Skepsisforumet

Diverse => Fritt forum => Emne startet av: z på 22. september 2017, 03:25:51

Tittel: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z22. september 2017, 03:25:51
Dwarr - Screams of Terror (http://www.youtube.com/watch?v=XpQ1S7sas6A#)

Nytt år, nytt maraton. Samme formel. Året er ikke det samme uten. Det er bare noe fantastisk med å tilbringe hele måneden av oktober på å se den beste filmsjangeren som eksisterer, nemmelig skrekkfilm. Hvorfor? Fordi den 31., så er det Halloween, og Halloween er en tid for skrekk. Hvorfor hele oktober? Fordi en kveld med skrekk er ikke nok og Halloween er helt på slutten av oktober, så måneden kan sees på som nedtelling til oktober.

Målet er enkelt. Se minst en skrekkfilm eller skrekkrelatert film hver kveld i hele oktober. Jeg kommer i alle fall til å gjøre det. Hvorvidt du som leser gjør det samme er opp til deg. Noen år har det vært noen som har bare sett noen filmer her og der gjennom måneden, noen ganger har noen kjørt på hele veien fra dag en frem til Halloween, og noen år har jeg vært helt alene med å gå gjennom maratonen. Uansett hva som skjer og hvor mange som deltar, så vil jeg gå gjennom med det.

Her er de tidligere maratonene:

Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2016 http://forum.skepsis.no/index.php/topic,5132.0.html (http://forum.skepsis.no/index.php/topic,5132.0.html)

Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015 http://skepsis.no/forum/index.php/topic,4950.0.html (http://skepsis.no/forum/index.php/topic,4950.0.html)

Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2014 http://skepsis.no/forum/index.php/topic,4764.0.html (http://skepsis.no/forum/index.php/topic,4764.0.html)

Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2013 /http://skepsis.no/forum/index.php/topic,4452.0.html

Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2012 http://skepsis.no/forum/index.php/topic,4001.0.html (http://skepsis.no/forum/index.php/topic,4001.0.html)

Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2011 http://skepsis.no/forum/index.php/topic,3192.0.html (http://skepsis.no/forum/index.php/topic,3192.0.html)

Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2010 http://skepsis.no/forum/index.php/topic,1910.0.html (http://skepsis.no/forum/index.php/topic,1910.0.html)

Formatet er det samme som sist:

[filmplakat]
[tittel, året den kom ut]
[kort anmeldelse (eller lang hvis du virkelig føler for det) av filmen]

Skrekkfilm er en sjanger som kommer i mange former. Fra seriøse og vellagete filmer med dybde og karakter, til søppelfilmer laget med minimalt budsjett og null mål og mening. Det er ingen tvil om at den sistnevnte dominerer sjangeren, men begge har sin plass her i verden og en egenartet verdi som ingen andre sjangre har. Det er ingen som frivillig sitter gjennom en dårlig komedie eller dårlig dramafilm (med unntak av The Room), men vi er villig til å sitte gjennom dårlig skrekk. For uansett hvor dårlig filmen er, så er den fortsatt underholdende. Hvorfor? Fordi vi mennesker kan aldri få nok av vold og monstre. Mennesker er i bunn og grunn onde, og vi liker å se andre lide og dø. Vi har også er overlevelsesinstinkt som forteller oss at dyr, andre mennesker og ting som er anderledes er farlig, så vi føler oss mer våkne og levende når vi blir konfrontert med hva vi ser på som monstre. Og det som er farlig og taboo tiltrekker. Som onde skapninger med frykt for døden og det som er anderledes, så blir vi tiltrukket av det fordi vi respekterer det. Vi ønsker å være en del av det. Så derfor blir selv den mest elendige skrekkfilm underholdene. Vi fylles fortsatt av skadefryd når vi ser noen i et amatørmessing monsterkostyme later som de dreper noen på klønete vis i dårlig filmet scene. Eller så er det fordi disse filmene er så teite at de er bedre komedier enn 99% av alle humorfilmene der ute. Take your pick.

Men det er ingen tvil at det mørke og det onde tiltrekker. Selv om søppelfilmer utgjør en stor del av sjangeren, så er det nok av gode skrekkfilmer der ute. Filmer som tar opp våre mørkeste fantasier og vår frykt for det ukjente. Det overnaturlige er neppe virkelig i vår verden, men det er virkelig nok i mange av disse filmene. Idéen om at det er et liv etter døden eller at magi er virkelig er tåpelig for oss skeptikere, men konseptet om å virkelig å kunne komme over det og oppdage at det er alt annet en av den gode sorten ville vært skrekkelig. Jeg er svak for filmer om spøkelser eller om at det er en ukjent kraft av en ondartet sort. Jeg har nevnt i tidligere maraton at ingen filmer skremmer meg, men filmer med fokus på det overnaturlige vi ikke ser har en mer creepy stemming i mine øyne.

Hva enn skrekkfilmer du liker, om det er om spøkelser, seriemordere eller store monstre, så er oktober den beste måneden for å se så mange av dem som overhodet mulig. Så lag popkorn og sett på dine favoritter, eller vær modig og se filmer du aldri har sett før. Om det er obskur japansk torturporno fra 80-tallet eller science fiction om invaderende romvesener fra 50-tallet, eller om du ikke gidder å se noen filmer, og bare har lyst til å se på filmplakatene og beskrivelsene av disse teite filmene, så er du velkommen til skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017.

Bruk https://imgur.com/ (https://imgur.com/) for filmplakatene. Eller bruk whatever du vil bruke. Jeg kan ikke kontrollere deg på hva du bruker.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z22. september 2017, 03:38:27
Nå snakket jeg om hvordan dårlig skrekk er underholdende, men det må påpekes at jeg mente eldre filmer. Det er morsomt å se noe skikkelig søppel fra 70- eller 80-tallet. Hva som ikke er morsomt, er filmer nærmere vår tid, altså etter år 2000, laget for å spy ut billige filmer for dumme fjortiser. Hollywood vet at mange som går og ser skrekk er nettopp fjortiser, så de lager filmer uten blod eller  gode voldsscener slik at aldersgrensen kan senkes ned så lavt som overhodet mulig. På toppen av det hele, så bruker de så lite resurser de kan slippe unna med og lager bevist dårlige filmer uten sjel. Det er derfor alle skrekkfilmer du er ser på kino er så elendige. De er ikke skrekkfilmer, men ting som dukker opp på skjermen og sier «bø». Å skvette er ikke det samme som å bli skremt. Noen av disse filmene er så elendige at de er en direkte forbrytelse imot film og kan ses på som en svindel. Jeg anbefaler å se denne anmeldelsen av den stinkende bæsjen av en film, The Bye Bye Man (ja, det er den faktiske tittelen), for å få et skrekkeksempel på hvor dårlig moderne kommersiell skrekkfilm er.

