio tellus, sit amet mollis libero. Vivamus et dictum leo. Maecenas eu feugiat turpis. Nunc condimentum dignissim bibendum. Aenean mollis mi at lorem condimentum imperdiet quis a eros. Sed nisl magna, gravida sed vestibulum sit amet, molestie a justo.

Fusce adipiscing massa eget libero consectetur condimentum.

Nunc ligula magna, aliquet eget fringilla et, fermentum vel nibh. Nulla id sem nunc. Maecenas ante elit, bibendum at posuere et, elementum ac sem. Praesent dignissim, nunc ac condimentum dapibus, mauris massa suscipit mauris, eget posuere erat nisi non sapien. Nulla varius neque eget arcu semper ullamcorper. Cras condimentum, magna ut cursus scelerisque, purus dui fringilla velit, quis vestibulum ligula enim eget ante. Proin dapibus augue eget ante sodales egestas. Fusce a gravida elit. Suspendisse laoreet ante vel leo posuere consectetur. Ut at velit neque, a pretium urna. Nam placerat elementum bibendum. Nullam metus velit, pulvinar eget fermentum non, sodales a arcu. Quisque dignissim faucibus felis, at convallis libero fermentum sed.

Aliquam vehicula luctus tortor sed sodales. Curabitur non neque vel purus ultricies venenatis. Sed dignissim tincidunt neque vel consequat.

Vestibulum est purus, commodo vitae laoreet vel, adipiscing vitae ligula. Morbi tristique consequat dui, vel euismod sapien ornare nec. Quisque quis orci nec urna facilisis laoreet sit amet a libero. Praesent sed ante velit, non interdum nibh. Proin pharetra elit vitae libero sollicitudin a euismod libero porta. Aliquam neque nisi, gravida et facilisis et, porta eu magna. Integer malesuada, sapien vitae consectetur convallis, felis orci facilisis orci, id tempus mauris nibh in leo. Curabitur sagittis posuere tempus. Vivamus ac eros ac augue tincidunt tristique. Integer scelerisque felis quis eros fringilla tempus. Sed interdum convallis tortor vitae lobortis. Quisque vitae quam ligula, vel euismod nisi. Suspendisse quis lorem id massa tempus tincidunt.

Vivamus sit amet odio dui, a mattis est.

Praesent pretium hendrerit iaculis. Sed vitae est ligula. Proin consequat dignissim libero, vitae vehicula mi tristique sit amet. Vivamus facilisis fringilla mollis. Integer turpis dolor, aliquam interdum laoreet non, sagittis et dolor. Vestibulum ornare posuere mauris, eu egestas magna feugiat sed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris mollis mattis lectus, quis vehicula dolor dictum at. Nunc ante est, ultrices viverra volutpat convallis, luctus sed mi. Nunc non arcu ac mi pellentesque pulvinar nec placerat quam. Curabitur porttitor libero a arcu consequat porttitor quis a massa. Duis elementum gravida turpis, in tristique quam sollicitudin sit amet. Cras et nulla sit amet felis pretium ullamcorper. Quisque tempus consectetur tincidunt. Sed imperdiet venenatis dui, ut aliquam lacus ullamcorper lacinia.

Proin consequat dapibus blandit. Pellentesque venenatis facilisis dui sed fringilla. Donec lacinia lacus ut ligula rhoncus pellentesque. Sed pretium felis vitae velit convallis lobortis. Morbi dignissim, magna ac blandit egestas, risus leo posuere lorem, nec fringilla arcu arcu a ante.

Sed egestas feugiat metus, non tristique lectus sollicitudin eu. Nunc consectetur quam diam, pharetra semper nisl. Suspendisse in quam at neque scelerisque imperdiet eget vel sem. Aliquam ut mi erat. Integer id est metus, in varius ligula. Maecenas eget tortor dictum purus fringilla lobortis eu vitae ante. Mauris ac dolor elit, at cursus nibh. Mauris leo ligula, viverra in ultrices a, rutrum mattis arcu. Sed dignissim vestibulum ligula ut facilisis. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Quisque semper posuere augue, ut accumsan lectus congue a. Nullam convallis, quam non tincidunt facilisis, arcu orci pretium felis, lacinia ultricies arcu est ac justo.

