harm

Nyeste innlegg

Sider: 1 ... 8 9 [10]
91
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 06. oktober 2017, 04:49:10 »


The Incredible Shrinking Man, 1957

Science fiction og skrekk var synonymt med hverandre på 50-tallet. De fleste skrekkfilmene fra denne tidsperioden er b-filmer om invaderende romvesener eller monstre skap av radioaktiv stråling. Men noen av disse filmene var mer enn bare det og faktisk gode filmer. The Incredible Shrinking Man handler om en mann utsatt for radioaktiv stråling på en båttur og som begynner å krympe etterpå. Ute av stand til å stoppe det eller å gå ut uten å bli sett på om en freak, så er han fanget både fysisk og sosialt i sitt eget hjem. Det daglige liv blir til et mareritt og direkte farlig. Ting går virkelig til helvete når kona slipper inn katten med et uhell og han er antatt død når de ikke finner han igjen. Filmens spesialeffekter er ganske gode for sin tid og har holdt seg ganske bra. Det er elementer av spenning i mange av scenene og den er god film både som skrekk og science fiction. Er du interessert i å utforske 50-tallsfilmer, så er dette en obligatorisk film å se.
92
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 05. oktober 2017, 04:39:06 »
93
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 05. oktober 2017, 04:38:44 »
50 Horror Movie Clichés
94
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 05. oktober 2017, 04:38:21 »

Tucker and Dale vs Evil, 2010

Dette er en skrekk komedie jeg anbefaler på det sterkeste. To bondeknøler er på ferie til ei gammel hytte de har skaffet seg. Samtidig er det det noen universitetsstudenter som camper like i nærheten. Vanligvis i skrekkfilmer, så er de som bor ute i skauen kannibaler og seriemordere, så når studentene ser de to bondeknølene redde en av dem fra å drukne, så tror de at hun er blitt kidnappet av dem. I rekke missforståelser, så klarer de å ta livet av seg selv på brutalt vis i sine forsøk på å redde henne. Dette er en ekstremt underholdene film.
95
Tips og spørsmål / Jeg kan ikke skifte avatar
« Nyeste innlegg av z 05. oktober 2017, 04:24:32 »
Jeg får "PHP error, bad file/directory permissions or invalid site software configuration"
96
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 04. oktober 2017, 04:28:31 »

Cloverfield, 2008

Jeg har aldri vært en stor fan av found footage, men jeg likte Cloverfield. Idéen er å ta kaiju monsterfilmer og de store monsterfilmene fra 50-tallet inn i en moderne setting hvor vi følger noen venner med et kamera. Det er ingenting som hinter at det er en monsterfilm når den starter, kun en tekst om at den ble funnet i Central Park og at den er statseiendom. De første 17 minuttene er bare vanlige opptak, mesteparten fra en fest. Jeg antar ingen vil sette på denne filmen uten å vite om at det er en monsterfilm, så jeg tviler på at noen slår av etter 10 minutter bare fordi ikke forstår hva de ser på. Det er en måte å gi litt introduksjon til karakterene og hvorfor du skal bry deg om dem når de dør. Når helvete bryter løs, så bryter det virkelig løs. Bygninger kollapser, militæret har nytteløs angrep imot monstret og folk blir drept. Og det er ikke bare et gigantisk monster som tramper rundt i byen, men parasitter faller av kroppen av monstret og jager folk.

