2

Nyeste innlegg

Sider: 1 ... 8 9 [10]
91
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 29. september 2017, 14:08:50 »
Virker som nok et ensomt maraton. På toppen av det hele, så virker det som jeg har helvetesild. Har time hos legen for å å være sikker, men alle symptomer er på plass. Dette blir et morsom maraton.
92
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 22. september 2017, 03:38:27 »
Nå snakket jeg om hvordan dårlig skrekk er underholdende, men det må påpekes at jeg mente eldre filmer. Det er morsomt å se noe skikkelig søppel fra 70- eller 80-tallet. Hva som ikke er morsomt, er filmer nærmere vår tid, altså etter år 2000, laget for å spy ut billige filmer for dumme fjortiser. Hollywood vet at mange som går og ser skrekk er nettopp fjortiser, så de lager filmer uten blod eller  gode voldsscener slik at aldersgrensen kan senkes ned så lavt som overhodet mulig. På toppen av det hele, så bruker de så lite resurser de kan slippe unna med og lager bevist dårlige filmer uten sjel. Det er derfor alle skrekkfilmer du er ser på kino er så elendige. De er ikke skrekkfilmer, men ting som dukker opp på skjermen og sier «bø». Å skvette er ikke det samme som å bli skremt. Noen av disse filmene er så elendige at de er en direkte forbrytelse imot film og kan ses på som en svindel. Jeg anbefaler å se denne anmeldelsen av den stinkende bæsjen av en film, The Bye Bye Man (ja, det er den faktiske tittelen), for å få et skrekkeksempel på hvor dårlig moderne kommersiell skrekkfilm er.

THE BYE BYE MAN- ralphthemoviemaker
93
Fritt forum / Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 22. september 2017, 03:25:51 »
Dwarr - Screams of Terror


Nytt år, nytt maraton. Samme formel. Året er ikke det samme uten. Det er bare noe fantastisk med å tilbringe hele måneden av oktober på å se den beste filmsjangeren som eksisterer, nemmelig skrekkfilm. Hvorfor? Fordi den 31., så er det Halloween, og Halloween er en tid for skrekk. Hvorfor hele oktober? Fordi en kveld med skrekk er ikke nok og Halloween er helt på slutten av oktober, så måneden kan sees på som nedtelling til oktober.

Målet er enkelt. Se minst en skrekkfilm eller skrekkrelatert film hver kveld i hele oktober. Jeg kommer i alle fall til å gjøre det. Hvorvidt du som leser gjør det samme er opp til deg. Noen år har det vært noen som har bare sett noen filmer her og der gjennom måneden, noen ganger har noen kjørt på hele veien fra dag en frem til Halloween, og noen år har jeg vært helt alene med å gå gjennom maratonen. Uansett hva som skjer og hvor mange som deltar, så vil jeg gå gjennom med det.

Her er de tidligere maratonene:

Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2016 http://forum.skepsis.no/index.php/topic,5132.0.html

Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015 http://skepsis.no/forum/index.php/topic,4950.0.html

Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2014 http://skepsis.no/forum/index.php/topic,4764.0.html

Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2013 /http://skepsis.no/forum/index.php/topic,4452.0.html

Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2012 http://skepsis.no/forum/index.php/topic,4001.0.html

Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2011 http://skepsis.no/forum/index.php/topic,3192.0.html

Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2010 http://skepsis.no/forum/index.php/topic,1910.0.html

Formatet er det samme som sist:

[filmplakat]
[tittel, året den kom ut]
[kort anmeldelse (eller lang hvis du virkelig føler for det) av filmen]