THE BYE BYE MAN- ralphthemoviemaker (http://www.youtube.com/watch?v=0lpKTmjcGq4&t=2s#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z29. september 2017, 14:08:50
Virker som nok et ensomt maraton. På toppen av det hele, så virker det som jeg har helvetesild. Har time hos legen for å å være sikker, men alle symptomer er på plass. Dette blir et morsom maraton.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z29. september 2017, 14:37:35
The Value Of Graphic & Gruesome Imagery In Movies (http://www.youtube.com/watch?v=PBRKaMuoRuw#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z29. september 2017, 14:38:15
When Shock Turns To Comedy - A Look At Feed (2005) (http://www.youtube.com/watch?v=aBOA2UddYTk#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z01. oktober 2017, 06:31:57
(https://i.imgur.com/5RuUqn7.jpg)
Get Out, 2017

Til tross av at jeg utslitt av festival og å være syk, så har klart å se årets første film. Get Out er en veldig interessant film som tar seg god tid til å bygge opp skrekken og som er ganske anderledes. Dette er en film jeg vil være veldig vag med, men handlingen begynner med at en svart fyr møter den hvite dama sine foreldre for første gang. De er klar og tydelig på at de ikke er rasister og at de ikke har noe imot forholdet, men det er en creepy stemning i huset med hvordan alle oppfører seg, spesielt de to svarte som jobber på eiendommen. Like sært er måten den eneste andre svarte personen på familiefesten dagen etterpå oppfører seg. For å ikke nevne de andre gjestene. Det går fort opp for hovedpersonen at han burde gjøre som filmtittelen og komme seg ut av det stedet, men det vider seg å ikke være så enkelt.

Det er noe blod på slutten av filmen, men dette er en film som fokuserer langt mer på psykologisk skrekk og stemning. Get Out er bevis på at skrekksjangeren kan fremdeles gjøre nye ting og fortsatt være original. Dette er en film som gir meg håp for moderne skrekk. Jeg skal bare holde det vagt og si at folk burde sjekke ut Get Out.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z02. oktober 2017, 05:32:00
(https://i.imgur.com/X2stOGW.jpg)
The VVitch: A New-England Folktale, 2015

Nok en nyere film, og nok en som tar seg god tid til å bygge opp stemningen. The VVtch (ikke spør hvorfor de stavet det med to V-er, jeg er for lat til å lete det opp) handler om en puritansk familie som forlater kolonien fordi far i familien ikke ser på de andre som strenge nok kristne. De bygger en liten gård i utkanten av villmarken, og ting går galt når den nyfødde sønnen forsvinner på mystisk vis og avlingene svikter. Det er tydelig at de har med mørke krefter å gjøre. Filmen gjør det veldig klart og tydelig fra starten at hekser er virkelig. Ikke noe tull med andre ord hvor filmen bruker masse tid på å bygge opp en spenning om hun er virkelig eller om det hele er bare overtro og god gammeldags puritansk paranoia. Det er en bra ting i mine øyne fremfor å fucke rundt med det. Filmer som prøver sånt er ofte skuffende eller prøver for hardt med å være vage med slutten. Så det at vi vet at heksa er virkelig gjør at vi heller fokusere på dramaet familien går i gjennom mens livet deres blir bare verre og verre.

Filmens styrke er stemningen. Vi som seere vet at heksa er der, familien finner ikke ut for langt ute i filmen. Det minner meg om en sitat av Alfred Hitchcock som jeg vil poste under anmeldelsen. The VVitch er ikke noen film du setter på for lett underholdning. Den er treg og den er dyster. Det er en film som krever at du følger med og setter deg inn i den, og fordyper deg i den overtroiske og religiøse frykten for mørket. Det er en veldig bra film etter min mening, men ikke for de av dere som ikke tåler film med handling.

Sitat
“There is a distinct difference between "suspense" and "surprise," and yet many pictures continually confuse the two. I'll explain what I mean.

We are now having a very innocent little chat. Let's suppose that there is a bomb underneath this table between us. Nothing happens, and then all of a sudden, "Boom!" There is an explosion. The public is surprised, but prior to this surprise, it has seen an absolutely ordinary scene, of no special consequence. Now, let us take a suspense situation. The bomb is underneath the table and the public knows it, probably because they have seen the anarchist place it there. The public is aware the bomb is going to explode at one o'clock and there is a clock in the decor. The public can see that it is a quarter to one. In these conditions, the same innocuous conversation becomes fascinating because the public is participating in the scene. The audience is longing to warn the characters on the screen: "You shouldn't be talking about such trivial matters. There is a bomb beneath you and it is about to explode!"

In the first case we have given the public fifteen seconds of surprise at the moment of the explosion. In the second we have provided them with fifteen minutes of suspense. The conclusion is that whenever possible the public must be informed. Except when the surprise is a twist, that is, when the unexpected ending is, in itself, the highlight of the story.”
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z03. oktober 2017, 06:10:03
(https://i.imgur.com/YEV5lVA.jpg)
Körkarlen, 1921

Eller The Phantom Carriage som den heter på den altfor dyre The Criterion Collection DVD-utgaven. Etter to veldig moderne skrekkfilmer, så følte jeg for noe skikkelig gammelt fra før skrekkfilm var etablert som sjanger. En fyllik forteller to andre fyllikere på nyttårsaften om hvordan den siste som dør før året er omme blir tvunget til å kjøre dødens vogn og hente sjelene til de avdøde i et helt år. Hver dag føles som hundre år og du slipper ikke fra det før neste nyttår. Fylliken blir slått ned rett før året er omme og får hjertestans. Vognen kommer for han, og han blir konfrontert av sine skjebne og tidligere venn som døde sist nyttår og er nå vognføreren. Han blir tvunget til å se på tilbakeblikk over hvor stor en drittsekk han var og livene han har ødelagt med sin destruktive oppførsel. Filmen bygger mot en veldig bekmørk og dyster slutt når han får se hvem som er de neste til å dø i det nye året.

Filmen unngår å ha en så mørk og tragisk slutt som den bygget opp til å ha med å avslutte med et budskap om frelse, nåde og tilgivelse. Litt skuffende i mine øyne siden dette kunne ha vært en av filmhistoriens mørkeste filmer om den hadde gått hele veien, men det er på ingen måte en dårlig slutt. Jeg ble ikke for fornærmet av filmens kristne budskap, så ingen skade gjort. For til tross av det, så er dette en fantastisk film og drama. Det er en film alle som liker god film burde se. Skrekken er ikke en stor del av filmen, men det som er av skrekk er effektivt. Kanskje ikke den første filmen du burde sette på om du er i humør for skrekk, men som drama er den perfekt.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z03. oktober 2017, 10:18:32
The Power Of VHS | SCANLINE (http://www.youtube.com/watch?v=xbZMqS-fW-8#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z04. oktober 2017, 04:28:31
(https://i.imgur.com/RoaMPqm.jpg)
Cloverfield, 2008

Jeg har aldri vært en stor fan av found footage, men jeg likte Cloverfield. Idéen er å ta kaiju monsterfilmer og de store monsterfilmene fra 50-tallet inn i en moderne setting hvor vi følger noen venner med et kamera. Det er ingenting som hinter at det er en monsterfilm når den starter, kun en tekst om at den ble funnet i Central Park og at den er statseiendom. De første 17 minuttene er bare vanlige opptak, mesteparten fra en fest. Jeg antar ingen vil sette på denne filmen uten å vite om at det er en monsterfilm, så jeg tviler på at noen slår av etter 10 minutter bare fordi ikke forstår hva de ser på. Det er en måte å gi litt introduksjon til karakterene og hvorfor du skal bry deg om dem når de dør. Når helvete bryter løs, så bryter det virkelig løs. Bygninger kollapser, militæret har nytteløs angrep imot monstret og folk blir drept. Og det er ikke bare et gigantisk monster som tramper rundt i byen, men parasitter faller av kroppen av monstret og jager folk.

