Skepsisforumet

Diverse => Utenfor og bakenfor => Emne startet av: panne på 24. november 2009, 16:51:12

Tittel: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: panne24. november 2009, 16:51:12
Jeg synes at det hadde vært interessant å vite litt om dere som poster her på forumet - både fordi det er interessant å se hva slags folk andre skeptikere er og hva de driver med, og for å kanskje få en oversikt over temaer som ulike folk her har over gjennomsnitts peiling på. Det er kjekt når vi i fellesskap skal undersøke ulike påstander  ;)

Jeg kan begynne jeg:

Jeg heter egentlig Eli Anne og bor i Oslo (men er opprinnelig fra den skjønne bygda Kvinesdal i Vest-Agder). Jeg har vært skeptiker siden jeg leste Flim-flam av James Randi på ungdomsskolen en gang. Jeg er utdanna innen og driver med språk og lingvistikk, og jobber for øyeblikket som akademisk løsarbeider (undervisning, sensuring, forskningsassistent). På si leser jeg korrektur og vasker språk. På enda mer si leser jeg bøker, spiller data og legger puslespill sammen med samboeren min (ja vi er 70 år inni oss...).
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: CaptainFrekkeF24. november 2009, 17:11:53
Hei sveis

Sitat
På si leser jeg korrektur og vasker språk

Hvem tør å skrive noe etter det? ;)

På grunn av at enkelte miljøer febrilsk prøver å finne ut av hvem jeg er må jeg dessverre avstå fra å fortelle detaljer.

Anyways

Bor i Oslofjorden, er i midten av 20-årene og jobber i IT/Telecom.

Vokst opp i en splittet kristen familie, slutta personlig å tro da jeg ikke fikk de 7 rette i lotto jeg ba om som 10-åring. Fortsatte å "tro" utenpå fordi jeg ikke turte å si at jeg var ateist, men bobla sprakk da jeg bestemte for å konfirmere meg borgelig. Ble slukt av konspirasjonsteorimiljøet for ca. 5 år siden. Etter jeg fant Richard Dawkins og Christopher Hitchens på nettet skjedde det en total omvending og jeg har brukt de siste 2 årene på å skrubbe meg ren. Har nå endt opp som hardcore skeptiker.

Hovedinteresse og det nærmeste jeg kommer en religiøs opplevelse: Musikk i den elektroniske sjangeren.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: MortenO24. november 2009, 17:19:46
Pussig nok heter jeg Morten og bor i Hole i Buskerud. Formelt sitter jeg på en mastergrad i Industriell Industri og Informasjonsledelse fra Høgskolen i Agder, Grimstad og jobber nå i leverandørindustrien til subsea oljeproduksjon.
Alltid vært nysgjerrig og skeptisk på et overfladisk plan, uten å fordype meg i emnene. Etter jeg 'fant' Altnett i vinter begynte jeg å grave mer i alternative behandlingsformer, mirakelkurer og annet svada fra den kanten og leser nå basisbøkene Bad Science, Trick or Treatment osv for å få litt mere tyngde i argumentasjonen min.
Har ei jente på drøyt 2år og samboer. Lite puslespill på oss (bortsett fra den evinnelige puslespillboka til vesla..), men mye film på begge, fantasybøker på sambis og i meg bor den nok en undertrykket datanerd som kunne trengt mere dingser, duppeditter og spilletid. Forøvrig Tønnemester i whiskyklubb (vi tilber en tønne på 250l whisky som står og go'gjør seg i Skottland de neste ti åra), glad i øl, rom og skikkelig mat!
Eller som jeg pleier å si når jeg skal være kort: Jeg heter Morten, glad i øl og pupper ;)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Kirkepest24. november 2009, 17:33:35
Jeg heter Trond, er ikke trønder, kommer fra Valdres. Yndlingsfarge: Jeg liker dem alle. Ellers har jeg vært gjennom en bachelor i visuell kommunikasjon ved KHiO. Stort sett vært passe fraværende hele mitt liv, men er på bedringens vei. Har ambisjoner om å dukke opp i en wikipediartikkel. Film, musikk, Bücher, Design og kunst og sånt, Nær døden opplevelser.. ++
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: z24. november 2009, 17:40:35
Alt som noen trenger å vite om meg er at jeg er forferdlig menneske på alle områder uten utdanning (det var bare så vidt jeg kom igjennom grunnskolen) eller jobb. Jeg har mer peiling enn de fleste når det kommer til metal, men har absolutt null talenter eller spesielle kunnskap utenom det. Jeg lever et ekstremt isolert liv hvor de eneste menneskene jeg ser er nærmeste familie, samt div. anonyme ansikter når jeg er på konsert, på polet og møter med NAV og deres assosierte i et håpløst forsøk på å få meg ut i jobb.
Dette virker kanskje som et håpløst og poengløst liv, og det er nettopp det. Men til tross til dette liker jeg det. Jeg liker ensomheten og føler meg mest ulykkelig når jeg må tilbringe tiden med noen. Jeg liker det meste de fleste ser på som negativt og hater det meste som folk flest ser på som positivt. Jeg har ingen interesse om å være normal så lenge jeg kan være isolert.
Min interesse i skepsis er bare en del av min sykelige tiltrekning til alt som er morbid og grotesk. Å se hvordan folk ødelegger seg selv og andre er en del av det, så jeg er interessert i det som et freak show fremfor å forfremme fornuft. Når jeg sier freak show er det ikke at jeg ser på meg selv som riktig og normal, mens resten er teite, men som at vi som mennesker (meg selv inkludert) er avskylige skapninger som ikke burde ha eksistert til å begynne med.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Øyvind R24. november 2009, 18:32:23
Jeg heter merkelig nok det samme som visningsnavnet, og jeg jobber innen IT i Helse Midt-Norge. Er trønder, men har ikke bart.
Har blitt kalt en Asbjørn Dyrendal-karikatur, men aner ikke egentlig helt hvordan jeg skal tolke dette ;-)
Hverken min eller min kones familie har vært utpreget religiøse, og jeg tok bibelen som eventyr når jeg leste den (begynte å gå tom for andre bøker i huset) som 10-åring.

Har gradvis vokst mer og mer skeptisk jo mer woo-woo jeg har blitt utsatt for. Er vel en av Nyhetsspeilets store fiender, hvilket jeg mener kan tolkes som en hedersbetegnelse.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: DagT24. november 2009, 19:13:52
 8) Jeg heter Dag (!) og er så kjedelig at jeg alltid har vært skeptisk av meg, dvs ihvertfall etter at presten under konfirmasjonsforberedelsene åpnet øynene mine. Skepsis har jeg vel vært medlem av omtrent fra den gangen Erik Tunstad og andre startet det (tror det var 1992), selv om aktiviteten ikke akurat har vært plagsom i småbarnsperioden.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Aquila11124. november 2009, 19:58:45
Jeg heter Knut

Jæhajobba i IT-bransjen. Har også jobba i stat og lommune.

Jær nå selvstendig næringsdivende konsulent. Jædriver også og markedsfører varer på internet.

En av mine tjenester er å gå Panne i næringa som oversetter og språkvasker av tekniske dokumenter (norsk og enhgelsk).

Jægir tildaglig blaffen i konvensjoner vedrørende ortografi og standard grammatikk, men kjenner til alle konvensjoner og normer og kan brukerem nåjæmå. Logikk derimot æjæ nøye på.

I motsetning til enkelte her tror jeg på at konspirasjoner finnes, idet jæsjæl hasettem fra innisda. Men en må kreve av en konspirasjonsteori at den er logisk og i henhold til fakta en kan underøke nærmmere.

Når ble jeg skeptikker - sansynligvis i 4-6-årsalderen når jæhadde influensa eller ørebetennelse og fikk antibiotika av legen som ikke hadde det minste innvirkning på sykdomsforløpet.

Da jævae 5 år, vajæ allerede bevisst ateist. J'æhadde en kortvarig religiøs periode i tenårene, men gikk fort tilbake til miin tidlige barndoms standpunkter igjen.

At jeg er antireligiøs betyr imidlertid ikke at jeg bastant avviser en mulig åndelig dimmensjon.

Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: panne24. november 2009, 20:35:03

Sitat
På si leser jeg korrektur og vasker språk

Hvem tør å skrive noe etter det? ;)

Hehe, jeg er heldigvis også lingvist, og som Per-Egil Hegge i Aftenposten liker å si, er vi "ikke opptatt av riktig og galt". Jeg tror han mener det som en fornærmelse, men jeg kunne ikke sagt det bedre selv. Jeg har derfor ikke på meg korrekturbrillene når jeg ikke faktisk jobber med det  :D


Sitat fra: MortenO
Forøvrig Tønnemester i whiskyklubb (vi tilber en tønne på 250l whisky som står og go'gjør seg i Skottland de neste ti åra), glad i øl, rom og skikkelig mat!
Eller som jeg pleier å si når jeg skal være kort: Jeg heter Morten, glad i øl og pupper

Hahah, er du tvillingbroren til min samboer, skilt ved fødselen?  :P Whisky, øl, mat, pupper, fire hovedingredienser i et godt liv. Dere burde bli brevvenner eller noe.

Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: B. Tuftin24. november 2009, 21:19:24
Jeg het Bjørnar og trives som realfagslektor i videregående skole etter å ha funnet ut at siv.ing. i Telenor var litt kjedelig for meg. Jeg er ikke i stand til å holde munnen lukket i virkeligheten, men har blitt veldig flink til ikke å på død og liv måtte poste for enhver pris her i det virtuelle, så jeg satser på ikke å gjøre meg bemerket gjennom kvantitet her på forumet.

Også er jeg uhelbredelig namedropper (norsk alternativ til det uttrykket?), og har lite interessant å fare med ellers, så jeg må ta med at jeg har feriert på Rivieraen med Rebecca Watson.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Erik Arnesen24. november 2009, 21:27:57
Jeg heter Erik, men det er bare fornavnet...

Er som flere her trønder i utgangspunktet, men har bodd "sørafor" i en del år nå.
Til daglig studerer jeg samfunnsernæring, hvilket gjør at et par av mine kjepphester er kvakksalveri og pseudovitenskap, men også generelt kritisk tenkning og vitenskapelig allmenndannelse.

Oppdaget, og meldte meg inn i, Skepsis for omtrent et år siden; som en konsekvens av hysteriet rundt Snåsamannen  :P Jeg visste ikke helt hva virkelig skeptisisme var til å begynne med, men læringskurven har vært bratt, og det føles som jeg har vært en skeptiker hele livet...

Når det gjelder livssyn er jeg ateist og humanist. Har vel aldri vært troende, selv om jeg ble både døpt og konfirmert i kirka. Men at jeg ikke er religiøs er ikke noe stort tap verken for kirka eller meg, da mange kristne (og regligøse generelt) helst ser at slike som jeg ble fordømt uansett...
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: nitusen24. november 2009, 21:35:03
Oppvokst på Livets ord-campus i Sverige, men bærer ikke nag. Har derrimot veldig god kjennskap til kristen-norge, så noe godt kom jo ut av det... Og så kan jeg be i tunger - haha - ikke at jeg har gjort det på 15 år men ;).
Ateist / Agnostiker, genuint opptatt av populærvitenskap, historie, romfart og kultur!
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Sverre M.24. november 2009, 22:47:07
Jeg heter Sverre Magnus (http://www.finnmarkdagblad.no/sport/article1856300.ece) ( ;) ) og har vokst opp en halvtime fra Nordkapp. Jeg har alltid vært interessert i populærvitenskap, filosofi og matematikk, takket være min onkel. Jeg har gått fra å være ateist til religiøs (okkultist) til agnostiker på ca. 15 år, men at jeg ble skeptiker må nok tilskrives passiv påvirkning av en av Asbjørns tidligere studenter (som nå er i Amsterdam) som frekventerte et forum jeg var med å drive en tid tilbake, kombinert med ex.phil. og vitenskapsteori da jeg begynte å studere. Jeg er fortsatt student, ved UiS, men er ferdig til våren. Samfunnsvitenskap, ja.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Mona24. november 2009, 23:50:27
Mitt navn er - you guessed it - Mona. Jeg holder for tiden på med master i kognitiv nevropsykologi, og "spesialiserer" meg på hukommelse og vitnepsykologi. Ble introdusert for Asbjørn for et par år siden, i forbindelse med Betania Malvik-saken, og han introduserte meg for Skepsis. Har etter det blitt en relativt "fanatisk" Skeptiker, som irriterer alle rundt meg med å kreve(!) kildehenvisning for merkelige påstander. Relativt nerdete psykologistudent, men interesserer meg for bortimot hva det skal være. Jeg er vel en av få jenter som faktisk synes bilmotorer er fasinerende...
Forøvrig en ihuga sci fi fan :-[


(PS: Tar veldig gjerne imot tips til gode sci fi serier)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: theama25. november 2009, 00:48:25
En av mine tjenester er å gå Panne i næringa som oversetter og språkvasker av tekniske dokumenter (norsk og enhgelsk).

Jægir tildaglig blaffen i konvensjoner vedrørende ortografi og standard grammatikk, men kjenner til alle konvensjoner og normer og kan brukerem nåjæmå. Logikk derimot æjæ nøye på

Er ikke bare Panne som kommer til å lide. :|

Jeg heter Thea, kastet bort 11 år på å hobbystudere diverse woo. Bortsett fra å fungere(?!) som korrekturleser kan jeg til dels også fungere som et vandrende leksikon når det kommer til woo-emner og mysteriereligioner (inkludert vodou). Jeg dekonverterte da jeg var 11, takket være filmen Contact. :)
Er generelt interessert i vitenskap, spesielt fysikk (og da spesielt kvantefysikk). Jeg kommer fra en ingeniørfamilie, så jeg fikk det inn med morsmelka.
Bortsett fra at vi fargela Mollierdiagram i stedet for tegnebøker så var hjemmet vårt også sekulært, med unntak av farsiden. Farmor kjøpte julegave til meg hos Nille det året jeg fortalte henne at jeg var ateist. Jeg kaller meg dog ikke for ateist, jeg føler det er unødvendig å tilegne en tittel til religiøst apati/irreligiøsitet.
Jeg er også interessert i ebvolusjonspsykologi, psykologi, sosialantropologi og filosofi. :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Ole Eivind25. november 2009, 01:43:55
Jeg er trondheimstudent fra Bærum, og er leder av Studentenes Skeptikerlag (http://org.ntnu.no/skeptisk/) her i byen.

Jeg er generelt interessert i vitenskap og forskning, og studerte kjemi en stund før jeg av ymse årsaker begynte på psykologi dette semesteret.

Utenom skeptikerlaget og studier er jeg aktiv i Radio Revolt, studentradioen i Trondheim, der jeg er programleder i Uillustrert Vitenskap, et populærvitenskapelig program. Der har vi tatt opp en god del skeptiske temaer, som Betania Malvik-saken, konspirasjonsteorier, alternativ medisin etc., og kommer definitivt til å fortsette med det. Jeg er også film-nerd, og bidrar i blant til filmprogrammet Filmofil. Neste semester kommer jeg også til å ha en fast matkjemi-spalte i programmet Gastromat, samt bidra litt til jazzprogrammet Påtirshda nå og da.

Jeg vil for øvrig oppfordre studenter i andre byer om å etablere skeptikerorganisasjoner, det er veldig enkelt, og veldig artig. Vi har merket at det var stor interesse for slikt her oppe, og har siden februar 2008 fått 78 medlemmer, til tross for meget slapp PR. Jeg hjelper gjerne til med råd/erfaringsutveksling pr. mail om noen skulle ha lyst til å etablere noe lignende.

Edit: Hadde det kanskje vært en idé å gjøre denne tråden sticky? [Ordna! -Panne]
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: JanH25. november 2009, 08:23:16
Heisann.

Jeg er Jan Haugland, født og (stort sett) oppvokst i Bergen.

Min skeptisisme er nok i stor grad et resultat av mine opplevelser da jeg vokste opp i og siden forlot Jehovas vitner. Samtidig hoppet jeg av fra en kjedelig (for meg) siv.øk utdannelse ved NHH og begynte å studere religionsvitenskap. Tok det helt til hovedfag, gitt. Var samtidig rimelig aktiv på mange skeptiske og religionskritiske forum på internettene ;D, med spesialområder konspirasjonsteorier og kreasjonisme (selv om jeg ikke har noen utdannelse i biologi) .

Har alltid vært geek. Nå driver jeg Bergens første dataspillutvikler Turbo Tape Games AS, og produserer dataspill og spill-baserte opplevelser for utdannelsessektoren.

Er blitt samboer med en skjønn jente som rimelig nylig har forlatt samme sekt som jeg var i, så jeg har blitt nødt til å oppfriske en del gammel grums i det siste.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: magnusbe25. november 2009, 10:11:26
Hei - eg er Magnus Bernhardsen. Oppvaksen i Oslo, valde nynorsk som skriftmål som 18-åring. Har eigen Wikipedia-artikkel, http://nn.wikipedia.org/wiki/Magnus_Bernhardsen (http://nn.wikipedia.org/wiki/Magnus_Bernhardsen)

Har vore medviten skeptikar sidan eg las boka "Moderne overtro" av Jon Sandvik som 13-åring.
http://skepsis.no/?p=480 (http://skepsis.no/?p=480)
http://skepsis.no/?p=474 (http://skepsis.no/?p=474)
Eg trur faktisk Jon Sandvik innleidde på lagsmøte i Raud Ungdom-laget mitt også...

Og JanH - hels Fredrik frå meg. Vi var i militæret saman.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Sahrinzs25. november 2009, 10:21:40
Hei,

Jeg heter Martin, er 25 år og studerer fysikalsk(kvante) kjemi på NTNU. Har vært skeptiker så lenge jeg kan huske, mest fordi jeg alltid har vært skeptisk til mine egne tanker og oppfatninger av verden rundt meg (noe jeg fortsatt er).

Ellers er jeg musikkinteressert liker alt fra Doom Metal til Synth Pop/Rock til Psychill ambience, og prøver å lage litt elektronika på fritiden.

Provoseres av mennesker/grupper som vender argumenter mot de på hodet, for så å bruke de mot opposisjonen.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Hjorthen25. november 2009, 10:36:14
Mitt navn er Andreas. Jeg er for øyeblikket 25 år, og bor i min fødeby Bergen med samboer. Selv om jeg ikke poster mye, leser jeg det meste på forumet.

Jeg har bachelorgrader i sammenliknende politikk og journalistikk fra UiB, og var med og stiftet Bergen religionskritiske studentforening (BRS http://brs.uib.no (http://brs.uib.no)). Ble de facto ateist under konfirmasjonsforberedelsene i statskirken, men meldte meg først ut noen år senere. Jeg har vært medlem i Skepsis i 3-4 år, og har ila den tiden lest meg opp på vitenskapelige tema som skoleverket ikke dekket.

Ellers er jeg glad i god skotsk single malt whisky, og er i likhet med MortenO medeier av en tønne whisky (dog ikke samme tønne) som modnes på Bruichladdich-destilleriet på Islay. Har også en lidenskap for tungrock og heavy metal.

Jeg må også benytte anledningen til å skryte av forumet. På kort tid har det allerede blitt svært aktivt, og kvalitetsmessig meget bra. Betydelig mer praktisk enn den gamle e-postlisten.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Niklas25. november 2009, 11:09:26
Jag heter Niklas och är född av finska föräldrar i Stockholm och uppväxt i Örebro.

Jag har en bachelor i skådespeleri från Akademi for Scenekunst i Fredrikstad och har arbetat de senaste tre åren som skådespelare på diverse teatrar i Norge.

Skeptiker blev jag först för två år sedan då en kollega kom och berättade om den fantastiska filmen hon hade sett på internet (Loose Change) om att det inte var ett plan utan en missil som träffade Pentagon eftersom inget syns på övervakningskamerorna (min första tanke var "Vet de hur en sådan kamera fungerar???"). Hon tror för övrigt fortfarande på att det var ett inside job.