Haha!  ;D ;D ;D
That's not right. It's not even wrong.  (Wolfgang Pauli)
The trouble with quotes on the internet is that you can never tell if they are genuine.  (Abraham Lincoln)

Utlogget Alvin Brattli

 • Global Moderator
 • Innlegg: 1.638
 • Fysiker
God siteringsskikk; stripp vekk alt det unødvendige
« Svar #5 på: 09. mai 2010, 19:50:00 »
Proin consequat dapibus blandit. Pellentesque venenatis facilisis dui sed fringilla. Donec lacinia lacus ut ligula rhoncus pellentesque.

Haha!  ;D ;D ;D
That's not right. It's not even wrong.  (Wolfgang Pauli)
The trouble with quotes on the internet is that you can never tell if they are genuine.  (Abraham Lincoln)

Utlogget Alvin Brattli

 • Global Moderator
 • Innlegg: 1.638
 • Fysiker
Fusce adipiscing massa eget libero consectetur condimentum.

Mauris venenatis consectetur erat, a ultrices massa commodo nec. Nullam cursus condimentum sapien imperdiet sodales. Nunc auctor ipsum nec magna facilisis sodales. Nam id eros ultricies eros interdum molestie. Integer et nunc neque. Cras tristique, urna nec faucibus placerat, nunc mi pretium ligula, sit amet malesuada enim magna non magna. Suspendisse vel scelerisque ipsum.

Aliquam vehicula luctus tortor sed sodales. Curabitur non neque vel purus ultricies venenatis. Sed dignissim tincidunt neque vel consequat.

Cras hendrerit, dolor sed ultricies adipiscing, tellus risus lobortis dolor, at imperdiet erat odio vitae diam. Curabitur suscipit venenatis est sit amet semper. Integer felis tortor, sodales non pulvinar sit amet, condimentum nec leo. Cras quis ultrices massa. Phasellus sit amet nisi sit amet tellus luctus sagittis non at lectus. Nullam at fermentum eros. Aliquam egestas lorem vitae quam pharetra cursus. Cras gravida consectetur ultricies. Fusce ut fringilla leo. Donec justo lorem, porttitor sed placerat nec, auctor sit amet magna. Praesent consectetur vehicula congue.

Vestibulum est purus, commodo vitae laoreet vel, adipiscing vitae ligula. Morbi tristique consequat dui, vel euismod sapien ornare nec. Quisque quis orci nec urna facilisis laoreet sit amet a libero. Praesent sed ante velit, non interdum nibh. Proin pharetra elit vitae libero sollicitudin a euismod libero porta. Aliquam neque nisi, gravida et facilisis et, porta eu magna. Integer malesuada, sapien vitae consectetur convallis, felis orci facilisis orci, id tempus mauris nibh in leo. Curabitur sagittis posuere tempus. Vivamus ac eros ac augue tincidunt tristique. Integer scelerisque felis quis eros fringilla tempus. Sed interdum convallis tortor vitae lobortis. Quisque vitae quam ligula, vel euismod nisi. Suspendisse quis lorem id massa tempus tincidunt.

Praesent at nunc in nisi aliquet commodo et sed lacus. Ut eros odio, facilisis ac volutpat in, pretium a mauris. Morbi at ligula libero, nec vestibulum sem. Curabitur id massa dui, sed vulputate quam. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Donec vulputate mollis massa, at venenatis leo consequat non. Cras tincidunt condimentum nunc.

Ut porttitor semper orci ut sagittis. Quisque sit amet orci lorem, et consectetur sapien. Vivamus tristique justo at massa rutrum quis facilisis elit blandit. Fusce non dolor eget nunc fringilla congue vel eget lacus. In elit ligula, convallis eu tempor non, lacinia quis tortor. Aenean pretium turpis at felis pellentesque tempus.
« Siste redigering: 10. mai 2010, 00:51:24 av Gnisten »
That's not right. It's not even wrong.  (Wolfgang Pauli)
The trouble with quotes on the internet is that you can never tell if they are genuine.  (Abraham Lincoln)