Det som skiller dette fra disse gamle monsterfilmene er som nevnt at det er found footage. Det er ikke noen scener med vitenskapsmenn i hvite frakker som snakker om hvor monstret kommer ifra og hvordan de skal stoppe det. I stedet følger vi som blir filmet med kameraet en av hovedpersonene har med seg. Vi får se hva folk som er midt i angrepet opplever. Det var en underholdene nok film til at jeg anbefaler den. Den tar seg selv nok seriøst til at jeg tar den seriøst, og den føles virkelig nok. Det er en av de bedre found footage filmene der ute.
97
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 03. oktober 2017, 10:18:32 »
The Power Of VHS | SCANLINE
98
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 03. oktober 2017, 06:10:03 »

Körkarlen, 1921

Eller The Phantom Carriage som den heter på den altfor dyre The Criterion Collection DVD-utgaven. Etter to veldig moderne skrekkfilmer, så følte jeg for noe skikkelig gammelt fra før skrekkfilm var etablert som sjanger. En fyllik forteller to andre fyllikere på nyttårsaften om hvordan den siste som dør før året er omme blir tvunget til å kjøre dødens vogn og hente sjelene til de avdøde i et helt år. Hver dag føles som hundre år og du slipper ikke fra det før neste nyttår. Fylliken blir slått ned rett før året er omme og får hjertestans. Vognen kommer for han, og han blir konfrontert av sine skjebne og tidligere venn som døde sist nyttår og er nå vognføreren. Han blir tvunget til å se på tilbakeblikk over hvor stor en drittsekk han var og livene han har ødelagt med sin destruktive oppførsel. Filmen bygger mot en veldig bekmørk og dyster slutt når han får se hvem som er de neste til å dø i det nye året.

Filmen unngår å ha en så mørk og tragisk slutt som den bygget opp til å ha med å avslutte med et budskap om frelse, nåde og tilgivelse. Litt skuffende i mine øyne siden dette kunne ha vært en av filmhistoriens mørkeste filmer om den hadde gått hele veien, men det er på ingen måte en dårlig slutt. Jeg ble ikke for fornærmet av filmens kristne budskap, så ingen skade gjort. For til tross av det, så er dette en fantastisk film og drama. Det er en film alle som liker god film burde se. Skrekken er ikke en stor del av filmen, men det som er av skrekk er effektivt. Kanskje ikke den første filmen du burde sette på om du er i humør for skrekk, men som drama er den perfekt.
99
Fritt forum / Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2017
« Nyeste innlegg av z 02. oktober 2017, 05:32:00 »

The VVitch: A New-England Folktale, 2015

Nok en nyere film, og nok en som tar seg god tid til å bygge opp stemningen. The VVtch (ikke spør hvorfor de stavet det med to V-er, jeg er for lat til å lete det opp) handler om en puritansk familie som forlater kolonien fordi far i familien ikke ser på de andre som strenge nok kristne. De bygger en liten gård i utkanten av villmarken, og ting går galt når den nyfødde sønnen forsvinner på mystisk vis og avlingene svikter. Det er tydelig at de har med mørke krefter å gjøre. Filmen gjør det veldig klart og tydelig fra starten at hekser er virkelig. Ikke noe tull med andre ord hvor filmen bruker masse tid på å bygge opp en spenning om hun er virkelig eller om det hele er bare overtro og god gammeldags puritansk paranoia. Det er en bra ting i mine øyne fremfor å fucke rundt med det. Filmer som prøver sånt er ofte skuffende eller prøver for hardt med å være vage med slutten. Så det at vi vet at heksa er virkelig gjør at vi heller fokusere på dramaet familien går i gjennom mens livet deres blir bare verre og verre.

Filmens styrke er stemningen. Vi som seere vet at heksa er der, familien finner ikke ut for langt ute i filmen. Det minner meg om en sitat av Alfred Hitchcock som jeg vil poste under anmeldelsen. The VVitch er ikke noen film du setter på for lett underholdning. Den er treg og den er dyster. Det er en film som krever at du følger med og setter deg inn i den, og fordyper deg i den overtroiske og religiøse frykten for mørket. Det er en veldig bra film etter min mening, men ikke for de av dere som ikke tåler film med handling.

Sitat
“There is a distinct difference between "suspense" and "surprise," and yet many pictures continually confuse the two. I'll explain what I mean.

