Skepsisforumet

Diverse => Massemedier og sosiale medier. => Emne startet av: MAC-hiavelli på 12. november 2012, 11:55:04

Tittel: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: MAC-hiavelli12. november 2012, 11:55:04
Homeopat og solsengselger Rolf Erik Hanssen, kanskje best kjent for sin nensomme og subtile språkføring (http://skepsis.no/blog/?p=4110), har funnet nye jaktmarker. Hans første artikkel på Nyhetsspeilet vitner om at forfatteren fortsatt sliter litt med sin sexfiksering.

Det er ikke uventet Human-etisk forbund og foreningen Skepsis som er sentrum for Hanssens oppmerksomhet. Navngitte personer får betegnelser som; pedoblogger (Gunnar R Tjomlid), patetisk tulling (Torgrim Eggen), avviker (Tor J. Næss), selverklært akademiker (Asbjørn Dyrendal) osv. osv. skjønt dette er nærmest bare for lunken oppvarming å regne.

Hvis noen skulle være ukjent med Hanssens prosa, kan følgende avsnitt være en smakebit fra noe av det mer saftige.
Sitat fra: [url]http://www.nyhetsspeilet.no/2012/11/human-etisk-forbunds-og-foreningen-skepsis-interesse-for-okkulte-sexovergrep-mot-barn[/url]
Ellers har Human-etisk Forbund fått med seg et par desperate pedodyrkere som ikke helt er innlemmet i det gode selskap hos OTO, men har til nød fått tillatelse til å sitte på trappen utenfor å dra i loffen etter at Gunnar R Tjomlid har levert ut noen bilder av sin egen datter.

<Anonymisert> er en uføretrgdet pedodyrker som får dagpenger av Human-Etisk Forbund for å sitte på nettet og kopiere hva kritikere til Human-etisk Forbund og kritikere til Gunnar R Tjomlid skriver for å samle sammen dette og overlevere til Didrik Søderlind, slik at han kan komme løpede med krokodilletårer til en NRK-journalist som synes synd på stakkars Dildohead [url]http://www.nrk.no/kultur-og-underholdning/1.8357043[/url] ([url]http://www.nrk.no/kultur-og-underholdning/1.8357043[/url])

Ut fra utseende så er det lite tvil at <Anonymisert> passer inn som støttemedlem i OTO, men at den intelektuelle substansen fra mannen som lukter toning og permanentveske er mye verdt tviler jeg på og egner seg best som nyttig idiot for Foreningen Skepsis og OTO. Vi er bare glad for at gamlegrisen endelig har klart å skaffe seg et pillevrak med en mental alder på 11 år og kjærligheten dyrkes ivrig. Jeg håper så klart det ikke blir noen avleggere av dette forholdet, for da kommer selvfølgelig en bekymringsmelding til barnevernet..noe jeg allerede mener burde vært sendt inn.
Ellers er vi selvfølgelig pedofile og satanister hele gjengen.
Nesten trist at mannen, og organet han velger å ytre seg i, mangler enhver injurierende kraft. Hele artikkelen er langt over injurielovgivningens grenser.

Skjermdump anbefales som julekort for alle de omtalte.

Mod.anm.: Har etter anmodning (fra vedkommende det gjelder) fjernet to tilfeller av en identifisering i sitatet fra Nyhetsspeilet. Har også rettet sitatlenken.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: soulless12. november 2012, 14:34:36
Egentlig bare positivt - hvoren Roffe uttaler sine meninger om alt fra aliens til meningsmotstanderenes onani-vaner klarer han alltid å distansere seg så langt fra hva som er akseptabelt (juridisk så vel som mentalt) at motparten allti ender opp med mer sympati.

Altså gjør Roffe Skepsis en tjeneste, simpelthen med å være så sprø at stekte kjeks virker fuktige.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Rune B.12. november 2012, 16:16:59
Det var vel bare et tidsspørsmål før han ble tatt inn i varmen, da. Folka inne på Speilet har jo vært svært så begeistra for vaksineboka hans. Det må dog sies at denne "artikkelen" er mange hakk dårligere skrevet enn det han presterte i boka si.

Uansett er beskyldningene han kommer med såpass alvorlige at det fort kan være straffbart. Men det kommer vel helt an på hvordan man definerer Nyhetsspeilet. Blogging er jo ingen offentlig ytring (http://www.hegnar.no/juss/article701308.ece) i strafferettslig forstand, har Høyesterett nylig bestemt. Og Nyhetsspeilets redaksjon har jo gjort seg selv til en blogg ved å klippe inn den disclaimeren de har øverst i hver artikkel ...
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Tho12. november 2012, 19:44:54
Det er en sak om, og intervju med, Rolf Erik Hanssen på førstesiden på nrk.no nå:

Sitat fra: [url]http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.8393587[/url]
Nazihorer, avskum, sugger og frityrinfiserte fettberg. Rolf Erik Hanssen er åpen på at han bruker stygt språk for å provosere andre. Hva er det som driver oss til å mobbe på nett?
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Arman12. november 2012, 20:02:11
Uansett er beskyldningene han kommer med såpass alvorlige at det fort kan være straffbart. Men det kommer vel helt an på hvordan man definerer Nyhetsspeilet. Blogging er jo ingen offentlig ytring ([url]http://www.hegnar.no/juss/article701308.ece[/url]) i strafferettslig forstand, har Høyesterett nylig bestemt. Og Nyhetsspeilets redaksjon har jo gjort seg selv til en blogg ved å klippe inn den disclaimeren de har øverst i hver artikkel ...
I forhold til lenka di er årsaken til at blogging strafferettslig sett ikke er en offentlig ytring ganske bisarr:
Sitat fra: [url]http://www.hegnar.no/juss/article701308.ece[/url]
Problemet er en foreldet straffebestemmelse. Etter den bestemmelsen, tolket så strengt man her gjør, kan antageligvis heller ikke som sies på radio og TV anses for offentlig.

