Skepsisforumet

Diverse => Fritt forum => Emne startet av: z på 22. september 2015, 00:49:05

Tittel: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z22. september 2015, 00:49:05
DyE - Fantasy - Official Video (http://www.youtube.com/watch?v=6QFwo57WKwg#)

Jeg elsker denne musikkvideoen. Låta er OK, men animasjonen er fantastisk. Det er body horror i samme stil som i filmene til David Cronenberg og ikke minst skrekken i klassisk H. P. Lovecraft stil. Jeg kommer til å fokusere en del på H. P. Lovecraft i årets maraton. Ikke i filmvalget, men i poste om hans innflytelse på skrekksjangeren. Jeg kunne ha fint ha bare ha sett filmer inspirert av hans historier eller stil, men som vanlig har jeg planer om å se det jeg føler for fremfor å ha noen virkelig plan i filmvalget. H. P. Lovecraft (1890 -1937) har hatt en enorm innflytelse på science fiction, fantasy og ikke minst skrekk med sine noveller som ble for det meste postet i Weird Tales. Jeg skal ikke gå i for mye detaljer i denne åpningsposten, men vi skal alle få mulighet til å utforske hans mørke verden gjennom de nærmeste dagene.

Her er de tidligere maratonene:

Tråden for Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2010 http://forum.skepsis.no/index.php/topic,1910.0.html (http://forum.skepsis.no/index.php/topic,1910.0.html)

Tråden for Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2011 http://forum.skepsis.no/index.php/topic,3192.0.html (http://forum.skepsis.no/index.php/topic,3192.0.html)

Tråden for Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2012 http://forum.skepsis.no/index.php/topic,4001.0.html (http://forum.skepsis.no/index.php/topic,4001.0.html)

Tråden for Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2013 http://forum.skepsis.no/index.php/topic,4452.0.html (http://forum.skepsis.no/index.php/topic,4452.0.html)

Tråden for Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2014 http://forum.skepsis.no/index.php/topic,4764.0.html (http://forum.skepsis.no/index.php/topic,4764.0.html)

Formatet er det samme som sist:

[filmplakat]
[tittel, året den kom ut]
[kort anmeldelse (eller lang hvis du virkelig føler for det) av filmen]

Målet er å se minst en skrekkfilm hver kveld gjennom hele oktober frem til Halloween. Det er ikke alle som klarert dette så klart, men det er ingenting i veien med å bare se noen filmer i oktober og så poste om dem. Hver kveld er mer en oppfordring eller utfordring for de som har tid og lyst, ikke et krav for å poste i denne tråden. Hvorfor gå gjennom med det? Fordi skrekkfilmer og Halloween ruler. Skrekk er den mest underholdene sjangeren der ute og det er så mye rart og variert som går under skrekk. Skrekk er litt som science fiction i at det er umulig å komme med en god forklaring på hva som er og ikke er skrekk, men du kjenner det igjen når du ser det. Så slå av alle lys, finn frem øl (eller brus om du er den pinglete typen (forresten best at du gjør dette før du slår av alle lys) og snurr film.

Red.: Et par små rettelser etter anmodning fra z.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z28. september 2015, 04:08:55
Siden vi skal snakke om Lovecraft i tillegg til skrekkfilmer, så tenkte jeg at vi kan varme opp med hans først historie fra 1917. Ikke hans beste, men en god start.

The Tomb, by H. P. Lovecraft, Horror Audiobook Audio Book (http://www.youtube.com/watch?v=xaaU-PkFMHw#)

Hans andre historie som kom ut samme år var det første steg mot den mytologien han skapte. Det første steg imot å skrive om de ubeskrivelige gamle gudene som Cthulhu.

H P Lovecraft, Dagon, Audiobook Audio, Horror Occult Gothic Supernatural (http://www.youtube.com/watch?v=ncTdn6Aakxo#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z28. september 2015, 04:19:25
Andre historien nevner Piltdown Man som en menneskelig forfader. Jeg tror de fleste på dette forumet kan nok vitenskapshistorie til å vite at Piltdown Man var bare juks og bedrag, men på Lovecraft sin tid, så var det nok av de som trodde at det var et virkelig funn http://www.talkorigins.org/faqs/piltdown.html (http://www.talkorigins.org/faqs/piltdown.html)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z30. september 2015, 08:57:58
Virkelig synd og skam at så godt som alle plakater postet i de to første trådene er borte. Det er halve moroa å se på dem når man går gjennom de trådene. Jeg brukte imageshack den gang, som suger hardt. Bruk Imgur i stedet http://imgur.com/ (http://imgur.com/)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z01. oktober 2015, 02:05:05
(http://i.imgur.com/xrZJ4Ln.jpg)
(http://i.imgur.com/h1Zm0oK.jpg)
The Black Cat, 1934

Det er over midnatt og teknisk sett første oktober. La maratonen begynne. The Black Cat er ekstremt løst basert på Edgar Allan Poe historien med samme navn (kanskje jeg skal dedikere det neste maratonen til han). Historien er interessant nok selv om den knapt har noe med den originale historien den later som om den er basert på. Et ungt nygift amerikansk ektepar på bryllupsreise havner midt opp i et hevndrama i et ekstremt creepy hus etter en ulykke. Hevndramaet er mellom karakterene spilt av skrekkikonene Bela Lugosi og Boris Karloff. Å se dem sammen i samme film er god nok grunn til at en hver skrekkfan burde se denne filmen. Visuelt er filmen fantastisk. Den tar i bruk lys, skygge og settdesign som er på like godt nivå som mange av de klassiske tyske skrekkfilmene fra 20-tallet. Filmen er bare en time lang, men det skjer veldig mye i den timen som forteller hele historien effektivt. En klassiker.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z01. oktober 2015, 06:07:33
(http://i.imgur.com/pDfGpMB.jpg)
It Follows, 2014

Nattens første film ble litt kort og min sult for skrekk kan aldri bli mettet. Denne filmen har en veldig bra synth score fylt med en masse stemning. Både på grunn av musikken og hvordan ting ser ut, så har man litt av den gode gamle følelsen skrekkfilmer fra slutten av 70-tallet og utover 80-tallet hadde. Historien er veldig enkel. Et spøkelse følger etter offeret de hjemsøker og dreper dem hvis de tar dem igjen. Eneste måten å kvitt spøkelse på er å ha sex med noen og dermed overfør forbannelsen til dem. Hvis de dør, så er spøkelse etter deg igjen. Man for aldri vite hvordan denne kjeden med offerer startet, hvorfor spøkelse tar så mange forskjellige former og man får ikke se noen slutt på kjeden av offerer som må spre forbannelsen videre for å overleve. Filmen har sterkt fokus på stemming fremfor noe annet, så lar du deg ikke bli fanget av den, så blir dette en veldig treg og kjedelig film. Jeg likte den, men ser for meg at mange andre vill kanskje synes den er kjedelig.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z02. oktober 2015, 03:09:26
(http://i.imgur.com/3Ad18wc.jpg)
(http://i.imgur.com/czcaXCC.jpg)
Eyes Without a Face, 1960

Jeg har begynt å interessere meg for fransk film i de siste årene, så det føltes godt å endelig få se denne klassikeren. En kirurg og hans assistent kidnapper unge kvinner for å ta ansiktene deres for å gi datteren et nytt ansikt etter en bilulykke. Det er en ganske morbid og creepy film, men veldig bra filmet. Jeg ser for meg at folk som ser mest på moderne filmer vil synes den er treg, men jeg liker at den tar tid til å bygge opp stemningen og historien.

DVD-versjonen jeg kjøpte hadde den korte dokumentaren Le sang des bêtes fra 1949 som bonusmateriale. Den handler om slaktehus, så vi får se dyredrap og partering i veldig detaljrik filming. Samtidig er det flott filming av Paris. Til tross for hva den handler om, så klarer Georges Franju å få det hele til å bli noe vakkert gjennom genial filming. Det blir en rar surrealistisk dokumentar hvor det groteske og det vakre blir en og samme ting.

