Skrevet av Emne: "Fritt helsevalg"  (Lest 3680 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Utlogget MiniMoose

 • Innlegg: 119
"Fritt helsevalg"
« på: 03. november 2010, 04:06:27 »
http://fritthelsevalg.org/

Jeg skal forsøke å holde meg litt sakelig her. Jeg er ny på forumet, men skal likevel forsøke å ikke falle i alt for mange fallgroper med mitt første innlegg.

Noen som har vært borti denne gjengen? Kjenner du til navnet Dag Viljen Poleszynski?

Hørt om kreftkuren b17 (amygdalin) som skal kurere kreft. Hørt om hvor dårlig kjemoterapi fungerer?
Hvor bra multivitaminer er? Hvor slemme legemiddelindustrien er? (neida, den er ikke bare snill selvfølgelig..)

Jeg har vært temmelig forbannet på denne siden lenge grunnet deres såkalte skepsis til legemiddelindustrien og helsevesnet i Norge. De har nå begynt å skrive noe smartere artikler, men for noen år tilbake hadde de helt hårreisende artikler som slukte det meste av konspirasjonsteorier. Det hadde ikke vært noe problem for meg hvis sider som dette var åpenbart småsprøe. Problemet jeg har med sider som dette er at de faktisk har en underliggende agenda som jeg mistenker sterkt er å selge alternative behandlinger og kosttilskudd til folk som ikke vet bedre ELLER er desperate etter alternativer.

Cut to the chase, så jobbet jeg som sykepleier på radiumhospitalet og møtte 2 pasienter på de 6 månedene jeg jobbet der som hadde valgt alternativ behandling først. Den ene hadde dratt til Danmark på et senter der som skulle kurere hennes kreft. Hun kom tilbake en stund etterpå og jada, kreften var ikke kurert. Vet ikke hvordan det gikk med henne. Den andre var også en dame som hadde en dårlig prognose (greit nok, da kunne også jeg ha prøvd litt av hvert), men grunnen til at hun hadde en dårlig prognose nå var sannsynligvis fordi hun hadde gått lenge uten å forsøke virkelig behandling. Hun fortalte at hun hadde først hadde forsøkt diverse alternative løsninger og dermed (fortsatt rimelig alternativ..) forsøkt ferskenkjerneterapi. Ferskenhva?! Hun kom også for sent til Radiumhospitalet, slik at hun kunne uansett ikke hjelpes. Hun fortalte at hun dog skulle forsette med ferskenkjerneterapien og mente at det svært sannsynlig ville hjelpe henne grunnet at hun hadde lest SÅ mye bra om det. Jeg tenkte ikke så mye mer over dette da. Bare syntes veldig synd på henne og samtidig irritert på at noen skulle tjene penger på hennes snartkommende død.

En stund etterpå leste jeg overskrifter om b17 terapi og om noen youtubeklipp som fremmet denne behandlingen. Intervjuet ble laget av fritthelsevalg.org. Det viste seg at dette er ferskenkjerneterapi.

3 doctors, B17 - Metabolic therapy [1 of 4] (1 av 4)

Disse klippene er helt skrudd å se på hvis du vet NOE om forskning innenfor kreft og ernæringsfeltet.
De bruker gammel forskning i sine argumenter og cherry picker alt det de vil lage et poeng ut av. Spesielt morsomt er det å se på kroppsspråket deres dog, hvis du kan noe om det. Disse gutta VET de snakker tull slik jeg ser det. Jeg sjekket for en stund tilbake ut bakgrunnen til de som blir intervjuet på youtubeklippet om b17 og jepp, de har nettsider som selger kosttilskudd og alternativ behandling ihvertfall 2 av de.