Jag har blivit lite fanatisk när det gäller skepsis sedan dess och har problemet att jag har svårt att hålla tyst.

Förlovad med Bente, vi ska gifta oss i sommar!
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Øyvind25. november 2009, 11:41:26
Hei!

Jeg heter Øyvind, er 23 år og studerer nå til master i teoretisk fysikk ved NTNU. Jeg er fetteren til Ole Eivind, og er styremedlem i studentenes skeptikerlag.

Jeg er oppvokst i en relativt alternativ husholdning, og kjenner derfor godt til en horde av forskjellige alternative behandlingsformer. Skeptiker ble jeg en gang etter at jeg var ferdig med videregående, mye takket være Ole Eivinds entusiasme, samt videoklipp av Richard Feynman og James Randi.

På fritiden lærer jeg meg japansk, leser bøker, og leker med datamaskiner på NTNUs dataklubb, programvareverkstedet. Jeg har også ganske nylig begynt med amatørastronomi, og håper å bruke mer tid på dette i fremtiden.

[Redigert inn] Åjo! Jeg er også interessert i musikk, jeg gikk musikklinja på videregående og har spilt slagverk i femten år nå, dog i det siste har det blitt lite øving. Slagverk og naboer er en dårlig kombinasjon. Jeg bruker til gjengjeld mye tid på å høre på musikk fra alskens sjangere.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Karsten Eig25. november 2009, 11:52:52
Jeg heter Martin, er 25 år og studerer fysikalsk(kvante) kjemi på NTNU.

Da kan du sikkert bevise homeopati for oss :D
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Karsten Eig25. november 2009, 11:57:26
Karsten Eig (bombe!), 35 år, Dr. i geologi fra Multiversitetet i Ishavsbyen, tidligere studert geologi og statsvitenskap i Oslo, jobber i oljå :)

Oppvokst med litt helsekost som etterhvert litt mer alternativmedisinsk, dog aldri fanatisk, men jeg har trodd på mye rart i mine tidligere år. Alltid vært interessert i vitenskap og filosofi, noe som tok kverken på det som fantes av religiøse frø rundt tolvårsalderen. Ble "kjent med" kreasjonisme" gjennom geologistudiene, og siden har det bare ballet på seg med interesse for skjæringspunktet mellom vitenskap og bullshit. Er naturvitenskapelig positivist og materialist, men også pragmatisk i forhold til religion i samfunnet og for at våre standpunkter kan påvirke hva vi observerer.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Sahrinzs25. november 2009, 11:58:07
Jeg heter Martin, er 25 år og studerer fysikalsk(kvante) kjemi på NTNU.

Da kan du sikkert bevise homeopati for oss :D

Skrev kvante i parantes pga jeg ikke har begynt på master i kvantekjemi enda :). Homeopati har ikke så mye med hverken kjemi eller kvantemekanikk å gjøre :P.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Karsten Eig25. november 2009, 12:23:35

Skrev kvante i parantes pga jeg ikke har begynt på master i kvantekjemi enda :). Homeopati har ikke så mye med hverken kjemi eller kvantemekanikk å gjøre :P.

Men homeopatene sier jo at kvantemekanikken beviser hoemopati fordi den viser at ingenting kan bevises :P

Eller noe sånt ;D
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: vivavegas25. november 2009, 12:47:42
Ole her, jobber i Statistisk sentralbyrå, 38 år gammel (utdannet siviløkonom).

Som mange/de fleste andre barn og ungdommer trudde jeg vel på mye rart. Husker jeg leste bl.a. Däniken og trudde nok på mye av det som sto der.

Rundt konfirmasjonsalder så hadde jeg lyst til å melde meg ut av statskirken, men torde aldri å gjennomføre det helt. Men noen år senere meldte jeg meg ut, og ble medlem av Human-Etisk Forbund. Husker ikke helt veien inn i Skepsis, men trur det var via HEF.

I motsetning til mange andre her på listen som vel har realfaglig bakgrunn, så er nok jeg mer på linje med folk flest når det gjelder kunnskap innen mange områder som diskuteres her på listen. Slik at der stiller jeg nok i lettvekterklassen.

Synes imidlertid det er veldig artig med mer "lette" områder som vandremyter, dårlig/misvisende journalistikk på f.eks. økonomi og andre ikke-realfag områder.

På privaten går det mest i kjøp/salg av samleobjekter på internett. Samt at jeg forsøker å få litt tid til å gå med metallsøker.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: PO Johansen25. november 2009, 13:00:51
For de som måtte være interessert i navnet mitt finnes det enkelt ved å se på brukernavnet mitt her og mailadressen min. En liten julenøtt der altså. Jeg er 30 år, master i uorganisk kjemi og konge på karbon i fast og ren form. Karbon, hydrokarboner og enorme utslipp av CO2 er en stor del av hverdagen min da jeg jobber på et raffineri som om noen år vil få sin egen månelanding (som vi selvsagt skal fake).

Min interesse for skepsis startet vel for 4-5 år siden da jeg havnet i en nettdiskusjon med noen fra Vigrid om Holocaust. Senere har flere og flere temaer skapt interesse og da snåseriet var som verst en gang i fjor meldte jeg meg inn i Skepsis. Ateist og meldte meg nylig ut av statskirken (latskap er grunnen til at jeg ikke har gjort det for flere år siden).

Ellers spiller jeg trompet og er generelt musikkinteressert og lat som fy. Tar gjerne en eller flere øl, uavhengig om selskapet er godt eller ikke. Kjører SUV selv om jeg egentlig er opptatt av miljøet, hvilket gjør meg til en hykler.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Øyvind R25. november 2009, 13:03:49
For de som måtte være interessert i navnet mitt finnes det enkelt ved å se på brukernavnet mitt her og mailadressen min. En liten julenøtt der altså.
Og det er inkludert i denne julenøtta at epostadressen i profilen din er skjult?
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: PO Johansen25. november 2009, 13:06:42
For de som måtte være interessert i navnet mitt finnes det enkelt ved å se på brukernavnet mitt her og mailadressen min. En liten julenøtt der altså.
Og det er inkludert i denne julenøtta at epostadressen i profilen din er skjult?
Er den det? I så fall er fornavnet Per Ove  :P

Edit: Nå er den ikke skjult lenger heller.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: llandor25. november 2009, 13:32:55
Ja, jeg heter da altså Trond, er 25 år og bor i Bergen.

Har en halvveis fullført bachelor i fysikk, men jobber for tiden som konsulent innen kundeservice.

Har en fortid som medhjelper til konfirmasjonskurs for ungdommer, var relativt religiøs i mine yngre dager (men snille og kristne foreldre, mer den gyldne regel enn de 10 bud), ble vel mer og mer ateist/skeptiker som jeg lærte om ting rundt meg, ble vel skikkelig skeptiker for en 3 år siden da jeg ramlet over jref forumet.

Ellers fordriver jeg fritiden med mer data, lesing og tilbringe tid med min kjære samboer.

Har forøvrig fått utnevnelsen "sarkastisk kyniker" på jobb :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: KariA25. november 2009, 16:02:48
Mitt navn er Kari Amalie, fra Trondheim men bor i Oslo, her jeg studerer juss. For tiden holder jeg på å avslutte masteroppgaven, og burde derfor brukt langt mindre tid her inne enn det jeg har gjort til nå. Om jeg forsvinner helt en periode er det fordi jeg har gått inn i oppgavetranse mao.

Jeg har alltid vært interessert i naturvitenskap, helt far barnsben av, men forlot altså det naturfaglige etter matte/fysikk/biologi på vgs, og gikk over til humaniora. Som (straks) jurist kan jeg meddele at medias rapportering om dette fagfeltet er minst like håpløs som vitenskapsrapporteringen er til tider. Jeg har så vidt jeg kan huske aldri hatt noen religiøs overbevisning av noe slag. Jeg ble aldri døpt, og det var aldri noe snakk om religion hjemme. Jeg leste vår gamle gudelære samtidig som jeg leste gamle testamentet i tekst og bilder, og begge framsto vel mer som tildels spennende eventyr for min del, i likhet med det bestemor pleide å lese fra vårt skattkammer. Jeg hadde imidlertid kristendomskunnskap gjennom hele barne og ungdomsskolen, så jeg kan resitere både fadervår og trosbekjennelsen om det skulle stå på det. Har imidlertid en far som av og til setter sin lit til alternativ"medisinen", men da jeg ble sendt til homeopat for hovne mandler i en alder av 14 så skremte det meg vel heller langt bort fra den typen tekning enn det tiltalte til meg.

Mer aktiv som skeptiker har jeg vel blitt ila det siste halvannet året. Husker ikke hva som kom først, bloggene eller podcastene, men husker at jeg satt på en sykt lang busstur på Cuba og hørte på noen episoder fra en podcast jeg hadde funnet i vitenskapskategorien på iTunes (SGU) og var hekta! Jeg er ikke av den typen som gidder å ha så mye med alternativ/new age-folk/forum å gjøre, da jeg ikke ser sjarmen i å diskutere med folk som har null respekt for logikk eller vitenskap. Jeg synes heller det er selve vitenskapen i seg selv som er det morsomme.

Ellers fordriver jeg fritiden med ashtanga yoga, som kanksje noen umiddelbart vil forbinde med alternativtenkning (ja, det er en del new age-shit innen yogamiljøet), men som faktisk er en beinhard og dritmorsom treningsform, som jeg absolutt kan anbefale på det varmeste.  8)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Arman25. november 2009, 18:53:55
Hr. Bøckman vil kjenne meg fra før og kan "oute" meg om han vil.

Har det som kan kalles et perifert forhold til Skepsis som forening, men et nært forhold til både skepsis og ateisme som tankeretninger. Utmeldt av Statskirken for et par år siden etter (minst) tjue år som fullstendig passivt medlem. En svært Statskirkelig familie som går i kirka til jul, et evenement jeg har stått over ganske lenge nå.

Har jobbet med en del forskjellig opp gjennom åra, men nå er jeg i (masse)media som innholdsprodusent.

Hvem jeg er og hva jeg ellers står for tenkte jeg å gjøre klart gjennom innleggene mine på forumet (og i kommentarfeltet på Skepsisbloggen), men vil gjerne gjøre en ting klart: Jeg er på deres lag. Liker å lese dette forumets mest iherdige og spissformulerte bidragsytere gå til verks mot alskens fanteri (fra kreasjonisme til kvanter). Jeg står gladelig på sidelinja og applauderer, ettersom de fleste på dette forumet tydeligvis har langt mer kunnskap og forståelse av dette og hint enn hva jeg har. Tenk på meg som tren i baktroppen. Jeg er fyren som kjører fram feltkjøkken og varme ullsokker til eliteinfanteristene som holder ut mot det alternativistiske horder i uvitenhetens vinter.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: z25. november 2009, 20:27:17
Hr. Bøckman vil kjenne meg fra før og kan "oute" meg om han vil.

Har det som kan kalles et perifert forhold til Skepsis som forening, men et nært forhold til både skepsis og ateisme som tankeretninger. Utmeldt av Statskirken for et par år siden etter (minst) tjue år som fullstendig passivt medlem. En svært Statskirkelig familie som går i kirka til jul, et evenement jeg har stått over ganske lenge nå.

Har jobbet med en del forskjellig opp gjennom åra, men nå er jeg i (masse)media som innholdsprodusent.

Hvem jeg er og hva jeg ellers står for tenkte jeg å gjøre klart gjennom innleggene mine på forumet (og i kommentarfeltet på Skepsisbloggen), men vil gjerne gjøre en ting klart: Jeg er på deres lag. Liker å lese dette forumets mest iherdige og spissformulerte bidragsytere gå til verks mot alskens fanteri (fra kreasjonisme til kvanter). Jeg står gladelig på sidelinja og applauderer, ettersom de fleste på dette forumet tydeligvis har langt mer kunnskap og forståelse av dette og hint enn hva jeg har. Tenk på meg som tren i baktroppen. Jeg er fyren som kjører fram feltkjøkken og varme ullsokker til eliteinfanteristene som holder ut mot det alternativistiske horder i uvitenhetens vinter.

Avataret ditt ser kult ut, har du er større bilde?
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Arman25. november 2009, 22:37:39
Avataret ditt ser kult ut, har du er større bilde?
Takker. Det er et regelrett tyveri, et bokcover fra ei bok (http://lh4.ggpht.com/_BsePKX0h59Q/Skn1vcJNopI/AAAAAAAACrw/fkPOdGxA6kM/may_adversary_thumb%5B3%5D.jpg) jeg liker/likte - har blitt litt usikker etterhvert.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Yngve.S26. november 2009, 00:14:39
Navn: Yngve Sjølset - derav det meget fantasifulle nicket :P
Har 33 års fartstid som primat, utdannet ingeniør innen metallurgi, jobber med rør/mekaniske disipliner i Aibel i Krisitansund, bor på Frei.
Hobbyer og slikt; rusler i fjellet - med eller uten hagle og fiskestang -, jakter på hjort og rådyr, synger i Kristiansund Operakor og super jevnt med pils sammen med venner og kjente.

Bakgrunnen for min skeptisisme bunner sannsynligvis i at jeg alltid har hatt en forkjærlighet for naturen, hvordan ting fungerer og dermed har søkt å lære litt mer om slikt. Og jo mer en lærer, jo mer skjønner en at våre hjerner ikke helt følger utviklingen.
Det at woo eksisterer er for meg et tydelig tegn på dette.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Yngve Nordgård26. november 2009, 09:30:33
Jeg heter Yngve Nordgård og jobber som frilans språkkonsulent. Jeg kommer opprinnelig fra Nord-Norge, men har bodd i Oslo de siste 15 årene. Jeg har ikke vokst opp i religiøse omgivelser, men konfirmerte meg kirkelig fordi alle andre gjorde det. Det var imidlertid gjennom konfirmasjonsundervisningen jeg ble overbevist om at religion er ikke bare tullete, men også uanstendig. Siden da har jeg hatt en intens aversjon mot religion. Jeg meldte meg ut av statskirken på midten av 90-tallet og inn i HEF for ti år siden. Noen år senere meldte jeg meg inn i Hedningsamfunnet.

Jeg har hovedfag i litteraturvitenskap og har også nordisk og filosofi i fagkretsen. Mens jeg studerte litteraturvitenskap, ble jeg stadig mer skeptisk til det moteriktige sludderet som gikk under navnet "teori" innenfor humaniora. Jeg leste Sokals og Bricmonts Intellectual impostures, og senere Gross’ og Levitts Higher superstition, og fikk mine mistanker bekreftet.

Etter at jeg var ferdig med hovedfaget, begynte jeg etter hvert å orientere meg innenfor de "harde" vitenskapene og leste en del populærvitenskap. Jeg meldte meg inn i Skepsis for ca. tre år siden, og siden da har interessen min for dette stadig økt, ikke minst takket være skeptiske podkaster. Siden jeg har bakgrunn fra humaniora, er jeg særlig opptatt av den obskurantismen som råder der.

Ellers er jeg veldig glad i opera.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Even26. november 2009, 13:16:51
Jeg heter, ganske riktig, Even. Resten: Hartmann Flood. Førstebibliotekar ved Universitetsbiblioteket i Trondheim, spesielt tilknyttet avdelingsbiblioteket for arkitektur, bygg og design. Faglig bakgrunn er hovedfag i teoretisk kjemi, spesielt kvantekjemi høsten 1971. Min kvantemekaniske kunskaper er kanskje litt rustne siden den gang, men de sitter ganske godt.

Ellers er jeg usedvanlig skeptisk til alternativ medisin etter å ha lest en del om det og også har overlevd kreft takket skarpe kniver, cellegift og dyktig personale på St Olavs hospital. Jeg er dypt mistroisk overfor vevsteder som tilbyr behandling som ville ha plassert meg meg under torven for fem år siden som alternativt utfall.

Jeg har laget en liten søkemaskin via Google som søker gjennom steder som er skeptiske til alternativ medisin:

http://www.google.com/cse/home?cx=015756822961648718211:_fr2xgtmnzg (http://www.google.com/cse/home?cx=015756822961648718211:_fr2xgtmnzg)


Even
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: ekran26. november 2009, 15:26:40
Pål Ekran, jobber på Avdeling for IT ved Universitetet i Tromsø. Har vært medlem av Skepsis siden midten av 90-tallet. Privat hjemme side finnes på http://ekran.no/ (http://ekran.no/) - ellers er det vel bare å Google om man vil finne ut mer om meg.. :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Cryptography26. november 2009, 16:14:21
Eivind her. 21 år. Studerer Informatikk på UiO. Vokst opp i ett antroposofisk hjem, gått på Steinerskolen fra barnehagen til videregående.

Var ateist og interessert i populærvitenskap en god stund før jeg ble skeptiker. Visste ikke at det eksisterte ett slikt begrep før jeg fikk meg iPod, MacBook og iTunes, ble interessert i Podcasts, søkte etter vitenskapelige podcast og kommer over SGU. Lastet ned ett par episoder som jeg hørte på en sommer jeg malte huset til foreldrene mine.. Dette var meget interessant, og endelig fant jeg et begrep (skeptisisme) som gjorde at jeg lett kunne finne frem til akkurat det innholdet jeg selv syntes var interessant. Jeg ble en skeptiker! Etter dette fulgte det 2-3 år med youtubing, blogglesing, skepsislistelesing, podcasthøring, boklesing og lydbokhøring og her sitter jeg altså i dag.


Og på grunn av Gnisten sitt innlegg (http://skepsis.no/forum/index.php/topic,64.msg502.html#msg502) fikk jeg idag papirene på mitt medlemsskap i Humanetisk Forbund i dag.


Av interesser har jeg mye forskjellig fra Snowboard, Skateboard, musikk (hip-hop, psykedelisk ambient, elektronika, jazz, klassisk, dubstep og mer), datamaskiner, elektronikk, driver litt med webdesign og grafisk design, har også en spesiell kjærlighet for kryptografi samt en interesse for litt lysskye elektroniske aktiviteter.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Varicella26. november 2009, 17:50:17
Jeg er en mann i 30-årene. Er en sympatisør med skepsisforeningen, men er ikke medlem. Har en påbegynt mastergrad i økonomisk historie, som jeg av ulike årsaker ennå ikke har fullført. Er mest interessert i naturvitenskap. Leser mye populærevitenskap. Husker fra studiene på NTNU at bokhandelen på campus hadde en liten vegg med denne typen bøker; Farmats last theorem, the selfish gene og mye annet snadder. Disse bøkene gikk nok på bekostning av det jeg studerte. Leser også endel skjønnlitteratur. Favoritter er Jules verne, Victor Hugo og Conan Doyle.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Gudelskerdeg26. november 2009, 18:33:57

Litt om meg:

Jeg er 43 år og medlem av foreningen Skepsis.

Jeg står for en klassisk kristen tro der Gud som en ordens Gud og lovgiver både opprettholder universet hvert sekund og styrer gjennom sekundære årsaker (slik at naturvitenskap er et rasjonelt prosjekt), og der Gud kan gripe inn i tilværelsen mer direkte.

Til daglig er jeg ingeniør.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: z26. november 2009, 19:11:18

Litt om meg:

Jeg er 43 år og medlem av foreningen Skepsis.

Jeg står for en klassisk kristen tro der Gud som en ordens Gud og lovgiver både opprettholder universet hvert sekund og styrer gjennom sekundære årsaker (slik at naturvitenskap er et rasjonelt prosjekt), og der Gud kan gripe inn i tilværelsen mer direkte.

Til daglig er jeg ingeniør.


Dette er ikke tråden for å diskutere dette, så dette hadde vært fint om du laget en tråd om dette emnet hvor du forklarer nærmere hva du mener.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: eirik26. november 2009, 21:32:21
Hei.

jeg heter Eirik jobber til daglig med økokrim-spørsmål for NWO, øøh, jeg mener staten. Studerte jus i Bergen, og leste mye skeptikerlitteratur istedetfor pensum når dagene røynet på. (Shermer, Randi, Dawkins, Harris etc.)

