Skrevet av Emne: Moms på woo!  (Lest 1627 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Utlogget MAC-hiavelli

  • Innlegg: 484
Moms på woo!
« på: 27. november 2014, 15:37:05 »
Den konservative tenketanken Civita, som ellers ikke er noen stor forkjemper for økede skatter og avgifter, har sett seg lei på at alternativbransjen blir subsidiert av våre felles penger.
Det er forsket svært mye på alternativ behandling, både i Norge og utlandet, uten at det har brakt nye behandlingsformer inn i helsevesenet. De færreste leger bedriver alternativ behandling på si. Og de alternative behandlerne som søkte om autorisasjon som helsepersonell i sommer, fikk alle avslag av Helse- og omsorgsdepartementet.


De foreslår flere tiltak.
Hva bør så gjøres? Vi bør beholde den liberale lovgivningen. Valgfriheten til å velge den hjelpen du selv vil, må være grunnleggende. Vi kommer ikke utenom det personlige ansvaret hver og en av oss har, og toleransen vi må ha for dem som velger annerledes. Men helsepolitikken må være kunnskapsbasert. Derfor bør vi bygge et tydeligere skille mellom helsevesenet og alternativ behandling.

Derfor bør det, som i Sverige, knyttes et krav til at leger etterstreber evidensbasert behandling. Sett i lys av pengene vi bruker på å utdanne og finansiere leger, og mandatet tittelen innebærer, er ikke dette et urimelig krav. Du kan gjerne være både lege og healer, men du kan ikke utøve begge retninger samtidig.

Derfor bør vi gjøre homøopatiske remedier tilgjengelig utenfor apoteket. Et lovverk som gjør det forbudt å selge homøopatiske midler andre steder enn på apoteket, slik vi har i dag, kan gi inntrykk av at dette har effekt i medisinsk forstand.

Derfor bør vi endre refusjonsordningen for kiropraktorer, slik at det offentlige støtter det kiropraktorer har dokumentert belegg for å behandle (ryggplager), men ikke alt det andre (som ørebetennelse og kolikk).

Derfor bør vi fjerne momsfritaket for alternative behandlere. Dette er i praksis en statlig subsidiering av noe som ikke behøver å subsidieres.
(min utheving)

Det kanskje mest kontroversielle forslaget er nedlegging av Nifab.
Sitat
Og derfor bør vi legge ned Nifab – det statlig finansierte nettstedet hvor du kan klikke på «Tema: Kreft» og få listet opp en rekke behandlingsformer som har det til felles at de ikke har dokumentert effekt.


Forslagen gjennomgås også her av NRK, og blir også tema for NRKs timalange debatt på NRK1 klokken 21.30 i kveld.

Utlogget shonny

  • Innlegg: 396
  • Aviare necesse est (også metaforisk)
    • write.one
Sv: Moms på woo!
« Svar #1 på: 17. februar 2015, 12:45:30 »
Av interesse her kan også være reaksjoner på anti-vaxxere spesielt, men også på altie-industrien i Ontario, Canada: http://www.theglobeandmail.com/news/national/health-experts-question-lack-of-crackdown-on-homeopathic-vaccines/article23019800/
De fleste andre former for svindel er forbudt og straffbart, så hvorfor ikke dette, som i tillegg direkte setter liv i fare? Og ofte barns liv ved manglende omsorg og behandling. Utøverne av det alternative burde stilles for retten, anklaget for de forbrytelsene mot menneskeheten de begår! Leger blir jo stilt ansvarlige for misligheter, og alt altiene gjør er jo misligheter. 
Skepsis - når viten er viktigere enn tro
Theology ... is searching in a dark cellar at midnight for a black cat that isn't there. - Robert A Heinlein
"The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt."
-Bertrand Russell