Jeg kastet meg på disse klippene og diskuterte lenge med flere av de som var positive til behandlingen (samtlige av de jeg diskuterte med var desperate etter å hjelpe noen som stod de svært nær). Jeg ble plutselig sperret slik at jeg ikke kunne kommentere disse klippene, noe jeg også egentlig ventet på at skulle skje siden jeg ba fritthelsevalg om å ta ansvar for det de holdt på med. Tydelig at de ikke ville ta den diskusjonen.

Slik jeg ser det så er dette en nettside som sprer feilinnformasjon i store mengder samtidig som de tidvis indirekte tar menneskeliv. (litt heavy å si det, men jeg mener den alternative helseindustrien burde stå til ansvar for svært mye mer enn de faktisk gjør). 

Fritt Helsevalg...Frihet til å velge helhetlig behandling er deres "slogan" (sorry, kom ikke på det Norske ordet...eep!)
Er det egentlig noen som stopper folk fra å bruke alternativ behandling?

Uansett, det er MYE med denne siden og mannen Dag Viljen Poleszynski. Også spesielt navnet Christian Darling vil dukke opp igjen og igjen når du sjekker litt rundt hva de holder på med. Jeg har ikke gått veldig dypt inn i dette enda, men siden jeg har noen nattvakter foran meg tenker jeg at det kan være verdt å bruke litt tid på dette. Det lukter nemlig svært svidd og det hadde vært artig hvis noen andre her hadde satt sitt kritiske øye på hva som foregår rundt fritthelsevalg.org.

Utlogget MortenO

 • Innlegg: 774
 • Skulle ha vært Ninja, men har for dårlig spenst..
Sv: "Fritt helsevalg"
« Svar #1 på: 03. november 2010, 07:55:58 »
Fritthelsevalg er nok de fleste her inne kjent med, men svært få orker å begynne å grave når man står i møkk ti lover knæra allerede ved første overskrift på nettsiden. Jeg håper du fortsetter å grave noen netter fremover, om ikke annet så er det i alle fall veldig interessant for oss andre. Pernille Nylehn m.fl har gravet tilsvarende mht PH-kurer og Mirakelmineralet MMS og du verden så mye grums man får opp til overflaten. Hennes gravetråder har jeg brukt ved flere anledninger som 'oppslagsverk' når jeg har diskutert i andre fora.
Så sett over kaffekanna og logg på til natta, jeg skal i alle fall lese det du skriver ;)
Don't confuse me with facts, my mind is already made up.

Utlogget Stephan Brun

 • Innlegg: 2.656
 • ateist, stoiker, filosof, illuminist, mentat.
Sv: "Fritt helsevalg"
« Svar #2 på: 03. november 2010, 08:37:33 »
Jeg er ikke verdens beste oppmuntrer, men jeg synes det er godt å se at noen tar tak i materien. Bare sett i gang og grav. Jeg kan ikke gjøre så altfor mye for tiden, men jeg kan iallefall sitte på sidelinjen, riste på spaserstokken og rope (til misdederne) "- og bli der!"
« Siste redigering: 03. november 2010, 08:39:22 av Stephan Brun »
cetervm·censeo·carthaginem·stvpiditatem·esse·delendam!
—fritt etter M. Porcivs Cato

Men, it has been well said, think in herds; it will be seen that they go mad in herds, while they only recover their senses slowly, and one by one.
—Charles Mackay.

prvdentia·fortitvdo·ivstitia·temperantia

Utlogget Erik Arnesen

 • Innlegg: 1.167
Sv: "Fritt helsevalg"
« Svar #3 på: 03. november 2010, 09:46:22 »
De fleste her kjenner godt til denne gjengen, med samme synspunkt som deg. Det Fritt Helsevalg driver med kan vel kalles astroturfing, altså kunstig grasrotvirksomhet. De er også involvert i bladet "Vitenskap og fornuft", som er omtalt her på forumet: http://skepsis.no/forum/index.php/topic,1449.0.html.

Skepsisbloggen har også vært inne på B17 (laetrile) endel ganger: http://skepsis.no/blog/?p=129, http://skepsis.no/blog/?p=1955, http://skepsis.no/blog/?p=3013.