Iherdig hobbymusiker, alt fra rock, indie, metal, country, soul og pop er sjangre jeg spiller og hygger meg med. Ikke så mye sex, drugs and rock and roll, mer pupper, øl og popmusikk, for å snakke et språk dere forstår:)

Selv om jeg lenge har tenkt i skeptiske baner uten å være det bevisst,kan jeg i retrospekt si ble jeg skeptiker som følge av 9/11. Levde hele 90-tallet i den tro at religion var noe gamle harmløse damer på bedehuset kunne få lov å sysle med. Det var et sjokk for meg at noen arkaiske eventyr kunne ha så ødeleggende virkning for så mange mennesker. Når jeg skjønte at det ikke var en egentlig politikk bak angrepet, men at kaprerne gjorde dette på grunn av at de bokstavelig talt trodde de kom til himmelen eller noe sånt, fikk jeg et fornyet syn på religion. I ettertid har jeg sett at religion og generell overtro har svært skadelige virkninger, og jeg benytter enhver anledning til å latterliggjøre mennesker som forsøker å pådytte sine pet-illusjoner på andre. Såkalt sterk ateist, men hvis lynet slår ned i meg på julaften kan jeg revurdere.

Respekt er visstnok viktig for slike mennesker, så jeg tar løpefart og gjør en innsats for ikke å gi dem en tøddel. ingen er perfekt, sies det, og det bør aksepteres. Men jeg synes det er bare rett og rimelig at folk er *littegranne* flau for sine utilstrekkeligheter.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Gudelskerdeg26. november 2009, 22:14:54

Litt om meg:

Jeg er 43 år og medlem av foreningen Skepsis.

Jeg står for en klassisk kristen tro der Gud som en ordens Gud og lovgiver både opprettholder universet hvert sekund og styrer gjennom sekundære årsaker (slik at naturvitenskap er et rasjonelt prosjekt), og der Gud kan gripe inn i tilværelsen mer direkte.

Til daglig er jeg ingeniør.


Dette er ikke tråden for å diskutere dette, så dette hadde vært fint om du laget en tråd om dette emnet hvor du forklarer nærmere hva du mener.

Hvis jeg får lov til det så. Hvilket underforum skal jeg gjøre det i?
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: z26. november 2009, 22:16:34
Faktisk så laget jeg en tråd allerede http://skepsis.no/forum/index.php/topic,187.0.html (http://skepsis.no/forum/index.php/topic,187.0.html)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Gnisten26. november 2009, 22:19:00
Hvis jeg får lov til det så. Hvilket underforum skal jeg gjøre det i?

Du kan starte en ny tråd om emnet ditt i dette underforumet:

http://skepsis.no/forum/index.php/board,7.0.html (http://skepsis.no/forum/index.php/board,7.0.html)

Eller om du vil kan du gå inn i tråden som 'z' har startet.

Ellers helt OK at du presenterte deg slik du gjorde her i denne tråden.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Cryptography26. november 2009, 22:32:18
Faktisk så laget jeg en tråd allerede [url]http://skepsis.no/forum/index.php/topic,187.0.html[/url] ([url]http://skepsis.no/forum/index.php/topic,187.0.html[/url])


Bra initiativ, men kanskje bra han får starte diskusjonen på sine egne premisser?
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: z26. november 2009, 22:39:50
Jeg startet tråden uavhengig av han siden jeg interesserer meg i hva troende har å si (faktisk er det en resirkulert tråd fra herregud.com som jeg fikk lite fornuftig svar på). Om han deltar, lager sin egen tråd eller ingen av delene er opp til han selv.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: theama26. november 2009, 23:53:34

Jeg har laget en liten søkemaskin via Google som søker gjennom steder som er skeptiske til alternativ medisin:

[url]http://www.google.com/cse/home?cx=015756822961648718211:_fr2xgtmnzg[/url] ([url]http://www.google.com/cse/home?cx=015756822961648718211:_fr2xgtmnzg[/url])


Even


Herre Xenu for en fantastisk tingest! :D
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Yngve B27. november 2009, 16:48:08
Mitt navn er Yngve og jeg er født og oppvokst i Bergen. Min mastergrad i Målevitenskap (Fysikk) ble avsluttet i juni 2008, og jeg har siden jobbet som ingeniør.

Jeg har, så lenge det har vært en koherent tanke i hodet mitt, vært skeptisk til alle såkalte paranormale og overnaturlige fenomener. "Det finnes nok en naturlig forklaring" er en vanlig setning som kommer ut av min munn.

Jeg er ikke døpt, kristen eller religiøs, men blir fylt med en varm godfølelse når ordentlig vitenskap blir presentert av folk som David Attenborough eller Carl Sagan. Når pseudovitenskap fremstilles som sannhet er det en annen varme som brer seg; boblende irritasjon.

"Hvordan vet vi at noe er sant, og med hvilken nøyaktighet har vi etablert denne sannheten med?" Dette er noe av det som interesserer meg og jeg prøver å lese bøker som tar for seg slike temaer.

Ellers hører jeg mye på musikk, fortrinnsvis gjennom et godt stereoanlegg. (Dagens tips: For en solid dose woo anbefales det å diskutere kabler og blindtester med hifi-entusiaster.) Foretrukne sjangre er rock (60-70 tallet samt 90-00 tallet), metal og jazz.

Litt ølbrygging hører også med til tider.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: magnusbe27. november 2009, 16:56:59
Altså, kva er det med skepsis og folk som heiter Yngve ;-) Det er vel minst tre av dykk her inne?
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Yngve B27. november 2009, 17:04:17
Hypotese: Foreldre som gir barn norrøne navn er i utgangspunktet mindre religiøse/mer skeptiske enn andre.


Noen som kan hjelpe med å lage en testprosedyre som kan falsifisere?
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: marcus27. november 2009, 18:58:13
Mitt navn er latinsk, eller bibelsk vil mange påstå, og mine foreldre er ikke spesielt skeptiske.

Jeg har likevel blitt foret med populærvitenskap og "faktabøker" i hele min oppvekst for å bli smart, og er evig takknemlig for det. Lenge tenkte jeg at det er ingeniør jeg skal bli, men etter et par år på NTNU innså jeg at jeg vil ha mer tverrfaglighet og bredde enn dybde. Dessuten har vitenskapsformidling og psykologi interessert meg mer og mer i det siste.

Derfor går jeg nå på lektorutdanningen i realfag ved NTNU, og trives veldig godt med det. Pedagogikkfaget har fortsatt noen litt tvilsomme elementer, men stort sett er jeg positivt overrasket over hvor vitenskapelig seriøst det er. Hvertfall på NTNU.

Min skeptisisme ble nok for alvor vekket da jeg fikk en kronisk sykdom, og måtte parere det ene "gode rådet" etter det andre fra venner og familie. I dag er jeg aktiv i pasientforeningen, og må ofte argumentere mot alternativ behandling. Det er lett å la seg friste, når legevitenskapen ikke har noen klare svar på hvordan du kan bli bedre.

Har vært med i studentenes skeptikerlag (http://org.ntnu.no/skeptisk/) i Trondheim nesten siden starten, og Ole Eivind skal nok ha mye av æren for at jeg har blitt såpass skeptisk :)

Jeg er også glad i å skrive lange presentasjoner.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Yngve Nordgård27. november 2009, 23:08:11
Magnus, jeg har merket meg det og lurt på det samme. Jeg synes det er merkelig, for jeg har ikke møtt mange med det navnet i mitt liv. Men jeg tror kanskje det kan være noe i det Yngve B skriver. Selv er jeg som jeg skrev, vokst opp i religionsfrie omgivelser. I tillegg kan det kanskje være slik at man selv til en viss grad blir påvirket av sitt navn (altså av sin oppfatning av hvordan en person som har et slikt navn, skal være) -- kanskje ville jeg ikke ha vært like religionsfiendtlig hvis jeg hadde hett Kristen ("Hei, jeg er Kristen, men jeg tror ikke på Gud")?
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Kristin C.28. november 2009, 00:50:02
Hei, jeg heter Kristin (og er ikke kristen). ;)

Synes det er flott at skepsis-forumet er oppe og går! Kommer til å følge med på hva som blir diskutert her, og kanskje jeg sier et par ord innimellom.

Herved presenterer jeg meg selv som en person som er bosatt i Oslo, er plassert innenfor aldersgruppen 25-30 år, og regner seg selv som skeptiker takket være det faktum at min store sans for mystikk heldigvis også innebar at jeg ville ta en astronomiutdannelse på UiO.

Foreløpig er det alt jeg har å bidra med. God helg!
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Guvernante28. november 2009, 01:15:54
Jeg heter ikke Guvernante, jeg er 38 år, har BA i visuell kommunikasjon og pedagogisk utdanning i tillegg. Jeg ble skeptiker av å bo i kollektiv med en som absolutt ikke er det. Jeg bor i Oslo og er fra Oslo. Har to søte små barn og er skapkorrekturleser. Jeg føler meg litt blond og dum i forhold til mange andre her, men dere fascinerer meg, så jeg håper dere holder ut med meg.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: ottestad28. november 2009, 15:36:33
Einar Ottestad her.
Har vokst opp i et ukristent men overtroisk hjem med en mor som ikke trodde på gud, men på spøkelser, ånder, tarot, ønskekvister og det meste egentlig. Denne "barnetrua" la jeg fra meg underveis og har vel vært mer eller mindre skeptiker siden stemmen ble mørk, kanskje før. Er kronisk nysgjerrig på hvordan ting fungerer og fant tidlig ut at en mange påstander ikke henger på greip.
Jobber freelance som maritim elektroniker.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Kaasin29. november 2009, 13:02:42
Hei
Jeg heter Kristoffer Kåsin og går 5.årskurs på Siv.ing. Bygg og miljøteknikk på NTNU.
Jobber med en fordypning i geoteknikk mot bygg og anlegg.
Ble med i Skepsis i fjor og er medlem i studentenes skeptikerlag, men har dessverre ikke fått brukt mye tid på det. Jeg ble mer skeptiker etter at jeg leste Martin Ystenes sin sprøytvarsler og linkene den hadde.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: theama01. desember 2009, 21:10:00
Jeg føler meg litt blond og dum i forhold til mange andre her

Jeg også :(
(Men jeg er jo faktisk blond)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: J. Bøckman07. desember 2009, 16:05:30
Første del av fornavnet mitt er Jør, og den neste er gen. Jeg er stor tilhenger av å bruke fullt navn på internett, men gjør her navnet mitt og enkelte andre nøkkelord litt mindre tilgjengelig for Google for at de som søker info om meg i jobbsammenheng skal få mer relevante treff først. :-X

Kort oppsummert om meg:
F. 1971, Oslo, hovedfag i nordisk ark**logi, har også grader i andre kult. hist. fag + informatikk etter laaang studietid, jobber mest med fagformidling til allmuen på et par museer og rundt på skoler. Er livsnyter med spesielt sans for mat, øl og whisky. Har i mange år drevet med rollespill, laiv og levende historie, og har prøvd meg på mange tradisjonelle håndverk, delvis semiprofesjonelt.

Hørte om fenomenet og foreningen Skepsis på slutten av 90-tallet og meldte meg inn. Er oppfostret hovedsaklig rasjonelt med en dæsj statskirke, forkastet barnetroen før konfirmasjonsalder, og har nok hatt et ganske gjennomgående skeptisk syn på verden siden.

Ellers er jeg fryktelig selvhøytidelig, og hvis du er uenig med meg, sender jeg kosesauen min Sauron for å banke deg opp!  ;)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: nilsA07. desember 2009, 17:02:36
Jeg føler meg litt blond og dum i forhold til mange andre her

Jeg også :(
(Men jeg er jo faktisk blond)

Å tillate seg å vise sin "dumhet" av og til i fora med smarte mennesker er en uovertruffen måte å skaffe seg mer kunnskap.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: beLIEve07. desember 2009, 20:59:59
Er ikke fra Trondheim, men bor der nå og kommer nok til å bli. Er nå doktorgradsstudent i matematikk og har familie og barn. Vokste opp i et kristent tettsted (om det gir mening), med søndagsskoler og kristne aktiviteter. Var alltid kritisk til dette, og hadde store problemer med å passe inn i et slikt miljø. Det er dog ikke mange år siden jeg skjønte at jeg alltid har vært ateist og at det liksom fantes andre som også "gikk ut offentlig" med sin skepsis. Jeg har vært leser av skeptisk.no, og er veldig, veldig glad for et slikt forum som dette. Ikke bare er det folk som det er interessant å snakke med, men også folk som er initiativrike. Det er bra. Ser med uro på all oppblomstring av religion og paranormalt tøv og alternativ medisin, og jeg er glad for å se at det finnes folk med bena på jorda. Var på et annet forum for en tid tilbake, men oppblomstringen av konspirasjonsteorier og merkelige diskusjonstråder gjorde at jeg forlot det og begynte å lete etter noe annet. Og her er jeg.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Erik10. desember 2009, 22:09:03
Hei.
Jeg heter Erik og hater å skrive slike presentasjoner.
Jeg vokste opp i et ikkekristent hjem og har ikke funnet Jesus siden.
Jeg regner meg som skeptiker, men har ikke noe papir på det.
I likhet med Guvernante er jeg skapkorrekturleser.
Jeg har for vane å ta munnen for full i godt lag.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Marky11. desember 2009, 14:11:44
Hei

Mitt navn er Marky  ;), og jeg studere farmasi Leverer masteroppgaven til sommeren og blir da ferdig farmasøyt forhåpentligvis. Har for tiden lisens for å arbeide som farmasøyt i apotek.

Jeg tror skeptikeren i meg våknet etter at jeg begynte å studere faget mitt. Det ble veldig lett å se hvorfor veldig mye av det som presenteres om helse i media eller frontes av visse alternative grupperinger faktisk var misforstått eller totalt feil.
Det gjør meg forbannet at det finnes folk der ute som kalles meg og andre studenter innen helsefalg for hjernevaskede av NWO/Illuminati/Rockefeller, at vi gjør dette for økonomisk gevist, og at vi egnetlig ikke er interessert i folks helse.
Samtidige fronter de samme kritikerne gjerne alternative behandlinger som i noen tilfeller har vist seg i værste fall å være skadelige.

Som farmasisttudent har jeg hørt min del homeopatisk humor eller grublet og dratt meg i håret av dens dumhet. Jeg tror de fleste ser homeopatiens dumskap, men som farmasøyt er den,tro meg, helt uutholdelig

Jeg skal ikke påberope meg som noen ekspert på diverse konspirasjoner, men ser at tilhengeren av idotiske konspirajonsteorier innenfor skolemedisin der jeg mener jeg ihvertfall har litt peiling, gjerne også tror på mange av disse andre konspirasjonene som alle mer eller mindre knyttes til NWO, Illumnati osv. Med tanke på hvor lite kildekritiske, objektive, konsekvente, rasjonelle, og logiske disse folk er, trenger man ikke være en Einstein for å dra konklusjonen at dette er 100% bullshit.

Selv om mye innenfor alternative medisin og konspirasjoner mot skolemedisin er lystig lesning til tider synes jeg dette har en alvorlig side. Er mye brukt til å fronte tilvsomme behandlinger og produkter der lurendreiere skal tjene penger på mennesker sykdom. I noen tilfeller kan t.o.m det de selger  være farlig. Råd gitt av alternative behandlere med en ganske forvridd kunnskap om sykdom, medisiner og kroppsfunksjon har tatt livet av folk.

Det ble mye dette her hehe, men det er nå en fanesak. Sider som whatstheharm.com som jeg fant via dette forumet får det til tyte rødt ut av øya mine.

Jeg er vel fanatiker på min egen måte antar jeg :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Beate Szanday17. desember 2009, 20:24:55
Jeg heter Beate, naturlig nok. Født 71. Vokste opp i et kristent, realfaglig hjem og ble oppdratt til at det ikke var et problem :P Det er det heller ikke ;)
Hadde ting blitt som jeg ville, hadde jeg vært teolog fra UiO i dag, dog ikke prest. Ikke fordi jeg ikke er kristen, men fordi det hadde jeg ikke passet til og jeg har alltid hatt problemer med enkelte sider ved kristendommen som f.eks. misjon.

Jeg har vært innom endel fag på Blindern, uten å ha noe å vise til. Jeg er stort sett interessert i alt, fyker opp når jeg blir sint, noe som ikke alltid er en bra egenskap, særlig ikke når man skal jonglere DNA og RNA i svulstige innlegg på Nyhtsspeilet....

Jeg har altfor mange bøker om alt mulig.

Lidenskapelig musikkelsker.

Skepsis hørte jeg første gang om etter å ha lest en artikkel av Terje Emberland (?) i Dagbladet (?) om den historiske Jesus og om at han var stygg. Ganske barnslig med det pene Jesusbildet fra søndagsskolen som ble forvrengt, men jeg fniste av det......siden har jeg fulgt med på sidelinjen og har noen bøker.

Det som virkelig skremmer meg er at jeg hadde en skikkelig pause fra internett ca. 2000-2007 etter å ha gått lei (og av andre årsaker), og jeg hoppet inn i en helt ny og forandret virkelighet der alskens rariteter hadde grodd som ugress.


Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: David29. desember 2009, 16:21:46
David, 34 år, småbarnsfar, hundeeier, human-etiker og lærer. HEF-medlem siden '94, Skepsis-medlem i 4-5 år(?).
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Kimbara02. januar 2010, 10:04:27
Jeg har vært aktiv deltaker i diskusjoner vedrørende religion, konspirasjonsteorier og diverse "paranormale" fenomen i en årrekke, og har høstet mye fornøyelig kritikk for min kritiske holdning blant troende mennesker.

Selv er jeg fri for tro (selv om mange vil ha det til at skepsis er en religion (sic)).

Jeg har mange forskjellige slags interesseområder, men de største drivkraftene er nok interessen for argumentasjon, antropologi og rett og slett generell kunnskap.
Jeg kan være en djevel, og liker noen ganger å vise folk at de tar feil ved å stille dem spørsmål jeg vet de ikke kan besvare i verste retoriske ånd. Dette gjør jeg som oftest når jeg møter konklusive skriverier uten fnugg av hold eller logikk.

Utover dette driver jeg med fotografi, musikk, skulpturering og litt rolig spillutvikling. Jeg liker film, ser sjelden på TV og foretrekker at ølet er mørkt og whiskyen vellagret. Det må vel også nevnes at jeg er moderator på forumet paranormal.no - kanskje en litt pussig stilling for en som meg, og som selvfølgelig har ført til mange ikke akkurat fruktbare diskusjoner der i gården.

Ser frem til å bli aktiv på forumet her fremover :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: panne02. januar 2010, 10:14:08
Det må vel også nevnes at jeg er moderator på forumet paranormal.no - kanskje en litt pussig stilling for en som meg, og som selvfølgelig har ført til mange ikke akkurat fruktbare diskusjoner der i gården.

Oj, det er spennende. Hvordan skjedde det at du blei moderator der?
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Kimbara02. januar 2010, 10:33:11
Oj, det er spennende. Hvordan skjedde det at du blei moderator der?

Jeg hadde vært aktiv skribent der noen år og opplevd et forferdelig rotete forum med kun én (!) moderator. Når de begynte å legge om strukturen litt tilbø jeg meg å påta meg rollen som moderator. Dette gjorde jeg av den enkle grunn at jeg var så dundrende lei av alskens kloakkrotter og søppel som tilgriset diskusjoner som kunne vært gode.

