harm

Skrevet av Emne: Skeptiske blogger på norsk  (Lest 28584 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Utlogget SunnivaRose

 • Innlegg: 1
Sv: Skeptiske blogger på norsk
« Svar #15 på: 22. februar 2012, 12:51:08 »
Først: takk for utfordringen!
Så: unnskyld for at det har tatt så lang tid for meg å skrive et svar. Forklaringen ligger i at jeg først ble litt skremt da jeg fikk utfordringen, siden bloggen min tross alt er en rosablogg, og det står jo litt strengt at det skal være minst 35% "skeptisk" innhold. Da jeg endelig fikk mannet meg opp til å skulle skrive et svar ble jeg syk; litt usikker på om det hovedsakelig var fordi jeg hadde glemt å ta homøopati-medisinene mine eller fordi jeg om dagen har et litt anstrengt forhold til erkeenegelen min, så det kan ha vært en straff fra de kanter og.

Men altså, jeg heter Sunniva Rose og står bak rosabloggen rose-blogg.blogspot.com, om kjernefysikk  og forskning og sånn:
http://rose-blogg.blogspot.com/2011/10/fukushima-tilsvarer-168-hiroshima.html
http://rose-blogg.blogspot.com/2011/12/ting-som-irriterer-meg-jod-tabletter.html
Videoblogg er viktig når man driver med rosablogging: http://rose-blogg.blogspot.com/2012/01/videoblogg-kald-fusjon.html
Det mest "skeptiske" innlegget jeg har hatt var vel dette gjesteblogg/lyseblågg-innlegget: http://rose-blogg.blogspot.com/2011/10/gjesteblogg-hvorfor-vitenskap-er-sa.html
Oppskrifter er en viktig del av en rosablogg, her ga jeg leserne oppskrift på atomkjerner: http://rose-blogg.blogspot.com/2011/09/oppskrift-pa-atomkjerner.html

Bloggen er altså rosablogg møter vitenskapsblogg møter mammablogg i skjønn (?) forening. Ellers kan jeg si meg så å si helt enig med Bjørn her: "Jeg tror personlig at hvis folk leser mer av det, og dermed forstår litt mer av hvordan vitenskap fungerer, så kommer det vi vil kalle en  skeptisk holdning rekende helt av seg selv. Hjelp til selvhjelp...", forskjellen er at min innpakning av stoffet er  noe annerledes enn på Kollokvium  ;) På den måten tror jeg også jeg treffer noen som Kollokvium ikke treffer, og det syns jeg er kult.

Jeg begynte å blogge i september 2011, etter å ha tenkt på det en stund; jeg hadde lyst til å prøve meg på en noe utradisjonell vitenskapsblogg.
Hvorfor vitenskap: etter Fukushimaulykken har jeg snakket og snakket og prøvd å forklare, først journalister men så egentlig alle (som vil høre), hvordan et kjernekraftverk fungerer, hvorfor stråling potensielt kan være farlig men somregel ikke er det, at kjernekraft er ekstremt trygt sammenliknet med andre måter å produsere elektrisistet på, osv. Så hvorfor ikke blogge om det?
Hvorfor rosa: vel, jeg er jo på mange måter en person som fort kunne startet en "klassisk" rosablogg, og jeg følger faktisk noen av rosabloggene (én grunn til at jeg gjør det er jo selvsagt research - skal det være rosablogg så skal det være rosablogg, man må kjenne sin stilart!), dessuten har jeg lyst til å vise at man kan være realist og allikevel dyrke det feminine.

Så var det dette med å sende stafettpinnen videre. Jeg tror kanskje det er andre her som har mange fler ideer til hvem som kan utfordres videre - jeg er jo tross alt ingen skeptikerblogger, og de skeptikerbloggene jeg har noe forhold til er allerede stort sett tatt.

Koz og klemz <3<3<3


Utlogget Pernille Nylehn

 • Global Moderator
 • Innlegg: 1.990
  • Bloggen min
Sv: Skeptiske blogger på norsk
« Svar #16 på: 22. februar 2012, 17:17:01 »
Hei,

jeg har en blogg som heter noe så vanvittig fantasifullt som Pernille Nylehns blogg. Jeg vet ikke om det er en skepsisblogg, men jeg skriver ganske mye  om alternativ medisin, i tillegg til stoff om medisin, litteratur, katter og generelle utbrudd.

Jeg er lege, spesialist i allmennmedisin, jobber med rehabilitering. 
Medlemmer av foreningen Skepsis har en mindre aura, dvs. et mer innskrenket bevissthetsfelt, enn den øvrige befolkningen.

Else Egeland, healer og Cand.San.

Utlogget Arman

 • Administrator
 • Innlegg: 2.822
 • Ingen gud, ingen herre, alt for kjærligheten
Sv: Skeptiske blogger på norsk
« Svar #17 på: 24. februar 2012, 12:52:55 »
Short & sweet fra Pernille, tror nok du får tåle at bloggen din regnes blant de skeptiske... ;)

Ny utfordring er på gang, så stay tuned. I mellomtiden ser jeg gjerne presentasjoner innlagt uten utfordring i forkant...
I've spent a lot of my life among people brighter than myself. Larry Niven
===
Nei, ingen 'i' i nicket, heller ingen 'd'.
Streng Administrator Grei Administrator

Utlogget Hikaru

 • Innlegg: 2
 • Leter etter intelligent liv på jorden.
Sv: Skeptiske blogger på norsk
« Svar #18 på: 05. juni 2012, 15:23:16 »
Min blogg "The Fly In Your Soup" er egentlig ingen utpreget skepsis-blogg, men jeg har vært innom skepsistemaer når det har falt seg slik. (Ny-åndelighet, tankefeller, harselas med Nyhetsspeilet etc.)
http://theflyinyoursouppart2.blogspot.no


Edit: Fikset koding av lenke
« Siste redigering: 15. august 2012, 21:44:11 av Alvin Brattli »
Pray to God there's intelligent life somewhere up in space, cause there's bugger all down here on earth. -Eric Idle.

Utlogget Tøvsugern

 • Innlegg: 3
 • En Tøvsuger bør være obligatorisk verktøy i møte m
  • Tøvsugern
Sv: Skeptiske blogger på norsk
« Svar #19 på: 15. august 2012, 20:21:42 »
Driver bloggen Tøvsugeren

Tøvsuger det jeg irriterer meg i det alternative og i konspirasjonsmiljøet i all hovedsak. Flytter Tøvsugeren over på Wordpress til høsten – vinteren, da det er en del muligheter i Blogger jeg savner. Så jeg kjem attende med info. Men, til da er; http://tovsugeren.blogspot.no/ aktiv. 
Sitat fra IS: ”Du er kongen av både fremmedord og vitenskap mener jeg. Synd nobelpriser alltid går til dogmatiske ”vitenskapsmenn”, og ikke til kreative sjeler som vet bedre en å verifisere hypoteser”