Asbjørn Dyrendal har en lengre artikkel om "helsefrihet" her: Vitenskapelig medisin som demonologi

Sitat
”Frihet” fungerer styrende, men ikke ekskluderende. Det er fleksibelt. Som tema kan ”helsefrihet” bevege seg langt utover f.eks. den nasjonalistiske og liberalistiske politiske hovedrammen til JBS og knyttes til både individuelle og kollektive rettigheter og ”entitlement”-retorikk mer generelt, et tema som favner over politiske og religiøse skillelinjer. Det kan dermed brukes positivt som mobiliseringsretorikk i en retorisk øvelse som ellers er preget av det negative: I likhet med ”naturlighet” og ”helse” blir ”frihet” som positiv verdi understreket, og fungerer dermed til å fremheve hva den store sammensvergelsen på sin side truer med å frata oss. Både ved å holde kunnskap skjult og mer direkte og ”demonisk” ved å påføre sykdommen direkte.
« Siste redigering: 03. november 2010, 09:47:57 av Erik Arnesen »
Faced with the choice between changing one's mind and proving that there is no need to do so, almost everyone gets busy on the proof.

- John Kenneth Gailbrath

Utlogget Marky

 • Innlegg: 487
 • "Rockfeller-soldat" og "NWO-lakei"
Sv: "Fritt helsevalg"
« Svar #4 på: 03. november 2010, 12:32:57 »
http://fritthelsevalg.org/


Jeg har vært temmelig forbannet på denne siden lenge grunnet deres såkalte skepsis til legemiddelindustrien og helsevesnet i Norge. De har nå begynt å skrive noe smartere artikler, men for noen år tilbake hadde de helt hårreisende artikler som slukte det meste av konspirasjonsteorier. Det hadde ikke vært noe problem for meg hvis sider som dette var åpenbart småsprøe. Problemet jeg har med sider som dette er at de faktisk har en underliggende agenda som jeg mistenker sterkt er å selge alternative behandlinger og kosttilskudd til folk som ikke vet bedre ELLER er desperate etter alternativer.Kjenner meg godt igjen. Er på grunn av blant annet fritthelsevalg.no at jeg fant skepsis.no. Sånn sett fungerer det mot sin hensikt, men problemet er alle de som sitter på gjerdet eller som eventulet ikke har innsikt i hvordan systemet fungerer (typisk ikke helsepersonell) som kan la seg forlede til å tro på svadaen deres.

Kan tenket meg at du som faktisk ser noe av følgene av dette må ta dette med liten sinnsro.

De må stoppes helt enkelt:)
Although i realise that your idea of a meaningful critique of the crimes of big pharma is "chemotherapy hurt my grandma that's  why i love vitaminpills and hate the vaxxxines lol freedom.

Ben Goldacre

Utlogget Pernille Nylehn

 • Global Moderator
 • Innlegg: 1.990
  • Bloggen min
Sv: "Fritt helsevalg"
« Svar #5 på: 03. november 2010, 20:12:30 »
http://fritthelsevalg.org/


De må stoppes helt enkelt:)


Og åssen skal det gå til? ;)

Red: Fixa sitattagger. Skjerpings.
« Siste redigering: 03. november 2010, 20:37:07 av Arman »
Medlemmer av foreningen Skepsis har en mindre aura, dvs. et mer innskrenket bevissthetsfelt, enn den øvrige befolkningen.

Else Egeland, healer og Cand.San.

Utlogget Asbjørn Dyrendal

 • Administrator
 • Innlegg: 1.294
  • Skepsisbloggen
Sv: "Fritt helsevalg"
« Svar #6 på: 03. november 2010, 20:58:39 »
Ain't gonna happen. Ytringsfrihet og organisasjonsfrihet. (Gudskjelov.)

