Nyeste innlegg

Sider: 1 ... 8 9 [10]
91
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 07. oktober 2017, 05:50:05 »

Orphan, 2009

I maratonen for 2015 så jeg The Bad Seed. En film om ei lita jente som dreper. Orphan fra 2009 er moderne versjon av den idéen og i mine øyne en langt bedre film. Jeg er ganske skeptisk til moderne skrekkfilmer og var usikker om jeg i det hele tatt burde ha skaffet meg denne filmen, men jeg angrer ikke nå etter å ha sett den. En familie med to barn adopterer ei ni år gammel jente etter at morens tredje barn var dødfødt. Det tar ikke lang tid før vi ser at jenta er ond og at hun er manipulerende, og det er ingen tvil om at hun er voldelig. Onde barn som dreper har som nevnt blitt gjort før, men denne har en unik tvist som jeg ikke kommer til å skrive om her. Jeg vil bare si dette var en kul film jeg varmet fort opp til og som jeg anbefaler.
92
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 06. oktober 2017, 04:49:10 »


The Incredible Shrinking Man, 1957

Science fiction og skrekk var synonymt med hverandre på 50-tallet. De fleste skrekkfilmene fra denne tidsperioden er b-filmer om invaderende romvesener eller monstre skap av radioaktiv stråling. Men noen av disse filmene var mer enn bare det og faktisk gode filmer. The Incredible Shrinking Man handler om en mann utsatt for radioaktiv stråling på en båttur og som begynner å krympe etterpå. Ute av stand til å stoppe det eller å gå ut uten å bli sett på om en freak, så er han fanget både fysisk og sosialt i sitt eget hjem. Det daglige liv blir til et mareritt og direkte farlig. Ting går virkelig til helvete når kona slipper inn katten med et uhell og han er antatt død når de ikke finner han igjen. Filmens spesialeffekter er ganske gode for sin tid og har holdt seg ganske bra. Det er elementer av spenning i mange av scenene og den er god film både som skrekk og science fiction. Er du interessert i å utforske 50-tallsfilmer, så er dette en obligatorisk film å se.
93
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 05. oktober 2017, 04:39:06 »
94
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 05. oktober 2017, 04:38:44 »
50 Horror Movie Clichés
95
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 05. oktober 2017, 04:38:21 »

Tucker and Dale vs Evil, 2010

Dette er en skrekk komedie jeg anbefaler på det sterkeste. To bondeknøler er på ferie til ei gammel hytte de har skaffet seg. Samtidig er det det noen universitetsstudenter som camper like i nærheten. Vanligvis i skrekkfilmer, så er de som bor ute i skauen kannibaler og seriemordere, så når studentene ser de to bondeknølene redde en av dem fra å drukne, så tror de at hun er blitt kidnappet av dem. I rekke missforståelser, så klarer de å ta livet av seg selv på brutalt vis i sine forsøk på å redde henne. Dette er en ekstremt underholdene film.
96
Tips og spørsmål / Jeg kan ikke skifte avatar
« Nyeste innlegg av z 05. oktober 2017, 04:24:32 »
Jeg får "PHP error, bad file/directory permissions or invalid site software configuration"
97
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 04. oktober 2017, 04:28:31 »

Cloverfield, 2008

Jeg har aldri vært en stor fan av found footage, men jeg likte Cloverfield. Idéen er å ta kaiju monsterfilmer og de store monsterfilmene fra 50-tallet inn i en moderne setting hvor vi følger noen venner med et kamera. Det er ingenting som hinter at det er en monsterfilm når den starter, kun en tekst om at den ble funnet i Central Park og at den er statseiendom. De første 17 minuttene er bare vanlige opptak, mesteparten fra en fest. Jeg antar ingen vil sette på denne filmen uten å vite om at det er en monsterfilm, så jeg tviler på at noen slår av etter 10 minutter bare fordi ikke forstår hva de ser på. Det er en måte å gi litt introduksjon til karakterene og hvorfor du skal bry deg om dem når de dør. Når helvete bryter løs, så bryter det virkelig løs. Bygninger kollapser, militæret har nytteløs angrep imot monstret og folk blir drept. Og det er ikke bare et gigantisk monster som tramper rundt i byen, men parasitter faller av kroppen av monstret og jager folk.