Det ble vedtatt ny straffelov i 2005. I dennes § 10 er offentlig handling definert på en annen måte. Her heter det i annet ledd, annet punktum:

«Består handlingen i fremsettelse av et budskap, er den også offentlig når budskapet er fremsatt på en måte som gjør det egnet til å nå et større antall personer.»

Det er ingen tvil om at et blogginnlegg etter denne vil anses for offentlig. Men syv år etter at denne ble vedtatt er loven fortsatt ikke satt i kraft, visstnok fordi politiets datasystemer ikke er i stand til å håndtere den nye loven.
(min utheving) Kanskje det blir skikk på dette med PSTs nye supermaskin (http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Storebror-har-fatt-nye-oyne-pa-nettet-7042332.html)?

Og okkesom: Selv om NyS neppe har det antall daglige lesere de selv mener de har, så kan vi kanskje anta at de kommer opp i et lesertall på ca. 500-1000 per uke - det skal ikke så mye til, og da er de allerede fullt på høyden med Bremanger Budstikke, Finnmarksposten og Østerdølen - som er norske lokalaviser med opplagstall ca. 1000/uke (http://medienorge.uib.no/?cat=statistikk&page=avis&queryID=190 (http://medienorge.uib.no/?cat=statistikk&page=avis&queryID=190)). Jeg skulle like og se Høyesterett påstå at ting som skrives i disse avisene ikke er å regne som offentlige ytringer.

Med publisering på Nyhetsspeilet på denne måten har Hanssens ytringer i bloggosfæren kommet opp på samme nivå som profileringen han fikk da han var talsperson for Vaksineaksjon.no. Det han sier på NRK.no om at han kan skrive hva han vil er for så vidt gyldig nok det, men når det publiseres på nettsider som andre har redaksjonelt ansvar for har de ansvaret for ytringen hans.

Nyhetsspeilets 'disclaimer' er forøvrig - slik jeg oppfatter den - ikke gyldig som ansvarsfraskrivelse. Per dags dato er det vel Frank Aune, Rolf Kenneth Myhre og Mike Cechanowicz som er medredaktører av NyS. Siden de insisterer på at de har likt ansvar må man kunne mene at de alle har samme personlige redaktøransvar iht. Lov om redaksjonell fridom i media (http://www.lovdata.no/all/tl-20080613-041-0.html#3), som pålegger publikasjoner som NyS å ha en redaktør. Iht. loven vil denne redaktøren ha alt juridisk ansvar, bla. ifht. ulovlige ytringer. Hvis NyS hadde erklært at de forholdt seg til Redaktørplakaten (http://presse.no/Etisk-regelverk/Redaktoerplakaten) og/eller Vær Varsom Plakaten (http://presse.no/Etisk-regelverk/Vaer-Varsom-plakaten) hadde de hatt litt større spillerom, men uten disse er de fullt og helt personlig ansvarlig for innholdet på egne nettsider. Det er et ansvar de ikke kan fraskrive seg v.hj.a. disclaimeren - slik jeg ser det.

For ordens skyld - dette er teksten i disclaimeren som bla. Hanssens artikkel er utstyrt med:
Sitat fra: [url]http://www.nyhetsspeilet.no/2012/11/human-etisk-forbunds-og-foreningen-skepsis-interesse-for-okkulte-sexovergrep-mot-barn/[/url]
NB: Denne artikkelen er kun synspunktene til forfatter. Den representerer ikke nødvendigvis Nyhetsspeilets profil, redaksjonens meninger eller andre forfattere på Nyhetsspeilet. Kun forfatter er ansvarlig for denne artikkelen og bare sine egne artikler.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Rune B.13. november 2012, 00:32:08
Jeg skulle gjerne likt det om Rolf Erik Hanssens tirader hadde blitt anmeldt og prøvet for retten. Han har drevet med målrettet mobbing mot enkeltpersoner og grupper i maaaange år nå. I NRK-innslaget sier han jo selv at han ikke er redd for det, og han tror heller ikke at det ville kommet noe ut av en slik anmeldelse. Han mener tydeligvis at han er i sin fulle rett til å opptre slik han gjør. Det er litt uklart hvorfor, men jeg tolker det slik at han har denne retten fordi andre er verre ...