Vi får nok nøye oss med kritikk, tilbakevisning og den slags så lenge det ikke er direkte ulovligheter.

Utlogget Marky

 • Innlegg: 487
 • "Rockfeller-soldat" og "NWO-lakei"
Sv: "Fritt helsevalg"
« Svar #7 på: 03. november 2010, 23:55:02 »
Ain't gonna happen. Ytringsfrihet og organisasjonsfrihet. (Gudskjelov.)

Vi får nok nøye oss med kritikk, tilbakevisning og den slags så lenge det ikke er direkte ulovligheter.

Var vel noen sånt jeg egentlig mente. Ble litt vel krass den der.

Det viktigste er at påstandene deres ikke går ut uten motstand slik at der som sitter på gjerdet faller riktig vei:)

Eller noe sånt.....

:P
Although i realise that your idea of a meaningful critique of the crimes of big pharma is "chemotherapy hurt my grandma that's  why i love vitaminpills and hate the vaxxxines lol freedom.

Ben Goldacre

Utlogget MiniMoose

 • Innlegg: 119
Sv: "Fritt helsevalg"
« Svar #8 på: 14. november 2010, 22:14:39 »
Takker for gode svar og henvisninger. Veldig gøy å se at det er flere som har funnet skepsis.no grunnet fritthelsevalg.org. Det betyr at det faktisk ikke er så ille at det ikke er godt for noe.

Jeg fant denne siden som faktisk VG hadde laget. Herlig å se!

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=576012

Uansett ser det ut til at disse menneskene har fått godt med fokus på seg den siste tiden. Det betyr dog ikke at de har fått nok. Jeg ser på youtube at de fortsatt har videoer oppe og jeg anbefaler de som leser dette å stemme på youtubeklippet som "harmful content" eller "upassende innhold". Mulig mange vil ha etiske problemer med det, men personlig føler jeg ikke det.

Hvis jeg får ånden over meg snart, så vil jeg grave litt i disse personene som driver disse sidene.

Må sies at jeg gikk Høyskolen i Oslo og når jeg skrev bacheloroppgaven min så var høyskoleveilederen min den personen som anbefalte bøker fra Dag Viljen Poleszynski (med forbehold om at jeg skrev dette navnet feil igjen...).
Hun var utdannet homeopat fra før av..og sykepleier. Jeg lot meg lede til å skrive en temmelig tvilsom oppgave om diabetes og ernæring. Det slår meg i ettertid at HIO gjerne vil være åpen for alternativ behandling og ja, det er fint det, men det er forskjell på å være åpen for alternativ behandling og kjempe for det. Denne høyskoleveilederen ville gjerne at jeg skulle fremme hennes sak. Hun anbefalte bøker om høyvitamindoser for psykiske problemer etc. Disse menneskene skulle styrke oss faglig som sykepleiere? Huff...!   

Utlogget MiniMoose

 • Innlegg: 119
Sv: "Fritt helsevalg"
« Svar #9 på: 24. juli 2011, 21:48:11 »
http://www.healthiereurope.info/helsepersonell_terapeuter_leger_behandlere.php

Kom tilfeldigvis over denne siden her om dagen. Endelig fant jeg en side med kosttilskuddsalg som kan linkes til fritthelsevalg. Først og fremst kan det ses på måten de ha satt opp siden på og typen kosttilskudd de selger. Jeg har funnet flere andre sider før som kan knyttes opp mot de. Det er egentlig ikke vanskelig, men har rotet bort de jeg hadde. Må finne de en dag og lage en samling jeg kan sende til et organ som kan se på hvor lovlig de driver. Linker direkte til siden der de forsøker å forklare hvor vitenskaplige og nytenkende de er. Gleder meg til den dagen jeg får tid til å sitte og grave litt i dette nettverket av alternativ galskap de har laget.
 
 


 
« Siste redigering: 24. juli 2011, 21:49:52 av MiniMoose »