Og av en eller annen grunn ble jeg tatt inn i varmen. Jeg mistenker at det ikke akkurat var pga. min generelle holdning overfor "det paranormale" dette ble gjort ;)

Du har forøvrig helt rett i at det er spennende. På et forum som paranormal.no er det i stor grad følelser som dikterer innleggene til den gjengse bruker, så det oppstår mange artige situasjoner å engasjere mine forkrøplede tastaturfingre i.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Anne Grethe07. januar 2010, 08:00:20
Jeg heter Anne Grethe - og ble vel egentlig flasket opp på skeptisisme.

Aktiv human-etiker har jeg vært siden 80 tallet.

Etter å ha jobbet med norskopplæring for flyktinger og innvandrere i årevis, valgte jeg å studere religionsvitenskap ved UIB for bedre å kunne forstå bakgrunnen til de menneskene jeg jobbet med. Jeg kom ut av studiet med mye kunnskap om hva religion gjør - men forstår på en måte enda mindre av hva religion er  ;)

Hobbyer? Der har jeg mange, men katteoppdrettet mitt tar en del tid.  Ellers er jeg et skikkelig matvrak som elsker å servere god mat og drikke til andre - og meg selv.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: AndersE07. januar 2010, 15:13:12
Ikke så mye å si om meg. Jeg er 23 år, studerer jus og har vært å treffe på en del av skepsistreffene. Født i værens tegn.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: titan07. januar 2010, 21:06:28
Jeg er en gutt på 25-30 år som studerer medisin i Trondheim. Har vært ateist så lenge jeg kan huske og meldte meg ut av statskirken da jeg var 18 ca.

Min store kjepphest er medisinsk vranglære. Sånn ellers interesserer jeg meg for sci-fi, idrett, populærvitenskap og da særlig fysikk.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Hansel29. januar 2010, 20:54:12
Heter i virkeligheten Morten og er 31 år. Utdannet allmennlærer men fant ingen stor glede i det så begynte på kjemi og bioteknologi utdannelse på HiO isteden. Jobber i tillegg med rusmisbrukere og det er vel også her min store fortvillelse over religion startet. Har alltid vært skeptisk til religion, men tenkt som mange andre at det er relativt harmløst og at det kun finnes små ekstremistiske grupperinger. Har totalt endret syn på dette, og mener religion er et stort onde som ikke bringer mye positivt med seg, og jeg sliter virkelig med å forstå hvorfor så mange mennesker følger blindt en tro uten å stille spørsmålstegn ved den. Og da spesielt i vesten, hvor man tross alt har ett relativt opplyst samfunn.
Kan vel ikke pårope meg detalje kunnskaper om veldig mye, men liker å følge med på det meste innen vitenskaplige sjangere :)
Har akkurat meldt meg inn etter å ha lest litt på forumet, og gleder meg til å sitte å lese tråder her.
Ellers; veldig glad i øl, sci fi, musikk, film/serier, evolusjonsteori og sommer :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Vegar Øyfoss02. februar 2010, 12:54:19
Navnet mitt tror jeg er relativt opplagt :D Jobber som musikklærer på kulturskole i ei lita bygd på vestlandet, men er opprinnelig fra Sarpsborg. Er utdannet musiker, jobber på fritiden med bandet mitt Caligvla's Sisters og er også sterkt involvert med Ungdommens Kulturmønstring. Siden jeg tidligere har vært lyd og lystekniker tar jeg strøjobber innen dette når jeg gidder :D

Har dessverre ingen medisin/fysikk/biologi/osv osv utdanning å vise til, annet enn sunn fornuft. Anser meg følgelig ikke i nærheten av de kloke hoder her på forumet, men forholder meg stort sett taust og leser interessert.

Ja, og så er Armin svært lite glad i meg, etter at jeg dokumenterte hans dobbeltmoral på bloggen vår :D HYggelig at flere her har fått dette med seg
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Marky02. februar 2010, 15:10:46
 

Sitat
Har dessverre ingen medisin/fysikk/biologi/osv osv utdanning å vise til, annet enn sunn fornuft.

Du kommer laaaaangt med det også :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Dupree03. februar 2010, 11:43:07
Jeg er utdannet fra teknisk fagskole, (pluss noe tilleggsutdanning), og har drevet med service på alarmsystemer og lignende i mange år. Nå er jeg i gang med en ny utdanning.

Oppvokst med religion og en del woo (spøkelser, sanndrømthet, forutanelser), men har alltid betraktet dette som et marginalt fenomen som de fleste ”normale” mennesker umulig kunne tro på. Kom over noen alternative bøker, ble interressert og fikk fullstendig bakoversveis da jeg oppdaget hvor mange merkverdigheter det finnes på den alternative siden.  :o

Jeg har fått fullstendig i vrangstrupen New Age-filosofien der mennesker er guder og følgelig har krav på oppføre seg nærmest som de vil. Dette synet kombinert med høyreekstremisme og fornektelse av alt fra klimaforandringer til AIDS, er en uspiselig suppe for mitt vedkommende. Jeg er også rasende på mennesker som tar seg godt betalt for ting som er bløff, som ”synske” og alternativ medisin.

Jeg føler meg mer eller mindre som en spurv i tranedans her mellom alle dere lærde mennesker, og kan sikkert ikke bidra med så mye. Det jeg kan gjøre, er å lære mest mulig av dere, få tips om gode bøker, og lære de mest brukte argumentene som f.eks. kreasjonistene bruker. (Har i skrivende stund tatt fatt på evolusjonsteorien igjen for å lære den til punkt og prikke.)

Jeg blir alltid forb... på folk som påstår at vitenskapen ikke klarer å bevise noe, at alt er bare teorier, og akter å lære mer om vitenskapelig tenkning for å ha noe å slå i bordet med.

Ellers er jeg glad i naturen, musikk, foto og alt det andre jeg ikke får tid til etter at jeg oppdaget Skepsis.no...  :D

 
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Sylvan08. februar 2010, 11:22:51
Hei folkens, jeg heter Tor Arne. Er ny her på forumet, men har lurket en stund, liker det jeg ser og har planer om å bli fast inventar. Jeg er 32 år, opprinnelig fra nord, de siste årene bosatt i Trondheim. Tidligere dataingeniør fra høgskolen i Oslo som snart er ferdigstudert lege. Steinbukk. ;)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: bilderbob09. februar 2010, 04:37:43
Bilderbob:

Mann på 30 +-5 år. Nick valgt for å irritere altoids. Wikipat med store fokusproblemer (klarer ikke å velge hva som er mest spennende, så jeg leser alt.)

Likes:   
Kunnskap og vitenskap av alle sorter (men med hovedfokus på helsefag og sikkerhet, da det er det jeg er utdannet innen)
comptubere, gadgets og teknikk
mat og drikke (sistnevnte fortrinnsvis ethanolholdig)
Film, musikk og litteratur
Sære ord og uttrykk (give me your best)

Dislikes:
Helseorienterte altoids (Antivaxere, denialism, homeopater etc etc)
Kiropraktorer (fundamentalistkiropraktorene)
Nyhetsspeilet
Nakams
Religion

Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: vigridtvedt03. mars 2010, 09:53:54
Godddag kjære medskeptikere. Jeg fikk høre at dere pratet om meg her inne og tar derfor en svipp innom og besøker dere. Rent bortsett fra at jeg er svært religiøs og holder nordiske religiøse seremonier som Gode (prest) er jeg skeptisk til det meste. Særlig etablerte "sannheter".

Heisann, glemte å fortelle hvem jeg er jo: Tore W. Tvedt, blir 67 og pensjonist om noen små uker og gleder meg til det. Har allerede førtidspensjonert meg og har derfor tid til å delta i en debatt eller to.

Skulle noen ha lyst til å treffe meg for en skeptisk debatt eller meningsutveksling på en kafé for eksempel eller kanskje en liten tretimers samling i Moss-Fredrikstad-området synes jeg det ville være hyggelig.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Magnus L09. mars 2010, 20:13:20
Jeg er en 15 år gammel gutt fra Elverum, "grøfta til høyre for Hamar". Håper på å begynne på musikklinja på Stange vgs. til høsten. Foreldrene mine giftet seg borgerlig, jeg hadde navnefest i stedet for dåp og jeg ble konfirmert humanistisk. Har aldri vært kristen i mer enn 2 timer av gangen. :P

Interesser: Musikk (spiller bassgitar og piano), politikk (medlem av Venstre/Unge Venstre), bøker (favoritter er LotR, Wheel of Time og The Hitch-Hiker's Guide to the Galaxy), data og vitenskap.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: maritms10. mars 2010, 12:09:22
Marit, 25, born and raised Oslo, med påbegynt master i evolusjonsbiologi.

Stort sett nysgjerrig på det meste, og det førte etter hvert til søken etter svar på spørsmålet: Hvordan vet du det? Skjønte i løpet av oppveksten at ved å vite om generelle prinsipper for kausalitet (det ordet kunne jeg nok ikke da) og logikk, kunne jeg vinne diskusjoner med søsknene mine selvom de hadde mellom seks og ti år mer skolegang.

Det var vel å lese om ulve-gutter (feral children) på internett og begynne å tenke på Nature/Nurture som avgjorde hva jeg ville bli. Snuste på samfunnsvitenskap i tre år, men å oppdage naturvitenskapen på ordentlig var det som fikk meg til å føle meg hjemme.

Vært glad i pop.vit siden videregående, men etter at jeg leste Bill Bryson - A Short History of Nearly Everything for omtrent fire år siden tok det helt av med alt jeg skjønte at jeg ikke visste nok detaljer om, og jeg satte i gang med å lese Dawkins, Wiseman, Randi, Plait, div. evolusjonsbio-pop (jeg akkurat hadde søkt om opptak til Bachelor i Molekylærbiologi), litt populærpsykologi og human evolusjon. Deretter oppdaget jeg google reader og leste en stund haugevis med amerikanske science and skepticism-blogs; det ledet meg til SGU, og for litt over et år siden snublet jeg over bloggen til Gunnar Tjomlid - unfiltered perception, og oppdaget at det var skeptikere i Norge også. Han sendte meg på pubtreff i Oslo og det er gøy.

Min største pet peeve er helt klart kreasjonisme, som jeg tidvis nesten tvangsmessig oppsøker for å sitte å hutre over galskapen, og for å øve argumentasjonsteknikk på et tema jeg faktisk kan noe om.

Diskuterte for ikke lenge siden rå mat med en fyr på fest, og etter noen minutter hvor jeg siterte skepsis-litteratur og lurte på hvordan han visste ditt og datt, slang han hendene i været og sa: Jeg vet egentlig ingenting om dette! Det er sånn det skal funke vøtt. (Ikke at jeg vinner uforbeholdent, men at man er bevisst på hvorfor man tror det man tror!)

Jeg er også glad i namedropping, og som Phil Plait sa da han skulle introdusere seg på en fest jeg møtte ham på: Jeg har vanskelig for å introdusere meg selv med mindre enn 300 ord.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: B. Tuftin10. mars 2010, 16:16:34
Jeg er også glad i namedropping, og som Phil Plait sa da han skulle introdusere seg på en fest jeg møtte ham på: Jeg har vanskelig for å introdusere meg selv med mindre enn 300 ord.
;D
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Itullimani10. mars 2010, 19:54:04
Oppdaget skepsisforumet etter å ha kranglet med noen NS folk på et annet forum i de verste svinevaksine tidene. Der gikk det rykter om at alle som ikke var enige i at alt NS skrev var den fulle sannhet var del av en ondsinnet skepsis-gjeng. Kan med dette kanskje gjøre mitt for at de for en gangs skyld får rett i en konspirasjonsteori
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: MortenO10. mars 2010, 20:55:04
Akkurat samme måte jeg kom over Skepsis på. Ble beskyldt for å være en utsending fra Skepsis.
NS og Altnett er de beste rekrutteringsplassene for Skepsis ;)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: arifkarim13. mars 2010, 23:58:28
Mitt navn: Arif Karim
Født: 01.05.87
Yrke: Student
Hobby: Kjemper for en bedre verden

Ble medlem idag, etter at Armin på NS viste noen snapshots av forumet. Er kritisk til alt; religion, overtro, vitenskap, økonomi, jus, følelser, meningen med livet, autoriteter osv. Kort sagt fins det knap noen mennesker i verden som vil være enige med meg / omvendt. Håper via denne siden får jeg se den "andre" siden av konspirasjoner enn NS og DB.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Øyvind R14. mars 2010, 07:50:34
Mitt navn: Arif Karim
Født: 01.05.87
Yrke: Student
Hobby: Kjemper for en bedre verden

Ble medlem idag, etter at Armin på NS viste noen snapshots av forumet. Er kritisk til alt; religion, overtro, vitenskap, økonomi, jus, følelser, meningen med livet, autoriteter osv. Kort sagt fins det knap noen mennesker i verden som vil være enige med meg / omvendt. Håper via denne siden får jeg se den "andre" siden av konspirasjoner enn NS og DB.
Velkommen Arif :)
Og kudos for at du kommer for å se "den andre siden". Sjeldent fenomen hos nyhetsspeilet-lesere.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Criol14. mars 2010, 10:18:04
Hei på seg.
Jeg heter Øystein, kommer fra Haugesund, men har bodd 15 år i Oslo. Er utdannet skipsmaskinist, men har tråkket noen år på Øvre Blindern og studert historie, samfunnsgeografi og sosialantropologi (nesten fullført hovedfag, feltarbeid på Kapp Verde-øyene og har nicket mitt derfra). Er skeptisk til mye av det postmoderne mumbojumboet som kommer fra SV-fakultet, setter stor pris på Harald Eias 'avsløringer' i Hjernevask.
Har stort sett vært feil mann på feil sted i arbeidslivet, jobber nå med support på et ERP-system, skjønner ikke hvordan jeg havnet der.
Var kristen og gikk på Steinerskolen som barn, men mistet troen på Gud og antropsofien i fjerde klasse. Har blitt gradvis mer og mer skeptisk til det meste.
Melder meg inn her etter å ha sett Øyvind Repviks heltemodige kamp mot Nyhetsspeilfjolsene, samt vissvasset og quixotismen der ute på dagbladet.no.
Har lite orden på hjemmefronten, så det skal bli fint å bli en del av den nye verdensordenen  ;)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: arifkarim14. mars 2010, 15:42:56
Mitt navn: Arif Karim
Født: 01.05.87
Yrke: Student
Hobby: Kjemper for en bedre verden

Ble medlem idag, etter at Armin på NS viste noen snapshots av forumet. Er kritisk til alt; religion, overtro, vitenskap, økonomi, jus, følelser, meningen med livet, autoriteter osv. Kort sagt fins det knap noen mennesker i verden som vil være enige med meg / omvendt. Håper via denne siden får jeg se den "andre" siden av konspirasjoner enn NS og DB.
Velkommen Arif :)
Og kudos for at du kommer for å se "den andre siden". Sjeldent fenomen hos nyhetsspeilet-lesere.

Ja, som sagt, jeg er kritisk til alt, og i det ligger såklart NS også. Vi er bare mennesker, og vi alle kan feile og ha rett noen ganger. Konklusjon: Det fins ingen fasit på noenting, bare bedre viten.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Kimalainen15. mars 2010, 09:10:01
Kvinne, nærmere 30 enn 20. Har alltid sett på konspirasjonsteoretikere som merkelige dyr, men fikk øynene opp for hvor mye skade de kan gjøre under vaksinedebatten, da det meste av mitt daglige internettliv tilbringes på et sted der de fleste svelger alt de leser uten å i det hele tatt tenke på å stille seg kritisk til kilder. Hvem bryr seg vel om Rauni-Leena Luukanen-Kilde tror på UFO og mind control? Det står hun er lege, da må hun ha rett... ::)
Dette skremmer meg faktisk ganske mye.  :-\

Det er heller ikke å komme unna at man blir noget påvirket å tilbringe store deler av døgnet sammen med en av Nyhetsspeilets store fiender...

Jeg er oppdratt ateist, selv om jeg i mangel på barnehageplass havnet i en menighetsbarnehage i en alder av 6 der jeg fikk lære om gud og må innrømme at jeg trodde på både han og julenissen. Min mor, snill som hun er, ville ikke være den som leverte de dårlige nyhetene om at vi ikke trodde på noen av delene i familien, men var klar på at det ikke skulle synges "Gud er min far" i hjemmet.
Men det tok ikke lange tiden før jeg ressonerte meg fram til at dette med gud og jesus måtte være svada - det skulle ikke mer til enn å bli forklart Big Bang teorien i en alder av syv. Det tok alikevel noen år før jeg klarte å riste av meg frykten for å havne i helvete hvis jeg var slem.  ::)

Jeg er nok av den stille typen her inne, jeg er ikke særlig flink til å forholde meg saklig for tiden.  :P
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Øyvind R15. mars 2010, 09:32:39
Det er heller ikke å komme unna at man blir noget påvirket å tilbringe store deler av døgnet sammen med en av Nyhetsspeilets store fiender...
Tyst, kvinne! :P
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Kimalainen15. mars 2010, 11:55:22
Det er heller ikke å komme unna at man blir noget påvirket å tilbringe store deler av døgnet sammen med en av Nyhetsspeilets store fiender...
Tyst, kvinne! ;)

 :-X

"Velkommen" hadde vært mye vennligere fjaskuk...   ::) :P
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Thale19. mars 2010, 13:01:54
Thale heter jeg. Bor i Oslo. Ufrivillig medlem av statskirken i 24 år. Planene var å studere på TF for å kunne ta dem fra innsiden - noe som førte til en voldsom interesse for rare mennesker og deres overtro.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: EllaGrey24. mars 2010, 10:24:16
Defekt dame på 37 som har et horn i siden til kvinnfolk som er så forbanna teite at de går på enhver jævla slankebløff som serveres. Og nekter å innse at det som skal til er JOBB!

Jeg er lidenskapelig men desverre bare lidenskapelig og eier ikke talenter i noen som helst retning. Faktisk så greide jeg å rote det til med passord her FØR jeg fikk logget på første gangen... og det sier jo sitt.

Det eneste jeg stoler 100% på her i livet bortsett fra mann og barn, er tyngdekrafta.  ;D
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Thomas S25. mars 2010, 22:09:52
Hei! Eg heiter Thomas (!) Sletvold og bur i Sykkylven på Sunnmøre, der eg til dagleg arbeider som sveisar. Oppvaksen i Orkdal i Sør-Trøndelag. Skeptikar har eg vore sidan femtenårsalderen då eg gjekk for presten og han effektivt reiv ned den gudstrua eg hadde. Då lærte eg å stille spursmål om mine eigne tankar og førdomar. Har ikkje mykje utdaning, men eg fekk med meg Ex. phil. Eg er i grunnen interessert i so mykje, eg er målmann, fagforeiningsmann og idrettsmann. Arbeider for tida mykje med å få friidrettsavdelinga i idrettslaget opp på føtene att.

Å ja, hei Magnus! Lenge sidan sist.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Miri26. mars 2010, 02:09:29
Dere kan kalle meg Miri. Det er nok det greieste for nå :) Er tjueognoe, studerer til å bli dataingeniør på NTNU, og vokste opp med skeptikermamma som antakelig var medlem i Skepsis en gang. Jeg har i alle fall fortsatt hennes gamle "Det er forskjell på et åpent sinn og høl i hue" t-skjorte, og jeg husker hun leste skeptikerpublikasjoner. Det har vel smittet over på meg. Er ellers aktiv i ungdomslaget til landets eldste parti, og burde nok melde meg inn i Studentenes Skeptikerlag her i byen snart også. Jeg er bare treig :P Har vokst opp med hjemmeutrykk som "homøopatiske mengder" (dvs ingenting), og andre skeptiske holdninger, og det har vel smittet over :D

Hobbyer: Henge på VG debatt og le av tullingene der, debunke dumme helsepåstander. Dataspill! Realfag generelt. Strikking/hekling. Politikk!

