harm

Skrevet av Emne: Vilkår og reglement for Skepsisforumet  (Lest 10892 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Utlogget CiViX

  • Administrator
  • Innlegg: 134
  • Skeptiker og militant ateist.
    • unfiltered perception
Vilkår og reglement for Skepsisforumet
« på: 28. oktober 2009, 11:53:49 »
Vilkår og reglement for Skepsisforumet

• Når du registrerer deg, forplikter du deg til å sette deg inn i og følge dette reglementet for Skepsisforumet.
• Brudd på reglementet kan føre til utestengelse i kortere eller lengre perioder uten nærmere advarsel.
• Brudd mot norsk lov politianmeldes og medfører automatisk sletting av innlegg og utestenging.


1. Generelt om forumet og SKEPSIS

1.1.
SKEPSIS er en uavhengig sammenslutning av engasjerte mennesker med det formål å fremme og publisere resultater av kritiske undersøkelser av fenomener som moderne sagn, mirakelberetninger, astrologi, parapsykologi, UFOer og andre «okkulte» emner.

1.2. SKEPSIS skal være et kritisk korrektiv til fantastiske og dårlig begrunnede påstander i norsk offentlighet.

1.3. Vi er kontaktorgan for folk som er interessert i slike spørsmål. I tillegg står vi til rådighet for journalister, lærere og andre engasjert i folkeopplysningsarbeid med informasjon om den forskning som bedrives internasjonalt omkring slike emner.

1.4. Respekter at dette forumet er beregnet for diskusjon av alle emner som har med skepsis å gjøre og at forumet er tilknyttet hovedsidene til Skepsis.

1.5. Organisasjonen Skepsis, forumets administratorer og moderatorer er ikke ansvarlige for innholdet i de enkelte innleggene.


2. Registrering

2.1.
Tenk nøye gjennom valget ditt av brukernavn. Brukere med støtende brukernavn eller brukernavn/profiler med innhold, eller lenker til innhold, som bryter med dette reglementet kan bli slettet uten varsel.

2.2. Gi aldri ut passordet ditt til noen! Det er ikke lov å bruke en annens brukerkonto.

2.3. Ved å bruke dette forumet forplikter du deg til ikke å poste materiale som andre har opphavsretten til.

2.4. IP-adressen i alle innleggene registreres og vil brukes til å opprettholde disse betingelsene.


3. Oppførsel på forumet

3.1.
Ikke personangrep. Diskuter sak, ikke person. Påstander om andre brukeres privatliv (inkludert, men ikke begrenset til, utseende, intelligens, økonomi, seksualliv, psykisk helse, familieforhold, rusmiddelbruk) er det ikke lov å komme med, med mindre brukeren selv uttrykkelig har gjort det til et tema.

3.2. Ikke skjellsord. Nøyaktig hva som er skjellsord er det opp til moderatorene å vurdere, men fjols, dust, idiot o.l. er gode eksempler. Ikke karakteriser andre brukeres innlegg med utskjellende ord av typen 'pisspreik'. Finn synonymer som 'svada', 'pølsevev' e.l.

3.3. Ikke trusler. Det å nevne at man "vet hvor noen bor" osv. regnes som trusler, og kan bli politianmeldt.

3.4. Humor: Humor er bra. Humor er lov. Men den må ikke bryte med andre regler på dette forumet og ikke være vanskelig å gjenkjenne som humor. Bruk emotikons/smileys.

3.5. Rapportering: Hvis du mener at et innlegg bryter med disse reglene, eller på annen måte er støtende, kan du kontakte moderatorer ved å klikke på ’Rapportér til moderator’. Redigering/sletting av innlegg skjer manuelt, så vær tålmodig. Dette gjelder også medlemmenes profilinformasjon.

3.6. Diskusjonsdisiplin: Hold deg til temaet for diskusjonen. Hvis de du diskuterer med ber deg om å oppklare enkelte punkter, komme med bedre argumentasjon eller forklare noe som er uklart, så skal du prøve så godt du kan å svare på det. Ikke gå videre med stadig nye momenter. Moderatorene vil bruke skjønn og gi advarsler dersom man synder mot dette.

3.7. Spamming*, kverulering og trolling: Begir du deg ut på seriepublisering av destruktive innlegg (slik som Gish-galopp, spamming, kverulering og trolling) vil du bli moderert slik: Først får du to advarsler før du utestenges i 72 timer (karantene). Deretter får du to nye advarsler før du utestenges for godt.

(Altså: ADVARSEL - ADVARSEL - KARANTENE - ADVARSEL - ADVARSEL - UTESTENGT)

3.8. Ren reklame for produkter eller tjenester, fra brukere (inkl. gjestebrukere) som virker å være opprettet for å reklamere, er forbudt.

3.9. Innlegg postet etter at man får evt. karantene/utstengelse og til denne rent teknisk blir gjennomført vil bli slettet uavhengig av innhold.

3.10. Forsøk på å omgå utestengelse eller andre moderatorinngrep ved å registrere ny bruker fører til automatisk utestengelse.


4. Innlegg

4.1.
Å starte nytt emne (ny tråd): Før du starter et nytt emne, se etter om det allerede finnes en tråd om samme tema. Du bør også gjøre et søk på hovedsidene og Skepsisbloggen for å se om det finnes noe der om temaet.

4.2. Plassering: Prøv så godt du kan å plassere tråden i riktig kategori.

4.3. Formatering/språk: Prøv å uttrykke deg klart og tydelig. Ikke overdriv bruk av formatering som smilefjes, farger, skrifttyper osv. Ikke skriv unødvendig langt. Hvis innlegget blir langt, lag avsnitt.