Red.: Rettet skrivefeil etter anmodning fra z.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z02. oktober 2015, 18:18:29
Vanligvis står jeg ikke opp før 23:30, men siden jeg skal på konsert, så tenkte jeg kunne poste litt mer om H. P. Lovecraft. Jeg har ingen planer om å sitte ned og skrive noen biografi. Slå opp Lovecraft på Wikipedia om dere på død og liv skal lese det. Hva jeg vil snakke om er hans historier. Jeg foretrekker lydbok over å lese, så jeg har ikke lest noen av historiene hans, men hørt dem. The Colour out of Space er den første jeg hørte. Når man tenker monstre fra verdensrommet, så tenker man gjerne bare på monster som ganske enkelt ser ut som mennesker eller dyr. Lovecraft forsto at liv fra en fremmed planet virkelig betyr fremmed. The Colour out of Space tar for seg skrekk fra en annen verden som er så annerledes at vi mennesker ikke kan forstå det på noe som helst nivå. Det er ikke bare frykten for det ukjente som kommer frem i historien, men også håpløsheten med å være hjelpeløs imot noe mektigere enn oss selv. Har dere en time ledig, så er det verdt å bruke en kveld å høre på The Colour out of Space.

The Colour out of Space, by H. P. Lovecraft, Horror Audiobook (http://www.youtube.com/watch?v=TXyda5iiGEo#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z03. oktober 2015, 04:24:41
(http://i.imgur.com/rnBsQec.jpg)
28 Days Later..., 2002

Denne filmen var ganske nyskapende når det kom til zombiesjangeren. I stedet for trege levende døde som du kan slippe unna med å bare gå litt fortere enn dem, så er det løpende rabiesvirusinfiserte som kan ta deg igjen. Hovedpersonen våkner opp etter et koma i sykehus helt alene og finner fort ut a London er helt folketomt. Det er utrolig å se London tom for folk i filmen, og enda mer utrolig at de faktisk klarte å tømme gatene for å filme de scenene. I likhet med de fleste gode zombiefilmer, så er det ikke zombiene som er monstrene, men de overlevende menneskene. Denne filmen anbefales på det sterkeste for en hver zombiefan.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z03. oktober 2015, 19:05:42
Skal på konsert igjen, så denne gangen presenterer jeg The Shadow over Innsmouth. Dette er i mine øyne den beste av alle Lovecraft sine historier. Jeg er sikker på at noen som ser på tiden på tenker to og en halv time er mye, men tro meg det er verdt tiden. Om dere ikke liker lydbøker, så bare let boken gratis online siden alle hans historier er public domain.

H P Lovecraft, The Shadow Over Innsmouth, Audiobook Audio, Horror Occult Gothic Supernatural (http://www.youtube.com/watch?v=gviofDcypzE#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z04. oktober 2015, 04:41:21
(http://i.imgur.com/UjjEdSO.jpg)
The Cabin in the Woods, 2012

The Cabin in the Woods er en film tar opp og er dedikert til skrekkfilmklisjeer. Den er selvsagt ikke den første filmen til å gjøre det, men det er den eneste hvor handling spesifikt handler nettopp om akkurat disse klisjéene. Hvorfor er det de samme stereotypene i så mange skrekkfilmer? Hvorfor gjør det de gjør? Hva om det lå en dypere og mer meningsfull grunn bak det hele? Denne filmen utforsker akkurat dette og er som et resultat ekstremt underholdene.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z05. oktober 2015, 03:18:20
(http://i.imgur.com/i1iXlnP.jpg)
The Exorcist III, 1990

Jeg tror de fleste kan være enig at The Exorcist er en av 70-tallets store klassikere. Jeg tror ikke de fleste vet at det var hele to oppfølgere til den filmen og at de har gått i glemmeboken. Exorcist II: The Heretic kom ut i 1977 og er ansett som en ekstremt elendig og idiotisk film. Jeg har aldri sett den og har ikke hastverk med å sjekke den ut. The Exorcist III på den andre siden er en god oppfølger og en film jeg har hatt lyst til å se i mange år nå. Det føltes godt å endelig se den og jeg likte historien som starter som et mordmysterie. Politiet etterforsker en seriemordersak og sammenhengen mellom dem og den første filmen blir tydelig. Det er mange kule scener og historien er interessant. Jeg anbefaler denne filmen på det sterkeste for fans av den første filmen.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z06. oktober 2015, 03:02:27
(http://i.imgur.com/UfEvCvT.jpg)
(http://i.imgur.com/KBnhWzW.jpg)
The Innocents, 1961

Jeg har nevnt at jeg er en fan av skrekkfilmen som forgår i gamle herrgårdshus og slott, så denne filmen var herlig å se på siden den foregår i et stort slott i viktorianske England. En ung kvinne blir ansatt til å være guvernante til to barn etter den forrige døde. Hun ankommer slottet og innser at ting er ganske creepy og at ting ikke stemmer helt med barna. Det er en ganske creepy film som er åpning for tolkninger. Er slottet hjemsøkt an hendelsene fra den forrige guvernantens død eller er hun mentalt forstyrret? Personlig, så lener jeg imot at det er snakk om spøkelser og at barna er besatt av fortiden, men jeg sitter samtidig med mye tvil. Kanskje jeg vil skifte mening neste gang jeg ser filmen. Jeg liker at det er så åpent at man tolken filmen i begge retninger. Dette er like mye psykologisk drama som det er en film om spøkelser.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z07. oktober 2015, 02:34:16
(http://i.imgur.com/IKPBA5m.jpg)
Suicide Club, 2001

Her er en film jeg har sett før, men først nå fått på DVD. Jeg så den en gang på midten av 2000-tallet da jeg oppdaget at BitTorrent var en ting og Something Awful hadde et nedlastingsforum. Jeg lastet bare ned en veldig liten håndfull med japanske skrekkfilmer og jeg har knapt rørt programmet eller piratkopiering siden den gang, men dette var altså en av de filmene jeg lastet ned. Suicide Club åpner med et stort masseselvmord der 54 ungdomsskolejenter hopper foran et tog. Det er en fantastisk splatterscene med mye blod. Resten av filmen fokuserer på politietterforskningen av dette og mange av de andre masseselvmordene som skjer over hele Tokyo. Det hjelper at man har litt kunnskap om japansk kultur, buddhisme og shintoisme for å forstå en del av symbolikken i filmen, men det er ikke på noe vis nødvendig for å sette seg inn i mysteriet og alle de groteske detaljene som dukker opp under etterforskningen. Det er også en del fokus på Internet i filmen, men det føles ikke klønete og teit slik som i de fleste vestlige filmer. Det er en veldig interessant film og dypere enn hva man ofte forventer fra sjangeren.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z07. oktober 2015, 02:47:58
Siden Tråden er dedikert til Lovecraft, så er det på tide med en ny Lovecraft historie. The Call of Cthulhu er en av hans mest kjente historier siden det er den som mest åpenlyst handler om Cthulhu. Cthulhu er den mest kjente av de gamle gudene som hersket lenge før menneskeheten i det hele tatt eksisterte og Cthulhu dukker i så mye popkultur overalt, at selv de som ikke vet hvem Lovecraft er vet hvem Cthulhu er. Eller i det minste, de har sett Cthulhu referert i et eller annet, enten det er videospill, musikk, filmer eller tegneserier. Personlig er jeg ikke så stor fan av denne historien, men den er en viktig del av mytologien han skapte. Det er også en historie hvor hans rasisme kommer tydelig frem, så det er noe å se frem til hvis man har lyst til å utforske hvor tilbakestående folk var i gamledager.