Det som skiller dette fra disse gamle monsterfilmene er som nevnt at det er found footage. Det er ikke noen scener med vitenskapsmenn i hvite frakker som snakker om hvor monstret kommer ifra og hvordan de skal stoppe det. I stedet følger vi som blir filmet med kameraet en av hovedpersonene har med seg. Vi får se hva folk som er midt i angrepet opplever. Det var en underholdene nok film til at jeg anbefaler den. Den tar seg selv nok seriøst til at jeg tar den seriøst, og den føles virkelig nok. Det er en av de bedre found footage filmene der ute.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z05. oktober 2017, 04:38:21
(https://i.imgur.com/ZFlWPiq.jpg)
Tucker and Dale vs Evil, 2010

Dette er en skrekk komedie jeg anbefaler på det sterkeste. To bondeknøler er på ferie til ei gammel hytte de har skaffet seg. Samtidig er det det noen universitetsstudenter som camper like i nærheten. Vanligvis i skrekkfilmer, så er de som bor ute i skauen kannibaler og seriemordere, så når studentene ser de to bondeknølene redde en av dem fra å drukne, så tror de at hun er blitt kidnappet av dem. I rekke missforståelser, så klarer de å ta livet av seg selv på brutalt vis i sine forsøk på å redde henne. Dette er en ekstremt underholdene film.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z05. oktober 2017, 04:38:44
50 Horror Movie Clichés (http://www.youtube.com/watch?v=EJ8OEH5BkKg#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z05. oktober 2017, 04:39:06
(https://i.imgur.com/BYbBxrb.gif)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z06. oktober 2017, 04:49:10
(https://i.imgur.com/ZSQWKpE.jpg)
(https://i.imgur.com/Tt4R201.jpg)
The Incredible Shrinking Man, 1957

Science fiction og skrekk var synonymt med hverandre på 50-tallet. De fleste skrekkfilmene fra denne tidsperioden er b-filmer om invaderende romvesener eller monstre skap av radioaktiv stråling. Men noen av disse filmene var mer enn bare det og faktisk gode filmer. The Incredible Shrinking Man handler om en mann utsatt for radioaktiv stråling på en båttur og som begynner å krympe etterpå. Ute av stand til å stoppe det eller å gå ut uten å bli sett på om en freak, så er han fanget både fysisk og sosialt i sitt eget hjem. Det daglige liv blir til et mareritt og direkte farlig. Ting går virkelig til helvete når kona slipper inn katten med et uhell og han er antatt død når de ikke finner han igjen. Filmens spesialeffekter er ganske gode for sin tid og har holdt seg ganske bra. Det er elementer av spenning i mange av scenene og den er god film både som skrekk og science fiction. Er du interessert i å utforske 50-tallsfilmer, så er dette en obligatorisk film å se.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z07. oktober 2017, 05:50:05
(https://i.imgur.com/ZSgoCqY.jpg)
Orphan, 2009

I maratonen for 2015 så jeg The Bad Seed. En film om ei lita jente som dreper. Orphan fra 2009 er moderne versjon av den idéen og i mine øyne en langt bedre film. Jeg er ganske skeptisk til moderne skrekkfilmer og var usikker om jeg i det hele tatt burde ha skaffet meg denne filmen, men jeg angrer ikke nå etter å ha sett den. En familie med to barn adopterer ei ni år gammel jente etter at morens tredje barn var dødfødt. Det tar ikke lang tid før vi ser at jenta er ond og at hun er manipulerende, og det er ingen tvil om at hun er voldelig. Onde barn som dreper har som nevnt blitt gjort før, men denne har en unik tvist som jeg ikke kommer til å skrive om her. Jeg vil bare si dette var en kul film jeg varmet fort opp til og som jeg anbefaler.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z07. oktober 2017, 11:48:30
How HP Lovecraft Influenced Films (http://www.youtube.com/watch?v=ejcELn1MeSM#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z08. oktober 2017, 06:11:23
(https://i.imgur.com/m6w6cHv.jpg)
Cat People, 1982

Jeg så Cat People fra 1942 i maratonen for 2011 og jeg vil starte med å si at det er en bedre film enn denne. I alle fall hvis vi snakker om skrekkfilm. 1982-versjonen er også en skrekkfilm, men lener mer imot fantasy eller en erotisk dramathriller med overnaturlige elementer. Skrekkelementene er der i form av blod og monstre, samt en spenning, men atmosfæren føles ikke som skrekk mesteparten av tiden. Sex spiller en stor rolle i filmen. Det er mennesker besatt av åndene til pantere fra en forhistorisk tid hvor de parret seg med hverandre i religiøse og magiske ritualer. Når de har sex med vanlige mennesker, så blir de til en panter og må drepe for å bli menneske igjen. De kan kun ha «vanlig» sex og reprodusere med hverandre, så incest er normalt for dem (jeg antar det overnaturlige hindrer at innavl er et problem for dem). Filmen handler om en ung kvinne som gjenforenes med sin bror og oppdager disse tingene om seg selv. Dette er ikke den beste filmen å se hvis du vil se en ren skrekkfilm, men er du ute etter noe anderledes, så er den absolutt verdt å se.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z09. oktober 2017, 03:42:33
(https://i.imgur.com/TxEG6cM.jpg)
The Blob, 1958

Som en stor fan av b-filmer, så er flaut at jeg ikke har sett The Blob først før nå i natt. Av alle de corny skrekk og science fictionfilmene fra 50-tallet, så er The Blob en av de absolutt mest kjente. En meteoritt faller ned på jorden og den inneholder et rødt slim som vokser i størrelse når det fortærer mennesker. Mer er det egentlig ikke. Vi får ikke se så mange bli drept på grunn av begrensninger når det kommer til både 50-tallets spesialeffekter og filmsensur. Filmer følger en 17 åring som ser ut som han er 30, som prøver å overbevise folk at monsteret er virkelig før det er for sent. Det er ikke den mest spendende filmen filmen etter dagens standarder, men den har den 50-tallssjarmen som gjør at den er en klassiker i dag.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z10. oktober 2017, 05:19:34
(https://i.imgur.com/LTe9otI.jpg)
The Blob, 1988

