Nyeste innlegg

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 28. oktober 2017, 11:21:05 »
Siden vi er inne på elendig skrekk med en masse snø, så anbefaler jeg denne anmeldelsen av YMS om Frozen.

YMS: Frozen (Part 1)

YMS: Frozen (Part 2)
22
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 28. oktober 2017, 05:25:28 »

Snowbeast, 1977

Etter å bare ha sett filmer jeg liker, så vare det jammen meg på tide at jeg kom over noe som er søppel. Dette er bokstaveligtalt Jaws, men med Bigfoot i stedet for en hai. Man skulle tro at det burde være underholdende, men mesteparten av filmen er folk som står på ski eller som sitter og snakker. Vi får aldri se drapene. Når noen dør, so blir skjermen rød og that’s it. Vi får ikke en gang se de maltrakterte likene, bare en blodig arm her og der. Vi får ikke se Bigfoot heller, bare armen og vi får se ansiktet i en scene. Vi får ikke en gang se Bigfoot etter at han/hun blir skutt på slutten av filmen.
23
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 27. oktober 2017, 20:05:21 »
Betty Boop Bimbo's Initiation 1932 HD Grim Natwick Fleischer Studios
24
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 27. oktober 2017, 20:04:45 »
Åretest Halloweenspesial med The Angry Video Game Nerd var ganske creepy.
Polybius - Angry Video Game Nerd (Episode 150)
25
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 27. oktober 2017, 20:02:33 »

The Rocky Horror Picture Show, 1975

Jeg drakk mye i natte for å bli dritings nok, men uansett hvor mye jeg drakk, så var det ikke nok. Uansett, så følte jeg får å se denne igjen. Fortsatt en fantastisk musikal med referanser til 30- til 50-talls skrekk og science fiction. Musikk i stil av 70-talls glam rock og 50-talls rock og pop. Hva mer kan man håpe for om en skrekk komedie med transvestitter fra fra transseksuelle Transylvania?
26
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 27. oktober 2017, 12:08:11 »
Best of the Worst: Vampire Assassin, Hack-O-Lantern, and Cathy's Curse
27
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 27. oktober 2017, 05:37:55 »


Lake Mungo, 2008

Dette er en av de beste og mest effektive skrekkfilmene jeg har sett på lenge. Det er en rettfrem spøkelsehistorie om foreldre som har mistet deres datter in en drukningsulykke, for å så oppleve at hun fortsatt er i huset. Den er satt opp som en dokumentar, og historien er fortalt gjennom videoklipp, fotografier og intervjuer. Man skulle tro at en oppdiktet dokumentar om hjemsøking er corny og teit siden som en film, så kan de ha alle de overdrevende og spektakulære tingene du aldri ser en i en «virkelig» dokumentar om spøkelser. I stedet har vi en film som holder tilbake alt som kan være corny, og fokuserer heller på å fortelle en troverdig historie og som bygger opp en genuin creepy stemning.  Det er absolutt null ting i filmen som er satt opp for å få seeren til å skvette. Null høye lyder eller ting som plutselig dukker opp på skjermen. Bare ren historiefortelling om et foreldrepar som går gjennom sorgen etter å ha mistet en datter og nå møter det ukjente.

Som sagt, dette er en effektiv film. Etter som historien blir fortalt, så oppdager vi at det er så mye mer enn bare en spøkelsehistorie. Vi lærer om datterens hemmeligheter. Vi får se hvordan de involverte takler hennes død og hva de viste. Og ikke minst, vi får se hvorfor filmen hetter Lake Mungo. Er du en dum fjortis som synes at skrekk er «skumle» ting som plutselig dukker opp skjermen, så kommer du til å hate denne filmen. Du kommer til å synes den er kjedelig. Mens hvis du er typen som liker du god film (altså ikke det fjortiser liker), så anbefaler jeg denne filmen over det meste som har kommet ut av sjangeren i de siste årene.
28
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 26. oktober 2017, 05:11:24 »


The Bird with the Crystal Plumage, 1970

Nok en italiensk thriller. Jeg har sett en god del av dem i årets maraton. Denne er en av de mest kjente når det kommer til italiensk skrekk om seriemordere. Den er i fra 1970, så ikke så brutal og blodig som de fra slutten av 70-tallet og de fra utover 80-tallet, men blodig nok. En amerikansk forfatter som oppholder seg i Italia er vitne til et drapsforsøk og bestemmer seg for å bli for å se saken løst. Det vil si politiet beslaglegger passet hans fordi han er et viktig vitne, men han blir såpass investert i saken at han forblir i Italia selv etter at han får det tilbake. Han finner ut at det er flere drap og det er tydelig at morderen ønsker å kvitte seg med forfatteren. I likhet med de andre italienske thrillerne jeg har sett, så ble jeg fort investert i saken. Det er en perfekt balanse mellom krimmysterium og skrekk med spennende scener. Absolutt en klassiker i denne stilen av skrekk og thriller.
29
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 25. oktober 2017, 05:43:42 »

Don't Torture a Duckling, 1972

Dette er mer en mørk krim thriller enn en ren skrekkfilm. En rekke barnedrap skjer i en liten italiensk landsby full over overtroiske folk. Det er rykter om svart magi og alt det der, og det tar ikke lang tid før ei lokal heks for skylden. Dette er en av Lucio Fulci sine tidlige filmer, så han hadde ikke utviklet den blodig stilen han er kjent for i dag. Jeg ser for meg at denne filmen kan være skuffende og kjedelig for en fan senere Lucio Fulci filmer siden det er så lite blod og splatter, men den fungerer fint som et mordmysterium med små hint av skrekk.
30
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 24. oktober 2017, 18:37:43 »



Hausu, 1977

Det er bokstavelig talt ingen ord jeg kan bruke for å virkelig beskrive denne filmen. Noen vil si at dette er Evil Dead 2 lenge før Evil Dead 2 kom ut, men det er så mye mer enn det. Filmen tar i bruk alle mulige visuelle teknikker som var tilgjengelig i 1977. Alle mulige spesialeffekter. Og ingen av det brukt for å se realistisk ut. Nobuhiko Ôbayashi gikk inn for å gjøre filmen så urealistisk som over hodet mulig. Det er den perfekte blandingen av surrealisme og sær humor man kan ha og fortsatt fortelle en historie. Det er kun skrekk på det mest overfladiske nivået i at det er en historie full av drap, spøkelser og hekseri. Og det den er perfekt. Jeg føler meg litt mer komplett som menneske etter å ha sett denne filmen.





Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 10