The Call of Cthulhu, by H. P. Lovecraft, Horror Audiobook, Cthulhu Mythos (http://www.youtube.com/watch?v=XM9Z39D1yyI#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z08. oktober 2015, 03:27:43
(http://i.imgur.com/DQzfmnb.jpg)
Island of Lost Souls, 1932

Hadde planlagt å se denne annen natt med en rekke gamle filmer som bare varer en time, men DVD-en jeg begynte å se viste seg å være ødelagt ¾ inne i filmen, så dette ble nattens film i stedet. Forhåpentligvis får jeg sett filmen jeg begynte å se på i natt ferdig neste maraton. Hovedpersonen i denne filmen overlever et skipsforlis og havner som ufrivillig gjest på en øy som er eid av den gale vitenskapsmannen Dr. Moreau. Dr. Moreau driver smertefulle eksperimenterer på dyr for å gjøre dem til menneskeaktige vanskapninger. De er stygge, deformerte og selveste Bela Lugosi spiller en av dem. Det mest vellykkete eksperimentet er The Panther Woman, som ser nesten helt menneskelig ut. Jeg likte denne filmen ganske godt. Den er underholdene og den totale mangelen på musikk gjennom hele filmen gav den en creepy atmosfære. En film en hver fan av 30-tallsskrekk burde se.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z09. oktober 2015, 02:45:54
(http://i.imgur.com/gnzYIEm.jpg)
The Babadook, 2014

Jeg har sett blandet anmeldelser av denne filmen, men jeg likte den. Den kombinerer psykologisk skrekk og overnaturlig skrekk sammen veldig bra. Jeg har på følelsen at folk som gnåler om at denne filmen er dårlig er ganske enkelt dumme. Det psykologiske elementet er veldig klart fra starten av. Hovedpersonene er en enslig mor og hennes sønn, som er et problembarn. Faren døde i en bilulykke på vei til sykehuset natten sønnen ble født. Det er ingen tvil at det er et anstrengt forhold når sønnen ødelegger livet hennes med å være umulig å ha med å gjøre og når han ikke sover om natten. Det overnaturlige kommer i form av at de finner en rar barnebok i bokhyllen en kveld med tittelen Mister Babadook. Det er alt annet enn en hyggelig barnebok og sønnen blir enda mer umulig å ha med å gjøre når han tror The Babadook er ute etter å ta han. Ting blir bare verre og verre, og det blir vanskeligere for moren å ignorere at The Babadook kanskje er virkelig. Som sagt, så likte jeg filmen. Jeg anbefaler den.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z10. oktober 2015, 03:49:13
(http://i.imgur.com/WRjdOBR.jpg)
The Bad Seed, 1956

Jeg husker i fjorårets maraton at kingvald nevnte kvinnelig seriemorder Belle Gunness og at jeg så på hennes Wikipedia side at det var en roman og film veldig løst basert på henne. The Bad Seed er en veldig typisk 50-tallsfilm. Mer drama enn skrekk etter moderne standarder og jeg ser for meg at den vil være for treg for de fleste fans av moderne skrekk. Når det er sagt, så er den absolutt verdt å se for de av oss som er tålmodig nok til å se gamle trege filmer. Filmen handler om en 8 år gammel psykopatisk lita jente som dreper. Barn som dreper er alltid et interessant tema . Som nevnt, er filmen veldig typisk for 50-tallet når det kommer til stil. For noen vil det kanskje hindre dem i å virkelig sette seg inn i handlingen, men har du ikke noe problemer med det, så er dette et veldig bra drama.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z10. oktober 2015, 05:44:42
Jeg planlegger å skrive litt om Lovecraft og den type skrekk han skrev, og ikke bare poste diverse historier av han, men her er en til. Det er 4 timer med historie, så det er greit å få den unna. Den er lang i fra min favoritt, men den er en viktig del av mytologien og forklarer mye av historikken bak de gamle gudene og hvor livet på jorden kommer i fra.

At the Mountains of Madness, by H. P. Lovecraft, Horror Audiobook (http://www.youtube.com/watch?v=e2iSmE129uQ#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z11. oktober 2015, 03:10:36
(http://i.imgur.com/24NvLc5.jpg)
(http://i.imgur.com/GGZjA1M.jpg)
(http://i.imgur.com/ZoMGTHB.jpg)
(http://i.imgur.com/Yfn3NtW.jpg)
Repulsion, 1965

Denne filmen er en av de store klassikerne innenfor psykologisk skrekk. En unge kvinne som tydeligvis sliter med traumer fra fortiden bor sammen med sin søster. Hun er apatisk, fjern og usosial, og når søsteren reiser bort på ferie, så kommer det veldig tydelig frem at hun ikke har det så bra mentalt sett. Det tar halve filmen før noen skrekkrelatert skjer, men det er absolutt verdt ventetiden. Filmen begynner å leve opp til tittelen og ting begynner å gå fryktelig galt. Hun bare går dypere og dypere inn i sin egen marerittverden innestengt i leiligheten. Jeg vil våge å si at dette er en av de beste filmene fra 60-tallet. Ikke bare når det kommer til skrekk, men filmer generelt.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z11. oktober 2015, 16:20:39
En artikkel om hvorvidt J.R.R. Tolkien var inspirert av H.P. Lovecraft http://middle-earth.xenite.org/2012/05/28/was-j-r-r-tolkien-influenced-by-h-p-lovecraft/ (http://middle-earth.xenite.org/2012/05/28/was-j-r-r-tolkien-influenced-by-h-p-lovecraft/)

Det er veldig sannsynlig at Tolkien leste Lovecraft, så jeg tror det er elementer i Tolkiens historier som har elementer av Lovecraft. Artikkelen fokuserer kun på The Lord of the Rings, men Ungoliant fra The Silmarillion har noe Lovecraft over seg. Hun er noe umenneskelig, kaotisk og destruktivt, og alle edderkoppers mor. Hun kommer fra mørket og ingen vet noe mer om hennes opprinnelse utover det. Det er tvilsomt at hun ikke er skapt av Eru Ilúvatar (Gud) siden alt kommer fra han, men det er allikevel rom for spørsmål om hun hennes eksistens er noe eget og langt eldre or mørkere enn noe annet i universet. På mange måter er hun akkurat som en av Lovecraft sine gamle guder.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z11. oktober 2015, 16:28:19
Og her er en Lovecraft klassiker før jeg går og legger meg for dagen.

H P Lovecraft, Dunwich Horror, Audiobook Audio, Horror Occult Gothic Supernatural (http://www.youtube.com/watch?v=gKkya1pMhMQ#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z12. oktober 2015, 03:34:06
(http://i.imgur.com/mgHvVkB.jpg)
Manhunter, 1986

Dr. Hannibal Lecter er en av skrekksjangerens mest kjente karakterer. Selv om man ikke har sett The Silence of the Lambs eller noen av de andre filmene han er i, så er han såpass mye referert og parodiert i popkultur at vi kjenner han igjen selv om vi aldri har sett noen av filmene. Men The Silence of the Lambs er ikke første filmen med Lecter og Anthony Hopkins er ikke den første til å spille han. I 1986 kom filmversjonen av romanen Red Dragon av Thomas Harris og introduserte karakteren for filmlerret for første gang. Brian Cox er ingen Anthony Hopkins, så han er ikke like minneverdig, men han gjorde en bra nok jobb. Plottet så vidt jeg vet identisk med boken den er basert på (har aldri lest boken, så jeg vet ikke) og med filmen Red Dragon fra 2002. Så hvordan er kvaliteten på Manhunter fra 1986 sammenlignet med Red Dragon fra 2002? Jeg vil våge å si at Manhunter er en bedre film. Det er riktignok evigheter siden jeg så Red Dragon, men jeg husker nok til å si at Manhunter gjør mer ting riktig og er en bedre film. Det er enkelte deler her og der som jeg vil si at Red Dragon er bedre på, men Manhunter er i det store og hele bedre. Det visuelle i filmen i form av bruk av farger og settdesign er fantastisk, og musikken er også jævlig bra. Mye god bruk av synth og seriemorderen viser god musikksmak da han setter på In-A-Gadda-Da-Vida av Iron Butterfly på fult volum i filmens klimaks. Tvers igjennom en virkelig bra film.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z12. oktober 2015, 15:31:11
Dette er en historie mange kritikere ser på The Thing on the Doorstep som en av Lovecraft sine svakeste historier. Personlig, så liker jeg den. Jeg liker konseptet, så selv om historien ikke gjør mye for å bygge videre på universet han har skapt og er mer melodramatisk enn den mer kosmiske skrekken han er kjent for, så er det fortsatt en fin historie om det overnaturlige i mine øyne.

H.P. Lovecraft - The Thing On The Doorstep (http://www.youtube.com/watch?v=gHLEGzu8Dw8#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z12. oktober 2015, 15:46:07
Noen humorartikler inspirert av Lovecraft.