We are now having a very innocent little chat. Let's suppose that there is a bomb underneath this table between us. Nothing happens, and then all of a sudden, "Boom!" There is an explosion. The public is surprised, but prior to this surprise, it has seen an absolutely ordinary scene, of no special consequence. Now, let us take a suspense situation. The bomb is underneath the table and the public knows it, probably because they have seen the anarchist place it there. The public is aware the bomb is going to explode at one o'clock and there is a clock in the decor. The public can see that it is a quarter to one. In these conditions, the same innocuous conversation becomes fascinating because the public is participating in the scene. The audience is longing to warn the characters on the screen: "You shouldn't be talking about such trivial matters. There is a bomb beneath you and it is about to explode!"

In the first case we have given the public fifteen seconds of surprise at the moment of the explosion. In the second we have provided them with fifteen minutes of suspense. The conclusion is that whenever possible the public must be informed. Except when the surprise is a twist, that is, when the unexpected ending is, in itself, the highlight of the story.”
100
Fritt forum / Sv: Industrial, Støy & Dark Ambient
« Nyeste innlegg av z 01. oktober 2017, 14:02:15 »
Nødutgangfestivalen er her i Bodø hvert år i slutten av september. Det er en festival dedikert til industrial, støy, ambient, frijazz, avantgarde, alternativ, osv.. Det er altså alt annet enn vanlig pop og rock.

Festivalen startet på torsdag, men jeg var så syk at jeg ikke klarte å gå. Artistene jeg glipp av var Forsvaret, Sysselmannen, Jenny Hval og Aiming for Enrike. Alle så obskure at jeg knapt kan finne info om dem. Alle unntatt,  Jenny Hval som er etablert og kjent kunstpopartist. Det var ganske leit å gå glipp av den kvelden.

På fredagen var jeg i mye bedre form og fikk med meg alt. I følge programmet, så er en artist med navnet Tone Aanes nevnt, men jeg var der da de åpnet, så jeg antar hun var kansellert. Det første jeg så den kvelden var NXP. Litt anderledes ambient med lyden av rennende vann og andre ting jeg ikke husker så mye av, men jeg husker det var bilder av bylandskaper prosjektert på scene veggen som ble forvrengt av diverse effekter. Ganske trippy.

Psykisk Tortur var selvsagt på plass igjen i år også. En på trommer og en som lager en masse støy mens han vifter rundt med armene og bruker slipemaskin på metallplater så gnistene flyr avgårde. I år var Lasse Marhaug med som gjest, og han laget virkelig hard støy. Så mye at det overdøvet den vanlige støyen. Utrolig underholdene i år også.

Neste var Moon Relay, som var i sin egen alternative sjanger når det kommer til rock. Det var det vanlige oppsettet med trommis, bassist og to gitarister. Det var ingen vokal. Den ene gitaristen brukte mer tid på å fikle med noen elektroniske ting på et bord. Han spilte diverse elektronisk beats imot trommisen, så det var to forskjellige rytmer som komprimerte hverandre. Musikken hadde en drone følelse. Tenk Earth med alle doomelementer fjernet. Det låt fantastisk og ble aldri kjedelig. Jeg likte også at når det kom til hårfrisyrer og måten de var kledd på, så så de ut som om de var plukket rett ut av musikkvideo til et grunge/alternativ rockband fra 1993.

Kvelden ble avsluttet av Shining. Jeg tror de fleste har hørt om dem etter at de gav ut albumet Blackjazz i 2010. Blackjazz ble jo hyllet av musikkjournalister som har peiling på verken jazz eller black metal som en jazz og black metalhybrid. Jeg hørte ikke noe black metal i musikken og jeg er tvilsom at det er så mye jazz i den heller. Men ingenting av det betyr noe. Det som betyr noe er at de rocker hardt. Nesten alle som møtte opp var bare der for å se dem. De spilte et knallbra sett der jeg headbanget hele veien.