Uansett lurer jeg på om Nyhetsspeilets trykking av denne saken vitner om desperasjon hos redaksjonen. Det har kommet merkbart færre artikler fra Speilet i løpet av de siste året. Og de faste kommentatorene foretrekker helst å kommentere under artiklene om HAARP og dommedagsscenarier. Rolf Kenneth Myhre kom da også med et hjertesukk (http://www.nyhetsspeilet.no/2012/11/den-nordiske-modellen-vellykket-demokratisk-blandingsokonomi/#comment-91676) vedr. dette.
Nyhetsspeilet mistet vel litt av sin provokative "kraft" da Armin Bahrami ble tuppet ut. Redaksjonen ser ut til å forsøke å bøte på dette ved å invitere Rolf Erik Hanssen som gjesteskribent. Så spørs det om det var et sjakktrekk, da ...
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Stephan Brun13. november 2012, 00:37:04
Mistenker at det er fordi han tror at ytringsfriheten trumfer alt, så han bare kan plage folk som han ønsker. Møtt noen sånne. Avskyelige folk.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: MAC-hiavelli13. november 2012, 04:02:12
Det skulle vært svært interessant å sett saken prøvd rettslig. Injuriereglene har en vanskelig tilgjengelig og uhensiktsmessig utforming i tillegg til å være, etter manges oppfatning, unødig komplisert, også prosessuelt.
Sitat fra: [url]http://www.regjeringen.no/nb/dep/jd/dok/nouer/1995/nou-1995-10/13.html?id=140244[/url]
Slik loven nå er, kan en som er injuriert velge mellom en rekke alternativer. Han kan anmelde forholdet til politiet og håpe at påtalemyndigheten vil føre sak for ham. Han kan kreve mortifikasjon, straff, erstatning for økonomisk skade, erstatning for ikke-økonomisk skade, dommen inntatt i bladet eller penger til kunngjøring av dommen – alle alternativer sammen, hver for seg eller i ulike kombinasjoner.

Kreves straff eller mortifikasjon skal saken gå etter de straffeprosessuelle regler selv om det også kreves erstatning og oppreisning. Hvor det ikke kreves straff eller mortifikasjon, føres saken etter tvistemålslovens bestemmelser.

Hvorvidt Hanssens uttalelser har foregått i det offentlige rom vil være avgjørende for hvilke kombinasjon av de tre som kan komme til anvendelse. Loven definerer bruk i strafferettslig forstand som følger:
Sitat fra: [url]http://www.lovdata.no/cgi-wift/wiftldles?doc=/app/gratis/www/docroot/all/tl-19020522-010-002.html&emne=%28%28%20LOV-1902-05-22-10%20I%20%28TITT,DATE%29%29%20%2b%20%28%207%20I%20PARA%20%29%29&&[/url]
§ 7.
1.   Ved offentligt Sted forstaaes i denne Lov ethvert for almindelig Færdsel bestemt eller almindelig befærdet Sted.
2.   En Handling ansees forøvet offentlig, naar den er forøvet ved Udgivelse af trykt Skrift eller i Overvær af et større Antal Personer eller under saadanne Omstændigheder, at den let kunde iagttages fra et offentligt Sted og er iagttaget af nogen der eller i Nærheden værende.
Det er her annet ledd som er av betydning. I Berge dommen av 02/08-2012 (Bloggeren som fantaserte om å drepe en politimann på Torgallmenningen) tolker høyesterett dette svært stramt:
Sitat fra: [url]http://www.lovdata.no/hr/hr-2012-01554-u.html[/url]
Begrepet « offentlig » er uttømmende definert i straffeloven § 7 nr. 2. Det eneste aktuelle alternativet er her – som lagmannsretten legger til grunn - utgivelse ved « trykt Skrift ». Begrepet « trykt Skrift » er definert i § 10 og omfatter skrift som mangfoldiggjøres ved trykking « eller paa anden kemisk eller mekanisk Maade ». Lovgiver har nok ment å fange opp de metoder for mangfoldiggjøring som var kjent ved straffelovens vedtakelse. Etter flertallets syn faller imidlertid den elektroniske formidling som vi her har å gjøre med, klart utenfor ordlyden. At lovgiver ville ha ønsket å ramme også elektronisk formidling, kan da ikke være avgjørende.
(min uthevning)
Det kan derfor tilsynelatende virke svært vanskelig å få dømt Hanssen eller Nyhetsspeilet etter offentlig påtale etter straffeloven, men injurieloven krever ikke at ytringen skal være fremsatt av trykt presse eller kringkasting for å kunne tas ibruk. Derimot gjør den disse til skjerpende momenter.
Sitat
§ 247. Den som i ord eller handling optrer på en måte som er egnet til å skade en annens gode navn og rykte eller til å utsette ham for hat, ringeakt eller tap av den for hans stilling eller næring fornødne tillit, eller som medvirker dertil, straffes med bøter eller med fengsel inntil 1 år. Er ærekrenkelsen forøvet i trykt skrift eller i kringkastingssending eller ellers under særdeles skjerpende omstendigheter, kan fengsel inntil 2 år anvendes.
(min utheving)

Uansett gir injurielovgivningens ambiguitet flere veier til målet.

Siden et mortifikasjonskrav (i tillegg til eventuelle erstatnings og oppreisningskrav) virker nærliggende, vil allikevel  saken gå etter de straffeprosessuelle regler.
Det vil med andre ord være vanskelig å oppnå en straffedom, men mortifikasjon og erstatning er absolutt mulig. Det vil også spare fornærmede for et sivilt søksmål da det faller inn under offentlig påtale.

