2

Nyeste innlegg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z I dag kl. 04:07:06 »

Carnival of Souls, 1962

Det var godt å se skikkelig skrekk etter å se tre Scream filmer på rad. De er gode nok filmer, men de har bare ikke den rette stemningen for meg. La meg sitere fra da jeg så denne filmen i maratonen fra 2013.

Sitat
Noen ungdommer kjører utenfor en bru og drukner. Ei jente overlever uten at hun eller noen andre vet hvordan. Hun føler et behov for å komme seg vekk fra bygda etter ulykken og tar opp jobb som kirkeorganist et annet sted. Hun forfølges en mystisk mann + creepy ting skjer. Filmen er marerittaktig og har mye fokus på stemning. Jeg ser for meg at folk som ikke har mye tålmodighet med gamle filmer vil finne denne treg, men når det kommer til psykologiske thrillere og overnaturlig mystikk, så er denne en klassiker.


Jeg føler jeg er rett på spor nå og tror jeg holder meg til eldre filmer resten av maratonen.
2
Utenfor og bakenfor / Sv: Faen: Deodoranter som ødelegger klær
« Nyeste innlegg av Stephan Brun I går kl. 11:55:41 »
For de av oss som liker å ha empirisk støtte for flekkfjerningsprosedyrer, anbefaler jeg «Removing Stains at Home» fra Cornell University, en fin og detaljert guide på hvordan man kan fjerne flekker av de aller fleste slag.

Sitat
These directions have been tested in a Cornell University laboratory. If followed, the chance of removing the stain is very good.

En pdf kan lastes ned her.

Tok og lette etter den pdf-filen da jeg har fått dette problemet på skjortene mine igjen etter at jeg jeg prøvde det jeg mener å huske var eddik-trikset for noen år siden. Pdfen var borte fra originalserveren, men kan forefinnes på Internettarkivets Waybackavdeling.
3
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z I går kl. 05:10:55 »

Scream 3, 2000

Også en god oppfølger. Jeg trenger egentlig ikke å si så mye om denne filmen. Jeg vil si tre av disse filmene på rad er mer en nok for meg. Jeg har ingen planer om å se den fjerde som kom ut i 2011. Det er ingen tvil om at Screamfilmene har sin egen 90-talls sjarm som gjør at de skiller seg veldig ut i fra de typiske slasherfilmene fra 80-tallet og proto-slasherfilmene fra 70-tallet samtidig som at de hyller disse filmene. Det jeg ikke liker med Scream er at på grunn av den store suksessen, så var 90-tallet og langt utover 2000-tallet full av elendige slashere, som ikke bare manglet sjel og sjarm, men også var blodfattige og tamme for å kunne senke aldersgrensen slik at flere dumme fjortiser kunne se dem. Scream 1, 2 og 3 er kule nok filmer, men de må klandres for softcore søppel som I Know What You Did Last Summer (kjent som Fryktens sommer her i Norge). Men utover det, så var det kult å se disse filmene igjen etter alle disse årene.
4
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 17. oktober 2017, 05:21:23 »

Scream 2, 1997

Siden jeg kjøpte settet med de tre første filmene, så var det likegodt at jeg så oppfølgeren. Jeg synes det var en god oppfølger. Den tok opp hva oppfølgeren til en slasher skal ha, og hadde noen brutale og blodig drap. Likte du den første, så liker du denne.
5
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 16. oktober 2017, 04:55:46 »

Scream, 1996

Jeg har ikke så mye å legge til denne filmen som ikke er allerede sagt av andre i tidligere maraton. Scream er en selvbevist slasher som tar opp slasher klisjéer. Nesten litt parodi samtidig som at the er en seriøs skrekkfilm. Det eneste jeg har å legge til er at dette er første gang jeg ser Scream på mange år. Er ca. 85% sikker på at jeg så den på TV enten på slutten av 90-tallet eller helt på starten av 2000-tallet, men det er mulig jeg også så den på VHS. Uansett, så husker jeg ikke mye fra den gang, men må si at dette var ikke så ille å se nå etter alle disse årene. Jeg tror litt av grunnen til at denne filmen er så populær er fordi den introduserte slashere til en ny generasjon fremfor at det er en genial film, men det er nok av gode drap og nok handling til at den er verdt å se.
6
Fritt forum / Sv: Tilbakemelding
« Nyeste innlegg av Tantemøkken 16. oktober 2017, 02:00:16 »
Det er ikke så veldig ulogisk at forumet dabber litt av, Facebook tok jo helt av på et tidspunkt, og tok fra de fleste forumer, og spesielt demografien som vanker her. (meg selv inklusive, men det er mest fordi jeg med tid har fått kjæreste som jeg tilbringer helgene fast med, og da føler jeg meg begrenset i forhold til at jeg ikke sjekker innom her i helgene)
7
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av Tantemøkken 16. oktober 2017, 01:50:56 »
Hellbound: Hellraiser II, 1988

Jeg så en første helt tilbake i de andre maratonen i 2011 da forumet ar aktivt, og spurte om noen hadde sett oppfølgerne og om de var vært å se. Jeg fikk svar ...
Jeg har sett alle Hellraiserfilmene, I og II er best, dernest IV, resten er enten dårlig eller ganske forglemmelig.
8
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 15. oktober 2017, 05:14:07 »


Green Room, 2015

Dette var absolutt en film jeg så frem til å endelig se. En punk rockband ender opp med å spille på en isolert klubb ute i skauen drevet av nynazister. Bandet er skikkelig old school og unngår sosiale medier som pesten, så ingen vet at de er der. De spiller settet og gjør seg klar til å stikke, før noen kommer på at de glemte telefonen i green rommet. Noen har blitt knivstukket der og nynazistene ønsker ikke at bandet forlater etter at de har sett det. Ting blir betydelig mer voldelig etter som nynazistene er villig til å drepe for å dekke over saken. Dette er en fantastisk mørk thriller full av spenning og alt det der. Det er absolutt en film jeg anbefaler. Patrick Stewart spiller lederen og han gjør en fantastisk jobb. Mye av grunnen til at jeg var så spent for å se denne filmen er fordi hvor positivt de snaket om den på Half in the Bag. Det, og punk rock.

Half in the Bag Episode 108: Green Room
9
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 14. oktober 2017, 18:20:30 »
En kortfilm
10
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 14. oktober 2017, 05:54:13 »The Neon Demon, 2016

Dette er en film som kanskje er tilsynelatende mer skrekkrelatert enn en typisk skrekkfilm, men det er ikke mangel skrekkelementer. Den har nok av scener som er ren skrekk, og slutten er så mørk og grotesk som man får det. Ei jente kommer til L.A. for å bli modell og vi får se hvilken råtten verden moteindustrien er. Jeg skal ikke snakke om selveste skrekken i filmen siden det vil avsløre for mye. I stedet vil jeg si at både det visuelle og måten musikk såpass stor del av filmen er fantastisk. Det er så mye jeg kunne ha sagt om The Neon Demon, men dette er bare en film dere bare må stole på meg når jeg sier den er bra. Det er først og fremst en film for filmnerder og det er ikke den rette filmen å se på hvis du er ute etter stereotypisk skrekk, men er du ute etter en visuelt fantastisk film med synthwave score og en bekmørk historie å fortelle, så er dette den perfekte filmen for deg.
Sider: [1] 2 3 ... 10