Skrekkfilm er en sjanger som kommer i mange former. Fra seriøse og vellagete filmer med dybde og karakter, til søppelfilmer laget med minimalt budsjett og null mål og mening. Det er ingen tvil om at den sistnevnte dominerer sjangeren, men begge har sin plass her i verden og en egenartet verdi som ingen andre sjangre har. Det er ingen som frivillig sitter gjennom en dårlig komedie eller dårlig dramafilm (med unntak av The Room), men vi er villig til å sitte gjennom dårlig skrekk. For uansett hvor dårlig filmen er, så er den fortsatt underholdende. Hvorfor? Fordi vi mennesker kan aldri få nok av vold og monstre. Mennesker er i bunn og grunn onde, og vi liker å se andre lide og dø. Vi har også er overlevelsesinstinkt som forteller oss at dyr, andre mennesker og ting som er anderledes er farlig, så vi føler oss mer våkne og levende når vi blir konfrontert med hva vi ser på som monstre. Og det som er farlig og taboo tiltrekker. Som onde skapninger med frykt for døden og det som er anderledes, så blir vi tiltrukket av det fordi vi respekterer det. Vi ønsker å være en del av det. Så derfor blir selv den mest elendige skrekkfilm underholdene. Vi fylles fortsatt av skadefryd når vi ser noen i et amatørmessing monsterkostyme later som de dreper noen på klønete vis i dårlig filmet scene. Eller så er det fordi disse filmene er så teite at de er bedre komedier enn 99% av alle humorfilmene der ute. Take your pick.

Men det er ingen tvil at det mørke og det onde tiltrekker. Selv om søppelfilmer utgjør en stor del av sjangeren, så er det nok av gode skrekkfilmer der ute. Filmer som tar opp våre mørkeste fantasier og vår frykt for det ukjente. Det overnaturlige er neppe virkelig i vår verden, men det er virkelig nok i mange av disse filmene. Idéen om at det er et liv etter døden eller at magi er virkelig er tåpelig for oss skeptikere, men konseptet om å virkelig å kunne komme over det og oppdage at det er alt annet en av den gode sorten ville vært skrekkelig. Jeg er svak for filmer om spøkelser eller om at det er en ukjent kraft av en ondartet sort. Jeg har nevnt i tidligere maraton at ingen filmer skremmer meg, men filmer med fokus på det overnaturlige vi ikke ser har en mer creepy stemming i mine øyne.

Hva enn skrekkfilmer du liker, om det er om spøkelser, seriemordere eller store monstre, så er oktober den beste måneden for å se så mange av dem som overhodet mulig. Så lag popkorn og sett på dine favoritter, eller vær modig og se filmer du aldri har sett før. Om det er obskur japansk torturporno fra 80-tallet eller science fiction om invaderende romvesener fra 50-tallet, eller om du ikke gidder å se noen filmer, og bare har lyst til å se på filmplakatene og beskrivelsene av disse teite filmene, så er du velkommen til skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017.

Bruk https://imgur.com/ for filmplakatene. Eller bruk whatever du vil bruke. Jeg kan ikke kontrollere deg på hva du bruker.
94
Fritt forum / Sv: 80-tallspop
« Nyeste innlegg av z 21. september 2017, 08:12:04 »
Dolly Dots - Don't Give Up (1983, sound remastered, HQ)
95
Massemedier og sosiale medier. / Sv: Når ble skeptikere de som ikke vaksinerer barna sine?
« Nyeste innlegg av z 21. september 2017, 08:11:45 »
Kanskje det. Jeg har fremdeles ikke sent noen epost enda siden jeg ikke vet helt hva jeg skal skrive.
96
Massemedier og sosiale medier. / Sv: Når ble skeptikere de som ikke vaksinerer barna sine?
« Nyeste innlegg av Gnisten 21. september 2017, 03:44:03 »
Her er et to uker gammelt eksempel på ordbruken i norsk fagmiljø:

Vaksine - tilhenger eller skeptiker? Her er fakta

Må vi leve med dette, mon tro?