Skeptikerinteresser: Alternativ ikkemedisin. Jeg har vært langvarig syk (ganske frisk nå da!) og blir veldig, veldig sint på kvakksalvere som prøver å svindle folk. Dessuten er jeg mer enn gjennomsnittlig glad i kjemi på en litt barnslig, åh-avogadro-så-kult-at-det-FUNKER-halleluja!-måte (skal vi se om det smeller en gang til? Ja? Ja? JA? :D :D :D), og det gjør jo at jeg blir mer enn litt slem mot tullinger som snakker om "farlige kjemikalier". Religionsdebatt er også morsomt med tanke på at jeg har tenkt masse, masse, masse på det og blitt en streng/sterk agnostiker på logisk prinsipp, men jeg er vel ganske kjedelig i forhold til de store kranglene fordi det har jeg ikke tålmodighet til. Konspirasjonsteorier av alle slag er også morsomt, spesielt alle de som handler om teknologi av alle slag som skal kontrollere tankene våre :P

Tror det er det. Burde legge meg snart...
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: PingPong26. mars 2010, 02:50:41
Defekt dame på 37 som har et horn i siden til kvinnfolk som er så forbanna teite at de går på enhver jævla slankebløff som serveres. Og nekter å innse at det som skal til er JOBB!

Jeg er lidenskapelig men desverre bare lidenskapelig og eier ikke talenter i noen som helst retning. Faktisk så greide jeg å rote det til med passord her FØR jeg fikk logget på første gangen... og det sier jo sitt.

Det eneste jeg stoler 100% på her i livet bortsett fra mann og barn, er tyngdekrafta.  ;D
Respect!

Ung agnostisk eksistensialistisk QM/Konspirasjons-kiddo (liker bl.a RAW og Freeman <@ FreemanTV>) med for mye fritid, for lite motivasjon for utdannelse og jobb, og for lite ressurser tilgjengelig til å gjøre noe særlig mye konstruktivt.

Søker for øyeblikket, i naivitetens navn, likesinnede og vennskap.
Eller som jeg pleier mest å bruke: intelligens og kjærlighet ;)
Dette er enda bare et av 60 forumer jeg har oppsøkt på min søken, og anser allerede forsøket for tapt, med en viss feilmargin.

Jeg prøver på mange måter å være kritisk, men liker også beskrivelsen til RAW: "for å være objektiv må man inkludere hele sitt eget nervesystem" - altså vil meditasjon/å finne ut av ting fra insiden være en viktig praktisering for å finne ut av det der ute, ettersom mennesket blir locked into ideas ved mangel på "meditasjon" eller lignende teknikker/teknikker med lignende effekt.

PS: Nytt medlem.
PS2: Fant skepsis.no via kritikk mot NS! Står respekt i det. Min skepsis til NS har vokst mere og mere, og nå i det siste har jeg funnet ut at selv flere forfattere har forlatt nettstedet og anser nettstedet som nå useriøst (pga useriøse forfattere(?)).
Håper ikke jeg sa for mye der ;D
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: magnusbe26. mars 2010, 10:20:00
Å ja, hei Magnus! Lenge sidan sist.

Hei igjen! Det var lenge sidan, ja! Triveleg å "sjå" deg att!
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Gnisten26. mars 2010, 10:46:13
Fant skepsis.no via kritikk mot NS! Står respekt i det. Min skepsis til NS har vokst mere og mere, og nå i det siste har jeg funnet ut at selv flere forfattere har forlatt nettstedet og anser nettstedet som nå useriøst (pga useriøse forfattere(?)).
Håper ikke jeg sa for mye der ;D

Si gjerne mer! Med referanser/lenker. Jeg har katta klore meg ikke helse til å lide meg igjennom så mye vrøvl noe særlig ofte, så jeg er og blir aldri oppdatert. (Og å være moderator her i gården tar også all tiden jeg kanskje kunne brukt der hisset. *)

* «hisset adv (trol sms av norr hizi 'der' og I *at) i det hinsidige her og h-» (Sitat fra Bokmålsordboka.)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: PingPong26. mars 2010, 16:56:28

Si gjerne mer! Med referanser/lenker. Jeg har katta klore meg ikke helse til å lide meg igjennom så mye vrøvl noe særlig ofte, så jeg er og blir aldri oppdatert. (Og å være moderator her i gården tar også all tiden jeg kanskje kunne brukt der hisset. *)

* «hisset adv (trol sms av norr hizi 'der' og I *at) i det hinsidige her og h-» (Sitat fra Bokmålsordboka.)

NorskDansken din var ikke mye lett å skjønne noe av ;D, men disse ytringene er altså først og fremst personlige, og jeg tviler på at vedkommende vil at dette skal komme ut i form av navn.
Det er altså minst to forfattere det gjelder, men jeg synes ikke det skal blåses så altfor mye opp (ettersom forfatterene sikkert ikke ønsker dette selv, og ytringene er personlige), annet enn at det er greit å vite.
Jeg har vært borte i mere hardcore informasjon enn dette rundt forfatterene, men JEG er nok ikke den som vil komme ut med noe av det :)
Det JEG vil si, er at anklagelsene om at NS bl.a sensurerer er veldig virkelig (jeg ble sensurert selv, med relativt uskyldige kommentarer rundt min lille skepsis mot Dreyers sølvvann), som allerede har blitt ganske avklart kjøper Armin alt av konspirasjonsteorier, og man ser jo på kommentarene til flere av forfatterene at det er litt mere ønsketenkning enn oppegående spredning av informasjon det her gjelder..
Det sagt, så tror jeg personlig på at det er noe muffens going on, og at det går lengre enn at det er noen tilfeldige kulter som leker gutteklubb nakne i kister.
Jeg er altså litt skeptisk til at virkeligheten er sånn her: Ateistene er de som 'har rett'/har skjønt det, alle verdens kulter og makt-elite med div. magisk overtro osv, har psykiske problemer og mangelfull forståelse av verden, og alt av ritualer de utfører har like mye effekt som å moonwalke èn trappe-etasje opp og ned.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Beate Szanday27. mars 2010, 15:50:44
Hei, jeg heter fortsatt Beate Szanday, men skiftet brukernavn av praktiske årsaker.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: ravelund09. april 2010, 19:10:05
Hei heter Ole Morten og er ny her i dag. Startet med skeptisk tanke gang, spesielt til Religion allerede i 4 klasse. Gikk fra kristen til agnostikker til Atheist.
Jobber for tiden som IT Konsulent. Har blitt kritisk til det meste overnaturlige og er glad for at jeg fant et norsk forum for de med litt kritisk tanke gang.
Tror det er viktig at når man diskuterer med andre som har en annen mening er ikke og fornærme dem da havner de bakpå med engang.
Seriøse samtaler hvis temaet kommer opp er bedre :-).
Det som virkelig har fått meg videre som Skeptikker er bøker/videoer av Michal Shermer, Richard Dawkins og Stephen Hawkins.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Hardy11. april 2010, 00:11:55
Jeg fant skepsis.no via bloggen Dekodet. Jeg synes det både er fascinerende og tankevekkende med den avstanden det noen ganger er mellom forskning og det folkelige. Opplever skepsis.no både som et morsomt sted å stikke innom og som en fin ressurs.

Jeg har alltid ment at man for å ha en fornuftig forståelse av verden også bør ha noe grunnleggende innsikt i naturfagene.

Ellers har jeg tidligere personlig kjennskap til at det går an å være så skeptisk at en blir litt for mye tilskuer, kanskje til og med en tilskuer som tittet ned på enkelte andres utrolig naive liv. Jeg tror at stort sett er jeg over det nå.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Enigma12. april 2010, 18:06:20
Jeg er en gal, tidsreisende vitenskapsmann fra år 2038. Jeg ble sendt hit av CIA, for å hente en essensiell komponent til den første tidsmaskinen, en innretning utviklet av fysikere ved CERN og General Electric. Mer kan jeg ikke si på inneværende tidspunkt, siden mesteparten av oppdraget mitt er konfidensielt.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Gnisten12. april 2010, 18:11:47
Jeg er en gal, tidsreisende vitenskapsmann fra år 2038. Jeg ble sendt hit av CIA, for å hente en essensiell komponent til den første tidsmaskinen, en innretning utviklet av fysikere ved CERN og General Electric. Mer kan jeg ikke si på inneværende tidspunkt, siden mesteparten av oppdraget mitt er konfidensielt.

Farsken også, syv år for tidlig. Jeg trenger nemlig noe vital informasjon fra år 2045.

Men ellers: Velkommen til forumet!
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Enigma12. april 2010, 21:54:33
Jeg er en gal, tidsreisende vitenskapsmann fra år 2038. Jeg ble sendt hit av CIA, for å hente en essensiell komponent til den første tidsmaskinen, en innretning utviklet av fysikere ved CERN og General Electric. Mer kan jeg ikke si på inneværende tidspunkt, siden mesteparten av oppdraget mitt er konfidensielt.

Farsken også, syv år for tidlig. Jeg trenger nemlig noe vital informasjon fra år 2045.

Men ellers: Velkommen til forumet!


Takk. Men jeg er visst kommet til feil klode -- her er så underligt. Dere har jo ikke engang flygende biler. Og robotene snakker nesten ikke.
Vedrørende 2045 så kan jeg, siden jeg har vært der også, avsløre at Singulariteten ennå ikke har inntruffet i det året.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: May13. april 2010, 09:19:19
Hei.

Jeg er en kvinne på omtrent 48 år som ikke liker å være middelaldrede, men som skjønner at jeg ikke har annet valg enn å akseptere det, så det jobber jeg med. Jeg er ateist, skeptisist og veldig veldig undrende til at det finnes så mange idioter på denne jord i vår salder. Min kjepphest er 'Intelligent Design, mennesker som avviser evolusjonsteorien og som følgelig har IQ som en dampveivals skremmer vannet av meg...

Jeg bor jeg i Akershus sammen med min elskede kone, to marsvin og tre katter. Jeg elsker dyr, barn, bøker og tenkende mennesker, resten av verdens elsker jeg desto mindre. Kan være en kranglefant, men på bunnen er jeg en snill kløne som trenger speiling, tilbakemeldinger og  bekreftelse... Har ingen formell utdanning, men er til gjengjeld svært svært nysgjerrig og vitebegjærlig. Jeg er spesielt interessert i astronomi/kosmologi (ikke å forveksle med astrologi og kosmetikk!).Og jo mindre jeg forstår - og det er mye - desto mer fascinert blir jeg...

Hadde en religiøs periode fra jeg var 9 til 11 år, antagelig fordi vi hadde en kristen lærer som var så utrolig søt. Vi måtte be 'Fadervår' hver morgen før første time, og synge for maten. Da jeg ville at vi skulle gjøre det hjemme lo de av meg. I dag forstår jeg det bedre enn jeg gjorde da...

Jeg lider dessuten prikkesyken...
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Tantemøkken14. april 2010, 00:35:40
Så var det meg da...

Jeg er en skeptisk person som lider av scitzofreni, paranoid scitzofreni står det i papirene... Heldigvis finnes det medisiner mot sånt. Enn så lenge... Har prøvd alt relevant i Felleskatalogen, og er nå på siste punkt på lista... (Joda, jeg har hatt syken en stund.) Jeg håper jeg, medisinene og sykdommen kan holde fred fire år til i strekk, så skulle jeg kunne slutte med dem.

Jeg har også en utdannelse, falt av tredje året på ingeniørstudier, bygg når jeg ble syk, kunnskapene er heller rustne...

Pga. at jeg har scitzofreni, så er jeg skeptisk til selv mine egne sanser og tanker, og selv om jeg hver gang tror jeg ikke har noen flere, så ramler det av en vrangforestilling ca. hvert tredje år eller så. Hvilket er en utrolig kjip påminnelse, ikke om at jeg har scitzofreni, men om at man aldri kan være helt sikker på sine egne menigner, for jeg har jo vært urokkelig overbevist, alle ting som jeg har prøvd å veie for og imot med har jo veid for tidligere...
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Tantemøkken14. april 2010, 12:27:05
Mer om meg selv som jeg glemte i går: (jeg kan ikke fordra å presentere meg)

Interesser: Liker å se filmer, men har ikke peiling på temaet. Liker å høre på metal, men har heller ikke her allverdens snøring. Liker egentlig å lese, men har vært for lat eller noe sånt til å gjøre det noe større de siste tre årene, klarer å fake at jeg har litt snøring. Små matematikk-nøtter (helst fra mitt eget dagligliv). Små filosofiske nøtter (også helst fra mitt eget dagligliv). Elsker å leke arkitekt. Data, linux mer konkret, har bare sånn passe snøring på temaet, og er en rev på googling. God mat og drikke (nå har jeg nettopp tilbragt 7-8 år som avholds pga. at noen har klart å innbille meg at jeg har en sykdom som heter alkoholintoleranse, så drikke her betyr alt som inneholder vann.) Hus og hage. Hater barn (rent teknisk blir jeg veldig myk når jeg ser sånne, jeg blir bare så utrolig sliten av å bry meg om dem).
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Tantemøkken14. april 2010, 18:58:50
Jeg har faktisk glemt å få med min aller største interesse, skriving (av romaner, jeg er dog ikke noen celebeber forfatter)...

Og jeg kan også nevne at jeg liker å gå turer langs traffikkert, asfaltert vei. (Nærmeste skogsområde er en halv times gange hjemmenifra, så en skogstur blir ett dagsprosjekt.)

Ingen mann, ingen barn, ingen bekymringer.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Tina I15. april 2010, 20:13:07
Heisan forumet. Siden jeg er helt ny her så starter jeg men kort presentasjon: Kvinne i 40 årene. Ingen 'tung' utdannelse bak meg akkurat, men jeg innehar da i det minste et fagbrev innen elektronikk fra den gan jeg var 17. Jobbet i den bransjen de neste årene uten akkurat å føle jeg hadde sett lyset. Men så tok livet en slik vending at jeg har anledning til å starte forfra igjen, og har således snudd ryggen til det for så og kastet meg over bøkene for videregående for å fikse noen karakterer samt ta de fagene jeg mangler. Så får man se hva som byr seg når jeg får det i havn.

Av interesser så er det mange. Jeg er en sånn person som har en tendens til å vite litt om det meste men mye om veldig lite. Jeg er nysgjerrig på det meste enten det dreier seg om insekter, innsprøytingsmotorer eller svarte hull. Og jeg skal innrømme at jeg fan veien hit via Nyhetsspeilet som jeg følger med stor fascinasjon. For jeg skal ikke underslå at konspirasjonsteorier/ konspirasjonsteoretikere som fenomen er noe som opptar meg en del. Jo mer fantastisk de er og jo fler de engasjerer jo mer interessant er det. 

En del andre ting som får håret til å reise seg i nakken min er kreasjonisme, anti-vaksine forkjempere, TV medium som kynisk utnytter folk med kontakt med døde etc etc etc.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Erik Arnesen15. april 2010, 20:39:25
En del andre ting som får håret til å reise seg i nakken min er kreasjonisme, anti-vaksine forkjempere, TV medium som kynisk utnytter folk med kontakt med døde etc etc etc.

Jeg håper vi også snart får brukt mer tid på å diskutere noe av dette, og ikke bare konspirasjonsteorier, som i den siste tiden har fått tatt overhånd på forumet... :-\

Velkommen skal du være!  :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Tina16. april 2010, 19:16:13
Jeg heter også Tina. Og jeg ser at skjebnen allerede har ført to Tina'er hit samtidig, utrolig ;)

Veien hit fant jeg etter å ha fulgt litt med på debatter på nettaviser og NS, og blitt sjokkert over overtroen, naiviteten og konspirasjonsteoriene som verserer.  Jeg blir veldig provosert og engasjert over bla. kvakksalvere som lurer alvorlig syke mennesker eller vaksinemotstandere. Jeg studerer medisin og er i midten av 20 årene. Jeg har aldri vært med på slike diskusjonsforum før, så innspill/kritikk på språk, argumentasjon, kilder osv mottas gjerne!
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: atlefren16. april 2010, 22:47:16
Etter en rekke innlegg her er det kanskje på tide å si hei..

Navnet er Atle frenvik sveen, brukernavnet er det jeg fikk på ntnu, legg til .net og du har bloggen min.. utdannet og jobber i skjæringspunktet IKT/Geomatikk, spør om du er brennende interessert i hva Geomatikk er..

Hater ignorante mennesker (jobber hardt for å ikke kallle dem idioter), er medlem i såvel Skepsis som hedningsamfunnet. Tviler på det meste og prøver å infinne meg med at jeg finnes her og nå, alt annet er uvisst, men trives bra.

Er fra Drammen, bor i Trondheim, og kommer som sagt fra NTNU, det er jo skummelt
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: klogd20. april 2010, 11:52:40
Får vel presentere meg jeg også.

Jeg heter Erlend, er {nåværende år - 1983} år gammel. Bor i Trondheim og jobber med programvareutvikling, på fritiden går det meste av tiden til science fiction, temming av ildere og kræsjing av motorsykler. Har ikke trodd på gud siden 1 klasse på barneskolen når jeg trodde han hadde tenkt å gi meg tæring i hendene (merkelige historier de forteller små barn). Hardcore ateist og skeptiker, har en sprø jehovas vitne til svigermor, er vegetarianer så hun prøver å konvertere meg under påskuddet at løver skal slutte å spise lam en gang etter dommedag :D Ellers liker jeg fargen grønn, de gamle he-man tegnefilmene, ting skrevet fra Dawkins/Randi/Marvel og Kellogs Special K.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Beate Szanday23. april 2010, 20:45:53
Jeg tar en ferie på ubestemt tid fra forumet og takker for mange hyggelige diskusjoner og ikke minst mye lærdom og mange gode boktips! Jeg forblir medlem i Skepsis, men forum er som vi diskuterte tirsdag, "litt" avhengighetsskapende ;) Så vi sees heller IRL... :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Marquis14. mai 2010, 21:14:21
Livslang ateist/skeptiker (av legning). Innregistrert her i dag.
F.t. bosatt i England, grunnet forretningsinteresser.
Favoritt-hat-objekt: "New age".
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Knut15. mai 2010, 22:46:48
Jeg heter da Knut, er født i apens år(1980) og bor i Bergen. Jobber som programmerer og intereserer meg for naturvitenskap generelt. Ellers liker jeg å bråke rundt på MC.

De som virkelig tirrer meg ved altiene er de som skader andre, enten det er svindel eller generelt dårlige råd(slutt med hjertemedisin etc)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Beate19. mai 2010, 02:40:24
Oops, den ferien varte nesten en måned.... :-[
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: TLDuke19. mai 2010, 08:27:02
Stein. Medlem i Skepsis i endel år nå (10-15 år, husker ikke helt nøyaktig), ateist, informasjonsjunkie og kranglefant (til tider).
Bosatt i Kongsberg.
Jeg liker de sk. "logical fallacies" (http://www.logicalfallacies.info/ (http://www.logicalfallacies.info/)) - burde finne gode norske oversettelser og bruke dem aktivt i debatter.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: eirik20. mai 2010, 11:58:10
Oops, den ferien varte nesten en måned.... :-[

Så bra! Velkommen tilbake :) Litt trist hvis du skulle forlate oss må jeg si.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Kjell Vidar24. mai 2010, 23:07:41
Hei! Kjell Vidar her. Akkurat joinet. Ser meg litt omkring. mange bra emner her.

(Lurer på om jeg fikk til sånt brukerprofil bilde)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: RobertK30. mai 2010, 17:59:20
Hei!

Det var vel bare et spørsmål om tid før jeg skulle registrere meg her. :-)

Jeg fant nettstedet skepsis.no gjennom aktiv leting på nettet (finnes det en skeptikerside i Norge? - Spør Google ... - JA!). Jeg er opprinnelig fra Tyskland og har bodd her i landet i en god del år nå. Med bakgrunn som diplomingeniør og jobb som utviklingsingeniør har jeg allerede et naturlig forhold til realfagene, og de siste årene har interessen min for naturvitenskapelig grunnforskning økt betraktelig. Mitt største interesseområdet er (teoretisk) fysikk, og jeg befatter meg intensivt med matematikk ved siden av jobben min.

