harm

Skrevet av Emne: Partiet De kristne  (Lest 1808 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Utlogget kdjupdal

  • Innlegg: 15
Partiet De kristne
« på: 05. september 2015, 14:53:21 »
Nytt i årets kommunevalg er partiet «De kristne». De legger ikke skjul på hva de vil i partiprogrammet sitt (et samfunn styrt av kristendommen) – i kontrast til Krf som er er mer diffuse på dette. Det at de nå stiller liste i alle kommuner vitner vel om at religion ikke er på vei bort.

Partiet sier at de vil:
- Sikre alle mennesker religionsfrihet
- Sikre full frihet til både religionskritikk og religiøse ytringer

Men se på disse sitatene jeg har plukket fra partiprogrammet. Er dette å jobbe for trosfrihet og den frie tanke?

«Partiet De Kristne mener derfor at Staten i alle naturlige sammenhenger skal fremme kristen kultur og identitet, og på den måten danne et bolverk mot holdninger og menneskesyn som strider mot denne arven.

«Partiet De Kristne vil derfor at den klassiske kristendomsundervisningen igjen blir en obligatorisk del av læreplanen. Undervisning om andre religioner og filosofier bør på grunnskolen legges inn under samfunnskunnskap.

«Mennesker fra alle religioner og trosretninger skal sikres religionsfrihet. Partiet De Kristne mener likevel det er legitimt for Staten å fremme og ivareta verdier som har lang tradisjon i landet, for på den måten å bevare vår kristne kultur og tankesett.

«Partiet De Kristne ønsker et administrativt skille mellom kirke og stat, men vil bevare et kristent verdigrunnlag. Vi vil bekjempe forsøk på å gjøre ateisme og humanisme til styrende livssyn i det offentlige rom. Det gjelder også ideologier hvis praksis kommer i strid med menneskerettighetene og norsk lov.

Og er det ikke en motsetning mellom det å være for trosfrihet, og samtidig jobbe politisk for at staten skal bli mer kristen?

Utlogget kingvald

  • Innlegg: 1.917
Sv: Partiet De kristne
« Svar #1 på: 06. september 2015, 06:43:57 »
… Vi vil bekjempe forsøk på å gjøre ateisme og humanisme til styrende livssyn i det offentlige rom. Det gjelder også ideologier hvis praksis kommer i strid med menneskerettighetene og norsk lov.

Med andre ord et parti som har i sitt partiprogram at de er forpliktet til å bekjempe sin egen ideologi!


Kjell Ingvaldsen