4.4. Tittel: Velg en kortest mulig tittel som på best mulig måte beskriver tråden og/eller innlegget ditt (ikke titler som «se her» eller «spørsmål»).

4.5. Sitering fra ekstern kilde: Oppgi alltid kilden til et sitat fra ekstern kilde. Siterer du trykt materiale (bok, artikkel, etc.) så angi minimum forfatter og tittel samt når og hvor trykt, samt nøyaktig(e) sidenummer for sitatet. Ved sitering fra Internett skal du oppgi lenke (URL) til siden du siterer fra. Sitat av ytringer i kommentarfelt (på blogger, aviser e.l.) skal presiseres. (Lagt til 17.11.10)

4.6. Sitering av andre innlegg på forumet: Bruk "Sitat"-knappen i innlegget. Bare sitér det du faktisk svarer på. Ta deg tid til å redigere bort overflødig tekst. Ikke sitér HELE innlegget hvis du er den første som svarer, for da må det anses som innlysende at ditt innlegg er en kommentar til hele forrige innlegg i tråden. (Hvis du skal svare på en del av nyeste innlegg så siterer du akkurat den biten.)

4.7. Sitering generelt: Sjekk at sitattagger blir riktig kodet, slik at sitater vises i sitatrammer. Hvis du uthever deler av et sitat med fet skrift, kursiv, understreking e.l., så nevn at det er din(e) utheving(er). Bruk knappen for forhåndsvisning for å kontrollere innlegget før du poster det. Sett deg inn i siteringsveiledningen hvis du er usikker på formatering av sitater.

4.8. Innhold: Ikke post innlegg som bare består av en lenke til Internett (med eller uten sitat), et bilde eller en video. Skriv noen ord om hva det handler om, og hvorfor du poster det. Hvis et sitat blir langt, bør du vurdere å korte ned og heller gjengi med egne ord hva du mener er viktig i innholdet. Da får leserne et grunnlag for å vurdere om de vil klikke på lenken og lese det hele.

4.9. Sletting/redigering av innlegg: Du kan redigere/slette et innlegg inntil 30 minutter etter at du har postet det. Etter det blir det stående permanent, og kan bare redigeres av moderatorene. Moderatorene sletter vanligvis ikke innlegg selv om du ber om det. Ikke skriv ting du ikke kan være bekjent av.

4.10. Sletting av brukerkonto: Innlegg forsvinner ikke selv om brukerkontoen slettes.

5. Moderatorer og Administratorer

5.1.
Moderatorer og Administratorer har rett til å gjøre inngrep på forumet uten forhåndsvarsel. Inngrep som er kommentert i grønt er ment som hjelp/vennlige hint. Inngrep skrevet i rødt er rettet mot regelbrudd.

5.2. Moderatorer og Administratorer kan
- Slette/Redigere innlegg når som helst – også etter 30-minutters fristen.
- Slette eller flette tråder om samme tema.
- Skille ut nye tråder når et nytt tema dukker opp i en tråd.
- Flytte tråder/innlegg som hører hjemme et annet sted.
- Endre titler på tråder og innlegg slik at det blir lettere å finne fram på forumet.
- Moderatorer kan advare brukere iht. 3.7. og anmode Administrator om å utestenge brukere.
- Administrator kan advare brukere iht. 3.7. og utestenge brukere.

5.3. Ikke diskuter moderatorinngrep i forumet. Ta det opp via personlig melding med den aktuelle moderatoren. Gode argumenter vil bli hørt.

5.4. Hvis du mottar en Personlig Melding fra en Global Moderator eller en Administrator hvor tittelen starter med ’MODERATORMELDING: <…>’ skal du lese og besvare denne så fort som mulig.

5.5. Disse reglene kan endres uten varsel av Globale Moderatorer og Administratorer.

Red.: En presisering i avsnittet om rapportering i punkt 3.5. Gnisten.
Red.: Ytterligere presisering i punkt 4.6. Gnisten.
Red.: La til presisering i pkt. 4.5. Arman.
Red.: Presisering og tillegg i punkt 4.8. Gnisten.
Red.: Grammatikalsk retting i punkt 3.6. Gnisten.
Red.: Presisering og tillegg i punkt 4.7. Gnisten.
Red.: Presisering og tillegg i punkt 4.1. Gnisten.
Red.: Presisering og tillegg i punkt 4.1. Gnisten.
Red.: Endret "Skepsis forum" til "Skepsisforumet" (3 steder). Gnisten.
Red.: Presisering og tillegg i punkt 4.6. Gnisten.
Red.: Presisering og tillegg i punkt 4.7. Gnisten.
Red.: Presisering og tillegg i punkt 3.7. Mona
Red.: Presisering og tillegg om trykt materiale i punkt 4.5. Gnisten 8/9-11.
Red.: Omredigering i punktene 4.9 og 4.10. (Ingen reelle endringer) Gnisten 29/11-11.
Red.: Presiserte bruk av skjellsord til å gjelde omtale ikke bare av personer, men også av debattinnlegg. Punkt 3.2. Gnisten 24/3-12.
Red.: Presiserte at nøyaktig sidenummer skal oppgis ved sitering av trykt materiale. Punkt 4.5. Gnisten 14/5-12.
Red.: Typografi & estetikk: Fjernet sentrering av overskriften og ingressen, og satte inn kulepunkter der. Gnisten 8/11-13.
Fjernet 'bloggen og' i pkt. 4 slik at punktet nå kun henviser til hovedsidene. Arman 17/1-14.
Skilte ut og utdypet reklameforbudet som nytt punkt 3.8. og nummererte de neste på nytt. Arman 9/8-14.
« Siste redigering: 09. august 2014, 13:35:15 av Arman »