Etter hvert har jeg også lagt merke til at mediadekningen av grunnforskning er heller tynn. Jeg fikk også inntrykk av at forståelsen for at grunnforskning er livsviktig for et moderne samfunn ikke er særlig utbredt blandt politikere og det såkalte folk flest. Med bekymring ser jeg derimot at interessen for mye irrasjonelt tull som alternativmedisin og esoterikk ser ut til å være økende i store deler av befolkningen.

Farlig blir det når det settes likhetstegn mellom (ekte) vitenskap og pseudovitenskap. Stjerneeksempelet er vel kreasjonister som hevder at deres posisjon er like vitenskapelig som evolusjonsteorien. Eller "kvantehealere" som utnytter folks uvitenhet om kvantefysikk til å selge dem dyre former for "behandling". Og ekstremt farlig blir det når pseudovitenskap blander seg med ekstreme politiske eller religiøse ideologier, som det er tilfellet med den såkalte "germanske nye medisinen" til Ryke Geerd Hamer (http://skepsis.no/blog/?s=Hamer).

Mitt ønske er at fornuften og den vitenskapelige metoden for å få nye innsikter får økt betydning som drivkraft for framskritt i vårt moderne samfunn, og at alle former for irrasjonelle overbevisningssystemer mister sin innflytelse helt. For å få til dette anser jeg det som nødvendig å øke interessen i befolkningen og blant politikerne for vitenskap generelt og naturvitenskap spesielt. Norge trenger vitenskapsblogger! Mer forskningsrelatert stoff i avisene og på TV! Forskerne selv bør formidle mer, og jeg tenker da ikke nødvendigvis på konkret viten, men på den vitenskapelige arbeidsmåten.

I denne sammenhengen er det også viktig å formidle hva vitenskap ikke er. Her har skeptikerbevegelsen en viktig rolle, og alle dere som driver nettstedet skepsis.no gjør en viktig jobb. 

Vel, jeg håper jeg kan bidra på en eller annen måte. Nå har jeg registrert meg her i forumet, og gleder meg til spennende diskusjoner og til å lære mye av dere som sitter på mye kunnskap!

Hilsen Robert
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Twotall01. juni 2010, 17:18:50
Hei!

Jeg har nettopp blitt med her, og har ikke rukket å lese så mange diskusjoner enda... men fant ut at jeg måtte innom her og si hei først!  :)

Kort om meg, så bor jeg i Akershus (men er utflyttet rogalending!), og jobber i det offentlige. Liker å lese, spille spill, trene litt på helsestudio av og til og ellers går det med MYE tid til hus og hage for tiden!

Jeg presterte faktisk å bli agnostiker etter ett år på kristen folkehøgskole - jeg fikk rett og slett nok av maset om Jesus HELE tiden!
Skeptiker ble jeg også etter å ha fått en "stemor" som i årevis gikk til fotsoneterapi og healing og masse annet alternativt - uten at hun ble bedre, men hun insisterte likevel på at det fungerer hvis du tror på det...  ???

Kort og godt begynte jeg å stille litt kritiske spørsmål på egen hånd, og når jeg oppdaget skeptikerbevegelsen, fant jeg noe jeg kan stille meg bak. Mine "kjepphester" (for å si det slik) er alternativ helbredelse, spesielt troshelbredelse, og div. telepati/ESP. Og jeg synes det er helt vanvittig at de får så mye medieoppmerksomhet og er så på mote for tiden.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Runar15. juni 2010, 01:52:13
Hei og hopp alle gutter og alle jenter!
Slenger meg med, så klart. Fant sidene til Skepsis.no for noen mnd siden og har siden da besøkt dere jevnlig. Har ikke så mye og si om meg selv annet enn at jeg er mann på snart førti og bor nord for moralsirkelen. Ka farsken..
Skeptisk som jeg er vil jeg ikke legge ut for mange detaljer om meg selv.  ;)

Brenner for en religionsfri verden (da i hovedsak fjerning av de abrahamitiske relligionene). Dette må være roten til forferdelig mye lidelse i verden føler jeg. 

Mvh meg

Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Helge T20. juni 2010, 21:32:55
Hei! Tenkte jeg skulle svippe innom en tur. Jeg er stiftende medlem av Anti-Holistisk Forening og har snoket rundt her på skepsis.no. Medlemsveksten har dessverre stagnert litt, men vi håper å kunne sende en liten delegasjon på skepsiskonferansen i Oslo til høsten.

Red.: Opprinnelig postet i en annen tråd, men det passer bedre her.  :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Boris the Spider24. juli 2010, 00:30:00
Hoi!
Heter Olav, og jeg gråt faktisk ikke da jeg ble født. Iflg. mine foreldre var jeg stum i to uker. Jaja. Blir 40 plutselig snart.
Oslogutt -> mann stort sett hele livet. Har en lang og broket karriere som vaktmester, pusher av bøker, FN-soldat, pusher av dataspill, REMA 1000 ansatt men har jobbet mest innen helsevesenet. Både innen psykiatri og somatikk.

Har gått på Forsøksgymnaset, HiO (sykepleie, ikke avsluttet), Grunnfag i kristendom (dog ikke kristen. Selv Fanden leser bibelen vettu!), falt av lasset på folkloristikk da faghistorien knakk entusiasmen for faget.  :P

Leser mye moderne militærhistorie, spiller rollespill og alt for mye X-Box.  ::)
Har teflonhjerne for alt annet enn ubrukelig trivia...  :-\
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: PO Johansen24. juli 2010, 18:04:32
Har en lang og broket karriere som vaktmester, pusher av bøker, FN-soldat, pusher av dataspill, REMA 1000 ansatt men har jobbet mest innen helsevesenet. Både innen psykiatri og somatikk.

Nice, erfaring både fra militæret og psykiatrien. Et par kurs på NTNU nå og du blir den perfekte NWO-lakei.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Boris the Spider24. juli 2010, 20:01:07
Har en lang og broket karriere som vaktmester, pusher av bøker, FN-soldat, pusher av dataspill, REMA 1000 ansatt men har jobbet mest innen helsevesenet. Både innen psykiatri og somatikk.

Nice, erfaring både fra militæret og psykiatrien. Et par kurs på NTNU nå og du blir den perfekte NWO-lakei.

Tanken har slått meg, du. Tanken har slått meg.  ;D
Glem heller ikke at jeg står i den katolske kirken (om enn ufrivillig.)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Sanktjørgen11. august 2010, 15:01:09
Jeg får vel presentere meg: Bestefar, statsansatt, uniformert på jobb, bekymret over at fundamentalismen står sterkt over hele kloden, og ser den som den største trusselen mot menneskeheten.

I det daglige flirer jeg mye, pusler i hagen, seiler og kjører motorsykkel med kone, barn og barnebarn.

Gleder meg til 21. desember 2012, for da er det ikke lenge til vi skal spise pinnekjøtt det året!!

Har nytt utsikten fra Twin Towers, og fløyet over Hindu Kush en rekke ganger...

For øvrig er jeg enig med Darwin P. Erlandsen i at "...det er mer mellom himmel og jord enn de fleste andre steder..."
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Pernille Nylehn11. august 2010, 20:07:05
Pernille Nylehn. Er åpenbart blant den eldre garde her - 46.

Er opprinnelig fra Trondheim (virker som det er ganske mange her som har tilknytning til Trondheim, hva nå det kan komme av), bor nå i Klepp kommune på Jæren. Har før det bodd i Bergen (studier), Haugesund (turnus), og Hjelmeland i Ryfylke. Og to år i Tanzania på slutten av 1970-tallet.

Lærte å lese da jeg var 4, og har stort sett drevet med det siden.

Siden jeg ikke kan leve av å lese skjønnlitteratur, og etter å ha skjønt at jeg heller ikke kunne leve av å være anti-establishmentist, begynte jeg å studere som 25-åring - psykologi grunnfag, nordisk grunnfag, litt statistikk, og så medisin. Er spesialist i allmennmedisin, har jobbet i mange år som fastlege, men har vært en del syk og har nå hoppa av det kjøret. Jobber nå med rehabilitering på et nydelig fint senter i Hå kommune. 

Jeg vokste opp i et hjem som var fullstendig ukristent, men med masse nysgjerrighet og vitebegjær og bøker. Er verken døpt eller konfirmert, og har kun vært i kirka ved begravelser og ett bryllup. Da jeg kom til Rogaland følte jeg meg som en besøkende på en annen klode - her ligger bedehusene tett som hagl og ungdommer går på bibelskule etter at de er ferdige med videregående (jeg har aldri turt å spørre hva som egentlig foregår på en bibelskule, men det høres grusomt ut).
Jeg har absolutt respekt for kristne og andre religiøse, bare de ikke prøver å omvende meg, men jeg forstår det ikke. Religion, altså.
Jeg er ikke ateist. Jeg er ingenting. Religion er irrelevant i mitt private liv.

Videre: Etter at internett kom har jeg vært gaaanske mye online - jeg har alltid likt maskiner av alle slag, hater å skrive for hånd, og vil helst at alt skal gå fort, så det passer meg som hånd i hanske. Er kanskje ganske nerdete innerst inne.
Skepsis.no kom jeg over for et par måneder siden, etter at jeg hadde skrevet noen leserbrev om pH-kuren. Etter det har jeg vært avhengig. Er ikke medlem av Skepsis, jeg liker egentlig ikke foreninger. Men vurderer saken.

Husker ikke hvem det var som sa at hun var en av de få jentene som er interessert i bilmotorer. Da melder jeg meg på i klubben. Er faktisk interessert i alle tekniske ting, blir varm i magen når jeg besøker et smelteverk eller vannverk eller et annet sted med DIGRE maskiner; jeg elsker å dissekere telefoner og vaskemaskiner og finne ut åssen de virker. Dessverre er de fleste nyere elektriske apparater sveisa sammen nå, så jeg kommer ikke inn.  >:(

For øvrig har jeg vanskelig for å skrive KORT.

PN
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: devadatta22. august 2010, 08:59:08
Jag heter Joacim Jonsson och är organiserad svensk skeptiker. Jag sitter med både i styrelsen för Vetenskap och Folkbildning (http://www.vof.se/visa-styrelse) och är administratör för (det fristående) forumet (http://www.vof.se/forum).

Jag är mest intresserad av gemenskaps- och organisationsbyggande, så jag är nyfiken på hur ni i Norge organiserar er. Sen är det också viktigt att man får influenser utifrån och inte bara grottar ner sig i sin lokala organisation, och det kräver att man aktiverar sig och vågar kontakta nya människor.

I övrigt är jag intresserad av allt möjligt som evolutionsteori, psykologi, religion, sociologi mm. Jag är också intresserad av alternativrörelser och sekter.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: blobb25. august 2010, 02:34:54
Er opprinnelig fra Trondheim (virker som det er ganske mange her som har tilknytning til Trondheim, hva nå det kan komme av), [...]

Er det noe å lure på da? Alle vet vel at dette er et forum for satanister fra NTNU.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Runar02. september 2010, 01:31:13
Hei Pernille

Dersom du ikke tror på en eller annen form for gud ER du ateist. Du er bare ikke klar over at definisjonen er så enkel :)
Jeg er ateist (uten gud), men jeg er også kraftig motstander av religion og går ikke av veien for en debatt rundt temaet. Du kan gjerne kalle meg for anti-theist (muligens det ordet du lette etter?)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: arifkarim02. september 2010, 02:52:57
Hei Pernille

Dersom du ikke tror på en eller annen form for gud ER du ateist. Du er bare ikke klar over at definisjonen er så enkel :)
Jeg er ateist (uten gud), men jeg er også kraftig motstander av religion og går ikke av veien for en debatt rundt temaet. Du kan gjerne kalle meg for anti-theist (muligens det ordet du lette etter?)


Jeg er født som et menneske ved en reaksjon på at foreldra mine pulte hverandre et sted i 1986. Ble vokst opp som en troende muslim, men skjønte aldri hvorfor vi forholdt oss til et 1400 år gammel "kunnskap". Til daglig praktiserer jeg ikke religionen min like ivrig som alle andre, men deltar gjerne i høytider og feiringer pga kulturtvang. Var glad i vitenskap og ingeniørfag siden barneårene, men fant mer interesse i IT pga dets avhengighet i nesten alle livets områder. Jobber som IT-arbeider ved en høyskole sentralt i Oslo. Og blir bombardert med uvanlig høy wifi-mobil stråling daglig. Er veldig glad i Norge og etniske nordmenn + samer, men liker ikke norsk mat, heller ikke norske været. Kanskje mitt avkom liker dette landet mer enn meg.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Pernille Nylehn06. september 2010, 21:19:37
Hei Pernille

Dersom du ikke tror på en eller annen form for gud ER du ateist. Du er bare ikke klar over at definisjonen er så enkel :)
Du har for så vidt rett, men ateist er blitt en merkelapp, og jeg liker ikke merkelapper.  ::)

Sitat
Jeg er ateist (uten gud), men jeg er også kraftig motstander av religion og går ikke av veien for en debatt rundt temaet. Du kan gjerne kalle meg for anti-theist (muligens det ordet du lette etter?)
Nei. Jeg er ikke antiteist.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Jon06. september 2010, 22:33:38
Du har for så vidt rett, men ateist er blitt en merkelapp, og jeg liker ikke merkelapper.  ::)

Enig. Hvorfor faen skal en måtte kalle seg noe fordi man ikke tror på noe bestemt tullball.

Det virker ikke som noe spesielt praktisk ordning siden det er så mange ting en kan finne på å ikke tro på på en gang.

Personlig skal jeg allikevel akseptere merkelappen den dagen de som tror på menner i skyene begynner å kalle seg afornuftister.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Illu13. september 2010, 21:57:52
Hei. Jeg heter Vegard, er 23 år og bosatt i Buskerud. jeg har ikke høyere utdanning, kun tre år på videregående og jobber med elektronikk. Men jeg ser ikke bort i fra universitet-studier i fremtiden.
Jeg kom over skepsisforumet etter å ha lest all galskapen på nyhetsspeilet.
Interesser: Populærvitenskap, IT/data, lese bøker + alle de andre klisjène.
Jeg er utrolig glad for at jeg kom over dette forumet, jeg har lært enormt mye etter å ha lest her en stund. Takk for det :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Enigma14. september 2010, 21:21:35
Du har for så vidt rett, men ateist er blitt en merkelapp, og jeg liker ikke merkelapper.  ::)

Hvorfor stoppe der? Alle ord er merkelapper -- hvorfor ikke helt slutte å bruke ord?
Vegrer du deg for å kalle deg selv menneske fordi menneske er en merkelapp?
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Erik Arnesen14. september 2010, 21:24:46
Du har for så vidt rett, men ateist er blitt en merkelapp, og jeg liker ikke merkelapper.  ::)


Hvorfor stoppe der? Alle ord er merkelapper -- hvorfor ikke helt slutte å bruke ord?
Vegrer du deg for å kalle deg selv menneske fordi menneske er en merkelapp?


Dette har Pernille m.fl. skrevet mye om i denne tråden: Ateist? (http://skepsis.no/forum/index.php/topic,1777.0.html)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: TLHuus19. september 2010, 10:23:19
Heisan!

Tina heter jeg og er den tredje her inne med det navnet, det er vel like mange av oss som av Yngvene da  :D

Havnet inne på hovedsidene til foreningen Skepsis etter tips fra venn i oljebransjen, det var noe vi diskuterte (hva har jeg glemt..) og i følge ham kunne jeg finne svaret der (og det fant jeg sikkert). Siden ble det innmelding, lusking på Skepsis-bloggen og gjest på Skepsisforumet siden oppstarten i oktober/november i fjor.

Er skepitiker av "legning"  ;D Ateist. Gammel-feminist (å ja da - vi er noen ganske få igjen) Hage-entuisast. Terry Pratshett-elsker (leser til og med barnebøkene nå i påvente av neste nye bok),og evig takknemlig for de her inne som gjorde meg oppmerksom på "who's line is it anyway" og "Qi", det er sunt å le så mye og da får jeg sikkert leve lenge i landet  ;D.

Er skremt inn til margen av tidens oppblomstring av overtro, det er nifst hvor stuerent det har blitt, ser for meg et scenario et par generasjoner frem i tid der en mengde unge voksne ikke kan noen ting og hvor de stoler på at en engel eller avdød bestefar skal hjelpe dem med etthvert spørsmål, er nesten verdt en sci-fi roman den fremtidsvisjonen der  ;)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: OddB20. september 2010, 13:55:45
Terry Pratshett-elsker (leser til og med barnebøkene nå i påvente av neste nye bok

Barnebøkene er sannelig ikke noe dårligere enn de som er skrevet 'for voksne'. Jeg simpelthen elsker Truckers-Diggers-Wings  :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: TLHuus21. september 2010, 10:49:25
Takk for tips, ser sønnen i huset har Wings i hylla, holder på med Johnny Maxwell nå, en smule utdatert akkurat de bøkene da...  :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Boris the Spider21. september 2010, 14:19:54
Takk for tips, ser sønnen i huset har Wings i hylla, holder på med Johnny Maxwell nå, en smule utdatert akkurat de bøkene da...  :)

Utdaterte, men like fullt morsomme. :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: JFGI01. oktober 2010, 11:05:03
Hei,

jobber med FOU i Trondheim, faglig bakgrunn er doktorgrad i uogranisk kjemi, fra NTNU (veel - det het NTH dengang da).

Jeg er vel mer en undrer/tviler enn en skeptiker (det får kona ta seg av).

Så for meg er det helt greit om det skulle dukke opp en himmelsk hærskare med engler - men i mellomtiden syns jeg det er en flott hobby å avsløre sjarlataner og alskens konspirasjonsteoretikere.

Jeg har et svært utvidet religionsbegrep - jeg mener det er en medfødt egenskap vi mennesker har - så da spiller det ingen rolle om man tror på gud, ateisme, klimaproblemer eller chemtrails. Jeg for min del ser de samme mekanismene i virksomhet uansett.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Runar01. oktober 2010, 11:46:57
Enda en som innbiller seg at ateisme/agnostisisme er å sammenligne med en form for tro  ???
Sitat
"samme mekanismene i virksomhet uansett."

En utfordring til deg JFGI. Start en tråd der du forsvarer denne påstanden din.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Arman01. oktober 2010, 12:15:18
Enda en som innbiller seg at ateisme/agnostisisme er å sammenligne med en form for tro  ???
Sitat
"samme mekanismene i virksomhet uansett."


En utfordring til deg JFGI. Start en tråd der du forsvarer denne påstanden din.
Kjære vene NorwegianSkeptics...  ::) Det finnes en slik tråd ("Er "skepsis" egentlig en religion?") (http://skepsis.no/forum/index.php/topic,46.0.html) hvor lignende påstander er framsatt. Den bør du kanskje kikke gjennom før du skyter på en fersk bruker som forteller om sitt ståsted - et ståsted ikke ulikt mitt (http://skepsis.no/forum/index.php/topic,46.msg1776.html#msg1776). Temaet er diskutert flere steder på forumet allerede, så om det opptar deg mer enn det synes å oppta JFGI så bør du kanskje lese deg opp litt?

Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: JFGI01. oktober 2010, 12:44:01
Jeg også vil svare  ;)

Enda en som innbiller seg at ateisme/agnostisisme er å sammenligne med en form for tro  ???
Litt usikker, men jeg tror jeg vil karakterisere dette som hersketeknikk #2.

Sitat
"samme mekanismene i virksomhet uansett."

En utfordring til deg JFGI. Start en tråd der du forsvarer denne påstanden din.
.. og dette var et eksempel på en stråmann. Jeg har ikke påstått noe som helst, det jeg derimot har gjort er å gi uttrykk for (en del av) min livsanskuelse.