H.P. Lovecraft Answers Your Relationship Questions
http://bygonebureau.com/2012/04/04/h-p-lovecraft-answers-your-relationship-questions/ (http://bygonebureau.com/2012/04/04/h-p-lovecraft-answers-your-relationship-questions/)

H.P. Lovecraft's A-Team
Del 1 http://www.somethingawful.com/news/hp-lovecrafts-ateam/ (http://www.somethingawful.com/news/hp-lovecrafts-ateam/)
Del 2 http://www.somethingawful.com/news/hp-lovecrafts-ateam-2/ (http://www.somethingawful.com/news/hp-lovecrafts-ateam-2/)

Yo Momma So Unspeakable or: H.P. Lovecraft Plays the Dozens
http://www.somethingawful.com/news/lovecraft-yo-momma/ (http://www.somethingawful.com/news/lovecraft-yo-momma/)

H.P. Lovecraft Describes the Unspeakable Things He Witnessed in the Star Wars Films
http://www.somethingawful.com/news/lovecraft-star-wars/ (http://www.somethingawful.com/news/lovecraft-star-wars/)

The Necronomicon as Imagined By Other Authors
http://www.somethingawful.com/news/lovecraft-necronomicon/ (http://www.somethingawful.com/news/lovecraft-necronomicon/)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z13. oktober 2015, 02:09:32
(http://i.imgur.com/n4B3WQe.jpg)
Murders in the Rue Morgue, 1932

Enda en film med Bela Lugosi. Han spiller en gal vitenskapsmann med syke ideer om at mennesker og aper er i slekt med hverandre og at vi er resultat av noe tåpelig som kalles evolusjon. Han kidnapper unge kvinner og blander blodet deres med gorillablod, men ingen av dem overlever eksperimentene. Gorillaen er en fyr i et kostyme, men når de zoomer inn på ansiktet, så bruker de en virkelig sjimpanse. Det er en tåpelig film, men underholdene.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z13. oktober 2015, 08:13:39
Nok en Lovecraft historie. Jeg liker stemmen til han som leser den. Godt med litt variasjon fra han som er i alle de gamle lydbøkene jeg har postet så langt.

"Pickman's Model" by H.P. Lovecraft | the best & scariest classic horror readings ever! (http://www.youtube.com/watch?v=0uZy_9I-_uQ#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z14. oktober 2015, 03:33:32
(http://i.imgur.com/tKAnUtn.jpg)
Basket Case, 1982

Det finnes få kombinasjoner som er bedre enn en god b-film og øl. Basket Case handler om en fyr og hans ekstremt deformerte tvillingbror som han holder in en kurv. De er siamesiske tvillinger, men ble ufrivillig separert og er nå ute retter hevn på legene som separerte dem. De holder til i et sleazy hotel i en virkelig skitten del av Brooklyn. Det er en ekstremt underholdene og sjarmerende film full av blod og brutale drap. Det er den råtne underholdningen jeg forventer fra slike filmer og som gjør skrekk til den beste filmsjangeren.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z15. oktober 2015, 02:58:23
(http://i.imgur.com/8huBgdb.jpg)
(http://i.imgur.com/3KrVYdh.jpg)
Scanners, 1981

I stedet for å skrive noe som helst, så holder det nesten å bare poste dette animerte .gif bildet hentet fra filmen.

(http://i.imgur.com/OfYk5t0.gif)

Jeg tror de fleste har sett dette animerte bildet uten å vite hvilken film det er tatt i fra. Scanners fungerer veldig fint som både en seriøs film og som dum underholdning på en og samme gang. Filmen er god dystopisk science fiction og en god historie om hvordan folk som er annerledes er fryktet. Samtidig er det en underholdene film med splattereffekter og eksplosjoner. Jeg skal ikke late som at det er en direkte genial film, men det er film som er god nok til at den er verdt å se til tross av sine feil. Det er nok av creepy og forskrudde ting i den til at den fungerer som seriøs skrekk, så hvis du ikke henger deg opp i småting som hvorfor en telefonboks skulle eksplodere når den kortslutter og at skuespillet ikke er nødvendigvis av toppkvalitet, så er det en filmverden man kan leve seg inn i.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z15. oktober 2015, 03:05:27
For de av dere som syntes At the Mountains of Madness var en lang historie, her er The Case of Charles Dexter Ward, som er nesten 6 timer lang.

[Unabridged Complete Version] The Case of Charles Dexter Ward, Audiobook, by H. P. Lovecraft (http://www.youtube.com/watch?v=cwtAB5VBJ6g#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z16. oktober 2015, 03:32:41
(http://i.imgur.com/Ok0yWA9.jpg)
(http://i.imgur.com/tTKMesp.jpg)
The Dead Zone, 1983

Dette er langt i fra den mørkeste eller blodigste skrekkfilmen der ute. Jeg ser til og ed for meg at noen vil mene at det ikke en gang er en skrekkfilm, men mer en thriller eller drama med det overnaturlige. Hovedpersonen våkner opp etter fem år i koma og er blitt synsk. Han kan se grusomme ting skjer når han tar på folk. For noen, så er det tydeligvis ikke nok til å kalle The Dead Zone en skrekkfilm, men jeg har ingen problemer med å se skrekken i det. Det er nok av virkelig mørke og morbide scener, og senarioet i seg selv er ganske skrekkelig i at man blir plaget av visjoner som sakte, men sikkert tapper deg for livskraft og vilje til å leve. Er du ute etter en typisk skrekkfilm, så vil man bli skuffet siden det er en ganske blodfattig film hvor det nærmeste man kommer et monster er en politiker. Men er du ute etter en god historie som tilfeldigvis faller under overnaturlig skrekk, så er dette et fint drama verdt å se.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z16. oktober 2015, 04:14:29
Jeg har nevnt at Lovecraft var en rasist. Hvis dere som leser tråden har hørt på lydbøkene jeg har postet eller gått gjennom bryderiet med å lese historiene selv, så har dere nok lagt merke til at han var en rasistisk dritt. Det gjør ikke han historier mindre verdt i mine øyne. De er fortsatt historier som skapte og formet den moderne skrekksjangeren og som har konsepter som pirrer fantasien i oss alle. Rasismen hans er selvsagt forferdelig, men jeg ser på den som en påminnelse om hvor fæle vi mennesker er. Det er ikke bare mørke og ukjente kosmiske krefter som er ondskapen i hans historier, men hans egen paranoide vrangforestillinger der han frykter alle som ikke er som han. Vi kan ikke ignorere fortidens ondskap hvis vi ønsker å bekjempe ondskap i dag. Rasisme er over alt i vårt samfunn, men vi bekjemper det ikke med å ignorere gamle bøker og andre medier hvor rasismen kommer mer tydelig frem. Lovecraft sine historier burde fortsatt leses, ikke bare fordi de er viktige for sjangeren, men fordi vi ikke må glemme fortiden og fordi vi må forstå den hvis vi ønsker å forstå nåtiden.

Men hvor rasistisk var Lovecraft egentlig? Var ikke alle veldig rasistiske den gang? Ja, rasisme var normen den gang, men Lovecraft gikk langt forbi normen med sin rasisme. Her er en fin artikkel om hvor rasistisk han var http://www.racialicious.com/2014/05/28/the-n-word-through-the-ages-the-madness-of-hp-lovecraft/#14449597188503&{ (http://www.racialicious.com/2014/05/28/the-n-word-through-the-ages-the-madness-of-hp-lovecraft/#14449597188503&{)"message":false,"status":"educate user"}

La oss sammenligne Lovecraft med en annen rasist som hadde mange av de samme meningene, nemmelig Hitler. Kan du se hvilken sitater som er fra Lovecraft og hvilken som er fra Hitler? http://www.beesgo.biz/horp.html (http://www.beesgo.biz/horp.html)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z16. oktober 2015, 04:21:26
Lovecraft hadde en katt som het Nigger Man. Personen i denne historien har også en katt som heter Nigger Man.

David McCallum Reads the Rats in the Walls by H.P. Lovecraft (http://www.youtube.com/watch?v=i6FkDC5Qaxg#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z17. oktober 2015, 03:57:41
(http://i.imgur.com/caipgDU.jpg)
Carrie, 1976

Carrie er den første romanen Stephen King gav ut og den første av hans verker som ble gjort om til en film. For mange er Carrie en klassiker, og det er med god grunn. Carrie er ei upopulær ungdomsskolejente som blir mobbet på skolen og mishandlet hjemme av sine religiøse mor. Livet hennes er et helvete, men hun har spesielle krefter som hun ikke forstår. Filmen har lite som tilsynelatende minner om skrekk og tar seg god tid til å bygge seg opp til skrekkelementene, noe man ikke ser så ofte i nyere skrekkfilmer. Selv om filmen kan tilsynelatende se ut som et ungdomsskoledrama eller en tragedie om ei jente som blir mobbet og mishandlet, så er det egentlig ingen tvil om at det er en ren skrekkfilm. Den er en vellaget film tvers igjennom og var nominert til to Oscar for beste skuespillerinne i hovedrolle og beste skuespillerinne i birolle. Selv om den ikke vant, så var det uvanlig at noe fra en skrekkfilm i det heletatt ble nominert. I likhet med mange gamle filmer som jeg ser på, så ser jeg for meg at de ser mest på moderne film vil synes Carrie er treg fordi det ikke er blod og monstre gjennom hele filmen. Men er man ute etter en bra film uavhengig av sjanger, så anbefaler jeg Carrie på det sterkeste.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z17. oktober 2015, 14:30:25
En av Lovecraft sine kortere historier.

