harm

Skrevet av Emne: Finansiering av tros- og livssynssamfunn  (Lest 587 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Utlogget Neptun

  • Innlegg: 47
Finansiering av tros- og livssynssamfunn
« på: 01. september 2017, 22:38:39 »
Fra Fritanke:

Sitat
De [Venstre] skriver at de ønsker «å vurdere nye finansieringsmodeller, herunder kirkeskatt etter svensk modell». Denne svenske modellen innebærer blant annet at staten krever inn medlemsavgift for kirken, mens de som ikke er kirkemedlemmer slipper å betale. Dette innebærer et brudd med dagens finansieringsordning som knytter kirkebevilgningen opp til antall medlemmer, samtidig som det også er et brudd med dagens opplegg om at de andre tros- og livssynssamfunn får penger på grunnlag av kirkebevilgningen. Dette er i tråd med Human-Etisk Forbunds holdning, med andre ord.

Lars-Petter kommenterer at den svenske løsningen kanskje ikke er den beste, fordi den ikke likebehandler.

– Venstre bør nok heller se til Island der staten samler inn en obligatorisk livssynsavgift på vegne av alle tros- og livssynssamfunn, og ikke bare majoritetskirken. Det er mer likestilt, mener Lars-Petter.


Men hvorfor må de som ikke er med i tros- og livssynssamfunn være med og finansiere dette tull? De kan vel finansiere seg selv?

I den svenske modellen må ikke de som ikke er medlemmer betale. Det er bedre enn den norske modellen og den islandske modellen.