Angående ateisme som trosretning, så er vel grunnholdningen min at jo mer fundamentalistisk den blir praktisert, jo mer synes jeg den ligner en trosretning. Og, om du kommer blank i øynene fra kirka, fra 1.mai-talen eller en hvilken som helst annen festtale spiller ingen rolle for meg. Jeg kan ikke hjelpe for annet enn at jeg ser religionsutøvelsen i det.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Erik Arnesen01. oktober 2010, 13:07:58
Vennligst unngå slike diskusjoner i denne tråden!

Moderator
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: JFGI01. oktober 2010, 13:24:05
Det begynner bra, forstår jeg.  ;D
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Pernille Nylehn01. oktober 2010, 14:23:09
Det begynner bra, forstår jeg.  ;D
Velkommen skal du være, og takk for prompte svar om natriumkloritt i annen tråd. :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: JFGI01. oktober 2010, 15:28:37
Takk!
Jeg tenkte jeg skulle rydde opp litt etter meg, men nå er redieringsknappen forsvunnet - er det meg eller forumet?
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Øyvind R01. oktober 2010, 15:32:49
Takk!
Jeg tenkte jeg skulle rydde opp litt etter meg, men nå er redieringsknappen forsvunnet - er det meg eller forumet?

Det er forumet. Redigeringsmuligheten forsvinner etter en gitt periode (30 minutter?) for å unngå revisjonisme.

Red.: Ja, 30 minutter:

Sitat fra: [url]http://skepsis.no/forum/index.php/topic,8.0.html[/url]
4.9. Sletting/redigering av innlegg: Du kan redigere/slette et innlegg inntil 30 minutter etter at du har postet det. Etter det blir det stående permanent, og kan bare redigeres av moderatorene.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Terje Fredvik05. oktober 2010, 11:26:32
Terje Fredvik, astronom, nærmere bestemt solfysiker, ansatt ved Institutt for teoretisk astrofysikk, UiO. Som ung, naiv og aggressiv skeptiker skreiv jeg mye på no.prat.ufo og andre usenet-grupper en gang på slutten av forrige årtusen. Nå er jeg gammel, klok og rundere i kantene, men lar meg fortsatt provosere når ZetaTalk misbruker observasjoner fra SOHO. Jeg liker hvit vinter, brunt øl og svart metall. Og så syns jeg at Hello Kitty er søt.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Vitaxis05. oktober 2010, 13:07:17
Trond her og er sivilingeniør PuP, eller aller helst maschin, men jobber til daglig med skip.

Jeg er fan av Umberto Eco, kanskje spesielt Foucalts Pendel, og ble derfor hypnotisert av tråden om Petter Amundsen sine oppdagelser. Den brukte jeg alt for mye tid på å lese.. Utover det liker jeg merkelappen ateist. Jeg er veldig interessert i musikk, og synes selv jeg har relativt god peiling på musikere selv om jeg er helt ubrukelig som musiker selv. Jeg har brukt mye tid og penger på å reise, og har en spesiell forkjærlighet for Øst Europa og Italia.

Jeg valgte å registrere meg her fordi det gir informasjon om ting jeg ønsker mer kritikk av, som alternativ medisin. I tillegg virker det å være et usedvanlig sivilisert forum til internett å være.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Pernille Nylehn05. oktober 2010, 21:14:20
Terje Fredvik, astronom, nærmere bestemt solfysiker, ansatt ved Institutt for teoretisk astrofysikk, UiO. Som ung, naiv og aggressiv skeptiker skreiv jeg mye på no.prat.ufo og andre usenet-grupper en gang på slutten av forrige årtusen. Nå er jeg gammel, klok og rundere i kantene, men lar meg fortsatt provosere når ZetaTalk misbruker observasjoner fra SOHO. Jeg liker hvit vinter, brunt øl og svart metall. Og så syns jeg at Hello Kitty er søt.
Du glemte den viktigste tittelen: antiorddeler! ;)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Gnisten05. oktober 2010, 21:59:54
Du glemte den viktigste tittelen: antiorddeler! ;)

Jeg er også medlem sjef i AMO (http://folk.uio.no/tfredvik/amo/) — men riktigere ville vært: Anti-særskriver!

Orddeling er i bunn og grunn noe annet (nemlig hvordan ord skal deles i to når det ikke er plass til hele ordet på slutten av en linje, og man må flytte deler av det ned til begynnelsen av neste linje).

Red.: Rettet tittel i AMO; ref. svar #10.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Runar05. oktober 2010, 22:04:13
Apropos deling av ord: http://www.finn.no/finn/torget/gisbort/annonse?finnkode=17760718 (http://www.finn.no/finn/torget/gisbort/annonse?finnkode=17760718)
 :D
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Pernille Nylehn05. oktober 2010, 22:15:38
Apropos deling av ord: [url]http://www.finn.no/finn/torget/gisbort/annonse?finnkode=17760718[/url] ([url]http://www.finn.no/finn/torget/gisbort/annonse?finnkode=17760718[/url])
 :D

 :D :D :D
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Henning05. oktober 2010, 23:32:13
Henning Tveit. Fysikkutdannet pluss PPU fra NTNU før det ble NTNU. (842. sjef i AMO, noe som nesten gjør meg til veteran der.) Jobber som lærer på en privat videregående skole, dvs at noen betaler meg for å være en detaljopphengt kontrollfreak. Mer seriøst er jeg opptatt av å formidle vitenskapelig tenkemåte og kritisk tankegang innimellom det rene fagstoffet. Heldigvis er det også mer rom for det i de nye læreplanene kontra de gamle.

Vanligvis høflig og veloppdratt, men jeg har et godt utviklet kverulantgen som jeg slår på ved behov. Behovet oppstår fort i kontakt med det råtne segmentet av alternativpopulasjonen. Jeg foretrekker å lytte når jeg er omgitt av folk med mer peiling enn meg, ergo har jeg lite antall innlegg på dette forumet.

Jeg mente egentlig "ingenting" om noen ting frem til for noen år siden, da jeg fant ut at jeg skulle markere noen standpunkt. Meldte meg ut av statskirka, inn i Amnesty, Skepsis og et politisk parti, alt på en gang. Alle ut-/innmeldingene smaker fortsatt godt.

Forklarte Terje Fredvik hva et svart hull var på usenet en gang på 90-tallet. Han takket pent for (den trivielt enkle) forklaringen, og unnlot høflig å nevne hva han på det tidspunktet studerte  ::)

Nygift! Kona studerer nanoteknologi. (Dere vet, de onde forskerne som jobber med å inplantere NWO-chips i nakken vår.)
 
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: PO Johansen05. oktober 2010, 23:55:52
Trond her og er sivilingeniør PuP, eller aller helst maschin, men jobber til daglig med skip.

Jøss, en kjenning fra Klæbula  ;)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Vitaxis06. oktober 2010, 09:16:04
Sitat
Jøss, en kjenning fra Klæbula

Shit, forkledningen min var så lett gjennomskuelig. På tide å drikke seg full på en helt vanlig onsdag..?
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Terje Fredvik07. oktober 2010, 09:28:20
Du glemte den viktigste tittelen: antiorddeler! ;)

Det var nok underbevisstheten min som fortrengte det, jeg sliter med litt dårlig samvittighet over ikke å ha oppdatert AMO-sidene i hele år...
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Terje Fredvik07. oktober 2010, 09:32:30
Forklarte Terje Fredvik hva et svart hull var på usenet en gang på 90-tallet. Han takket pent for (den trivielt enkle) forklaringen, og unnlot høflig å nevne hva han på det tidspunktet studerte  ::)

Se det, jeg var høflig allerede da! (den eneste tråden jeg fant på google der vi har samtaler om sorte hull, var for øvrig en der jeg posta fra en nascom.nasa.gov-adresse, så du burde jo hatt en mistanke om hva jeg dreiv med!  ;) . Jeg fant forresten mange andre morsomme tråder, f.eks. en der det diskuteres kopisperre på CD-er. Tenk, CD! Noe så forrige årtusen!)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: merov06. desember 2010, 16:38:27
Sadomasochist og hyggelig kar. Er agnostisker og liker kristne og egentlig de fleste. Stemmer Venstre og kommer fra øvre middelklassen og er i midten av 20 årene. Liker å sitte på kaffe og pub og redde verden med å ikke gjøre noe som helst, men bare prate om det. Alle klisjeene på plass her i gården. Studerer i Bergen.

Har en seinfeld plakat, XKCD boka og liker whisky. ( Klisjeene hagler.)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Rams08. desember 2010, 16:30:44
Familiens og vennekretsens irritasjonsmoment i alle diskusjoner. Blir ofte kalt kverulant, men når jeg påpeker ordet querularis opprinnelige betydning; om en som forsvarer seg mot det han oppfatter som urettmessig kritikk, så har de fleste avsluttet diskusjonen for lengst. Og det hjelper ikke at jeg påpeker at jeg nettopp ble en kverulant i ordets rette forstand i det jeg påpekte feilen i karakteristikken av meg selv.
Forøvrig gir jeg meg like ofte som jeg "vinner" diskusjoner, det kreves kun gode argumenter. Målet er ikke å rett, eller å ha rett i debatten - men å finne ut hva som er rett.
(Hadde bare politikere flest hatt den holdningen...)

Er ellers blitt betydelig mer skeptisk til alle slags udokumenterte påstander etter at jeg begynte å lese nettsidene til Skepsis. De fantastiske funnene til Petter Amundsen i Shakespeares verker ledet meg hit, og den laaange tråden endret synet på hvor vanskelig det er å dokumentere fantastiske oppdagelser.

Født 1973. Sivilingeniør maskinteknikk fra NTH/NTNU. Rådgivende ingeniør innen VVS. Amatørmusiker og amatørfotograf. For tiden dis-info agent for NWO avdeling Oslo øst.

- Rams
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Rigmor Mortiis14. desember 2010, 20:38:58
Akkurat mellom 20 og 40 år
Aktiv innen strafferettspleien
Ateist
Anti-teist
Alt-etende
Aktivt lyttende
Aktiv i ulike konspirasjoner
Alternativmotstander
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Roger30. desember 2010, 01:15:54
Roger her.
Kristen. Kommer ikke fra en kristen familie. Hva gjør jeg så her i dette forumet? Fordi jeg lærer mye av mange kloke mennesker. Jeg har sansen for skepsisisme i den forstand at jeg med min verdensanskuelse ikke skal stille krav til din verdensanskuelse. Skulle gjerne presentert beviser for det jeg tror på, men kan ikke. Derfor vil jeg ikke trekke inn min tro i dette forumet, utover denne presentasjonen av meg selv. Unntaket er om noen spør. Mine anekdotiske fortellinger (subjektive opplevelser) fra min troshistorie holder for meg, men regner ikke med at de skal fungere som beviser overfor andre. Undrer meg over en del skeptikeres motstand mot enkeltmenneskers tro. Jeg mener at tro aldri er et problem i seg selv. Det blir først et problem når et menneske ikke respekterer andre, gjennom å presentere et syn/tro/overbevisning på en uetterettelig måte eller for egen vinning.
Hvis Gud finnes og har skapt det hele, så vil forskning alltid være å lære mer om Gud. Dersom det er motsetning mellom det jeg tror på og det som kommer fram av forskning, så er enten det jeg tror på feil eller så har vi ikke kommet langt nok i forskningen. Jeg tør ikke påstå hva som er hva, på vegne av andre enn meg selv.
Har jobbet i mange år med behandling av rusmisbrukere i spesialisthelsetjenesten og er nå i ferd med å skifte beite. Vet ikke helt hva jeg skal beite på.
Har et personlig prosjekt om å jobbe for mer systemisk forståelse av mennesker. Synes vi lever i en fantastisk verden med et lass av muligheter. Derfor tenker jeg at mitt viktigste bidrag som profesjonell hjelper, er å lete etter muligheter når livet ser ut til å være for begrenset.
Jeg har sansen for prinsippet om å prøve å motbevise, framfor å prøve å bevise. Jeg liker komme med påstander, fordi det da ofte kommer mye spennende tilbake. Det lærer jeg mye av.
Gift, tre barn, hund, bor på en landfast øy, lite rødt hus med utsikt til fjorden, båt som går i 40 knop, liker å prøve nye ting, spiller saxofon og litt piano, litt gitar, litt bassgitar, litt strupesang (i bilen på familietur, stakkars gjeng..), litt teater, skriver tekster og melodier, noe har havnet på plater, litt trylling og tulling, litt av hvert.. Optimist, -liker å motbevise at noe er umulig å få til. Sosial, blir inspirert av andres engasjement. Legger meg alltid for sent. Arbeidsdagen starter alltid to timer for tidlig. Jeg skriver ofte mye når jeg først er i gang... Nå må jeg legge meg (kjedelig), jobbintervju i morgen.


 
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: eirik30. desember 2010, 11:35:14
Kristen strupesanger??!! Ingen er perfekt, men det får da være grenser ;)  ;D 
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Roger30. desember 2010, 14:19:10
Bedre enn en strupa kristensanger...
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Kristoffer Robin07. februar 2011, 23:20:11
Adogmatiker, og da er det vanskelig å ikke være skeptisk til det meste av ubegrunnede påstander.

Miljøvernfanatiker, og dermed uendelig frustrert over miljøorganisasjonenes mangel på kunnskap og pragmatisme.

Pragmatiker, men ikke i så stor grad at det blir noen ideologi av det (det ville jo ikke vært særlig pragmatisk).

Glad i dyr, og turer i skog og mark :P
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Tomin07. februar 2011, 23:33:06
Oppdaget ikke denne tråden før nå =)

Tomin heter jeg og er lyd-ingeniør (i mangel av et bedre norsk ord).
Skeptiker, ivrig leser, og avhengig av rubiks og alle hans kuber.
For tiden bosatt i Cardiff, Wales.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Vegar Øyfoss08. februar 2011, 02:57:12
Ahh...hyggelig med flere lydteknikere her inne :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Pernille Nylehn08. februar 2011, 18:19:21
Glad i dyr, og turer i skog og mark :P
Spesielt glad i bjørner?
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Roger08. februar 2011, 21:44:26
Kommaplassering betyr mye..
Glad i dyr og turer i skog, og mark.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Pernille Nylehn08. februar 2011, 22:36:24
Kommaplassering betyr mye..
Glad i dyr og turer i skog, og mark.
Han er altså glad i mark?  ;D
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Evilduck11. februar 2011, 01:10:28
Seu, da har man omsider somlet seg til å både lese, og bidra til denne tråden.

Hei, jeg heter Tom, jeg ble født klokken 04:35 på en fredag i mars 1972. Min mor påstod at det er den eneste gangen i mitt liv jeg har stått opp tidlig.

Jeg ble utvist av søndagsskolen fordi jeg stilte for mange ubehagelige spørsmål. Jeg ble utvist av barnehagen fordi jeg hadde problemer med å respektere tantenes autoritet. Jeg ble utvist av barneskolen fordi jeg utøvde vold, med en xylofon-kølle, i musikktimen (keitete flørting, mislykket sådan). Jeg ble utvist av ungdomsskolen fordi jeg ramlet gjennom en glassdør. Jeg ble utvist av videregående fordi jeg utløste brannalarmen. Det dekker vel sånn ca min akademiske karriære. ;)

Jeg ble døpt før jeg kunne velge selv, jeg meldte meg ut av statskirken første gang når jeg var 12, ble da medlem av HEF, noe jeg fremdeles er. Jeg meldte meg forøvrig ut av statskirken 2 ganger til senere i livet, siden de til stadighet snek meg inn i listene sine igjen. Jeg stod borgerlig konfirmasjon, sikkert til stor skuffelse for enkelte familiemedlemmer, men uten at noen laget drama utav det. Har vært medlem i Skepsis i mange år, litt av og på siden jeg flyttet en del uten å melde adresseendring, og derfor ikke alltid mottok faktura for medlemsskap.

Jeg er ateist, pedant og kverulant. Jeg liker en god diskusjon, og noen ganger liker jeg en dårlig diskusjon også, kan være riktig så underholdende. I likhet med andre her på forumet, leder også min skepsis, pedanteri og kverulering, til enkelte heftige diskusjoner i familieselskap og andre sammenkomster.

Jeg er også somlekopp, og er fungerende leder av Procrastinators Club of Norway (http://somle.net). Er medlem av Norsk Land Rover Klubb, og er stolt eier av bilmodellen som ble kåret til norges tregeste av et bilblad (Land Rover Defender).

Interesser sånn ellers er bøker, spill (analoge og digitale, noen andre her som spiller World of Warcraft?), engelsk humor, film, Coca Cola og ymse fora på nettet.

Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Gnisten11. februar 2011, 01:30:52
Jeg er også somlekopp, og er fungerende leder av Procrastinators Club of Norway ([url]http://somle.net[/url]).

Der fant jeg lenke hit: http://www.facebook.com/group.php?gid=10881455172 (http://www.facebook.com/group.php?gid=10881455172)

Har søkt medlemsskap. Håper på svar før jul. Nærmere bestemt 21. desember, 2012.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Stephan Brun11. februar 2011, 14:00:05
Jeg skal søke. Har bare noe annet jeg skal gjøre først. Kanskje i morgen?
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Kristoffer Robin15. februar 2011, 21:15:20
Glad i dyr, og turer i skog og mark :P
Spesielt glad i bjørner?
Bare én ;)

Glad i mark også. De er dyr som alle vi andre :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Nightwatchman12. april 2011, 19:37:20
Heisann, 23 år gammel mann, studerer økonomi og trives med det =)

Kom over skepsis via en link fra en annen side. Likte artiklene her meget godt, og er skeptiker av natur.
meldte meg inn på forumet for å delta i diskusjoner og lære av mer begavede mennesker enn meg. ;)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: MAC-hiavelli13. april 2011, 01:07:33
Mann 43.
Grunnfag i matematikk og hovedfag i historie.
Jobber delvis med en doktorgrad det neppe blir noe av, og delvis med å utvikle meg selv. Har vel alltid vært skeptisk etter at jeg i konfirmasjonsalder ble bedt om å lese Bibelen.
Dette ble en skjellsettende opplevelse for meg og mine nærmeste. Så mye ondskap har jeg sjelden sett. Overvant to tanter og en mor til ateismen etter den opplevelsen. En tante som jeg ikke klarte å overbevise fylte lommene til en healer med over 200.000 kroner for å kurere henne for kreft. Det gikk ikke, og mitt hat mot svindlere økte ditto. Et par kjepphester er å gjeninføre kvakksalverloven og å brennmerke holocaustfornektere med et realt nazikors i pannen. Glad i å krangle, og ditto fornøyd når noen klarer å omvende meg.
Min inngangsport hit var herregud.com (via z). Selv om jeg har stått på mailinglisten ganske lenge.

 
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Runar13. april 2011, 13:38:34
@MAC-hiavelli
Skjer det ofte? At noen omvender deg mener jeg?  :D
Likte ideen om å bruke brennjern på holocaustfornekterne. thumbsup.gif
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: MAC-hiavelli17. april 2011, 01:17:48
joda, omvendelse skjer tidvis. Jeg troddde lenge at mennesker i middelalderen trodde verden var flat og at humlen ikke egentlig kan fly. Meget svak for moderne myter!
Slik jeg ser det, og via mitt engasjement i herregud.com, så tror jeg latterligjøring er en litt underkjent måte å spre det glade budskap.
 Derfor leser jeg tidvis nyhetsspeilet og Dagbladet. Har som psykiatersønn tenkt å melde meg litt inn i debatten rundt tvangsinnleggelse blant "paranoide". Føler det var litt mye synsing rundt det temaet.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: B. Tuftin20. april 2011, 14:50:14
Siden jeg har irritert meg litt i det siste over seriøse diskusjoner med halvanonyme debatanter har jeg skiftet forumnavn fra bjornart til B. Tuftin. Det finnes riktig nok en B. S. Tuftin, men bortsett fra det betegner B. Tuftin meg og kun meg i kongeriket Norge.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Runar21. april 2011, 00:33:12
Tenkte bare jeg skulle nevne grunnen for at jeg byttet brukernavn. NorwegianSkeptics som jeg kalte meg for kom pga av at jeg hadde planer om å starte en hyppig oppdatert videoblogg ala Atheist Media Blog (http://www.atheistmedia.com) med navnet (ja du gjettet riktig) NorwegianSkeptics. Da jeg opprettet kontoen her hadde jeg nylig startet opp en Youtube-kanal med samme navnet og i mangel av et personlig brukernavn gikk jeg for NorwegianSkeptics.
Noen har nok reagert på navnet vil jeg tro (uten at vi trenger å diskutere det) og jeg har selv innsett etterhvert at det kan virke litt "upassende". Nuff said...