Dette er versjonen jeg så mest frem til å se. Historien er nesten identisk med den originale, men med noe forandringer her og der, spesielt imot siste halvdel. Mens den første hadde den 50-talls b-filmsjarmen, så har denne en større underholdingsverdi med mer splatter og blod. Vi får faktisk se i langt mer grusom detalj at folk etser opp når de blir fortært. Det er egentlig ikke så mye som jeg trenger å si om verken denne eller originalen. De er gode filmer når man vil se denne type film. Folk blir drept og monstret er kult i sin enkelhet. Jeg anbefaler denne versjonen over originalen både fordi det er en bedre film og fordi den er betydelig mer voldelig, men har du tålmodighet for gammel film, så anbefaler jeg begge.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z10. oktober 2017, 20:05:53
"Minnie the Moocher" Betty Boop HD 1080p (http://www.youtube.com/watch?v=B_jqqJ-77xs#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z11. oktober 2017, 06:07:36
(https://i.imgur.com/pQyGtgR.jpg)
Hellbound: Hellraiser II, 1988

Jeg så en første helt tilbake i de andre maratonen i 2011 da forumet ar aktivt, og spurte om noen hadde sett oppfølgerne og om de var vært å se. Jeg fikk svar fra klogd at toeren var bare møl. Ikke at han poster her lengre, men jeg vet bedre nå enn å ta råd fra han når det kommer filmer. Toeren fortsetter rett fra der den første sluttet. Kirsty er lagt inn på psykiatrisk sykehus for observasjon mens politiet etterforsker hva som foregikk i huset. Av en eller anen grunn er huset like helt og ikke nedbrent til tross av at det var i fyr og flamme på slutten av den første filmen. Det kommer fort frem til at overlegen på sykehuset er godt kjent med boksen og ønsker informasjon om det andre universet hvor Cenobites kommer i fra. Han klarer å gjenopplive stemoren på samme måte som hun gjenopplivet Frank Cotton i den første filmen og helvete bryter løs. Denne gangen får vi faktisk se det andre universet og mesteparten av filmen handler om hvordan Kristy reiser dit for å redde faren sin. Jeg vil si det er en like bra film som den første. Den har sine svakheter som gjør at jeg kan se hvorfor noen vil si at den er dårlig, men det er fordi de ikke er fans av skrekk eller hadde noe forhold til den første filmen. Det er altfor mye kult og underholdende i denne filmen til at hva enn du har å klage på kommer i veien for det som er bra.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z12. oktober 2017, 05:20:46
(https://i.imgur.com/DXiWeMs.jpg)
(https://i.imgur.com/KhlxBQ7.jpg)
(https://i.imgur.com/aCWiEcE.jpg)
Deep Red, 1975

Få ting slår italiensk skrekkfilm fra 70-tallet, spesielt når den er laget av Dario Argento og prog rockbandet Goblin har komponert musikken. En synsk på en konferanse for parapsykologi peker ut til publikum, og sier en av dem har drept før og kommer til å drepe igjen. Ikke overraskende, så blir hun drept på brutal vis like etterpå. Hovedpersonen som er hennes nabo ser henne bli drept gjennom vinduet når han er på vei hjem, og begynner sin egen etterforskning siden italiensk politi er en gjeng med inkompetente idioter. Det går ikke lang tid før flere blir drept på brutalt og blodig vis. Det er god film som er visuelt vakker, har nok av blod og brutal vold for oss skrekkfans og en spennende stemning. Jeg tror ikke man kan vite hvem moderen er med å bare følge med og legge sammen bitene selv, men det gjør ikke noe siden dette ikke er så mye et typisk krimthriller og mer en film hvor du er along for the ride. Det tok ikke lang tid fra filmen startet til jeg ble investert i både handling, stemning og det visuelle. Absolutt en film jeg anbefaler.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z13. oktober 2017, 04:23:31
(https://i.imgur.com/oXRpYlq.jpg)
Sleepy Hollow, 1999

The Legend of Sleepy Hollow er en USAs mest kjente spøkelsehistorier, originalt publisert i 1820 av forfatteren Washington Irving. Den har siden den gang blitt gjenfortalt mange i filmversjoner. En av de meste kjente filmversjonen er den animerte kortfilmen av Disney fra 1949, men minst like kjent er den fra 1999 laget av Tim Burton. Denne filmen er så Tim Burton som man kan få det. Han omskriver historien til det ekstreme for å gi den et eget særpreg. Det er mye fokus på humor uten at filmen føles som en komedie, og den er blodig med klar inspirasjon fra klassisk skrekk fra både 30-tallets store skrekktitler og de klassiske filmene fra Hammer Film Productions. Det som er hele tiltrekningskraften bak filmen er det visuelle. Alt ser bare fantastisk ut. Landskapet, kostymene, husene og måten blodet ser ut. Det er en vakker film som fanger opp mye av hvorfor klassisk skrekkfilm er nettopp klassisk.

Den er ganske overdreven og ikke redd for å være litt cheesy til tider, men det er forventet fra en Tim Burton film. Jeg vil si dette er hans siste gode film før han begynte å lage søppel. Jeg har ikke sett Corpse Bride fra 2005, som visstnok skal være bra, men utover det, så er det ingen grunn til å se noen av filmene hans som kom ut etter denne. Hvis du liker de gode filmene hans fra 80- og 90-tallet, så har du all grunn til å se denne.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z14. oktober 2017, 05:54:13
(https://i.imgur.com/LVoX7VR.jpg)
(https://i.imgur.com/STWw5NX.jpg)
(https://i.imgur.com/eKkbq5q.jpg)
The Neon Demon, 2016

Dette er en film som kanskje er tilsynelatende mer skrekkrelatert enn en typisk skrekkfilm, men det er ikke mangel skrekkelementer. Den har nok av scener som er ren skrekk, og slutten er så mørk og grotesk som man får det. Ei jente kommer til L.A. for å bli modell og vi får se hvilken råtten verden moteindustrien er. Jeg skal ikke snakke om selveste skrekken i filmen siden det vil avsløre for mye. I stedet vil jeg si at både det visuelle og måten musikk såpass stor del av filmen er fantastisk. Det er så mye jeg kunne ha sagt om The Neon Demon, men dette er bare en film dere bare må stole på meg når jeg sier den er bra. Det er først og fremst en film for filmnerder og det er ikke den rette filmen å se på hvis du er ute etter stereotypisk skrekk, men er du ute etter en visuelt fantastisk film med synthwave score og en bekmørk historie å fortelle, så er dette den perfekte filmen for deg.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z14. oktober 2017, 18:20:30
En kortfilm https://vimeo.com/221591368
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z15. oktober 2017, 05:14:07
(https://i.imgur.com/M1RkKWE.jpg)
(https://i.imgur.com/hK8YRmM.jpg)
Green Room, 2015

Dette var absolutt en film jeg så frem til å endelig se. En punk rockband ender opp med å spille på en isolert klubb ute i skauen drevet av nynazister. Bandet er skikkelig old school og unngår sosiale medier som pesten, så ingen vet at de er der. De spiller settet og gjør seg klar til å stikke, før noen kommer på at de glemte telefonen i green rommet. Noen har blitt knivstukket der og nynazistene ønsker ikke at bandet forlater etter at de har sett det. Ting blir betydelig mer voldelig etter som nynazistene er villig til å drepe for å dekke over saken. Dette er en fantastisk mørk thriller full av spenning og alt det der. Det er absolutt en film jeg anbefaler. Patrick Stewart spiller lederen og han gjør en fantastisk jobb. Mye av grunnen til at jeg var så spent for å se denne filmen er fordi hvor positivt de snaket om den på Half in the Bag. Det, og punk rock.