H. P. Lovecraft: "The Outsider" (Audiobook by Ian Gordon) (http://www.youtube.com/watch?v=vnZeCXQ0jNE#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z17. oktober 2015, 15:14:04
Jeg antar alle hat fått med seg at det er en mytologi som overlapper nesten alle Lovecraft historiene jeg har postet så langt. Mye av den er forklart i At Mountain of Madness og mange av de lengre historiene, men det er kanskje ikke så lett å huske alt eller å få med seg alle detaljene første gang man hører/leser disse historiene. Her er en veldig klønete video med forferdelige forsøk på å animere tegninger som ikke er ment å bli animert og som er lest av noen som ikke kan utale ord riktig, har en dårlig stemme for å lese høyt med, bruker en elendig mikrofon og generelt har den verste produksjonen jeg har sett på evigheter. Det er en tvers igjennom elendig video på alle mulige måter, men han får i det minste ned alle de viktige punktene i mytologien Lovecraft skapte.

The Cthulhu Mythos Explained (http://www.youtube.com/watch?v=Ob7PfxvJCN0#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z18. oktober 2015, 03:11:49
(http://i.imgur.com/TNvccP4.jpg)
(http://i.imgur.com/HSmc8R9.jpg)
Dead of Night, 1945

En av de viktigste britiske skrekkfilmene. Det var ikke den første skrekkfilmen som besto av flere historier i en og samme film, men den er den mest innflytelsesrike av denne typen. En arkitekt kommer til et hus for en jobb og innser at han har sett huset og folkene i huset der før i en drøm. En drøm som senere blir til et mareritt. Han husker ikke alle detaljene siden det er umulig å huske alt i drømmer. En av gjestene i huset er psykolog og skeptiker, og mener det er bare tullprat. De andre gjestene tror arkitekten og foreller om deres egne opplevelser med det overnaturlige. Hver historie er forskjellig i stil og til slutt har skeptikeren også en historie å fortelle. Dette er en klassiker som selv fans av mer moderne filmer burde se. Noen ser sikkert på året denne kom ut og tenker den må være en treg og kjedelig film, men den er alt annet enn det. Den har noen virkelig creepy scener og en av historiene er en humorhistorie. Noen vil kanskje synes at komedien er upassende i en skrekkfilm, men den ødelegger ikke stemningen og det passer inn at en av gjestene forteller en skrøne i stedet for en seriøs historie. Jeg anbefaler denne filmen på det sterkeste.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z19. oktober 2015, 03:39:01
(http://i.imgur.com/546t9gE.jpg)
Dr. Jekyll and Mr. Hyde, 1931

Det er blitt laget utallige filmversjoner av Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Den tidligste kjente ble laget i 1913 og er tapt i dag. Den mest kjente og ofte sett på som den beste er versjonen fra 1931. Det er en versjon som både dyttet filmteknikker til nye nivåer og som dyttet grenser når det kom til hva sensuren tillot den gang. Det er veldig bra film tvers igjennom på alle mulige måter. Jeg tror de fleste er kjent med historien om Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Vitenskapsmann eksperimenterer med kjemikaler, forandres til en annen person når han drikker disse kjemikalene og denne personen er mer dyrisk og ondskapsfull. Boken kom ut i 1886 og var med på å forme både skrekk og science fictionsjangeren slik vi definerer den i dag. Filmen fra 1931 gjør en god jobb med å fortelle historien og Fredric March gjør en fantastisk jobb med å spille både Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Hans rolle som Mr. Hyde er hovedgrunnen til å se filmen. Mr. Hyde er mer en underholdende drittsekk først som gjør det han vil og driter i god oppførsel. Faktisk sjarmerende til tross av hans stygge utsende og det er mer humoristisk helt i starten. Men det kommer fort tydelig frem at han mer enn bare en drittsekk. Han går fra underholdende drittsekk, til voldtektsforbryter og til å være en morder. Uten tvil en av de beste og viktigste filmene fra 30-tallet.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z19. oktober 2015, 05:56:03
Her er historien som introduserer Great Race of Yith. En rase med romvesener som kan sende sine sinn inn i andre hjerner og bytte kropp med dem både i fortid og fremtid. Tid og rom betyr lite for dem de kan gjøre dette.

The Shadow Out of Time, H. P. Lovecraft, Horror Audiobook (http://www.youtube.com/watch?v=-CAgu-IgJgs#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z20. oktober 2015, 13:32:07
(http://i.imgur.com/7R1HsYs.jpg)
Dr. Jekyll and Mr. Hyde, 1941

Nok en filmversjon av samme historie, denne gang laget 10 år etter den forrige. 1941-versjonen er ikke like banebrytende når det kommer til bruk av kamera eller å dytte grensene til datidens sensur, men det er fortsatt en veldig bra versjon. Annerledes nok fra 1931-versjonen samtidig som at den gjenskaper det som fungerte. I 1931-versjonen er Fredric March sin versjon av Mr. Hyde dyrisk, brutal og krass både i utseende og i oppførsel, mens i denne utgaven er Spencer Tracy en mer creepy Mr. Hyde. Denne utgaven er selvsagt fortsatt en brutal bølle og voldsmann som mishandler og voldtar, men han ser mindre ut som et monster og mer ut som en creepy person. Han er mer manipulerende og ekkel, og det fungerer veldig bra for å skille disse to filmene fra hverandre. Denne utgaven er ikke like viktig filmhistorisk sett som den fra 1931, men jeg anbefaler den like sterkt.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z20. oktober 2015, 16:25:44
The Terrible Old Man er en ekstremt kort historie som er langt i fra det beste Lovecraft har skrevet. Den var skrevet i 1920 og er verdt å neve å sammenheng at det var den første gangen har refererte til sine fiktive versjon av New England.

"The Terrible Old Man" by H.P. Lovecraft | Otis Jiry's Creepypasta Crypt (http://www.youtube.com/watch?v=CVlyzF4x5-c#)

The Strange High House in the Mist var skrevet i 1926 og er nesten en oppfølger siden møter den gamle mannen igjen. Det er også en mye bedre historie.

The Strange High House in the Mist, by H. P. Lovecraft, Horror AudiobookGothic (http://www.youtube.com/watch?v=azoGDCVdbHs#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z20. oktober 2015, 17:11:19
Siden de to forrige historiene var så korte, så skader det vel ikke med en til.

Facts Concerning The Late Arthur Jermyn and His Family H P Lovecraft Audiobook Short Story (http://www.youtube.com/watch?v=FT2RugCdIv8#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z21. oktober 2015, 02:46:25
(http://i.imgur.com/LZP9Gz9.jpg)
Invasion of the Body Snatchers, 1956

Jeg har kjørt på med mange klassikere i åretes maraton, og her er en fra 50-tallet. Jeg skal ikke forsøke å skrive en masse klønete detaljer hvorfor dette er en viktig film og metaforer om kommunistfrykten fra den kalde krigen, og heller la denne artikkelen gjøre det for meg http://www.globalcinema.eu/single.php?sl=invasion-body-snatchers-dossier-horror (http://www.globalcinema.eu/single.php?sl=invasion-body-snatchers-dossier-horror)

Jeg liker skrekkscenarioet i denne filmen. At folk rundt deg byttes ut med identiske kopier og du vil også bli byttet ut neste gang du sovner av. Kopier som er identisk på alle mulige måter, inkluder at de har de samme minnene, men er allikevel ikke de samme menneskene du har alltid har kjent. Det ville ha hvert en situasjon der de fleste av oss hadde følt oss hjelpeløse. Jeg hadde originalt planer om å se remaken fra 1978 siden den også er en klassiker, men de hadde ikke DVD-en på platekompaniet, så jeg satser på at jeg ser den neste maraton.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z22. oktober 2015, 03:19:04
(http://i.imgur.com/5ETH3XC.jpg)
The Human Centipede (First Sequence), 2009