Forøvrig innser jeg at det nok ikke vil bli noe av nettstedet jeg snakket om. Til det har jeg alt for  mange jern i ilden og da bruker jeg heller min tid som bidragsyter i et nettsted som allerede har god framdrift.

Ønsker alle en flott påskeferie forøvrig.
 
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Rune B.09. mai 2011, 14:54:37
Hei,
Rune heter jeg. 30 år. Opprinnelig fra Sandnes, men har bodd i Trondheim de siste 6 årene.
Sykepleier. Tar master i helsevitenskap på NTNU Dragvoll for tiden.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: EvenJ24. mai 2011, 11:03:56
Skremmende nok er navnet mitt identisk med nicket mitt her på forumet, hvem kunne gjettet det? 81-modell, født og oppvokst i Trondheim, med bachelor i informatikk fra HIST. Oppvokst med en mor som er healer, leser i tarotkort, horoskop, bedriver regresjonsterapi, er en "true believer" av homeopati og annen naturmedisin, bruker stjerner skåret ut i nysølv for å "skjerme mot jordstråling", ønskekvister med mer. Er vel egentlig en tilhenger av alt som du kan og ikke kan tenke deg av woo.

Selv har jeg alltid vært skeptisk til slike ting og som nysgjerrig og datainteressert så har jeg selvsagt søkt kunnskap på den store elektroniske motorveien. Det har selvsagt ført til at jeg har lært å bruke hodet, fremfor å støtte meg til anektdoter og løgnhistorier. Heldigvis har jeg aldri blitt bitt av basillen, selv med den oppveksten jeg har hatt, men snarere blitt sterkt rustet til å kjenne igjen svindel på lang avstand og også å lukte meg frem til logiske feilslutninger fremsatt av slike.

Har i flere år kjempet kampen på diskusjon.no mot religiøs overtro, konspirasjonsteorier og annet viss-vass. Hører fast på flere podcast som omhandler vitenskap, religion og woo. Følger fast med på SGU, The Atheist Experience, The Non Prophets og GEO.

Har i flere år drevet med kortmanipulasjon på hobbybasis, spiller fyllegitar, elsker alt av logiske puslerier, spiller brettspill 1-2 ganger i uka, er styremedlem i Det Gode Øls Klubb, medlem av NMWL avd. Trondheim, aktiv bridgespiller, spiller dart og har spilt biljard aktivt i flere år. Forøvrig så elsker jeg å lage mat og eksperimenterer mye på kjøkkenet.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: maritms24. mai 2011, 21:27:33
Velkommen alle nye forumgjengere!
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Kristin C.25. mai 2011, 13:34:11
Velkommen til den store konspirasjonen! Meld dere til skranken for å få utdelt kappe i riktig størrelse. ;D
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: jeppski31. mai 2011, 09:21:58
Hei, 18 år gammel mann, skal begynne på VG3 neste år. J
eg er født og oppvokst i Steinkjer. Til neste år skal jeg ta Fysikk 1, Kjemi 2 og R2. Jeg tenker på å studere enten kjemi eller farmasi videre. Jeg var vel ikke så særlig skeptisk før, men nå har jeg vært en skeptiker siden jeg var rundt 14 år gammel. Fant ut om skepsis via paranormal.no faktisk.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Kristin C.31. mai 2011, 15:55:24
Sukk. Du er heldig som begynte så tidlig med den rasjonelle innstillingen til livet. Da jeg var 18, gikk jeg ennå med planer om å bli heks.

Velkommen!
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Roy18. juni 2011, 00:01:26
Hei !

Brukernavnet er identisk med meg, alså er jeg mann og iflg denne statistikken, kan dere komme med en kvalifisert antagelse om min alder:  statistikk er artig (http://www.ssb.no/navn/)

Jeg har blitt mer og mer skeptisk til mer og mer, ettersom årene går. Ingen liker å bli lurt og løyet for, heller ikke jeg. Håper derfor alderen har bidratt til at jeg er mindre lettlurt og godtroende enn jeg var i yngre år. En vil jo tro det beste om mennesker, men etterhvert finner en ut at mange også tjener mye på å lure deg, alt fra det ville vestens sukkervann på flaske som kurerte alt fra brukket ben til tuberkulose og frem til våre dagers "alternative terapeuter" Jeg har spesielt sansen for Derren Brown, han er en utrolig dyktig illusjonist og en fantastisk alliert i vår alles kamp mot å bli rundlurt.  :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Futhark05. august 2011, 00:08:04
Hei!
Mann fra Bergen, snart i midten av tredveårene. Skeptisk til mye, åpent for litt - og svært interessert i å lære om mye og mangt! I min verden tenker flere hoder bedre enn ett (kommer selvfølgelig an på sammensetningen av hoder...), og av den oppfatning av at sammen kan vi gjøre hverandre bedre og lære mer! Jeg jobber for et av verdens største firma av (en bestemt type) underleverandører til shipping/offshore bransjen. Jobber til daglig med kontrakter, kommunikasjon, noe økonomi og "problem solving" på flere nivå. Er ikke medlem av facebook, men føler vel heller ikke at jeg egentlig går glipp av noe. Jeg velger rett og slett å ikke bruke tid på det. Men jeg er på linkedIn, så jeg er ikke helt ute av nettets sosiale arena, og registrering her på skepsis er et nytt steg for å delta :)

Edit: byttet til korrekt smiley
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Mr_Tall09. september 2011, 17:50:09
Hei!
Her kommer min(noe forsinkede) presentasjon.
Er en mann i 20 årene som generelt er lite glad i å skrive slike ting om meg selv, untatt i dag så jeg benytter sjansen. Jeg holder på med siste året på lektorutdanning i matematikk og fysikk ved NTNU som avsluttes med master i matermatikk. Er veldig glad i fagene mine spesielt og vitenskap generelt, er alltid noe jeg vil lære mer om. Dette gjør at jeg sjeldent klarer å gå gjennom en god bokbutikk uten å komme ut med et eller annet i hånda, noe som har gitt meg en tradisjon for å kjøpe suvenirbøker når jeg er på ferie. For eksempel Dawkins "The greatest show on earth" fra London.

Har fulgt forumet mer eller mindre aktivt siden det ble startet.

Favoritter:
Populærvitenskap: Bill Bryson, Richard Dawkins, Dag Hessen, Richard Feynman.
Fiksjon: Douglas Adams(spesielt knepet for å fly), J.K. Rowling, Christopher Paolini
Matematiker: Cantor(Forvent en lengre engasjert og interresant utledning om du spør om å telle uendelig store mengder)
Film: Proof, A beautiful mind, Dead poets society, Shawshank Redemption
Litterært virkemiddel: ordspill/dobbel betydning. (Brukernavnet mitt sier noe om meg på både norsk og engelsk).

Mr. Tall
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Per Erik09. september 2011, 18:19:23
Hei!
Jeg som skriver dette er Mann. 31 år gammel, ingen utdannelse utover et nesten fullført VK1, far til to  8) ;D
Har lang fartstid i et miljø med det som Mette-Marit kaller "utagerende festing". Og i det miljøet florerer konspirasjonsteoriene ...
Har også noen år på baken i, hold dere fast, en pinsemenighet. Det eneste jeg fikk ut av det var: Det finnes ingen gud.
Har alltid interessert meg for vitenskap. Jeg fant skepsis.no via nyhetsspeilet faktisk, jeg var en gryende konspirasjonsteoretiker fram til nyttår omtrent, da jeg begynte å sjekke litt nøyere det som sto i artiklene på NS og fant ut at det meste som sto der var science-fiction. 
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Alvin Brattli09. september 2011, 22:25:49
Har også noen år på baken i, hold dere fast, en pinsemenighet. Det eneste jeg fikk ut av det var: Det finnes ingen gud.

Interessant.  Hva var det som fikk deg til å konkludere med dette?  For min egen del gikk jeg løypa fra at jeg trodde at jeg trodde på gud og overnatulige ting, og til å avvise det hele og bli ateist.  Vendepunktet kom etter å ha studert noe fysikk og lest litt talk.origins (http://www.talkorigins.org/) pluss litt Dawkins og Gould.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Per Erik10. september 2011, 10:28:31
Har også noen år på baken i, hold dere fast, en pinsemenighet. Det eneste jeg fikk ut av det var: Det finnes ingen gud.

Interessant.  Hva var det som fikk deg til å konkludere med dette?  For min egen del gikk jeg løypa fra at jeg trodde at jeg trodde på gud og overnatulige ting, og til å avvise det hele og bli ateist.  Vendepunktet kom etter å ha studert noe fysikk og lest litt talk.origins ([url]http://www.talkorigins.org/[/url]) pluss litt Dawkins og Gould.

Jeg kan ikke sette finger`n på en konkret hendelse, og si at det var DET som gjorde at jeg kom til den konklusjonen. Det var vel mer det at jeg er "født" skeptisk. Og jeg fant etterhvert ut at jeg ikke var villig til å kaste all sunn fornuft og alt jeg har lest og lært på båten, fordi en korpulent, karismatisk mann (pastoren i menigheten) sier det. Grunnen til at jeg havna i menigheten der var jo pga et rusproblem og det at behandlingsplassen jeg valgte hadde nær tilknytning til den aktuelle menigheten, ikke fordi jeg var så søkende etter en dypere mening med livet.
Dessuten, så er evolusjonsteorien, big bang og alt rundt det mer logisk og spennende enn at en eller annen bestemte seg for å lage seg et vivarium (http://no.wikipedia.org/wiki/Vivarium).
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Karstein Pettersen17. september 2011, 23:52:40
Etter 111 innlegg er det vel å på sin plass å vie den 112 til en kort presentasjon av meg selv  8)
Jeg er 35 år, gift, 2 barn og bor et lite stykke nord for Oslo, men arbeider i hovedstaden i en av skandinavias største IT konsern. For endel år siden var jeg litt inne i woo land og syntes det var uhorvelig spennende osv, og jeg må også innrømme at jeg kjøpte Loose Change med agn, krok og søkke når det kom. Etterhvert så vokste skeptikeren i meg spesielt på grunn av et nært familiemedlem som lot woo land til fullstendig overhånd og vedkommende kastet bort en god arv og nesten et ekteskap vekk på kurs i reikihealing, lær å snakke med døde kurs osv osv, samt innkjøp av tarotkort, steiner og alt mulig krimskrams. Den dag i dag går hun på Lisa Williams show og kaller seg selv heks og faktisk tror at hun kan snakke med døde mennesker. Jeg fikk en total avsmak på dette og begynte å lese meg opp og gjorde meg en konklusjon at dette er tull og fanteri og at det er en industri som utnytter svake og godtroende sjeler og det ser ut som at det er mange av dem der ute, desverre. Jeg var fast leser av ITpro.no en stund og la merke til Frank Aunes artikler om hemmelige hvelv osv og lurte egentlig på hvorfor i all verden det ble publisert på en side som hadde hovedvekt på IT relaterte saker.
Nyhetsspeilet ble jeg kjent med når svineinfluensa vaksinene kom og de begynte å aksjonere, og det var via NyS at jeg fant skepsis.no og ble fast leser her. I tillegg til å være velsignet med å ha mitt arbeid som hobby eller omvendt for den saks skyld så har en en stor interesse for religionshistorie. Jeg er inne på NyS med jevne mellomrom kun for underholdningens skyld og det hender en sjelden gang jeg også kommenterer der mest for å komme med et sleivspark til en eller annen påstand. Sist var det vel Hanssens alien hologram hehe ::)
Jeg har ingen universitetsutdannelse, men har en og høyskoleutdanning innen IT hvor jeg også på et tidspunkt foreleste i samme type fag. Jeg tar hatten av for den kompetansen som ligger bak mange av artiklene på skepsis.no og som har gitt meg mang en aha opplevelser og mange timers god lesning og ikke minst læring  :D
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: greger07. oktober 2011, 22:30:18
Hei,

ikke så mange innlegg her inne enda, men jeg har lest meg gjennom noen uhorvelig lange tråder. Også i bloggen. Om ting som er veldig langt ute på viddene, og synes det er utrolig morsomt når man kan se korthusene til konspiranøttene faller sammen før de i det hele tatt får satt dem opp. Så jeg tenkte at jeg skulle våge meg ut på glattisen her inne på forumet. Selv om jeg synes det er veldig skummelt, og jeg på ingen måte føler meg like smarte som mange andre her inne har jeg da nå klart å komme med et par innlegg.

Uansett, har bikket 30, snart ferdig med utdanning som garanterer at jeg aldri får jobb, og flytter snart fra Trondheim igjen, etter fem år. Uvisst til hvor.

Som yngre trodde jeg på alt som noen hadde skrevet. Husker jeg og noen andre i klassen trålet biblioteket etter skumle/hemmelige bøker om satanisme og magi, og ønsket hardt å tro at dette skulle vi få til.

Husker jeg også leste om «konspirasjoner» som yngre, men tenkte aldri så mye over det. Men det var etter 9/11 at jeg begynte å skjønne hvor mye fjernt folk kunne teorisere rundt en hendelse som jeg hadde sett direkte på CNN. Og etter å ha sett Loose Change, samtidig som jeg leste på http://www.loosechangeguide.com/ (http://Loose Change guide) og oppdaget nyhetsspeilet skjønte jeg for alvor hvor mange skruller det finnes. Og begynte med det å tvile på alle historier folk kom med. Har blitt hatet på facebook for det, hver gang jeg peker på at de små koselige historiene alle skulle komme med ikke var sanne.

Går fortsatt og håper på at man skal finne ekte magi, og overnaturlige fenomener. Men det må jo selvfølgelig kunne bevises.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Per Erik15. januar 2012, 09:35:58
Gråtass har idag økt i frekvens og vibrasjon slik at han nå befinner seg i 5. dimensjon. Han har i den sammenheng valgt å kalle seg ved det navnet hans foreldre gav han ved hans inntog i 3. dimensjon for drøye 32 år siden. Gråtass => Per Erik  :P
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Alvin Brattli15. januar 2012, 11:32:25
Velkommen ut av anonymitetsskapet de lavere dimensjoner, Per Erik!  8)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Per Erik15. januar 2012, 11:41:16
Takketakk  :)
Men etternavnet mitt får dere aldri  :-XEdit: redigert etter forespørsel fra Per Erik.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Salvo23. januar 2012, 14:32:57
Hei. Jeg kaller meg Salvo og er en relativt fersk Holocaust-benekter-benekter.

Sannsynligvis innebærer det klare sadomasochistiske trekk, samt en grenseløs naivitet. Jeg er usikker på om jeg blir mest provosert av forsøke på å renvaske ondskap, eller om det er den sevvalgte ignoransen som fyrer meg opp. En gang skal jeg bli voksen og da skal jeg ikke lenger la meg affisere av dette. Jeg er i slutten av tredveårene, så det er enda lenge til.

Jeg har vurdert god gammeldags flagellering som et alternativ, men jeg er ganske sikker på at han som etter sigende leverer lærdommen etter endt flagellelasjon ikke eksisterer. Dessuten mangler jeg pisk, men har opp til flere tastaturer.

Av diverse årsaker, både profesjonelle og private, holder jeg navnet mitt for seg selv, i hvert fall foreløpig.
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Per Erik23. januar 2012, 15:52:43
Hei, og velkommen. Godt jobba på Folkets Info, dere (du, Henning og Jens L.) gjorde en god jobb med å holde hodet kaldt (mer eller mindre) og imøtegå våset fra Bjørn B. og en del andre tøysekopper i kommentarfeltet der.  :)
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Alvin Brattli23. januar 2012, 21:04:12
Velkommen, Salvo!

Fin innsats mot holocaustbenektervåset på Folkets Info!  Jeg håper du vil fortsette å gi disse folkene motstand!
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Beate09. desember 2013, 14:13:19
Hei, er tilbake og er stadig Beate Szanday, menig medlem av Skepsis.

Grunnen til at jeg presenterer meg på ny er at jeg har en splitter ny iPad, og strever fremdeles med den, så kommer nok til å knote litt med lenker og denslags oppsett i begynnelsen, jeg beklager dette.

Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Stephan Brun16. desember 2013, 06:40:28
Hei igjen!
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: LinnD19. desember 2013, 15:57:09
Jeg kom på at jeg aldri fikk presentert meg da jeg ble medlem av forumet for noen måneder siden.
Så vel, her er jeg.
Er en 26 år gammel kvinne. Fant forumet ved å søke på alternativ medisin etter jeg hadde lest om diverse merkelige urtemedisiner fra bortgjemte steder i Afrika som visstnok skulle kurere alt fra kreft til forkjølelse. Jeg ble så overrasket over at folk faktisk trodde på slike ting at jeg ville lese mer om det. Det tok dog en del år før jeg ble medlem av dette forumet og Skepsis som organisasjon.
En annen grunn til at jeg meldte meg inn var alle de forskrudde meningene og dårlige holdningene jeg møtte på under medisinstudiet.
Det er tydelig at leger ikke er bedre enn andre på dette punktet.
Dette er dessuten et av få steder som godtar lange innlegg og kompliserte diskusjoner.

Som en del andre her så er jeg ateist, men det var sikkert bare en konsekvens av å vokse opp i en familie med ateister. Ble ikke døpt en gang.
Jeg ble forsøkt hjernevasket gjennom kristendomsfaget på skolen, men jeg ble bare mer og mer irritert over denne morderiske guden jeg ble presentert for. En periode ba jeg til moder jord, sannsynligvis fordi jeg hadde sett på amerikanske filmer at barn som ber kan få det de ønsker seg (utrolig hvordan man tenker som barn). Jeg skjønte heldigvis etter hvert at det ikke ga noe mer mening enn å be til den kristne guden og stoppet.

Min skepsis til andre ting enn religion tok litt lengre tid å utvikle seg. Jeg trodde ikke ukritisk på alt overnaturlig, men jeg var hele tiden fokusert på å være åpen for hva som kan finnes der ute.
Og det hørtes jo så spennende ut med alle disse evnene folk hevdet å ha.
Men etter hvert lært jeg litt mer om hvordan verden fungerer og selv om jeg fortsatt ikke liker å bastant avvise alt så har jeg nå et veldig kritisk syn på alle mulige påståtte evner og overnaturlige vesener.
Men jeg merker at man som skeptiker må trå stille i korridorene. Det er ingen som liker å bli latterliggjort, og jeg er forsiktig med å snakke om slike emner rundt folk jeg ikke kjenner så godt.


 
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Erik02. november 2014, 19:48:40
Tittel: Sv: Hvem er vi? Presentasjonstråd!
Skrevet av: Gnisten02. november 2014, 20:37:17
Jeg vet ikke riktig hva Erik mener med sitt foregående innlegg, men for dem som kanskje ikke "skjønner bæret", så ser jeg at han har omskrevet Janteloven fra "Du …" til "Jeg …". Se forklaringer her:

https://snl.no/Janteloven (https://snl.no/Janteloven) samt http://no.wikipedia.org/wiki/Janteloven (http://no.wikipedia.org/wiki/Janteloven).

Janteloven er også gjengitt her, hvor man kan klikke seg videre til AntiJanteloven: http://www.janteloven.no (http://www.janteloven.no)