Når det kommer til hvem som eventuelt har en god sak her, viser all erfaring at rettsvernet blir svakere dess mer offentlig en person er. De herrer Dyrendal, Eggen, Søderlind og Tjomlid hører kanskje ikke til blandt A-kjendissene her til lands, men de har profilert seg i visse debatter og kan dermed sies å ha oppsøkt det offentlige lys. Herrene Nenseth og Næss hadde jeg ikke hørt om før Hanssens artikkel, og særlig Nenseth virker å få hard medfart her.
Jeg må her ta forbehold om at jeg har forstått forløpet riktig her, da det åpenbart har vært diskusjoner på Facebook som jeg ikke har fått med meg.
Mitt inntrykk er at det har foregått en diskusjon på en side som Hanssen opprettet for å gå til rette med hva han mente var mobbing (ironifaktoren er gjennom taket!) fra aksjonen "Ingen Liker Å Bli Lurt". Næss og Nenseth har så vist den uhyrlige frekkhet å si seg uenig med Hanssen uten at jeg vet hvordan ordene falt.
At Hanssen så publiserer sine injurier fra en annen plattform (Nyhetsspeilet) må ansees som skjerpende da det blant annet fratar de fornærmede tilsvarsretten.
Særlig de dypt smakløse påstandene om Nenseths kone/kjæreste, som jeg antar er helt sakesløs her, gjør dette til noe av det verste av injurier jeg har sett.

For Nyhetsspeilet virker det derimot som om de har fått cart blanche gjennom høyesterettsdommen. Det er også mulig at disclaimeren gjør at de kan gjemme seg under § 254.
Sitat fra: [url]http://www.lovdata.no/cgi-wift/wiftldles?doc=/usr/www/lovdata/all/tl-19020522-010-027.html&titt=straffeloven&[/url]
§ 254. Ansvaret for ærekrenkelse forøvd i blad eller tidsskrift som er trykt i riket, omfatter ikke den som bare har deltatt ved teknisk framstilling eller distribusjon av skriftet. Tilsvarende gjelder for kringkastingssending.

Et ikke søkt poeng her er faktisk forøvers injurierende kraft.
Hvilken skade har egentlig skjedd her?
Er fornærmedes offentlige omdømme skadelidende av dette?
Her er paradoksalt nok Hanssens og Nyhetsspeilets notoriske uetterrettelighet deres beste forsvar. I Bergen ble den omstridte nærradiomannen Ivar Garberg (http://nn.wikipedia.org/wiki/Ivar_Garberg) tiltalt for ærekrenkelser i en sak jeg ikke klarer å finne for ca. 20 år siden. Her fant retten at Garberg var så outrert i sine uttalelser at det ikke var noen som tok ham på alvor, og avviste dermed saken. Jeg ser ikke vekk fra at Hanssen og Nyhetsspeilet er i samme båt.
Det kan uansett ha en invirkning på hvilken paragraf som kan komme til anvendelse.
Sitat fra: [url]http://www.lovdata.no/cgi-wift/wiftldles?doc=/usr/www/lovdata/all/tl-19020522-010-027.html&titt=straffeloven&[/url]
§ 246. Den som rettsstridig ved ord eller handling krenker en annens æresfølelse eller som medvirker dertil, straffes med bøter eller med fengsel inntil 6 måneder.


§ 247. Den som i ord eller handling optrer på en måte som er egnet til å skade en annens gode navn og rykte eller til å utsette ham for hat, ringeakt eller tap av den for hans stilling eller næring fornødne tillit, eller som medvirker dertil, straffes med bøter eller med fengsel inntil 1 år. Er ærekrenkelsen forøvet i trykt skrift eller i kringkastingssending eller ellers under særdeles skjerpende omstendigheter, kan fengsel inntil 2 år anvendes.
 
§ 246. vil, såvidt jeg kan forstå, uansett være gjeldende. Det koker da ned til det litt difuse begrepet "æresfølelse".

Beklageligvis vil vel en dom gi dem en lenge etterlengtet martyrkrone i egne øyne. De er neppe istand til å se at det kom som følge av infantilt barnehagepreik.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Rune B.13. november 2012, 04:33:43
Nå har jo Hanssen skrevet ondsinnet sladder om de nevnte personene i årevis, i tillegg til et par andre som han nærmest har forfulgt. Det er ikke noe nytt det som kommer fram i innlegget på Nyhetsspeilet, men det dreier seg om det jeg vil kalle systematisk mobbing. Om regjeringens nye kampanje mot mobbing skal ha noen verdi, er det vel nettopp ytringer som Hanssens det bør slås ned på. På den andre siden er vel denne kampanjen spesielt rettet mot skolebarn og ikke voksne. Ironisk nok er slagordet for årets kampanje (http://www.regjeringen.no/nb/dep/kd/aktuelt/nyheter/2012/vil-ha-en-inkluderende-skole.html?id=698300) "Voksne skaper vennskap”.

