Skrevet av Emne: Antikvariater  (Lest 3169 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Beate Szanday

 • Gjest
Antikvariater
« på: 28. mars 2010, 13:39:59 »
Noe av sjarmen ved antikvariater er selvsagt å lete i hyllene og finne bøker man ikke visste eksisterte, men det er det ikke alltid tid til. Og når man ikke finner det man leter etter, kan det ta tid før de får dem inn.

Jeg har bestilt fra de store før, og det fungerer greit, men fant denne samlesiden i dag. Her kan du også sette deg på liste, og får beskjed når boken finnes tilgjengelig i et av de registrerte antikvariatene.

http://www.antikvariat.net/get/search.cgi?post

PS: Når det gjelder skjønnlitteratur og noe annet selvsagt, om du ikke er opptatt av førsteutgaver ol., så vil jeg si at bøkene utgitt av Den Norske Bokklubben gjennom årene har en fantastisk kvalitet når det gjelder papir og innbinding. De går ofte for en tier eller mindre på Fretex og i andre bruktbutikker. Og noe dyrere på antikvariater, men ikke mye. Men ingen grunn til å være en snobb i forhold til dem, for meg finnes det ihvertfall ingenting tristere enn bøker som smuldrer opp etter bare få år, uansett hvor miljøvennlige de måtte være.

Utlogget Stephan Brun

 • Innlegg: 2.656
 • ateist, stoiker, filosof, illuminist, mentat.
Sv: Antikvariater
« Svar #1 på: 28. mars 2010, 14:14:36 »
Ooo, nice. En av de vanskeligste tingene med antikvariater er at hvis man ikke har nær adgang, er det vanskelig å vite hva som er tilgjengelig. Den siden kommer jeg nok til å bruke en del.
cetervm·censeo·carthaginem·stvpiditatem·esse·delendam!
—fritt etter M. Porcivs Cato

Men, it has been well said, think in herds; it will be seen that they go mad in herds, while they only recover their senses slowly, and one by one.
—Charles Mackay.

prvdentia·fortitvdo·ivstitia·temperantia

Utlogget Kimbara

 • Innlegg: 275
Sv: Antikvariater
« Svar #2 på: 05. april 2010, 09:09:44 »
Hvis det er gamle (og gjerne rare) bøker som er interessant, kan jeg anbefale en tur til brukthandelen "Annen Etasje" for de som bor i eller i nærheten av Oslo. De har en egen (relativt fyldig) bokavdeling med mye kuriosa. Selv endte jeg opp med bla.a. "Sundhet og Helse", en legevitenskapelig bok fra ca. 1920 (komplett med gotisk skrift som er nesten umulig å lese), til en drøy hundrelapp.

Adresse/kart
"Learn to swim"

Utlogget Beate

 • Innlegg: 546
Sv: Antikvariater
« Svar #3 på: 30. september 2010, 18:59:35 »
Denne antikvariatnett-tjenesten fungerer uuuutmerket ;D Fikk mail på søndag og bok i posten i dag, så nå kan jeg anbefale den og bekrefte at den virker også!  :)
Babysjel og forvirringselement.

Utlogget Miri

 • Innlegg: 292
 • Nomnomnomnom
Sv: Antikvariater
« Svar #4 på: 30. september 2010, 23:06:49 »
Mora mi har gått amok på den nettsida. Nå har lillebroren min alle Tarzan-bøkene. Det er helt awesome! (det siste sagt ganske syngende...)
"[...] It makes you wonder if there is anything to astrology after all."
"Oh, there is," said Susan. "Delusion, wishful thinking and gullibility."

Utlogget kjetting

 • Innlegg: 2
Sv: Antikvariater
« Svar #5 på: 29. november 2010, 22:12:20 »
Jeg har handlet en del brukt gjennom bokloftet.no, som er antikvariatet til Lokalhistorisk Forlag på Løten. Har generelt god erfaring med dem.

Utlogget maritms

 • Innlegg: 469
  • Hugs & Science
Sv: Antikvariater
« Svar #6 på: 03. desember 2010, 11:24:30 »
Jeg svinger tidvis innom min lokale antikvariat, Sagene bokstue heter den vel, som jeg også tror er registrert på ovennevnte samlewebside.

Jeg må si det beste med antikvariater generelt er menneskene som jobber der. Så rolige, vennlige, pratsomme, hjelpsomme(å, du, jeg tror jeg fikk inn en darwin-bok her om dagen, la meg gå og grave litt på bakrommet). Og omgivelsene er - for en boknerd som jeg regner med de fleste her er - uslåelige.

Det beste med mitt lokale antikvariat er "Den ærlige antikvariat", som er en bokhylle som står på utsiden, der man kan gå og forsyne seg og med en formaning om å komme innom å betale for det man tar under åpningstiden. (Tidligere var det en beskjeden pengekasse der, men den ble visst stjålet.)

Hugs and Science.