97
Fritt forum / Sv: Dommedagsmaskin i CERN?
« Nyeste innlegg av z 20. september 2017, 12:58:54 »
Jeg vet dette er en gammel tråd, men jeg er litt overrasket at jeg ikke postet at dette emnet har en Skeptoid episode dedikert til https://skeptoid.com/episodes/4109
98
Fritt forum / 70-tallspop
« Nyeste innlegg av z 20. september 2017, 03:31:47 »
Siden jeg laget en tråd om 80-tallspop, så tenkte jeg at jeg kunne likegodt lage en om 70-tallspop. 70-taller er jo tross alt et av de beste, viktigste og mest interessante tiårene for musikk. Etter at rock virkelig eksploderte på 60-tallet og nye sjangre oppsto, så førte det til at vi fikk glam rock, hard rock, prog rock, punk rock og heavy metal. Alle de nevnte sjangrene tok virkelig form på 70-tallet og alle av de nevnte sjangrene hadde sine beste og mest viktige utgivelser da. Til og med kommersiell rock hadde mange av sine store klassikere, selv om det er nok av de som hater denne perioden i rock. Og la oss ikke glemme hvordan industrial og mye annen undergrunnsmusikk tok form.

Men vi er ikke her for å snakke om noe av dette. Vi er her for å snakke om pop. Dum kommersiell popmusikk laget for de dumme massene. 70-tallet var ganske interessant når man tenker på det. Soulmusikk, funk og ikke minst disco tok over musikkmarkende med storm. Det er utrolig hvor fort 70-tallet ble til 70-tallet uten at noe av 60-tallet hengte med. I 1969 var hitlistene fulle av protestsanger skrevet av hippier og visesangere. Med en gang kalenderen gikk over til 1970, så var alt det borte. Både hippier og visesangere var selvsagt en ting gjennom 70-tallet, men ikke på hitlistene i USA.

Så la meg åpne tråden med den største hitten fra dette visuelt stygge tiåret. Er det en låt av ABBA? Bee Gees? Nei! Det er en sappy ballade av en artist du neppe har hørt om som kun hadde denne ene hitten.

Debby Boone - You light up my life (video/audio edited & restored) GQ/HD


Med det ute av veien, la oss poste og diskutere poppen fra det tiåret hvor alle klær og møbler skulle være bæsjbrune, hår skulle ha en grotesk hjelmformet bolleklippfrisyre og alt skulle være så stygt og ekkelt å se på som overhodet mulig.

Chic - Le Freak


Wild Cherry - Play That Funky Music


Bee Gees - Stayin' Alive (Official Video)


Stevie Wonder - As - Live In The Studio 1976


Kung Fu Fighting - Carl Douglas | Full HD |


Earth, Wind & Fire - Let's Groove


Dschinghis Khan - Moskau 1979


Jeg trekker det tilbake om at 70-tallet var stygt etter disse videoene. 70-tallet ruler!
99
Massemedier og sosiale medier. / Sv: Når ble skeptikere de som ikke vaksinerer barna sine?
« Nyeste innlegg av Gnisten 15. september 2017, 20:48:11 »
Det synes jeg godt du kan gjøre. "Vaksineskeptikere" synes å være et innarbeidet begrep:

Skeptikerne deles inn i tre typer som befinner seg på et spektrum:

• Vaksinebenektere («Vaccine deniers»)
• Vaksinevegre («Vaccine refusers»)
• Vaksineskeptikere («Vaccine sceptics»)

(To skrivefeil der, skal være «Vaksinevegrere» og bør være «Vaccine skeptics».)

— Men så går artikkelen stadig over til å forkorte til 'skeptikere'. Det er ikke bra spør du meg.
100
Massemedier og sosiale medier. / Når ble skeptikere de som ikke vaksinerer barna sine?
« Nyeste innlegg av z 15. september 2017, 10:17:26 »
http://forskning.no/2017/09/en-prat-med-en-lege-far-skeptikere-til-vaksinere-barna-sine

Er det verdt bryderiet å sende dem mail om å be dem forandre tittelen og ikke kalle de som ikke vaksinerer for skeptikere?
Sider: 1 ... 8 9 [10]