Hanssen har vel muligens mistet sin injurierende kraft. Likevel vil jeg tro at han både sjokkerer og sårer med sine uttalelser. Det ville, for meg, være utrolig om han skulle få blankofullmakt til å fortsette, bare fordi "folk må skjønne at han ikke kan tas på alvor". Jeg tenker at det på prøve saken rettslig om ikke annet kunne medført et oppdatert lovverk. Jeg har inntrykk av at lovmakerne ikke helt har tatt inn over seg den digitale virkeligheten.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Behemoth14. november 2012, 19:56:07
Hanssen har vel muligens mistet sin injurierende kraft. Likevel vil jeg tro at han både sjokkerer og sårer med sine uttalelser. Det ville, for meg, være utrolig om han skulle få blankofullmakt til å fortsette, bare fordi "folk må skjønne at han ikke kan tas på alvor". Jeg tenker at det på prøve saken rettslig om ikke annet kunne medført et oppdatert lovverk. Jeg har inntrykk av at lovmakerne ikke helt har tatt inn over seg den digitale virkeligheten.

Enig. Det Hanssen bedriver er grov trakassering og offentlig uthenging av enkeltpersoner basert på løgnaktige karakteristikker. Man må kunne delta i offentlig debatt eller opptre under fullt uten å risikere å bli pedofiliuthengt og gjenstand for grunnløse og grove personangrep. Injurierende kraft eller ei, overdreven provokasjon eller ikke - Hanssen går langt over grensen.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Rune B.15. november 2012, 00:08:55
Jeg tror dessverre ikke han kommer til å stoppe med dette før han får en eventuell anmeldelse, rettsak og  en dom mot seg. Inntil noen tar mot til seg og anmelder typen kommer han til å tro at adferden hans er helt grei. Lytt bare på "debatten" på P4, og hør hvor selvtilfreds han høres ut. Når han kaller sin motdebattant for et fettberg er det som om han sprekker av fryd: http://tjomlid.com/2012/11/14/nettmobbere-med-skitne-triks/ (http://tjomlid.com/2012/11/14/nettmobbere-med-skitne-triks/)

Jeg synes imidlertid veldig synd på barna hans som må leve med at faren deres blir kalt "en av Norges mest beryktede nettmobbere" på direktesendt radio. Det kan ikke være noe særlig kult å komme på skolen etter noe slikt.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: MortenO15. november 2012, 09:54:16
En ting er når han opptrer på radio/TV, da kan han argumentere for at han overdriver språkbruken. På P4-intervjuet hører vi han flire litt avvæpnende når han titulere sin meningsmotstander med fettpeis eller hva det var. Da er det ikke så ille å bli skjelt ut. MEN, det krever et retorisk geni hvis man skal klare å skrive innlegg med en ironi som skal klare å balansere opp Hansens språkbruk, en retorisk evne han på ingen måte bestiter. Så selv om han forsøker seg på å argumentere for at det bare er mer eller mindre en måte å prate på, så oppleves det på ingen måte slik når man leser det han skriver. Har selv blitt utsatt for han på Dinbaby.no. Heldigvis bruker jeg ikke fullt navn i alternativ-debatter ...

Offerkortet han spiller vil også være umulig å dokumentere. Han har opptrådt med så mange profiler, i så mange forskjellige fora at alle spor er vasket ut. Mye av det han har liret av seg er også slettet, så da står kun kritikken igjen på sidene til hans motstandere. Heldigvis har mange tatt screens av herligheten.

En ting han sier er imidlertid riktig, hvis han skulle argumentert 'normalt' ville han druknet i et hav av andre lignende innlegg. Det stemmer, det er fordi han ikke har et eneste argument som ingen andre har fremmet før han. Han har ingenting, kun hets og drittprat. Lurer nå litt på hva slags kone han har som kan 'elske og ære' en slik fyr. Aner ikke hvordan han på noen måte kan stoppes, det finnes vel ingen sanksjonsmuligheter på dagens åpne internett. Det er fritt frem å opprette 100 nye profiler, blogger osv. Han kan ende opp med en bot eller tre for injurie, men jeg tror ikke det stopper fyren.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Arman15. november 2012, 11:17:09
Det er to måter å ta denne saken for retten på - anmeldelse for overtredelse av en lov er den ene, sivilt søksmål (http://www.paragrafen.no/?id=11) er den andre. Det mest aktuelle i forhold til søksmål vil være - tror jeg - å søke erstatning for tapt arbeidsfortjeneste og/eller oppreisning for ærekrenkende påstander.

Hvis man gjør dette, så gambler man litt - det kan både ende med store advokatutgifter, og det kan ende med tap hvor man må dekke både egne kostnader og kostnadene til den man saksøker.

Jeg er ikke overvettes begeistret for at denne typen saker skal belemre rettsvesenet, men noen ganger er det det eneste riktige. Tross alt er domstolene også der for å avgjøre slike ting som dette. Noen anbefaling om det ene eller det andre vil jeg ikke gi.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: kingvald15. november 2012, 11:45:26
Enig med Arman i dette:
Jeg er ikke overvettes begeistret for at denne typen saker skal belemre rettsvesenet, men noen ganger er det det eneste riktige. Tross alt er domstolene også der for å avgjøre slike ting som dette.

Noen ganger er det altså det eneste riktige. En gang må man bare få slått fast at grensene er overtrådt.

