harm

Skrevet av Emne: Lifewave - Plaster som virker på molekylært nivå  (Lest 4731 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Utlogget bjafosse

 • Innlegg: 143
Lifewave - Plaster som virker på molekylært nivå
« på: 04. juli 2013, 13:02:23 »
Følgende er hentet fra nettstedet http://www.solumsmoen.no/LifeWave.html

Sitat
Det brukes mange begreper i vår bransje. "virker på cellenivå" "virker på molekylært nivå" o.l. Når kroppen oksideres bruker man antioksidanter.

Antioksidanter påvirker molekylære strukturer. Det er det som oksidasjon handler om.

Når molekyler mister elektroner og blir ustabile, blir de frie radikaler og såkalte oksidanter.   Når vi bruker Y-age plaster, vil Aeon, ...Glutathione og Carnosine reparere slike ustabile molekyler og tilføre elektroner gjennom økt produksjon av antioksidanter og redusere årsaker til at frie radikaler oppstår.

Aeon reduserer stress, oksidativt stress og betennelser som handler om oksidasjon og nedbryting av molekylære strukturer.

 Glutatione er 5000 ganger sterkere enn andre antioksidanter og har evnen til å resirkulere seg selv. Den bidrar også til at andre antioksidanter resirkulerer seg og ikke blir frie radikaler. C-vitamin kan bli fri radikal, men glutathione avgir elektroner til andre antioksidanter så de ikke blir redusert til en fri radikal.

 Glutathione har millioner av elektroner og vil ikke bli slike farlige oksidanter.   Så hvis du blir fristet til å kjøpe produkter som påstår å virke på molekylært nivå, vet vi at vi allerede har et produkt som gjør denne jobben. 

Så bruk plaster hver dag for å hindre oksidasjon i kroppen.


Kort fortalt leverer Lifewave plaster som hevdes å kunne påvirke prosesser i kroppen uten å overføre noe fysisk til kroppen, deriblant å kunne "booste" effekten av antioksidanter. Forklaringene på hva som skjer varierer mellom "akupunktur uten nåler" og "energi som utveksles mellom plasteret og kroppen". Plastrene omsettes gjennom multi-level marketing.

Påstandene over høres vitenskapelige ut, men med tanke på at forfatteren også har pushet bl.a. Robert O. Young og Asea, er det antagelig alternativt svada formulert med vitenskapelige begreper. Er det likevel noen som konkret kan si hva som er korrekt og hva som er feil? Og kan dette regnes som ulovlig markedsføring?

Utlogget B. Tuftin

 • Innlegg: 1.043
 • Pan Narrans
  • Bjørnar's NoWhere Land
Sv: Lifewave - Plaster som virker på molekylært nivå
« Svar #1 på: 04. juli 2013, 13:17:31 »
Vel, det som står direkte foran er helt klart svada:
Sitat
Man får en god forståelse av dette gjennom flotte grafiske modeller..
Har du feil energier, har noen av organene  for lite eller for mye energi... derav hodepine, lite energi, smerter i en skulder...mm..

Og resten er vitenskapelig sett riktig, om man ser bort fra overdrivelser og udokumenterte påstander:

"Når vi bruker Y-age plaster, vil Aeon, ...Glutathione og Carnosine reparere slike ustabile molekyler og tilføre elektroner gjennom økt produksjon av antioksidanter og redusere årsaker til at frie radikaler oppstår."
udokumentert og usannsynlig

"Aeon reduserer stress, oksidativt stress og betennelser som handler om oksidasjon og nedbryting av molekylære strukturer."
udokumentert og usannsynlig

"Glutatione er 5000 ganger sterkere enn andre antioksidanter og har evnen til å resirkulere seg selv."
Overdrivelse, og "resirkulering av glutation" er en biokjemisk prosess i kroppen der glutation henter elektroner, ikke en selvstendig egenskap ved stoffet.

"Glutathione har millioner av elektroner og vil ikke bli slike farlige oksidanter."
Glutation har ikke millioner av elektroner på noen måte andre stoffer i kroppen ikke har millioner av elektroner på. Det er et tri-peptid med et tilsvarende lite antall atomer og elektroner.

Og om ikke annet så er "reduserer [...] betennelser" en konkret påstand om effekt som ikke er tillatt. Tror heller ikke man har lov å reklamere med virkninger kamuflert indirekte som virkning på ønskelig biokjemisk aktivitet.

Utlogget kingvald

 • Innlegg: 1.917
Sv: Lifewave - Plaster som virker på molekylært nivå
« Svar #2 på: 04. juli 2013, 15:41:34 »
Og kan dette regnes som ulovlig markedsføring?
Kan selger dokumentere sine markedsføringspåstander, når disse fremmes? Hvis ikke, så er det faktisk ulovlig markedsføring selv om det senere skulle vise seg at det stemte. Markedsføringsloven §3 2. ledd lyder:
Sitat
Påstander i markedsføring om faktiske forhold, herunder om ytelsers egenskaper eller virkning, skal kunne dokumenteres. Dokumentasjonen skal foreligge på annonsørens hånd når markedsføringen skjer.


Så enkelt er det!

Og ulovlig markedsføring bør meldes til Forbrukerombudet, enten direkte, eller via Skepsis, se denne tråden.Kjell Ingvaldsen

Utlogget bjafosse

 • Innlegg: 143
Sv: Lifewave - Plaster som virker på molekylært nivå
« Svar #3 på: 05. desember 2014, 08:23:10 »
Etter skandaleoppslagene om samarbeidet med Vålerenga slikker nå LifeWave sine sår og prøver å gjenopprette sin selvtillit i det norske markedet. Det blir nå hevdet at selskapet har hatt en helsides annonse i Dagbladet 29. november:
http://lifewavesplash.com/?p=5497

Er det noen som abonnerer på Dagbladet som kan bekrefte om dette stemmer?

Utlogget Gnisten

 • Administrator
 • Innlegg: 3.673
Sv: Lifewave - Plaster som virker på molekylært nivå
« Svar #4 på: 06. desember 2014, 01:51:18 »
Er det noen som abonnerer på Dagbladet som kan bekrefte om dette stemmer?

Jeg leste Dagbladet på et bibliotek den lørdagen, og jeg så den helsides annonsen. Ordlyden kan lastes ned på norsk og engelsk via lenker fra den siden du viste til:

http://lifewave.com/pdf/Norway-Ad-NO.pdf   —   http://lifewave.com/pdf/Norway-Ad-EN.pdf

Jeg kjenner igjen ordlyden, sjøl om typografi og layout var annerledes i den trykte versjonen.

Utlogget Gnisten

 • Administrator
 • Innlegg: 3.673

Utlogget Raymondberg

 • Innlegg: 17
Sv: Lifewave - Plaster som virker på molekylært nivå
« Svar #6 på: 06. desember 2014, 02:08:00 »
http://imgur.com/IqNlJ9I,FuQypmU#0 her har du hele annonsen :)
« Siste redigering: 06. desember 2014, 02:14:49 av Raymondberg »