Her har vi en veldig underholdende film. En tysk lege syr sammen tre turister ved munn og anus for å skape et menneskelig tusenben. Det er den perfekte kombinasjonen av torturporno og body horror i David Cronenberg stil. Plotet er tilsynelatende toreturporno som er laget for å være så ekkel som overhodet mulig, men det er faktisk en bra laget film. Jeg var skeptisk da jeg så traileren da filmen var ny, men etter å se så mange anbefalinger og positive anmeldelser, så endte jeg opp med å se filmen. Det er ingen tvil om at filmen er laget for å sjokkere, men den er såpass vellaget og underholdende at den er mer enn bare det. Jeg ser for meg at de somme ikke tåler å se ekle ting kommer til å synes denne filmen er altfor grusom. Ikke bare blir ofrene sydd sammen, men de er en lang tarmkanal der den foran mater den bak med avføring. Det er blod, splatter og en god gammeldags gal vitenskapsmann av den tyske sorten. Dette er absolutt en film for oss skrekkfans.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z22. oktober 2015, 15:03:07
Jeg kan ikke være den eneste som lurer på hva Erich Zann sin musikk høres ut.

H P Lovecraft, The Music of Erich Zann, Audiobook (http://www.youtube.com/watch?v=6UF0Rg6xWWs#)

Jeg fant et forsøk på å gjenskape musikken beskrevet i historien.

Alexey Voytenko "The music of Erich Zann" for violin solo (2009) (http://www.youtube.com/watch?v=xAwSxtaD4II#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z22. oktober 2015, 16:38:37
Rundt en og halv time inne opptaket, så stopper lyden opp. Samme skjer rundt 2 timer og 17 minutter. Slapp av, den kommer tilbake noen sekunder senere. Denne historien er klassisk Lovecraft og er historien som introduserer den utenomjordiske rasen Mi-og.

The Whisperer in Darkness by H. P. Lovecraft [Horror Audiobook] (http://www.youtube.com/watch?v=l2tO4jKT9sg#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z23. oktober 2015, 03:10:25
(http://i.imgur.com/dwiOuVz.jpg)
The Human Centipede II (Full Sequence), 2011

Denne filmen er en fantastisk oppfølger til den første. En mentalt tilbakestående person som har sett den første filmen for mange ganger prøver å skape sitt eget menneskelig tusenben. Han er selvsagt ingen genial kirurg, så han prøver å gjøre det med de redskapene han har, som kjøkkenkniver, stiftepistol og tape. Filmen er i sort hvit, noe som fungerer veldig bra for å bygge opp den grusomme atmosfæren filmen har. Dette er en av de beste oppfølgerne jeg har sett på lenge.

Og dette markere den første filmen i årets maraton som har vært en del av tidligere maraton. Imperator så denne filmen i sammenheng med skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2012. Nesten litt synd siden jeg hadde lyst til å gjøre et maraton kun med filmer som ikke har blitt postet om før. Kanskje jeg gjør det neste år.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z24. oktober 2015, 04:27:08
(http://i.imgur.com/WDGHOiW.jpg)
(http://i.imgur.com/zpHCcVq.jpg)
Faust, 1926

På tide med en film som er mer skrekkrelatert enn ren skrekkfilm. Faust er en av Tysklands største litterære klassikere. Faust begår en pakt med Mefistofeles, en av Satans demoner, for å få kunnskap og ungdom igjen. Det er mange versjoner, men denne filmversjonen fra 1926 er en av de mest ikoniske og beste tolkingene av denne historien. Det er som sagt ikke ren skrekk, men det er en historie som har påvirket sjangeren og en banebrytende film som har satt dype spor i mange filmskapere. Jeg kan ikke en gang begynne å beskrive hvor fantastisk det visuelle i denne filmen er, så her er noen bilder fra filmen i stedet.

(http://i.imgur.com/IIAfWvl.jpg)
(http://i.imgur.com/qwkXQPd.jpg)
(http://i.imgur.com/aniRqei.jpg)

Mange av de mest ikoniske scenene er i første halvdel og det er et skifte i tone og stil etter det, noe som skuffer noen, men det er gjort men vilje for å bygge opp imot filmens slutt. Det er en av de filmene all som elsker god film burde se.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z24. oktober 2015, 08:55:44
Selv om den kosmiske mytologien til Lovecraft er kul, så er det hyggelig med historier som dette, som er god gammeldags skrekk.

H.P. LOVECRAFT - The Lurking Fear (http://www.youtube.com/watch?v=-CZZo_y3TB8#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z24. oktober 2015, 12:39:19
(http://i.imgur.com/SSJw0pG.jpg)
(http://i.imgur.com/mcL6yTZ.jpg)
Come and See, 1985

Bestemte meg for å se en til film. Siden den jeg så i natt var mer skrekkrelatert enn ren skrekk, så tenkte jeg på hva er egentlig skrekk? Det er ingen god definisjon annet enn at det er en film som er laget for at seeren skal føle en eller annen form for skrekk når de ser den. Men betyr det at krigsfilmer som fokuserer på krigens grusomheter er skrekk? Kan man for eks. kalle en film som Schindler's List, som handler om holocaust en skrekkfilm? Jeg vil ikke bruke ordet skrekk for den type filmer siden motivasjonen bak skrekken er en helt annen enn hva man ellers assosierer med sjangeren.

Det er en krigsfilm jeg mener kan gå under skrekk, og det er en sovjetisk film om nazistenes krigsforbrytelser i Hviterussland i 1943. Filmen handler om en ung gutt som finner en rifle og blir med i den sovjetiske motstandsbevegelsen imot nazistene. Man trenger ikke å være noen ekspert på krigshistorie for å ha en idé om hvordan ting går. Jeg tror de fleste av oss vet hva nazistene gjorde imot østeuropeiske folk, som var i deres øyne undermennesker som burde utryddes. Det er nok av scener som kan beskrives som skrekk og man ser hovedpersonen sakte, men sikkert blir mer og mer mentalt ødelagt. Dette er en av de beste og viktigste filmene om krig, og hvordan det er alt annet enn noe som burde glorifiseres. Dette er selvsagt langt unna hva som ellers blir sett i disse maratonene, men jeg føler det passer under skrekk når man strekker definisjonen til en ren bokstavelig tolkning av ordet.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z25. oktober 2015, 02:15:26
(http://i.imgur.com/Rjzaiqe.jpg)
Drag Me to Hell, 2009

Sam Raimi vil aldri lage noe som er like genialt som Evil Dead filmene, men han kommer nært nok med Drag Me to Hell. Den fungerer bra som en seriøs skrekkfilm, men i likhet med andre Raimi filmer, så er det grotesk humor og overdrivelser som gjør filmen veldig underholdene. Han har alltid vært flink til å kombinere de to elementene uten at de kommer i veien for hverandre. Denne filmen er ubehagelig på flere nivåer og absolutt en god skrekkfilm.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z25. oktober 2015, 02:51:00
Jeg liker historier som dette hvor noen utforsker gamle ruiner og mørke korridorer. Dette var en av de aller første Lovecraft historiene jeg hørte.