Men skal man gå til sak, så bør man ha en god sak. Påstanden må være klart feilaktige. Og de må være så grove at vi, som tross alt går inn i dette som forsvarere av ytringsfriheten, virkelig kan stå inne for å bekjempe dem. Og det offer som skal fremme saken må være villig, og i stand til, å tåle belastningen. For skal dette virke, så bør det gjøres på et meget offentlig vis.

Rent praktisk kan det ordnes med at en som er rammet, og føler seg i stand til det, skaffer seg en god sakfører og går til sak. Vi andre støtter saken finansielt, og med omtale. Så første skritt ville være å finne ut hvor stor kostnaden kan risikere å bli, inklusive full anke helt til topps. Når dekning for dette beløpet (og kanskje en god del ekstra, i tilfelle....) er på plass; kjør rettsak. Så, etter en stund, er Roffe dømt!

Kjell Ingvaldsen
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: MAC-hiavelli15. november 2012, 11:46:50
Sitat
A mimophant is a hybrid species: a cross between a mimosa and an elephant. A member of this species is sensitive like a mimosa where his own feelings are concerned and thick-skinned like an elephant trampling over the feelings of others.

Arthur Koestler
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: frenchisbacan15. november 2012, 23:39:35
Eg mistenkjer at dei som vert mobba av Hanssen og co har fått "gode råd" om å ikkje anmelde. Ei anmelding som dette førar ikkje fram. Med det kan mobbinga likevel halde fram, utan at Politiet ein gong har ei mappe på vedkomande.

Mitt eintydige råd er å gå til sivilt søksmål. Å late vera er direkte uansvarleg overfor eigenperson all den tid informasjon på nettet vert liggande til evig tid. De gamle rådet om å late dei som ikkje har injurierande kraft få halde fram var syltynt i den gamle verda, og i dagens nettverd er det totalt verdilaust.

GÅ TIL SAK!
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Rune B.16. november 2012, 10:11:06
Mitt eintydige råd er å gå til sivilt søksmål.


Jeg er for så vidt enig. Og om jeg forstår Hanssen rett ønsker han dette selv også, nå sist i kommentarfeltet i Gunnar Tjomlids (http://tjomlid.com/2012/11/14/nettmobbere-med-skitne-triks/#comment-710811904) blogg.

Jeg skjønner likevel at folk ikke orker å anmelde ham eller gå til sivilt søksmål. Det er vel en stor fare for at en anmeldelse vil bli henlagt (på tross av medieoppslag og politisk vilje til å bekjempe mobbing). Det å skulle stå oppreist i den skitstormen som vil oppstå i kjølvannet av det kan ikke være lett.
Og det er vel også en god sjanse for at man ikke vil vinne fram i et sivilt søksmål. Saksomkostningene etter noe slikt er vel ikke akkurat lommepenger. Hadde man bare hatt en rik onkel. Hvor er dere, NWO og Big Pharma?!
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: kingvald16. november 2012, 10:32:14
Som sagt er min mening at det absolutt bør vurderes å gå til rettssak. Av en som klart kan dokumentere å ha blitt utsatt for Roffes mobbing.

For å dekke kostnadene, så foreslår altså jeg en kronerulling. Alle som vil, på lovlig vis, ha satt nettmobberen Rolf Erik Hansen på plass, bidrar med noen kroner. Når saken er over vil jo pengene bli tilbakebetalt, da Roffe-gutt sikkert blir idømt saksomkostninger!

Kjell Ingvaldsen

PS
Og så bør vi sørge for jevnt trykk på nett, slik at søk på navnet hans straks vil vise hva slags drittsekk han er! Slik vi fikk til med saklig informasjon angående Xocai og "dr" Young.
ds
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: eirik16. november 2012, 10:53:54
Politianmeld, så kan juristene der se på det.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Stephan Brun16. november 2012, 14:16:32
Ja, med nettmobbing har man jo ikke akkurat problemer med bevisførselen.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: frenchisbacan16. november 2012, 15:01:00
Her bør det vera diverse organisasjonar med laus tilknytning til både den eine og andre som kunne gitt midlar til eit søksmål. Dessutan skal ein ikkje sjå bort i frå at det fins advokatkontor som kan ta delar av arbeidet pro bono.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: MortenO16. november 2012, 16:04:10
Ja, med nettmobbing har man jo ikke akkurat problemer med bevisførselen.

Han har operert under mange navn på mange fora. Mye er slettet.
Bevisførselen krever at man har tatt vare på f.eks screen-shot med logg på tid og sted, samt at man kan bevise at Roffe faktisk er mannen bak nick med andre navn. Kan godt hende det er mulig å ta'n, men helt rett frem er det ikke å forberede en slik anmeldelse.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Stephan Brun19. mars 2013, 21:07:40
Og der var Hanssens mobbing midlertidig prøvd for retten (http://fritanke.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=9079), nærmere bestemt Sør-Trøndelag Tingrett, og han ble dømt til å fjerne materialet i påvente av rettsak, og betale saksomkostninger. Heh, heh, heh.Fikset lenke.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: MAC-hiavelli20. mars 2013, 01:11:09
Da vil jeg gjerne stille meg først i køen for å gratulere den "venstreorrienterte professoren" med seieren i Sør-Trøndelag tingrett.