Half in the Bag Episode 108: Green Room (http://www.youtube.com/watch?v=8K7xYuM2AYU#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: Tantemøkken16. oktober 2017, 01:50:56
Hellbound: Hellraiser II, 1988

Jeg så en første helt tilbake i de andre maratonen i 2011 da forumet ar aktivt, og spurte om noen hadde sett oppfølgerne og om de var vært å se. Jeg fikk svar ...
Jeg har sett alle Hellraiserfilmene, I og II er best, dernest IV, resten er enten dårlig eller ganske forglemmelig.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z16. oktober 2017, 04:55:46
(https://i.imgur.com/adluzE6.jpg)
Scream, 1996

Jeg har ikke så mye å legge til denne filmen som ikke er allerede sagt av andre i tidligere maraton. Scream er en selvbevist slasher som tar opp slasher klisjéer. Nesten litt parodi samtidig som at the er en seriøs skrekkfilm. Det eneste jeg har å legge til er at dette er første gang jeg ser Scream på mange år. Er ca. 85% sikker på at jeg så den på TV enten på slutten av 90-tallet eller helt på starten av 2000-tallet, men det er mulig jeg også så den på VHS. Uansett, så husker jeg ikke mye fra den gang, men må si at dette var ikke så ille å se nå etter alle disse årene. Jeg tror litt av grunnen til at denne filmen er så populær er fordi den introduserte slashere til en ny generasjon fremfor at det er en genial film, men det er nok av gode drap og nok handling til at den er verdt å se.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z17. oktober 2017, 05:21:23
(https://i.imgur.com/pxswbSD.jpg)
Scream 2, 1997

Siden jeg kjøpte settet med de tre første filmene, så var det likegodt at jeg så oppfølgeren. Jeg synes det var en god oppfølger. Den tok opp hva oppfølgeren til en slasher skal ha, og hadde noen brutale og blodig drap. Likte du den første, så liker du denne.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z18. oktober 2017, 05:10:55
(https://i.imgur.com/K2tvBnk.jpg)
Scream 3, 2000

Også en god oppfølger. Jeg trenger egentlig ikke å si så mye om denne filmen. Jeg vil si tre av disse filmene på rad er mer en nok for meg. Jeg har ingen planer om å se den fjerde som kom ut i 2011. Det er ingen tvil om at Screamfilmene har sin egen 90-talls sjarm som gjør at de skiller seg veldig ut i fra de typiske slasherfilmene fra 80-tallet og proto-slasherfilmene fra 70-tallet samtidig som at de hyller disse filmene. Det jeg ikke liker med Scream er at på grunn av den store suksessen, så var 90-tallet og langt utover 2000-tallet full av elendige slashere, som ikke bare manglet sjel og sjarm, men også var blodfattige og tamme for å kunne senke aldersgrensen slik at flere dumme fjortiser kunne se dem. Scream 1, 2 og 3 er kule nok filmer, men de må klandres for softcore søppel som I Know What You Did Last Summer (kjent som Fryktens sommer her i Norge). Men utover det, så var det kult å se disse filmene igjen etter alle disse årene.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z19. oktober 2017, 04:07:06
(http://i.imgur.com/kKNZ1HR.jpg)
Carnival of Souls, 1962

Det var godt å se skikkelig skrekk etter å se tre Scream filmer på rad. De er gode nok filmer, men de har bare ikke den rette stemningen for meg. La meg sitere fra da jeg så denne filmen i maratonen fra 2013.

Sitat
Noen ungdommer kjører utenfor en bru og drukner. Ei jente overlever uten at hun eller noen andre vet hvordan. Hun føler et behov for å komme seg vekk fra bygda etter ulykken og tar opp jobb som kirkeorganist et annet sted. Hun forfølges en mystisk mann + creepy ting skjer. Filmen er marerittaktig og har mye fokus på stemning. Jeg ser for meg at folk som ikke har mye tålmodighet med gamle filmer vil finne denne treg, men når det kommer til psykologiske thrillere og overnaturlig mystikk, så er denne en klassiker.


Jeg føler jeg er rett på spor nå og tror jeg holder meg til eldre filmer resten av maratonen.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z19. oktober 2017, 06:00:06
How The Body Snatchers Films Reflect The Decades They Were Made (http://www.youtube.com/watch?v=TOUf9RIoDco#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z19. oktober 2017, 06:00:42
How The Alien Movie Series Evolved (http://www.youtube.com/watch?v=uDti-RifKuI#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z20. oktober 2017, 05:33:42
(https://i.imgur.com/gzub0Kr.jpg)
Drácula a.k.a. Spanish Dracula, 1931

På tidlig 30-tallet når lydfilm var fremdeles en ny ting, så var det ingen som tenkte på undertekst eller dubbing. I stedet, så var det vanlig å spille den offisielle engelske versjonen på dagtid, for å så spille inn de samme scenene på natten med de spansk talende skuespillerne om natten. Noen ganger endte disse versjonene opp med å bli bedre enn den offisielle engelske versjonen og utrolig nok, så er den spanske versjonen av en av filmhistoriens viktigste skrekkfilmer et eksempel på akkurat dette. Det er bare en bedre spilt inn film. Det er langt mer kreativ bruk av kamera og alt ser bare bedre ut. Det er ikke noen lekeflaggermus som tydelig henger i en tråd og Dracula er mer tydelig en trussel i denne filmen. Det er også en lengre film siden scenene er mer utfyldene. Det eneste som hindrer den fra å være like ikonisk er at den ikke har Bela Lugosi som Dracula. Carlos Villarías er en bra nok Dracula, men Bela Lugosi er såpass ikonisk at at ingen slår han. Til tross av at de aldri møttes, så har de en ganske like tolkning av karakteren. Begge føles som Dracula. Dette er en versjon som som fortjener same klassikerstatus som den engelske versjonen.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z21. oktober 2017, 05:03:57
(https://i.imgur.com/XZIGkr8.jpg)
Demonic Toys, 1992