The Nameless City by H P Lovecraft (http://www.youtube.com/watch?v=7x6aTTGo0nA#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z26. oktober 2015, 04:12:34
(http://i.imgur.com/AsH2NYP.jpg)
Child's Play, 1988

Her er 80-tallsklassiker som banet veien for en av skrekksjangerens mest kjent figurer. Den levende dukken Chucky er assosiert med underholdende slasher filmer fylt med mye humor, men hans første film var mer seriøs. Child’s Play er mindre underholdning og mer ren skrekk. En forbryter som rømmer fra politiet blir skutt inne i en leketøysbutikk og bruker sine siste krefter til å kaste en voodoo besvergelse som overfører hans sjel inn i en Good-Guy dukke. Good-Guy er en parodi på Cabbage Patch Kids dukker og andre lignende dukker rettet mot små barn. Filmen har en veldig god skrekkatmosfære. Vi som seere vet at dukker er besatt og levende, men det gjør ingen andre før det er for sent. Filmen bygger opp til øyeblikket hovedpersonen endelig forstår at Chucky lever, så selv om vi seere vet det, så er øyeblikket fantastisk og intenst. Selv om dette er en betydelig mer seriøs film enn alle oppfølgerne, så er Chucky selvsagt en veldig underholdende karakter. Han er en råtten kriminell som er alt annet enn hyggelig. Dette er en av de obligatoriske 80-tallsfilmene.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z26. oktober 2015, 05:51:32
Jeg er sikker på at de fleste på dette forumet vet hvem Jack Chick er. Hans evangelistisk tegneserier om Jesus, dommedag, kreasjonisme, homofobi og hvordan den katolske kirke er styrt direkte av Satan og står bak ond her i verden er underholdende å lese. De virker nesten som satire, men er seriøse tegneserier ment for å konvertere folk til kristendom. Det er nok av gode parodier på Jack Chick og her er to inspirert av Lovecraft.

http://foo.ca/wp/chick-tract-satire/who-will-be-eaten-first/ (http://foo.ca/wp/chick-tract-satire/who-will-be-eaten-first/)

http://www.fredvanlente.com/cthulhutract/ (http://www.fredvanlente.com/cthulhutract/)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z27. oktober 2015, 03:18:32
(http://i.imgur.com/Cyo7vxE.jpg)
Eraserhead, 1977

Så denne i maratonen for 2011. Det er en film jeg stadig vekk kommer tilbake til utenfor disse maratonene. Den drømmeaktige følelsen gjør at man vet ikke om man er helt våken når man ser den og den konstante støyen stopper aldri opp. Det er få som fanger opp den følelsen av å drømme som David Lynch. Det er nok av de som vil heller kalle Eraserhead kunst eller eksperimentell film enn skrekk, men for meg er dette hva skrekk virkelig er. Det er så mange måter å tolke denne filmen på og alle ender opp med sine egne ideer om hva filmen handler om. David Lynch har sagt at så langt har ingen kommet med den samme tolkningen han hadde da han laget dette. For meg handler det ikke om å tolke noe som helst, men om å skape følelsen av de marerittene man ikke våkner opp i fra.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z27. oktober 2015, 12:11:41
Sjeldent man finner en Lovecraft historie uten noen åpenlyse overnaturlige elementer.

The Picture In The House by H.P. Lovecraft (http://www.youtube.com/watch?v=4BslhcUDm0I#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z28. oktober 2015, 00:19:49
Re-Animator er en klassisk film som har dukket opp i maratonen før. Den er basert på en Lovecraft historie. Nå som jeg har hørt den, så oppdaget at den innholder scener som dukket opp i oppfølgeren Bride of Re-Animator.

H. P. Lovecraft: "Herbert West—Reanimator" (Audiobook by Ian Gordon) (http://www.youtube.com/watch?v=gpLljBaulLc#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z28. oktober 2015, 03:04:55
(http://i.imgur.com/bi58PqW.jpg)
Misery, 1990

Nok en film jeg så i 2011-maratonen. Nok en klassiker. Jeg føler ikke noe særlig behov for å skrive noe særlig om filmer jeg har skrevet om tidligere.

Nå har kjørt et helt maraton med bare gode filmer. Mange av dem klassikere, andre gode nok til å bli ansett som bra. Det er ikke så mange dager igjen og det er på tide at jeg ser noe skikkelig elendig. Noe jeg kan skrive om uten at jeg trenger å være redd for å avsløre noe for de som ikke har sett filmen. I morgen natt skal jeg se noe virkelig jævlig.

Red.: Årstall for filmen endret fra 2011 til 1990.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z28. oktober 2015, 12:20:17
En veldig kort historie basert på en drøm Lovecraft hadde. Utgitt etter hans død.

"The Evil Clergyman" by H.P. Lovecraft | the scariest classic horror readings ever! (http://www.youtube.com/watch?v=-d0QgadLOSU#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z28. oktober 2015, 13:01:07
Mer gal vitenskap fra Lovecraft.

"Cool Air" by H.P. Lovecraft | Classic horror storytime with Otis Jiry (http://www.youtube.com/watch?v=oZ_G34SYzi4#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z29. oktober 2015, 04:47:16
(http://i.imgur.com/5Y4GJNU.jpg)
Metamorphosis, 1990

Sa jeg skulle se noe elendig, og her er der det. 1990, men filmen ser ut som den der spilt inn i 1980. Hårfrisyrer, briller og mote skriker starten av 80-tallet fremfor slutten. Og bildekvaliteten er så elendig at grindhouse filmer fra 70-tallet har bedre bildekvalitet. Filmen har et godt nok sci-fi skrekk idé fra starten av. Geni har eksperimenter gående, universitet ønsker å vite hvor det blir av resultatene siden de har investert penger i det, geni prøver å dytte frem resultater før eksperimentet blir steng ned, for å så prøve det på seg selv. I dette tilfellet, så har han noen som kan stoppe aldring. Resultatet er noen førmenneskelig, som er voldelig og ute av kontroll. Han vet ikke hva han har blitt før det er for sent, og han eldes fort, før han blir til et monster, for å så til slutt bli en dinosaur. Filmen starter bra nok før den blir virkelig teit. Den kunne blitt en undervurdert sci-fi skrekk skatt, men fucker opp alt. Fuck denne filmen og den ekstremt dårlige bildekvaliteten.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z29. oktober 2015, 07:16:47
Red Letter Media har en kommentar track for A Nightmare on Elm Street (og for Return of the Jedi). Jeg hadde planer om å se en maraton av alle A Nightmare on Elm Street filmene i et fremtidig maraton, men jeg antar jeg burde se den første i sammenheng med kommentaren i år http://redlettermedia.com/two-new-commentary-tracks-available-now/ (http://redlettermedia.com/two-new-commentary-tracks-available-now/)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: kingvald29. oktober 2015, 18:23:56
Som formidlet i tråden til en tidligere maraton, så har ikke jeg særlig sans for skrekkfilm. Og jeg har ikke sett nedennevnte film. Men allikevel vil jeg tillate meg å tipse om den.

På rb.no er det nå et oppslag om "Lillestrømspøkelset", http://mobil.rb.no/lillestrom-torv/lillestrom/spokelser/har-mette-filmet-butikkspokelset/s/5-43-164788 (http://mobil.rb.no/lillestrom-torv/lillestrom/spokelser/har-mette-filmet-butikkspokelset/s/5-43-164788) I kommentarfeltet nevnes "Babadook", med en lenke. Jeg søkte opp dette på Wikipedia, og kom hit:  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Babadook (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Babadook)

Noe å se for dere med slike merkelige filmpreferanser?

Kjell Ingvaldsen

Ps
Om spøkelset: Skal prøve å få tatt meg en tur ned til byen en av dagene, og se om jeg kan lokalisere det aktuelle overvåkningskameraet. Må si jeg reagerte litt på hvor ustøtt et fastmontert overvåkningskamera filmet. Får jeg sjekket butikken, så kanskje jeg starter en tråd om det.
Ds

Red.: Fjernet punktum i den underliggende URL slik at den nå virker.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z30. oktober 2015, 03:04:35
Du er den første til å poste i denne tråden. Begynte å lure om jeg kom til å klare å gå gjennom hele maratonen uten at noen andre postet.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z30. oktober 2015, 03:18:59
(http://i.imgur.com/oG1OHlO.jpg)
(http://i.imgur.com/rYkUEJB.jpg)
House on Haunted Hill, 1959

For en flott film. House on Haunted Hill er en perfekt kombinasjon av gammel skrekk stemning og en god dose av corny, cheezy og camp. Skrekkikonet Vincent Price er i den, så det er alltid et stort pluss. Vincent Price spiller en eksentrisk millionær som lover $10000 til en gruppe tilsynelatende tilfeldige inviterte gjester om de klarer å være en hel natt i et veldig beryktet hjemsøkt hus. Et hus med syrebad i kjelleren og hemmelige ganger. Alt det et hjemsøkt herregårdshus trenger. Og for å gjøre ting mer interessant, så deler han ut pistoler til alle. Det er en underdrivelse å si at ting går til helvete når dørene stenges for natten. Mildt sagt en underholdende film.

