Nyeste innlegg

Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 09. oktober 2017, 03:42:33 »

The Blob, 1958

Som en stor fan av b-filmer, så er flaut at jeg ikke har sett The Blob først før nå i natt. Av alle de corny skrekk og science fictionfilmene fra 50-tallet, så er The Blob en av de absolutt mest kjente. En meteoritt faller ned på jorden og den inneholder et rødt slim som vokser i størrelse når det fortærer mennesker. Mer er det egentlig ikke. Vi får ikke se så mange bli drept på grunn av begrensninger når det kommer til både 50-tallets spesialeffekter og filmsensur. Filmer følger en 17 åring som ser ut som han er 30, som prøver å overbevise folk at monsteret er virkelig før det er for sent. Det er ikke den mest spendende filmen filmen etter dagens standarder, men den har den 50-tallssjarmen som gjør at den er en klassiker i dag.
22
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 08. oktober 2017, 06:11:23 »

Cat People, 1982

Jeg så Cat People fra 1942 i maratonen for 2011 og jeg vil starte med å si at det er en bedre film enn denne. I alle fall hvis vi snakker om skrekkfilm. 1982-versjonen er også en skrekkfilm, men lener mer imot fantasy eller en erotisk dramathriller med overnaturlige elementer. Skrekkelementene er der i form av blod og monstre, samt en spenning, men atmosfæren føles ikke som skrekk mesteparten av tiden. Sex spiller en stor rolle i filmen. Det er mennesker besatt av åndene til pantere fra en forhistorisk tid hvor de parret seg med hverandre i religiøse og magiske ritualer. Når de har sex med vanlige mennesker, så blir de til en panter og må drepe for å bli menneske igjen. De kan kun ha «vanlig» sex og reprodusere med hverandre, så incest er normalt for dem (jeg antar det overnaturlige hindrer at innavl er et problem for dem). Filmen handler om en ung kvinne som gjenforenes med sin bror og oppdager disse tingene om seg selv. Dette er ikke den beste filmen å se hvis du vil se en ren skrekkfilm, men er du ute etter noe anderledes, så er den absolutt verdt å se.
23
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 07. oktober 2017, 11:48:30 »
How HP Lovecraft Influenced Films
24
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 07. oktober 2017, 05:50:05 »

Orphan, 2009

I maratonen for 2015 så jeg The Bad Seed. En film om ei lita jente som dreper. Orphan fra 2009 er moderne versjon av den idéen og i mine øyne en langt bedre film. Jeg er ganske skeptisk til moderne skrekkfilmer og var usikker om jeg i det hele tatt burde ha skaffet meg denne filmen, men jeg angrer ikke nå etter å ha sett den. En familie med to barn adopterer ei ni år gammel jente etter at morens tredje barn var dødfødt. Det tar ikke lang tid før vi ser at jenta er ond og at hun er manipulerende, og det er ingen tvil om at hun er voldelig. Onde barn som dreper har som nevnt blitt gjort før, men denne har en unik tvist som jeg ikke kommer til å skrive om her. Jeg vil bare si dette var en kul film jeg varmet fort opp til og som jeg anbefaler.
25
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 06. oktober 2017, 04:49:10 »


The Incredible Shrinking Man, 1957

Science fiction og skrekk var synonymt med hverandre på 50-tallet. De fleste skrekkfilmene fra denne tidsperioden er b-filmer om invaderende romvesener eller monstre skap av radioaktiv stråling. Men noen av disse filmene var mer enn bare det og faktisk gode filmer. The Incredible Shrinking Man handler om en mann utsatt for radioaktiv stråling på en båttur og som begynner å krympe etterpå. Ute av stand til å stoppe det eller å gå ut uten å bli sett på om en freak, så er han fanget både fysisk og sosialt i sitt eget hjem. Det daglige liv blir til et mareritt og direkte farlig. Ting går virkelig til helvete når kona slipper inn katten med et uhell og han er antatt død når de ikke finner han igjen. Filmens spesialeffekter er ganske gode for sin tid og har holdt seg ganske bra. Det er elementer av spenning i mange av scenene og den er god film både som skrekk og science fiction. Er du interessert i å utforske 50-tallsfilmer, så er dette en obligatorisk film å se.
26
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 05. oktober 2017, 04:39:06 »
27
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 05. oktober 2017, 04:38:44 »
50 Horror Movie Clichés
28
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 05. oktober 2017, 04:38:21 »

Tucker and Dale vs Evil, 2010

Dette er en skrekk komedie jeg anbefaler på det sterkeste. To bondeknøler er på ferie til ei gammel hytte de har skaffet seg. Samtidig er det det noen universitetsstudenter som camper like i nærheten. Vanligvis i skrekkfilmer, så er de som bor ute i skauen kannibaler og seriemordere, så når studentene ser de to bondeknølene redde en av dem fra å drukne, så tror de at hun er blitt kidnappet av dem. I rekke missforståelser, så klarer de å ta livet av seg selv på brutalt vis i sine forsøk på å redde henne. Dette er en ekstremt underholdene film.
29
Tips og spørsmål / Jeg kan ikke skifte avatar
« Nyeste innlegg av z 05. oktober 2017, 04:24:32 »
Jeg får "PHP error, bad file/directory permissions or invalid site software configuration"
30
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 04. oktober 2017, 04:28:31 »

Cloverfield, 2008

Jeg har aldri vært en stor fan av found footage, men jeg likte Cloverfield. Idéen er å ta kaiju monsterfilmer og de store monsterfilmene fra 50-tallet inn i en moderne setting hvor vi følger noen venner med et kamera. Det er ingenting som hinter at det er en monsterfilm når den starter, kun en tekst om at den ble funnet i Central Park og at den er statseiendom. De første 17 minuttene er bare vanlige opptak, mesteparten fra en fest. Jeg antar ingen vil sette på denne filmen uten å vite om at det er en monsterfilm, så jeg tviler på at noen slår av etter 10 minutter bare fordi ikke forstår hva de ser på. Det er en måte å gi litt introduksjon til karakterene og hvorfor du skal bry deg om dem når de dør. Når helvete bryter løs, så bryter det virkelig løs. Bygninger kollapser, militæret har nytteløs angrep imot monstret og folk blir drept. Og det er ikke bare et gigantisk monster som tramper rundt i byen, men parasitter faller av kroppen av monstret og jager folk.

Det som skiller dette fra disse gamle monsterfilmene er som nevnt at det er found footage. Det er ikke noen scener med vitenskapsmenn i hvite frakker som snakker om hvor monstret kommer ifra og hvordan de skal stoppe det. I stedet følger vi som blir filmet med kameraet en av hovedpersonene har med seg. Vi får se hva folk som er midt i angrepet opplever. Det var en underholdene nok film til at jeg anbefaler den. Den tar seg selv nok seriøst til at jeg tar den seriøst, og den føles virkelig nok. Det er en av de bedre found footage filmene der ute.
Sider: 1 2 [3] 4 5 ... 10