Av og til må man se en film man vet er søppel. Demonic Toys er dum film som ser billig ut og er full av idiotiske ting, men tar seg selv seriøst. Det er i alle fall det inntrykket jeg har av den. Et par med politifolk går undercover for å arrestere et par med kriminelle. Før operasjonen, så avslører den ene at hun er gravid til partneren sin, som også er kjæresten hennes. Partneren bli skutt og drept når de prøver å arrestere de kriminelle, og en av de kriminelle blir alvorlig skadet. Hun jager dem inn i et lagerhus full av gamle leker, og den skadeskutte kriminelle blør over hvor en demon ble begravet og lekene blir levende. Som forventet, så begynner lekene å drepe folk. Demonic Toys har den underholdningsverdien man ønsker fra en slik film, og til tross av hvor billig den ser et, så er effektene ganske kule. Ikke nødvendigvis geniale eller noe sånt, bare kule. Det er de samme folkene som sto for effektene i Puppet Master, så det er mye likheter mellom de to filmene. De laget til og med en Puppet Master vs Demonic Toys film i 2004, som ikke gir noen mening siden Pupper Master vises på en TV-skjerm i filmen. Så Puppet Master er en film i Demonic Toys universet, men så møtes de uansett i en fremtidig film? Beste er å ikke tenke på det. Uansett, ønsker du en dum b-film med leker som dreper, så er denne perfekt.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z22. oktober 2017, 04:53:07
(https://i.imgur.com/vSKwhde.jpg)
Son of Dracula, 1943

Son of Dracula er en ganske grei film. Litt kjedelig i starten, men tar seg opp når handlingen virkelig begynner. Lon Chaney Jr. er ikonisk, så det er altid et pluss når han er i en gammel skrekkfilm. Denne ganen spiller han selveste Dracula og han gjør en god nok jobb. Det er ikke hans beste rolle i min mening, men jeg kan ikke klage. Dracula bruker navnet Alucard, som er Dracula stavet baklengs, for å dekke over at hen er Dracula. Ganske idiotisk spør du meg, spesielt når de gir dette oppmerksomhet helt i starten av filmen. Ellers er dette en god nok film når du vil ha gammel skrekk i denne stilen. Det har den Universal Pictures stilen jeg liker. Det er egentlig ikke så mye jeg trenger å si om handlingen. Det er Dracula i Louisiana.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z23. oktober 2017, 04:53:31
(https://i.imgur.com/uC4vmR2.jpg)
Horror Express, 1972

Dette er hva jeg kaller klassisk skrekk. Du har både Christopher Lee og Peter Cushing på et tog på den transsibirsk jernbanen i 1906. To av sjangerens ikoner satt i akkurat helt i starten av den post-viktorianske tidsalder. Det er den perfekte settingen. På toppen av det hele, så har vi et veldig interessant monster som dreper folk på toget. Christopher Lee spiller en vitenskapsmann som kommer fra en ekspedisjon i Mandsjuria med frosne kroppen til en tidligere ukjent hominid som er to millioner år gammel. Nå er det sikkert noen som tenker at det åpenlyse er at den våkner til livet, og det er en hårete ape som sniker seg rundt på toget og dreper folk. Det er bare delvis riktig. Monstret er noe langt mer anderledes og mektig enn det. Det er mye mer kul og interessant film enn man skulle tro basert på denne overfladiske beskrivelsen. Dette er en undervurdert skrekkperle.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z24. oktober 2017, 05:47:56
(https://i.imgur.com/7lfpm5M.jpg)
(https://i.imgur.com/LK6DXm2.jpg)
Inferno, 1980

Man kan ikke slå feil med gode gamle Dario Argento. Inferno er en oppfølger til Suspiria. Ikke når det kommer til plot og karakterer, men i at heksen i Susperia var en av tre mytologiske mødre. (Den tredje filmen var La terza madre, og kom ikke ut før i 2007, men jeg har sett for det meste negative anmeldelser av den, så jeg har ikke noe hastverk med å se den.) En ung kvinne i New York leser dagboken til en arkitekt og alkymist, og lærer om at bygningen hun bor i er en av de tre mødres hus. Hun prøver å få kontakt med broren som studerer i Roma, men hun blir drept før han kommer til New York. Uvitende om drapet, ankommer han til en tom leilighet og prøver å finne ut hva som skjedde med henne. Det er en Dario Argento film, så forvent brutale drap hele veien fra start til slutt.

I likhet med Susperia, så er det mye bruk av sterke farger både i lys og i kulisser. Jeg ønsker ikke å bruke utrykket drømmeaktig altfor ofte når jeg beskriver disse filmene, men det er noe rart med logikken bak ting karakterer gjør og hvorfor ting skjer, og det er litt av det som tiltrekker med filmer av Dario Argento. Inferno kan godt beskrives som rar, men det er noe av grunnen til at man blir tiltrukket av den og grunnen til at den er ganske intens.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z24. oktober 2017, 18:37:43
(https://i.imgur.com/WQkjsMf.jpg)
(https://i.imgur.com/kOKQgEY.jpg)
(https://i.imgur.com/MiT669b.png)
Hausu, 1977

Det er bokstavelig talt ingen ord jeg kan bruke for å virkelig beskrive denne filmen. Noen vil si at dette er Evil Dead 2 lenge før Evil Dead 2 kom ut, men det er så mye mer enn det. Filmen tar i bruk alle mulige visuelle teknikker som var tilgjengelig i 1977. Alle mulige spesialeffekter. Og ingen av det brukt for å se realistisk ut. Nobuhiko Ôbayashi gikk inn for å gjøre filmen så urealistisk som over hodet mulig. Det er den perfekte blandingen av surrealisme og sær humor man kan ha og fortsatt fortelle en historie. Det er kun skrekk på det mest overfladiske nivået i at det er en historie full av drap, spøkelser og hekseri. Og det den er perfekt. Jeg føler meg litt mer komplett som menneske etter å ha sett denne filmen.