Jeg må advare at det er en forferdelig elendig remake fra 1999. Unngå den som pesten.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z30. oktober 2015, 06:20:59
(http://i.imgur.com/Ghqi9RB.jpg)
Peeping Tom, 1960

Man skulle tro dette var en sleazy film ut i fra tittel og plakat, men dette er en av de mest vellagete og intelligente thrillerne som noen gang er laget. Filmen følger en seriemorder som dreper med kameraet. Han prøver å fange opp bildet av ren skrekk i ofrene sine før de dør. Til tross av at han er en seriemorder, så er han en veldig sympatisk karakter. Dette er ikke noen sadist eller psykopat, men et ødelagt individ som er drevet av tvangshandlinger på grunn av traumer fra barndommen. Han må fange opp frykt slik som sin far gjorde med han da han var barn. Filmen var veldig misforstått i sin tid og det tok mange år før den ble ansett som den klassikeren den er i dag.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: kingvald30. oktober 2015, 07:26:47
Du er den første til å poste i denne tråden. Begynte å lure om jeg kom til å klare å gå gjennom hele maratonen uten at noen andre postet.
Har jo alltid fulgt denne maratonen med interesse. Forunderlig å lese om andres merkelige filmpreferanser. Og når jeg fant den hentydningen til høyst relevante Babadook, så måtte jeg bare tipse.

Lykke til videre med din ubegripelige film-nytelse. I morra er maratonen slutt for i år.

Kjell Ingvaldsen
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z30. oktober 2015, 08:58:35
Jeg vet du ikke er en fan av skrekk, men liker du krim, så er Manhunter og Peeping Tom fra årets maraton to filmer du burde sjekke ut. Come and See er også en obligatorisk krigsfilm alle burde se.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z30. oktober 2015, 09:09:26
Det er ikke lenge igjen før maratonen er over, så jeg får poste noen flere Lovecraft historier før det er for sent.  The Dreams in the Witch House var en av de siste historiene han gav ut.

Del 1
The Dreams in the Witch House 1 (http://www.youtube.com/watch?v=rM7mHIXK17E#)

Del 2
The Dreams in the Witch House 2. (http://www.youtube.com/watch?v=j720QnA8yt0#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z30. oktober 2015, 12:05:54
Jeg blir ikke overrasket om de fleste som har fulgt med på denne tråden har unngått Lovecraft historiene jeg har postet fordi de ikke har tid eller interesse, noe som er veldig synd. Lovecraft er en veldig viktig forfatter som har påvirket så mye av popkulturen at selv om du ikke har lest en eneste historie, så er du blitt utsatt for hans verker gjennom det meste som rører ved fantasy, science fiction og skrekk. Spiller du videospill, lese tegneserier eller liker filmer, så er du blitt utsatt for Lovecraft i langt større doser enn du kan ane. Har du ikke hatt tid til å høre noen av historiene postet i denne tråden, så ta i det minste tid til å se denne dokumentaren om han.

H.P. Lovecraft: Fear Of The Unknown [2008] (http://www.youtube.com/watch?v=17tj18qpJf0#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z30. oktober 2015, 13:52:40
verdt å nevne at best of the worst halloween episoden er ute og den er bra, så ta frem noen øl og se den http://redlettermedia.com/best-of-the-worst-kiss-meets-the-phantom-of-the-park-killer-workout-mystics-in-bali/ (http://redlettermedia.com/best-of-the-worst-kiss-meets-the-phantom-of-the-park-killer-workout-mystics-in-bali/)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z30. oktober 2015, 14:20:03
Siden jeg så en film med Vincent Price, så er det greit å nevne at han har en kokebok http://www.npr.org/sections/thesalt/2015/10/30/452660436/back-from-the-dead-horror-icon-vincent-price-s-cookbook-revived (http://www.npr.org/sections/thesalt/2015/10/30/452660436/back-from-the-dead-horror-icon-vincent-price-s-cookbook-revived)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z31. oktober 2015, 02:08:41
(http://i.imgur.com/pMxVhB7.jpg)
A Nightmare on Elm Street, 1984

Jeg linket dette for ikke så mange dager siden http://redlettermedia.com/two-new-commentary-tracks-available-now/ (http://redlettermedia.com/two-new-commentary-tracks-available-now/)
Jeg trenger ikke å skrive om A Nightmare on Elm Street. Alle har sett den.  Alle har den på DVD/ Blu-ray. Så se den med kommentarene jeg linket.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z31. oktober 2015, 02:11:44
Ønsker også å si at jeg har hatt planer om å se alle A Nightmare on Elm Street filmene i sammenheng med en av disse maratonene helt siden jeg startet å gjøre dem. Et år kommer jeg til å gjøre det.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z31. oktober 2015, 05:21:54
(http://i.imgur.com/25YdC7X.jpg)
Braindead, 1992

Med et raskt søk, så er dette tydeligvis en film jeg ser hvert år i følge tidligere maraton. Nesten synd at jeg har kuttet ned på å se denne filmen i de siste årene for å se prøve å se noe annet. Det er kanskje den beste filmen Peter Jackson laget. Den er underholdene og humoren er fantastisk. Med så mye blod, tarmer og hjernemasse, så er det umulig å ikke bli underholdt.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z31. oktober 2015, 14:10:36
Vi nærmer oss slutten på maratonen, så her er en siste Lovecraft historie. Det er også den siste Lovecraft historien som ble gitt ut. Håper noen har oppdaget eller gjenoppdaget Lovecraft takket være denne tråden.

H.P. Lovecraft - The Haunter Of The Dark (http://www.youtube.com/watch?v=XqoMMhsbJzM#)
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z01. november 2015, 00:55:07
Happy Halloween. Det over midnatt og litt sent å si det, men happy Halloween uansett.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z02. november 2015, 16:49:30
Forumet er endelig tilbake, så her er filmene jeg så Halloween natt.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z02. november 2015, 16:56:31
(http://i.imgur.com/fn2XCMG.jpg)
The Texas Chain Saw Massacre, 1974

En av mine favorittfilmer noen sinne laget. Det er en av de filmene som er rett og slett er så nær perfekt som man får det. Stemning, det visuelle, den fantastiske bruken av ambient støy som musikk, de groteske detaljene. Jeg har skrevet om filmen før, men det er så mye mer jeg vil skrive enn det jeg klarer.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z02. november 2015, 17:09:12
(http://i.imgur.com/NrQBqrA.jpg)
The Texas Chainsaw Massacre 2, 1986

Som jeg har nevnt før alle de andre gangene jeg har sett den, så gikk Tobe Hooper for en mer underholdningsfilm med mer fokus på humor enn ren skrekk. Det er langt i fra det atmosfæriske mesterverket den første filmen var, men den føles så riktig uansett. Det er langt i fra en perfekt film, men den kommer nært nok. For meg representerer disse to filmene de to sidene av skrekk. Den første den rene og seriøse skrekken, som er laget for å skremme og for å være ubehagelig å se på. Denne filmen representerer det underholdende i skrekk og hva som gjør Halloween til noe gøy fremfor noe skummelt. Begge sidene har like mye rett til representere skrekksjangeren, og å se disse to filmene etter hverandre hjelper for å forstå forskjellen.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z02. november 2015, 17:13:38
(http://i.imgur.com/oHkRrVX.jpg)
Re-Animator, 1985

Nok en klassiker som har dukket opp i tidligere maraton, og denne er basert på en av Lovecraft historiene jeg har postet i denne tråden. Uten tvil en av de mest underholdende splatterfilmene fra 80-tallet og det perfekte eksemplet på hvordan 80-tallet var en gullalder for skrekkfilmer. Det utrolig mye god humor i filmen, men den fungerer veldig bra som seriøs skrekk samtidig. Dette er en perfekt film å se på Halloween.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z02. november 2015, 17:19:49
(http://i.imgur.com/a2pJMnp.jpg)
The Rocky Horror Picture Show, 1975

Og siste film var selvsagt denne. En rock ‘n’ roll musikal om sex, monstre og transvestitter fra andre planeter. Det er ikke et maraton uten The Rocky Horror Picture Show.
Tittel: Sv: Skrekkfilmmaraton frem til Halloween 2015
Skrevet av: z02. november 2015, 17:21:54
Og med det var det over. Det var ganske ensomt i år, men jeg har et vagt håp om at noen som leser denne tråden kanskje sjekker ut noen av filmene jeg postet om og kanskje oppdaget Lovecraft sin magiske verden. Vi ses neste oktober.