Lørdagen hadde enda særere musikk. Jeg kom litt sent, men fikk med meg mesteparten av hva James Welburn med Skjit-Lars spilte.  Skjit-Lars på trommer og James Welburn på gitar. Det var tungt og hadde en doomstemning i måten de tunge riffene ble spilt på. Helt på slutten, så plukket han strengene slik de gjør i black metal og det gav meg enda mer metalassosiasjoner. Tøffe saker og noe av de få stykkene som minnet om vanlig musikk.

Joel Grip & Sven-Åke Johansson var ganske spesielle. Sven-Åke Johansson er en liten gammel svenske som hadde to trommer og en cymbal, samt et stativ full av papirer. Ved siden av sto Joel Grip med en svær cello. Sven-Åke begynte å lese i fra hva jeg antar er hans egne dikt. Han var veldig animert og bevegde på både armer og bein når han fremførte sin poesi. Av og til gnidde han ting på trommene og cymbalen for å lage diverse ulyder, av og til slo han på dem, enten med faktiske trommestikker, eller så klasket han dem med et håndkle. Joel Grip lagde tilfeldige lyder med celloen mens han ikke bare gnidde med buen på strengene, men også på alle de andre delene av celloen. Han gnidde den på stativene rundt seg også. Det var en sær time med improviserte lyder og lange svenske dikt. Det var nesten som en parodi på kunstmusikk, der de gjorde narr av den eller folk som frivillig sitter gjennom en slik forestilling. Det var tydelige humoristiske elementer her og der. Uansett formål, så var jeg underholdt.

Så ble vi alle bedt om å forlate salen og gå inn i mindre en. Åtte høyttalere sto der rundt rommet og alle stolene i miten med ryggen til senteret av rommet. Det var et stykke som originalt var for en kunstmesse i Chicago, så senere i New York basert på lyder av Saltstraumen utenfor byen her. Jeg hørte ikke så mye Saltstraumen, men det var et greit ambient stykke som ble mer kaotisk mot slutten. Så var det tilbake til konsertsalen for å se Svarte Greiner. En fyr med gitar og en masse pedaler. Det var sample av fioliner som loopet mens han spilte på gitaren med en felebue. Han droppet den og spilte gitaren med fingeren etterhvert. Igjen veldig ambient saker. Så tilbake til den andre salen for et litt annerledes stykk. Litt mer kaotisk fra starten av. Også denne gange først spilt på en kunstmesse to steder i Europa. Husker bare at Frankrike var et av landene.

Etter alt det ambient sakene og kunstgreiene, så var det godt å høre Susanne Lundeng Trio.  Susanne Lundeng er en kjent og etablert folkemusiker, mens  Susanne Lundeng Trio er godt plassert i prog rockens verden. Man kan si at det er prog rock uten rocken.  Susanne Lundeng står for vokal og fele, mens det er en fyr på keyboards/synth og en på trommer. Jeg skal ikke prøve å beskrive musikken, bare si at det låt fantastisk. Atmosfæren var varm og god.

Festivalen ble avsluttet med det motsatte av varm med Trepaneringsritualen. Okkult støyende industrial med mye bruk av religiøse ikoner. På scenen var det et lite bord med en holdeskalle, noen bein, en offerdolk og svarte stearinlys. På scenen kom det en skitten og mørkkledd mann som så ut som en seriemorder fra en skrekkfilm. Det var blod på armene og han hadde en skitten sekk over hodet. Støyende lydlandskaper fylte salen mens bilder av hodeskaller og kors flashet på sceneveggen. Han messet med en dyp growling som hadde gjort hvilken som helst death metalvokalist stolt. Etterhvert kom sekken av og han så nesten mer truende ut siden han så ut som en morderisk og hårete uteligger. Det var en morbid og mørk avslutting på nødutgangen, og slik skal det være. Årets festival var nok en gang fantastisk. Jeg kan knapt vente til neste år.
Sider: 1 ... 8 9 [10]