(https://i.imgur.com/ckBNxGB.gif)
(https://i.imgur.com/79BiAE1.gif)
(https://i.imgur.com/8dYAQHY.gif)
(https://i.imgur.com/e7Hyh9G.gif)
(https://i.imgur.com/P6qe9eD.gif)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z25. oktober 2017, 05:43:42
(https://i.imgur.com/Av1FNox.jpg)
Don't Torture a Duckling, 1972

Dette er mer en mørk krim thriller enn en ren skrekkfilm. En rekke barnedrap skjer i en liten italiensk landsby full over overtroiske folk. Det er rykter om svart magi og alt det der, og det tar ikke lang tid før ei lokal heks for skylden. Dette er en av Lucio Fulci sine tidlige filmer, så han hadde ikke utviklet den blodig stilen han er kjent for i dag. Jeg ser for meg at denne filmen kan være skuffende og kjedelig for en fan senere Lucio Fulci filmer siden det er så lite blod og splatter, men den fungerer fint som et mordmysterium med små hint av skrekk.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z26. oktober 2017, 05:11:24
(https://i.imgur.com/nb1M9bt.jpg)
(https://i.imgur.com/m3j378f.jpg)
The Bird with the Crystal Plumage, 1970

Nok en italiensk thriller. Jeg har sett en god del av dem i årets maraton. Denne er en av de mest kjente når det kommer til italiensk skrekk om seriemordere. Den er i fra 1970, så ikke så brutal og blodig som de fra slutten av 70-tallet og de fra utover 80-tallet, men blodig nok. En amerikansk forfatter som oppholder seg i Italia er vitne til et drapsforsøk og bestemmer seg for å bli for å se saken løst. Det vil si politiet beslaglegger passet hans fordi han er et viktig vitne, men han blir såpass investert i saken at han forblir i Italia selv etter at han får det tilbake. Han finner ut at det er flere drap og det er tydelig at morderen ønsker å kvitte seg med forfatteren. I likhet med de andre italienske thrillerne jeg har sett, så ble jeg fort investert i saken. Det er en perfekt balanse mellom krimmysterium og skrekk med spennende scener. Absolutt en klassiker i denne stilen av skrekk og thriller.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z27. oktober 2017, 05:37:55
(https://i.imgur.com/JBGrLkd.jpg)
(https://i.imgur.com/AWLhCMe.jpg)
Lake Mungo, 2008

Dette er en av de beste og mest effektive skrekkfilmene jeg har sett på lenge. Det er en rettfrem spøkelsehistorie om foreldre som har mistet deres datter in en drukningsulykke, for å så oppleve at hun fortsatt er i huset. Den er satt opp som en dokumentar, og historien er fortalt gjennom videoklipp, fotografier og intervjuer. Man skulle tro at en oppdiktet dokumentar om hjemsøking er corny og teit siden som en film, så kan de ha alle de overdrevende og spektakulære tingene du aldri ser en i en «virkelig» dokumentar om spøkelser. I stedet har vi en film som holder tilbake alt som kan være corny, og fokuserer heller på å fortelle en troverdig historie og som bygger opp en genuin creepy stemning.  Det er absolutt null ting i filmen som er satt opp for å få seeren til å skvette. Null høye lyder eller ting som plutselig dukker opp på skjermen. Bare ren historiefortelling om et foreldrepar som går gjennom sorgen etter å ha mistet en datter og nå møter det ukjente.

Som sagt, dette er en effektiv film. Etter som historien blir fortalt, så oppdager vi at det er så mye mer enn bare en spøkelsehistorie. Vi lærer om datterens hemmeligheter. Vi får se hvordan de involverte takler hennes død og hva de viste. Og ikke minst, vi får se hvorfor filmen hetter Lake Mungo. Er du en dum fjortis som synes at skrekk er «skumle» ting som plutselig dukker opp skjermen, så kommer du til å hate denne filmen. Du kommer til å synes den er kjedelig. Mens hvis du er typen som liker du god film (altså ikke det fjortiser liker), så anbefaler jeg denne filmen over det meste som har kommet ut av sjangeren i de siste årene.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z27. oktober 2017, 12:08:11
Best of the Worst: Vampire Assassin, Hack-O-Lantern, and Cathy's Curse (http://www.youtube.com/watch?v=W1QJazEHMUo#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z27. oktober 2017, 20:02:33
(http://i.imgur.com/a2pJMnp.jpg)
The Rocky Horror Picture Show, 1975

Jeg drakk mye i natte for å bli dritings nok, men uansett hvor mye jeg drakk, så var det ikke nok. Uansett, så følte jeg får å se denne igjen. Fortsatt en fantastisk musikal med referanser til 30- til 50-talls skrekk og science fiction. Musikk i stil av 70-talls glam rock og 50-talls rock og pop. Hva mer kan man håpe for om en skrekk komedie med transvestitter fra fra transseksuelle Transylvania?
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z27. oktober 2017, 20:04:45
Åretest Halloweenspesial med The Angry Video Game Nerd var ganske creepy.
Polybius - Angry Video Game Nerd (Episode 150) (http://www.youtube.com/watch?v=x4hktqhBpzY#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z27. oktober 2017, 20:05:21
Betty Boop Bimbo's Initiation 1932 HD Grim Natwick Fleischer Studios (http://www.youtube.com/watch?v=48Ka0xvim3c#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z28. oktober 2017, 05:25:28
(https://i.imgur.com/0hi6tCt.jpg)
Snowbeast, 1977

Etter å bare ha sett filmer jeg liker, så vare det jammen meg på tide at jeg kom over noe som er søppel. Dette er bokstaveligtalt Jaws, men med Bigfoot i stedet for en hai. Man skulle tro at det burde være underholdende, men mesteparten av filmen er folk som står på ski eller som sitter og snakker. Vi får aldri se drapene. Når noen dør, so blir skjermen rød og that’s it. Vi får ikke en gang se de maltrakterte likene, bare en blodig arm her og der. Vi får ikke se Bigfoot heller, bare armen og vi får se ansiktet i en scene. Vi får ikke en gang se Bigfoot etter at han/hun blir skutt på slutten av filmen.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z28. oktober 2017, 11:21:05
Siden vi er inne på elendig skrekk med en masse snø, så anbefaler jeg denne anmeldelsen av YMS om Frozen.

YMS: Frozen (Part 1) (http://www.youtube.com/watch?v=kgX1KOkQUW4#)
YMS: Frozen (Part 2) (http://www.youtube.com/watch?v=z83IyQBExn0#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z29. oktober 2017, 03:24:30
(https://i.imgur.com/Qq4pfYQ.jpg)
(https://i.imgur.com/ynVI1Bn.jpg)
Oasis of the Zombies, 1982

Nok en elendig film. Denne gangen med sand og ørken i stedet for snø, men minst like kjedelig og teit som den forrige jeg så. Det er oase ute i den afrikanske ørkenen hvor nesten alle ble drept i et slag under andre verdenskrig og av en eller annen grunn, så er de nå zombier. Nazistene hadde med seg et lass med gull som hoved personene ønsker å finne, men vi får aldri se gullet. Vi får ikke se mye i de store og det hele fordi dette er en dårlig filmet film. Det eneste kule med denne filmen er at zombiene ser bra ut. De ser oppråtnet ut og det er en ganske fin skrekkatmosfære når de kommer opp fra under bakken om natten (som tydelig er spilt på dagtid). Utover det, så er dette en treg film som ser billig ut og ikke har noe gående for seg. Det er så mange bedre zombiefilmer der ut til at det er verdt bryderiet å se denne.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z29. oktober 2017, 08:08:59
Swing You Sinners (http://www.youtube.com/watch?v=VNttqN1wUMY#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z30. oktober 2017, 05:43:17
(https://i.imgur.com/XePzU3L.jpg)
Witches' Mountain, 1975