Jeg merker meg også, med tilfredshet, at de to artiklene av Hanssen på Nyhetsspeilet ikke er fjernet. Hvis ikke de saksøkte her tar til fornuft, en oppgave som synes hinsidig deres evner, kan det fort havne flere nuller bak totalsummen.
Dette har ingenting med yttringsfrihet å gjøre - og den mer perfide delen av meg håper Hanssen  vil betale dyrt for å misbruke en rettighet mennesker under en hårdere himmel ofrer liv og lemmer for å forsvare.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Rune B.20. mars 2013, 11:52:25
Den "venstreorrienterte professoren" er vel ikke nevnt i de to artiklene på Nyhetsspeilet, så jeg er usikker på om dommen rammer her også. Ettersom jeg forstår er det bare blogginnlegget (http://skepsisforvoksne.wordpress.com/2013/02/05/venstreradikal-pedoprofessor-med-kjepphoy-kollefaktor-utaggerer-pa-nett/) om saksøkeren som skal fjernes.

Når det er sagt, tror jeg at alle de som nevnes ved navn i de to Nyhetsspeilet-artiklene (http://www.nyhetsspeilet.no/author/ekte-skeptiker/) har en meget god sak nå, om de ønsker å få artiklene fjernet, og jeg skulle tro at Frank Aune og resten av redaksjonen bør kunne omfattes i et eventuelt søksmål her.

Hanssen har forøvrig et ufyselig innlegg (http://skepsisforvoksne.wordpress.com/2013/03/13/klamydiainfiserte-sklier-som-knuller-seg-frem-for-a-na-sine-mal-og-redaktorer-som-gladelig-knuller-i-vei-for-a-hjelpe-skliene-pa-vei/) om en journalist i BT og hennes redaktør. Dette kom i kjølvannet av denne kommentarartikkelen (http://blogg.bt.no/preik/2013/03/12/eit-darleg-alternativ/#.UUDu9jsz78A). Hanssen mente her at siden han ikke ble bedt om kommentar, kan han si hva han vil om henne. Jeg lurer på hva BT gjør i denne forbindelse.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: MarcusGP20. mars 2013, 14:10:09
Nå fikk Hanssen tilbud om å skrive et motsvar (kommentarartikler medfører ikke motsvarsrett i artikkelen) av ansvarlig redaktør. Svarer så klart med sin sedvanlige spray av ukvemsord.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Rune B.20. mars 2013, 14:41:17
Dagsavisen  (http://www.dagsavisen.no/samfunn/netthat-stoppet-i-retten/)skriver også om saken. De nevner også hans sjikanøse innlegg om BTs journalist og redaktør. BT har ennå ikke bestemt seg for om de skal forfølge saken.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Behemoth20. mars 2013, 14:49:25
Dette har ingenting med yttringsfrihet å gjøre - og den mer perfide delen av meg håper Hanssen  vil betale dyrt for å misbruke en rettighet mennesker under en hårdere himmel ofrer liv og lemmer for å forsvare.

Joda, rent teknisk har dette med ytringsfrihet å gjøre. Selv vil jeg ha en videst mulig ytringsfrihet (videre enn dagens lovverk) - men med visse begrensninger. Etter mitt syn må ytringsfriheten vike når det kommer til sjikanerende trakassering av enkeltpersoner, samt ytringer ala det å rope brann i forsamlinger når det faktisk ikke brenner.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: PO Johansen20. mars 2013, 22:01:29
Det handler vel ikke lenger om ytringsfrihet i det øyeblikk man tilegner en person en seksuell legning hvis fysiske utløp er definert som kriminell (og ansett som ekstremt umoralsk og forkastelig).

Tourettes-Hansen har blitt kjedelig. Han har holdt på med tullet sitt i lang tid, men det er fortsatt den samme regla om horer og pedofile, ispedd en og annen nazikobling. Jeg trodde homøopater hadde livlig fantasi med tanke på alle de tullete remediene de selger.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Stephan Brun24. mars 2013, 10:24:45
Hanssen er nå intervjuet av Fri Tanke (http://fritanke.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=9083), og mener seg urettferdig behandlet. Vi andre begynte, han var bare på jakt etter et ord som traff, og med dette er vi blitt til Nord-Korea.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Pernille Nylehn24. mars 2013, 11:43:03
Artig å lese Gunnars analyse (http://tjomlid.com/2012/11/12/rolf-erik-hanssen-norges-verste-nettmobber/) av påstanden det var de andre som begynte.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: kingvald24. mars 2013, 20:03:02
Ahhh, eeeeeeendelig beviset på at noen kan se inn i framtiden! For det var jo sikkert det Rolfe-gutt gjorde, han så at Gunnar og alle de andre kom til å angripe ham i framtiden, så i selvforsvar så gikk han til et forebyggende angrep. (Selv tror jeg det hadde vært en bedre taktikk å IKKE gå til dette forhåndsangrepet, for da ville ikke disse som så grusomt kommer med pinlige sannheter hatt noen grunn til å angripe, men, vel....)

Noe til virkelighetsoppfattelse fyren har, gitt!