Det som skiller dette fra disse gamle monsterfilmene er som nevnt at det er found footage. Det er ikke noen scener med vitenskapsmenn i hvite frakker som snakker om hvor monstret kommer ifra og hvordan de skal stoppe det. I stedet følger vi som blir filmet med kameraet en av hovedpersonene har med seg. Vi får se hva folk som er midt i angrepet opplever. Det var en underholdene nok film til at jeg anbefaler den. Den tar seg selv nok seriøst til at jeg tar den seriøst, og den føles virkelig nok. Det er en av de bedre found footage filmene der ute.
98
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 03. oktober 2017, 10:18:32 »
The Power Of VHS | SCANLINE
99
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 03. oktober 2017, 06:10:03 »

Körkarlen, 1921

Eller The Phantom Carriage som den heter på den altfor dyre The Criterion Collection DVD-utgaven. Etter to veldig moderne skrekkfilmer, så følte jeg for noe skikkelig gammelt fra før skrekkfilm var etablert som sjanger. En fyllik forteller to andre fyllikere på nyttårsaften om hvordan den siste som dør før året er omme blir tvunget til å kjøre dødens vogn og hente sjelene til de avdøde i et helt år. Hver dag føles som hundre år og du slipper ikke fra det før neste nyttår. Fylliken blir slått ned rett før året er omme og får hjertestans. Vognen kommer for han, og han blir konfrontert av sine skjebne og tidligere venn som døde sist nyttår og er nå vognføreren. Han blir tvunget til å se på tilbakeblikk over hvor stor en drittsekk han var og livene han har ødelagt med sin destruktive oppførsel. Filmen bygger mot en veldig bekmørk og dyster slutt når han får se hvem som er de neste til å dø i det nye året.

Filmen unngår å ha en så mørk og tragisk slutt som den bygget opp til å ha med å avslutte med et budskap om frelse, nåde og tilgivelse. Litt skuffende i mine øyne siden dette kunne ha vært en av filmhistoriens mørkeste filmer om den hadde gått hele veien, men det er på ingen måte en dårlig slutt. Jeg ble ikke for fornærmet av filmens kristne budskap, så ingen skade gjort. For til tross av det, så er dette en fantastisk film og drama. Det er en film alle som liker god film burde se. Skrekken er ikke en stor del av filmen, men det som er av skrekk er effektivt. Kanskje ikke den første filmen du burde sette på om du er i humør for skrekk, men som drama er den perfekt.
100
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 02. oktober 2017, 05:32:00 »

The VVitch: A New-England Folktale, 2015

Nok en nyere film, og nok en som tar seg god tid til å bygge opp stemningen. The VVtch (ikke spør hvorfor de stavet det med to V-er, jeg er for lat til å lete det opp) handler om en puritansk familie som forlater kolonien fordi far i familien ikke ser på de andre som strenge nok kristne. De bygger en liten gård i utkanten av villmarken, og ting går galt når den nyfødde sønnen forsvinner på mystisk vis og avlingene svikter. Det er tydelig at de har med mørke krefter å gjøre. Filmen gjør det veldig klart og tydelig fra starten at hekser er virkelig. Ikke noe tull med andre ord hvor filmen bruker masse tid på å bygge opp en spenning om hun er virkelig eller om det hele er bare overtro og god gammeldags puritansk paranoia. Det er en bra ting i mine øyne fremfor å fucke rundt med det. Filmer som prøver sånt er ofte skuffende eller prøver for hardt med å være vage med slutten. Så det at vi vet at heksa er virkelig gjør at vi heller fokusere på dramaet familien går i gjennom mens livet deres blir bare verre og verre.

Filmens styrke er stemningen. Vi som seere vet at heksa er der, familien finner ikke ut for langt ute i filmen. Det minner meg om en sitat av Alfred Hitchcock som jeg vil poste under anmeldelsen. The VVitch er ikke noen film du setter på for lett underholdning. Den er treg og den er dyster. Det er en film som krever at du følger med og setter deg inn i den, og fordyper deg i den overtroiske og religiøse frykten for mørket. Det er en veldig bra film etter min mening, men ikke for de av dere som ikke tåler film med handling.

Sitat
“There is a distinct difference between "suspense" and "surprise," and yet many pictures continually confuse the two. I'll explain what I mean.

We are now having a very innocent little chat. Let's suppose that there is a bomb underneath this table between us. Nothing happens, and then all of a sudden, "Boom!" There is an explosion. The public is surprised, but prior to this surprise, it has seen an absolutely ordinary scene, of no special consequence. Now, let us take a suspense situation. The bomb is underneath the table and the public knows it, probably because they have seen the anarchist place it there. The public is aware the bomb is going to explode at one o'clock and there is a clock in the decor. The public can see that it is a quarter to one. In these conditions, the same innocuous conversation becomes fascinating because the public is participating in the scene. The audience is longing to warn the characters on the screen: "You shouldn't be talking about such trivial matters. There is a bomb beneath you and it is about to explode!"

In the first case we have given the public fifteen seconds of surprise at the moment of the explosion. In the second we have provided them with fifteen minutes of suspense. The conclusion is that whenever possible the public must be informed. Except when the surprise is a twist, that is, when the unexpected ending is, in itself, the highlight of the story.”
Sider: 1 ... 8 9 [10]