Nok en elendig film, men betydelig bedre en de to forrige jeg så. De to forrige var dørgende kjedelig, mens denne var bare kjedelig. Den hadde litt sjarm med interessant bruk av musikk og fin natur i den spanske fjellheimen. Filmen åpner med en scene som egentlig ikke har noe med resten av filmen å gjøre, men er underholdende nok. En kvinner dreper det jeg antar er hennes datter, for å så møte opp med hovedpersonen, som er fotojournalist, og kreve at de reiser bort sammen. Han ønsker ikke å ha noe med henne å gjøre, så han ringer opp jobben og krever at de avlyser ferien hans. Han får en eller annen vag jobb som ikke er nevnt i filmen og møter en tilfeldig kvine som han fotograferer mens hun soler seg toppløs, og for å så spørre om hun vil ble med han. Hun reiser med han og så skjer det egentlig ikke så mye gjennom hele filmen. Det er noe vag overnaturlig mystikk som foregår og så er det noen hekser på slutten. En av heksene er kvinner fra starten av filmen, men det forklarer ikke hva starten av filmen hadde noe med historien å gjøre. THE END!

Når man er en fan av skrekk, så må man sitte gjennom søppel som dette i det vage håpet om at finner en obskur tittel som klikker for deg. Denne filmen hadde mye potensiale i form av stemning. Jeg følte noe mer enn bare kjedsomhet. Vell, jeg gjorde tre tapre forsøk på rad i et håp om å finne en god b-film. På tide å fokusere det som er igjen av maratonen på gode filmer.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z30. oktober 2017, 19:29:42
Brutalmoose har utgitt sin Halloween spesial episode. Ser ut som han også så The Legend of Sleepy Hollow. Vent et lite øyeblikk, dette er ikke utgaven jeg så.

Wishbone: The Legend of Sleepy Hollow - VHS Review - brutalmoose (http://www.youtube.com/watch?v=ziL-iSVYmts#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z31. oktober 2017, 05:20:18
(https://i.imgur.com/95AH1LW.jpg)
Dagon, 2001

Nå er vi tilbake i de filmene jeg liker. Denne er har litt av alt. Blod og splatter, monstre, humor, seriøs skrekk og er tvers igjennom en underholdende film. Det er svakheter som dårlig CGI og at den er litt for corny til tider, men det er tvers igjennom solid film basert på H.P. Lovecraft sine historier. Selv om filmen heter Dagon, så er den ikke basert på historien med den tittelen og er heller en omskriving av The Shadow over Innsmouth, men satt i en spansk fiskerlandsby i stedet for en fiskerlandsby i Massachusetts. Som nevnt har filmen tydelige svakheter, men uten tvil en god film. Jeg mener å ha hørt at den er vanskelig å skaffe på DVD nå for tiden, men jeg hadde ikke noen problemer bare for et par år siden. Anbefales.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z31. oktober 2017, 10:10:01
haha Mr. Plinkett's Zombie Review!!! (http://www.youtube.com/watch?v=Et6QLISlFL8#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z31. oktober 2017, 16:46:40
(https://i.imgur.com/TA6qE2W.jpg)
The Toxic Avenger, 1984

På tide at jeg så denne igjen. Fremdeles en idiotisk og smakløs film, så er mesterverk med andre ord.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z01. november 2017, 05:21:54
(https://i.imgur.com/GxhcQbA.jpg)
(https://i.imgur.com/IGQFQbZ.jpg)
The Curse of Frankenstein, 1957

Det er altfor lite Hammer Films i disse maratonene, spesielt når vi snakker om filmene jeg ser (ikke at det er så mange andre deltagere, spesielt de siste årene). The Curse of Frankenstein og resten av Hammer filmene fra slutten av 50-tallet og utover 60- og 70-tallet er mellomleddet mellom klassisk skrekk og moderne skrekk. Klassisk i setting og de typene historie som ble fortalt. Moderne i bruk av vold, blod og sex. I 30-tallsversjonen, så er både Frankenstein og monstret mer sympatiske, her er Frankenstein en langt mer ondskapsfull mann som er villig til å drepe for å fortsette med sine vitenskapelige eksperimenter. Monstret er et faktisk monster. Det er en mye mer voldelig og grotesk film, men like mye en klassiker.

Halloween er nå over. Det er de grytidlige timene i første dagen av den nye måneden. Det er for sent å snakke om Halloween og maratonen er over. Det var morsomt i år også selv om ingen deltok i år heller. Ikke en gang kommentarer fra de som vanligvis kommenterer, men så kenge forumet står oppe så er jeg tilbake neste år.

Selv om det er over, så skal jeg se to siste klassikere mens jeg drikker opp resten av ølet.

(http://i.imgur.com/oHkRrVX.jpg)
Re-Animator, 1985

En av de mest underholdende filmene noensinne laget. Jeg bruker unnskyldningen at den er blitt skrevet om så mange ganger før til å ikke skrive noe her.

(https://i.imgur.com/U2DgLkf.jpg)
From Beyond, 1986

Nå her har vi en film som ikke har dukket opp i noen av maratonene til tross at den burde. Rett etter Re-Animator, så laget de denne undervurderte klassikeren. Jeg antar den ikke er like kjent fordi det var mindre en skrekk komedie og mer en seriøs skrekkfilm. Det er nok en H.P. Lovecraft historie og alt med den er fantastisk. Men grunnen at jeg valgte disse to som avslutning i år er at jeg så den siste episoden av re:View på redlettermedia.com for noen uker siden, som snakket om disse to klassikerne. Så jeg lar dem ta seg av å anmelde dem.

Re-Animator and From Beyond - re:View (http://www.youtube.com/watch?v=NAPeMftLe_o#)

Vi ses neste år.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z01. november 2017, 09:06:50
En film jeg ikke kommer til å se neste år.

1 YMS: Amusement (Part 1) (http://www.youtube.com/watch?v=tPb1ZWCCYrI#)

2 YMS: Amusement (Part 2) (http://www.youtube.com/watch?v=2KoGBO-ZYms#)

3 YMS: Amusement (Part 3) (http://www.youtube.com/watch?v=kKY3Vlf3ehQ&t=749s#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z01. november 2017, 09:09:38
https://forskning.no/2017/10/hvorfor-liker-noen-se-skrekkfilm/produsert-og-finansiert-av/hogskolen-i-innlandet
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z01. november 2017, 14:43:50
How to make your writing suspenseful - Victoria Smith (http://www.youtube.com/watch?v=xjKruwAfZWk#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z01. november 2017, 18:14:41
Hvilken er bedre? Simpsons Showdown! Treehouse of Horror III vs. Treehouse of Horror IV (http://www.youtube.com/watch?v=ilxZ0P2FYhY#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
Skrevet av: z01. november 2017, 18:19:16
Betty Boop - 1930 - Mysterious Mose - Fleischer Studios - (http://www.youtube.com/watch?v=M3_KbMd-xQU#)