harm

Nyeste innlegg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z I dag kl. 05:03:57 »

Demonic Toys, 1992

Av og til må man se en film man vet er søppel. Demonic Toys er dum film som ser billig ut og er full av idiotiske ting, men tar seg selv seriøst. Det er i alle fall det inntrykket jeg har av den. Et par med politifolk går undercover for å arrestere et par med kriminelle. Før operasjonen, så avslører den ene at hun er gravid til partneren sin, som også er kjæresten hennes. Partneren bli skutt og drept når de prøver å arrestere de kriminelle, og en av de kriminelle blir alvorlig skadet. Hun jager dem inn i et lagerhus full av gamle leker, og den skadeskutte kriminelle blør over hvor en demon ble begravet og lekene blir levende. Som forventet, så begynner lekene å drepe folk. Demonic Toys har den underholdningsverdien man ønsker fra en slik film, og til tross av hvor billig den ser et, så er effektene ganske kule. Ikke nødvendigvis geniale eller noe sånt, bare kule. Det er de samme folkene som sto for effektene i Puppet Master, så det er mye likheter mellom de to filmene. De laget til og med en Puppet Master vs Demonic Toys film i 2004, som ikke gir noen mening siden Pupper Master vises på en TV-skjerm i filmen. Så Puppet Master er en film i Demonic Toys universet, men så møtes de uansett i en fremtidig film? Beste er å ikke tenke på det. Uansett, ønsker du en dum b-film med leker som dreper, så er denne perfekt.
2
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z I går kl. 05:33:42 »

Drácula a.k.a. Spanish Dracula, 1931

På tidlig 30-tallet når lydfilm var fremdeles en ny ting, så var det ingen som tenkte på undertekst eller dubbing. I stedet, så var det vanlig å spille den offisielle engelske versjonen på dagtid, for å så spille inn de samme scenene på natten med de spansk talende skuespillerne om natten. Noen ganger endte disse versjonene opp med å bli bedre enn den offisielle engelske versjonen og utrolig nok, så er den spanske versjonen av en av filmhistoriens viktigste skrekkfilmer et eksempel på akkurat dette. Det er bare en bedre spilt inn film. Det er langt mer kreativ bruk av kamera og alt ser bare bedre ut. Det er ikke noen lekeflaggermus som tydelig henger i en tråd og Dracula er mer tydelig en trussel i denne filmen. Det er også en lengre film siden scenene er mer utfyldene. Det eneste som hindrer den fra å være like ikonisk er at den ikke har Bela Lugosi som Dracula. Carlos Villarías er en bra nok Dracula, men Bela Lugosi er såpass ikonisk at at ingen slår han. Til tross av at de aldri møttes, så har de en ganske like tolkning av karakteren. Begge føles som Dracula. Dette er en versjon som som fortjener same klassikerstatus som den engelske versjonen.
3
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 19. oktober 2017, 06:00:42 »
How The Alien Movie Series Evolved
4
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 19. oktober 2017, 06:00:06 »
How The Body Snatchers Films Reflect The Decades They Were Made
5
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 19. oktober 2017, 04:07:06 »

Carnival of Souls, 1962

Det var godt å se skikkelig skrekk etter å se tre Scream filmer på rad. De er gode nok filmer, men de har bare ikke den rette stemningen for meg. La meg sitere fra da jeg så denne filmen i maratonen fra 2013.

Sitat
Noen ungdommer kjører utenfor en bru og drukner. Ei jente overlever uten at hun eller noen andre vet hvordan. Hun føler et behov for å komme seg vekk fra bygda etter ulykken og tar opp jobb som kirkeorganist et annet sted. Hun forfølges en mystisk mann + creepy ting skjer. Filmen er marerittaktig og har mye fokus på stemning. Jeg ser for meg at folk som ikke har mye tålmodighet med gamle filmer vil finne denne treg, men når det kommer til psykologiske thrillere og overnaturlig mystikk, så er denne en klassiker.