Kjell Ingvaldsen
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Stephan Brun05. april 2013, 13:09:58
Og nå (via Fri tanke igjen (http://fritanke.no/index.php?page=tjenester&sub=notiser&do=vis&NotisID=65)) vites det at advokat Evenrud ber om tvangsfullbyrdelse etter at Hanssen nektet å rette seg etter dommen. Ikke helt uventet, det ....
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Pernille Nylehn05. april 2013, 22:06:30
Det verste er at han godt kan få det postet andre steder hvis de får det fjernet fra den nåværende bloggen.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Stephan Brun28. mai 2013, 21:13:21
Og nå melder Fri Tanke om dagbøter (http://fritanke.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=9131) i denne saken. Mer penger enn jeg lett kan få fatt på, selv om ikke det sier så forferdelig mye, men REK står fast. Ingen forståelse av at han har gjort noe galt i det hele tatt.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Stephan Brun29. mai 2013, 11:04:26
Uff, for REK, les REH. Jeg var trett i går.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Arman10. oktober 2014, 21:29:09
Åpningsinnlegget i denne tråden  (http://forum.skepsis.no/index.php/topic,4105.msg55726.html#msg55726)er redigert - et navn i et sitat fra Nyhetsspeilet er fjernet. Dette skjer etter anmodning fra vedkommende som var navngitt som opplevde at sitatet (og dets gjengivelse på Skepsisforumet) kom høyt opp ved Google-søk på eget navn. Normalt vil ikke vi som modererer dette forumet gjøre slike endringer i sitater fra andre nettsteder. Med forbehold om tilslutning fra andre moderatorer har jeg valgt å gjøre det denne gangen.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: shonny23. januar 2015, 13:42:09
Hvorfor gi tomsingen noen som helst oppmerksomhet? Det bittelille jeg har sett av Nyhetsspeilet gjorde det ganske klart at det de serverer er mest som en illeluktende fis, - ikke noe man oppsøker.
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: vidarlo23. januar 2015, 19:36:40
Åpningsinnlegget i denne tråden  ([url]http://forum.skepsis.no/index.php/topic,4105.msg55726.html#msg55726[/url])er redigert - et navn i et sitat fra Nyhetsspeilet er fjernet. Dette skjer etter anmodning fra vedkommende som var navngitt som opplevde at sitatet (og dets gjengivelse på Skepsisforumet) kom høyt opp ved Google-søk på eget navn. Normalt vil ikke vi som modererer dette forumet gjøre slike endringer i sitater fra andre nettsteder. Med forbehold om tilslutning fra andre moderatorer har jeg valgt å gjøre det denne gangen.


Å etterkomme ein person som så til dei grader har sjikanert andre, og ignorert ønsker om privatliv finn eg betenkjeleg. Han sprer løgn og drit om andre, og når det slår tilbake synst eg overhodet ikkje han kan forvente at det vert fjerna.

Så få det inn igjen!
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: MAC-hiavelli23. januar 2015, 20:15:05
Jeg tror du misforstod noe voldsomt. Det var ikke Hanssens navn som ble slettet, men et av hans ofre.
Se åpningsinnlegget (http://forum.skepsis.no/index.php/topic,4105.msg55726.html#msg55726).
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: vidarlo24. januar 2015, 17:27:32
Jeg tror du misforstod noe voldsomt. Det var ikke Hanssens navn som ble slettet, men et av hans ofre.
Se åpningsinnlegget ([url]http://forum.skepsis.no/index.php/topic,4105.msg55726.html#msg55726[/url]).


Det gjorde eg tydlegvis ja :) Takk for rettinga!
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: B. Tuftin25. januar 2015, 13:30:54
Jeg tror du misforstod noe voldsomt. Det var ikke Hanssens navn som ble slettet, men et av hans ofre.
Se åpningsinnlegget ([url]http://forum.skepsis.no/index.php/topic,4105.msg55726.html#msg55726[/url]).


Det gjorde eg tydlegvis ja :) Takk for rettinga!


Det ville jo vært noe klønete å fjerne Hanssens navn fra åpningsinnlegget uten å fjerne det fra tittelen ...
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Gnisten06. november 2017, 02:33:10
Homeopat og solsengselger Rolf Erik Hanssen …

Det var visst ikke riktig solsenger han solgte, men et solarium man skulle stå og riste i:

Sitat fra: [url]http://www.adressa.no/forbruker/livsstil/article1313793.ece[/url]
Vil riste deg slank og brun til sommeren
Dette spesielle solariet lover å gjøre trønderne brune – og slanke – til sommeren.
Publisert: 22.04.2009 20:28
Sist oppdatert: 20.06.2012 09:48

[…]
Vibrerer i sola
- Først og fremst gir det bedre effekt ettersom man står. Det gjør at man får sol over hele seg, sier Rolf Hansen som jobber med salg og kundesupport i Soltron Norge AS.

(Mellomnavnet er ikke med, og etternavnet er feilstavet, men fotoet levner ingen tvil om identiteten.)
Tittel: Sv: Rolf Erik Hanssen, ny skribent i Nyhetsspeilet
Skrevet av: Dupree12. november 2017, 20:35:53
Wow! Minner litt om 80-tallets massasjebelter, som fantes på ethvert helsestudio med respekt for seg selv. De ristet ganske bra.

Men får kanskje ikke råd til så mye mat hvis man bruker dette flittig. Sånn sett kan det jo ha en viss virkning.

 ;D