harm

Skrevet av Emne: Oslo 11.11.2014: Satan lever! Satanisme som samtidsmyte og virkelighet  (Lest 2203 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Utlogget Gnisten

  • Administrator
  • Innlegg: 3.673
Fra NTNU i Trondheim, som har verdens sterkeste konsentrasjon av forskere med doktorgrad på satanisme, kommer én av dem, nemlig Jesper Aagaard Petersen, til Oslo i høst.

Kjettersk Kjeller presenterer: Satan lever! · Arrangert av John Færseth

11. november [2014] klokka 19:00  • Katedralen Pub & Spiseri  • Parkveien 13, 0350 Oslo, Norway

Satan lever!

Satanisme som samtidsmyte og virkelighet


Det ble litt stille rundt satanistene en stund. Kanskje var det fordi svartmetallen var blitt stueren, kanskje var det fordi ungjihadistene var de nye skremmerne av foreldre og offentlighet. Med Anton LaVeys bortgang i 1997 mistet også satanismen sin Messias, og selv de mest tabloide avisene tar i dag påstander om rituelle overgrep til Satans pris med en klype salt.

Men nå er satanistene tilbake. Mediene fylles med det som ligner på satanpanikker av godt (eller ondt) åttitallsmerke, og spørsmålene står i kø. Hvorfor forsøker amerikanske satanister å adoptere et stykke motorvei, og kan det virkelig stemme at Harvard-universitetet avholdt en sort messe? Skal det virkelig bli reist en fullskala-modell av geiteguden Baphomet foran rådhuset i Oklahoma City? Hvor mange Satan-kirker finnes det egentlig? Og ikke minst: Skapte svarte magikere virkelig LSD-666 - en syre kraftigere enn noen andre - på 1960-tallet?

For å få svar på disse svært viktige spørsmålene har Kjettersk Kjeller hentet inn Jesper Aagaard Petersen, en av ytterst få mennesker med doktorgrad i satanisme. Petersen er førsteamanuensis ved NTNU, og har skrevet om og forsket på moderne satanisme og samtidsokkultisme siden 2001. Som en følge av dette er han i ferd med å bli en internasjonal kommentator på feltet.

Som vanlig holder vi til på Katedralen i Parkveien 13 (litt inne i en sidegate), der vi spiser, driker og snurrer plater og hygger oss. Og du må være 18 år og ha 70 kroner for å delta i aftenens seanse. Dørene til Inferno slås opp kl. 19.

Velkommen!

Utlogget Gnisten

  • Administrator
  • Innlegg: 3.673