Jeg føler jeg er rett på spor nå og tror jeg holder meg til eldre filmer resten av maratonen.
6
Utenfor og bakenfor / Sv: Faen: Deodoranter som ødelegger klær
« Nyeste innlegg av Stephan Brun 18. oktober 2017, 11:55:41 »
For de av oss som liker å ha empirisk støtte for flekkfjerningsprosedyrer, anbefaler jeg «Removing Stains at Home» fra Cornell University, en fin og detaljert guide på hvordan man kan fjerne flekker av de aller fleste slag.

Sitat
These directions have been tested in a Cornell University laboratory. If followed, the chance of removing the stain is very good.

En pdf kan lastes ned her.

Tok og lette etter den pdf-filen da jeg har fått dette problemet på skjortene mine igjen etter at jeg jeg prøvde det jeg mener å huske var eddik-trikset for noen år siden. Pdfen var borte fra originalserveren, men kan forefinnes på Internettarkivets Waybackavdeling.
7
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 18. oktober 2017, 05:10:55 »

Scream 3, 2000

Også en god oppfølger. Jeg trenger egentlig ikke å si så mye om denne filmen. Jeg vil si tre av disse filmene på rad er mer en nok for meg. Jeg har ingen planer om å se den fjerde som kom ut i 2011. Det er ingen tvil om at Screamfilmene har sin egen 90-talls sjarm som gjør at de skiller seg veldig ut i fra de typiske slasherfilmene fra 80-tallet og proto-slasherfilmene fra 70-tallet samtidig som at de hyller disse filmene. Det jeg ikke liker med Scream er at på grunn av den store suksessen, så var 90-tallet og langt utover 2000-tallet full av elendige slashere, som ikke bare manglet sjel og sjarm, men også var blodfattige og tamme for å kunne senke aldersgrensen slik at flere dumme fjortiser kunne se dem. Scream 1, 2 og 3 er kule nok filmer, men de må klandres for softcore søppel som I Know What You Did Last Summer (kjent som Fryktens sommer her i Norge). Men utover det, så var det kult å se disse filmene igjen etter alle disse årene.
8
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 17. oktober 2017, 05:21:23 »

Scream 2, 1997

Siden jeg kjøpte settet med de tre første filmene, så var det likegodt at jeg så oppfølgeren. Jeg synes det var en god oppfølger. Den tok opp hva oppfølgeren til en slasher skal ha, og hadde noen brutale og blodig drap. Likte du den første, så liker du denne.
9
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 16. oktober 2017, 04:55:46 »

Scream, 1996

Jeg har ikke så mye å legge til denne filmen som ikke er allerede sagt av andre i tidligere maraton. Scream er en selvbevist slasher som tar opp slasher klisjéer. Nesten litt parodi samtidig som at the er en seriøs skrekkfilm. Det eneste jeg har å legge til er at dette er første gang jeg ser Scream på mange år. Er ca. 85% sikker på at jeg så den på TV enten på slutten av 90-tallet eller helt på starten av 2000-tallet, men det er mulig jeg også så den på VHS. Uansett, så husker jeg ikke mye fra den gang, men må si at dette var ikke så ille å se nå etter alle disse årene. Jeg tror litt av grunnen til at denne filmen er så populær er fordi den introduserte slashere til en ny generasjon fremfor at det er en genial film, men det er nok av gode drap og nok handling til at den er verdt å se.
10
Fritt forum / Sv: Tilbakemelding
« Nyeste innlegg av Tantemøkken 16. oktober 2017, 02:00:16 »
Det er ikke så veldig ulogisk at forumet dabber litt av, Facebook tok jo helt av på et tidspunkt, og tok fra de fleste forumer, og spesielt demografien som vanker her. (meg selv inklusive, men det er mest fordi jeg med tid har fått kjæreste som jeg tilbringer helgene fast med, og da føler jeg meg begrenset i forhold til at jeg ikke sjekker innom her i helgene)
Sider: [1] 2 3 ... 10